pátek 11. října 2013

Úplně první skororandom článek

Ahoj!

Tak jsem zase zpátky. Juchů!? Jen na úvod proč jsem byla poslední dobou článkově plunková. No takže jsem se učila poslední 3 měsíce každý den. Ráno jsem vstala, otevřela knížku a učila se do večera. Nastala pak ta nepopsatelně slastná chvíle a já jsem udělala poslední zkoušku. Druhý den ráno jsem vstala a otevřela knížku. Po pár minutách učení jsem zjistila, že už jsem to zkoušku udělala. Šla jsem si dát radši panáka. Tohle trvalo asi týden. Dva týdny mi trvalo, než jsem si uvědomila, že to mám za sebou. Odvrácená strana medicíny.


No ale abych vás krapánek potěšila, tak jsem si pro vás připravila malý random článek. Tyhle články mám úplně nejradši u Dáši. Kdyby je dělala každý týden, tak bych se za to vůbec nezlobila.

Hlavní a nejpodstatnější záležitost pro blog je ta, že jsem si pořídila zrcadlovku. Fotky budou tedy o 100% kvalitnější. Chtěla bych se focení obecně více věnovat. Je to krásný, ale taky pěkně drahý koníček. Začínám se s foťákem seznamovat a musím vám říct, že fotit (jako opravdicky fotit) není vůbec jednoduchá záležitost.

V létě jsem navštívila několik zámků. Moje srdce stále patří Konopišti. Je kousek od nás a je to prostě nejkrásnější zámek v Čechách. Sice jsem na zámku strávila celý den a můj doprovod byl silně zpruzený, ale já jsem viděla všechny tři okruhy a bylo to děsně prímový. Taky Vás baví tyhle výlety?




Hodně se grilovalo, slavilo, loučilo,opíjelo.

Mojito




Začala jsem shazovat kila. Mým novým cvičebním programem je P90X2. Je to hukot. Mám pocit, že jestli se s tímhle dostanu do zdárného konce, tak ze mne bude profi kulturistka.



Miluju Pumpkin Spice Latté! Starbucks je na blozích klišé. Obrovské klišé, že mi to přijde až krapet trapné. Proč zrovna Starbucks? Proč ne třeba Coffee Heaven? Kafe od nich mi nechutná. Asi to bude tou podzimní atmosférou či co, ale tohle latté mě teda dostalo. Na fotce je už zvadlé, ale určitě ho vyzkoušejte! Mňam. Jen ta cena mě pořád děsí.



U Talky jsem dostala tip na detektivku Zmizelá. Recenze zněly slibně. Ale...já asi nejsem úplně čtenář bestsellerů. Knížka má přes 500 stran a mám na to názor takový, že kdyby se z toho udělala povídka na 50 stran, tak se vůbec nic nestane. Každá zápletka se strašně vleče a místy jsem se do čtení musela až nutit. Když už obětuju knížce tolik času..a že takovou knížku za večer nepřečtu, tak očekávám, že mne bude bavit každá stránka. Tady se to nestalo. Mám pocit, že čtenářsky nejúspěšnější knížky jsou poslední dobou psány takovým hodně jednoduchým jazykem. Má zaujmou co nejširší okruh čtenářů..i těch nejméně náročných. Za sebe opět musím doporučit knížku od V. Vondrušky Osmanský Tábor. Jeho knížky jsou prostě a jednoduše úžasné. Píše detektivky z období středověku. V každé větě je nějaká informace. Třeba se tam věnuje i tomu, co lidé ve středověku jedli, jak se oblékali, jaká měli práva, zvyky, přibližuje nám obecně jejich život. To dokáže čtenáře ke knížce úplně přibít. Autor má doktorát z historie, takže jsou informace i fakticky správné.



Ke sledování doporučuju novou řadu American Horror Story. Venku je už první díl a vypadá to na docela slušnou nálož. Jinak jestli tento seriál neznáte, tak ho opravdu vřele doporučuju. Je to úplně něco jiného než jste znali doposud. Nejedná se o typický horor, hraje si spíš s "obrazomalebností". Není to strašidelný, spíš mrazivý, lehce děsivý. Každá série má jiný příběh. V první byl dům s duchy, druhá série je z blázince a třetí nás zavede do čarodejnické školy.



A ještě doporučuju The Following. O něm vím od Lucifridy. Jedná se o triller inspirovaný na motivy knih Edgara Allana Poa. A v hlavní roli Kevin Bacon. Už to samo zaručuje kvalitku. Kevin Bacon hraje bývalého agenta FBI, který stojí proti šílenýmu sériovýmu vrahovi (very sexy), kterej před popravou začne zlobit. Nebudu víc říkat, je to prostě hodně koukatelný.



....btw co si myslíte o nové sérii The Vampire Diares? Už to začíná vypadat docela utahaně, že?

Přesedlávám na přírodní kosmetiku. Fuj a je to venku. Já největší bioskeptik a stává se ze mne toto. Musím uznat, že přírodní kosmetika má cosi do sebe. Začlo to u biofází, který evidentně fungujou a skončilo to na akci v Greenwave u John Masters Organics. Prostě fičák jako blázen. V blízké době se těšte na recenze minerálních makeupů, šamponů a biofází. Btw na fotce nalevo je ekologický saponát na nádobí, který se údajně hodí i na mytí ovoce a zeleniny. Jsem si myslela, že už mne nic nepřekvapí. Inu já jsem ho nouzově použila i na čištění pleti. Not bad.


Doufám, že se vám můj návrat mezi blogerskou veřejnost dneska líbil a další dny budou probíhat snad už normálně. Přeji pěkný podzimní večer. :)


40 komentářů:

  1. Druha fotka se mi moc libi. Na American Horror Story me nikdo nedonuti :). Dam si klidne 10 Dexteru, ale Saw ci tuhle serialovou horor story nedam. Stacilo mi vypraveni segry, jak na to kouka vzdy schovana pod perinou a jen jednim okem kouka ven :D. Following, super, co? Me tam spis teda dostaval Slaninka, zvlast v te scene s tim polibkem, tu jsem si pustila mockrat :DD. Me se upiri libi a Originals jeste vic :). Si husta, ten saponat na nadobi na oblicej :D. Ale tak bio jako bio, co? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nééé Slaninka...v češtině už chudák nezní tak sexy xD Scénu s polibkem? Nevím přesně jakou. Jsem v osmém díle. Je to tam dobře zamotaný :))))

      Saponát byl super. Nevysušoval pleť, dobře odlíčil. Póry mi nevyžral :D :D :D Asi ho zahrnu do samostatné recenze.

      Vymazat
    2. Ja myslim, ze to bylo v prvnim (max druhem dile) flashback v kuchyni :). Ten jeho pohled :D.

      A vis ze jsem to chtela navrhnout? Na tu recenzi se tesim :D.

      Vymazat
    3. :D Uvidíme :)

      Vymazat
  2. slááááááááááááááávaaaaa!!!! Vítej mezi nás! škoda, že jsem na tu akci nemohla dorazit, ráda bych tě poznala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za přivítání. :)
      Je to škoda, ale určitě se někdy uvidíme. Ono se naskytne ještě příležitostí :)

      Vymazat
  3. Hurááááá! Jája se vrátila! :)))))) Jsem ráda, že jsi zpět a těším se na Tvé články, strašně..ale STRÁÁÁÁŠNĚ MOC! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jůůů děkuji za tak parádní přivítání. Teď budu psát ostošet. :)

      Vymazat
  4. Jájo už se těším na recenzi Johna :)

    OdpovědětVymazat
  5. Týjo, a já se těším na každej článek. Ale jako fakt na každej! :) Jsem každej den (no, to zas ne... občas... časem teď moc nedisponuju) listovala těma blogama a novejma článkama a furt jsem si říkala, co mi tu chybí. Teď už bude dušička spokojená. Bez přeháňky :)
    Jájo, já bych tak potřebovala někam dát tu hrazdu! Vždycky vidím nějaké takovéhle do-těla-dávací video a jsem nešťastná, že se do toho doma nemůžu pustit taky :( Btw, jak se u tohohle shazuje (myslím jaké máš pokroky a za jakou dobu)? A v čem je to jiný/lepší než u P90X ?
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru já mám hrazdu mezi futra http://aukro.cz/kvalitni-univerzalni-hrazda-do-dveri-posilovani-i3553714163.html
      Nevim, jestli je to teda u tebe tohle realizovatelné..jinak si myslím, že v nejhorším připadě se bez toho obejdeš a prostě budeš třeba dělat sklapovačky nebo kliky, abys vyplnila čas mezi tím. Na hrazdě to cvičení nestojí.

      P90X2 je o úroveň težší a technicky náročnější než P90X. Teprv jsem s tím začala, tak pokroky nemohu zhodnotit. U P90X jsem loni shazovala fakt rychle. Za měsíc mi byly kalhoty velký, váhu nehlídám, takže ti nepovím, kolik na kila to bylo. Ale hlídala jsem si i jídlo.

      Vymazat
    2. Já ji mám doma taky, kupovala jsem v Intersportu, jenomže v Praze si to asi dovolit nemůžu, protože ty starý byty tady maj všechny ty futra nějaký křehký:-/ Se bojím, že při správném namontování by začaly praskat. V minulém bydlišti už jsme to tak i zkusili (a zas rychle přestali a hrazdu odmontovali) a můj nový byt není o nic jiný. Mimochodem, většina mých trenérů se nezávisle na sobě shodla na tom, že s hrazdou je to cvičení úplně jiný, protože tam cvičíš výhradně s vlastní vahou a co do účinků je to o něčem úplně jiným než i jen ty prostý kliky. Musela jsem jim dát za pravdu; stejný počet cviků na hrazdě a pak na zemi (ať už tedy ty kliky nebo sklapovačky) jsem na druhý den cítila ve svalech úplně jinak (podstatně intenzivněji). Jasně, že hrazda není samospasitelská, ale udělá dost, opravdu dost.
      Verunka

      Vymazat
    3. Tak hrazda udělá hodně, ale podle mě se určitě dá nahradit jakoukoliv zátěží. Jednou jsem na tohle téma četla článek v Muscle a Fitness. Hrazda trénuje tzv. funkční sílu. Teda tu, kterou dokážeš přitáhnout tělo k hrazdě. Tuhle sílu netrénují kulturisti. Dokáží zvednou 150kg, ale k hrazdě se přitáhnou třeba jen 2x a naopak ti, kteří jsou při těle se při trénování přitáhnout dokážou. Pokud chceš umět výmyk pro svůj dobrý pocit, tak bez hrazdy to nejde, jinak je z mýho pohledu k ničemu. Ty svaly, který trénuje, dokážeš s jinými cviky vycvičit i tak. Toť můj názor na věc.

      Vymazat
  6. Vítej zpátky, už jsem si několikrát říkala, kam ses vlastně vytratila. :)
    Pěkné, zámky mám taky ráda, na Konopišti jsem ještě nebyla, tak se někdy vypravím.
    Dýňové latté si naštěstí nedám, protože u nás není Stárbaks... Aspoň ušetřím... :)
    Cvičení vypadá zajímavě, ale na mě to možná až moc hardcore... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobře..alespoň pak budeš mít víc pěněz na kosmetiku.
      Konopiště vřele doporučuji. Vedle Hluboké nejkrásnější zámek. Naprosto autentické interiéry jako za Františka Ferdinanda dEste. :)

      Vymazat
  7. To je super, že budeš zase psát. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Už bylo na čase, abych se přestala flákat. :)

      Vymazat
  8. Těšila jsem se hrozně moc! ;)

    OdpovědětVymazat
  9. VD silne nebaviii. A docela me to stve, protoze ze stejnyho duvodu jsem prestala sledovat PLL. Tak jeste nevim, jak dopadnou VD ... Ale zase na druhou stranu serial Revenge me bavi hodne, to jo.

    OdpovědětVymazat
  10. No konečně, už jsem ti chtěla pomalu napsat, kde se toulas ;)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ooooo..snad se ti po mne nestýskalo? :)))

      Vymazat
  11. Vítej zpět a gratuluji ke zvládnuté zkoušce! Potěšila jsi mě s American Horror Story, první řadu jsem přímo "žrala", druhá mě nezaujala, ale netušila jsem, že už je třetí. Hurá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Druhá série byla slabší, ale člověk by to asi neměl srovnávat...přeci jenom se jedná o uplně jiný příběh. Třetí se mi zdá zajímavá :)

      Vymazat
  12. Jéé, zrovna minulý týden jsme si vybrali svatební dar - let balónem a vzlétali jsme z louky za Konopištěm, tak ho mám vyfocené z krásného pohledu seshora. A z balónu jsme na něj měli krásný výhled. Taky ho mám docela ráda, je to totiž nejbližší zámek naší chatě.
    Díky za tip na to latté. Já klasický kafe nepiju nikde, ale ve Starbucksu mi chutnají právě různé podobné sezónní speciality a pak frapucina a chai tea latte. Ovšem díky ceně nápojů v něm, tam chodím spíš výjimečně. Ale co nejdřív zkusím to Pumpkin Spice Latté.
    Vondrušku mám ráda, i když žádnou knížku jsem od něj zatím nečetla, spíš ho mám spojeného s církevním rokem a různými zvyky a obyčeji, což mě hrozně zajímá.
    Poa mám ráda, takže to je také pro mě zajímavé doporučení.
    A já bych se asi bála přecházet na přírodní kosmetiku, vyhovují i moje krémy od Avéne. Navíc moje pleť reaguje silně nevyzpytatelně, někdy mám pocit, že stačí, abych tomu přípravku nedůvěřovala a hned mi začnou naskakovat pupínky. Ale do čeho v zimě jdu, jsou minerální pudr a korektor od Everyday minerals, už je mám nakoupené :-D!
    S tím cvičením závidím! Já se prostě nedokážu dokopat ke cvičení doma, nemám na to vůli a jsem líná! Takže musím platit a návštěvy fitek a pak mi propadají hodiny :-).

    Jinak vítej zpátky a gratuluji ke zdárně složeným zkouškám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za krásný příspěvek. :) Let balonem musel být parádní. Kolem Konopiště je úžasná příroda. Příští víkend tam jedu zase a to tentokrát do Staré myslivny na jídlo a projít si pořádně park. :)

      S přírodní kosmetikou je to na štíru. Buď se ti po ní pleť hodně zlepší, nebo dostaneš špatnou reakci. Já sama mít citlivou pleť, tak jí asi ani nezkouším.

      Jo já jsem taky celkem líná, ale tohle cvičení je fakt docela makačka, tak mě to nakopává k tomu, abych překonala sama sebe. :)

      Vymazat
  13. 1.sérii AHS jsem dokoukala s napětím, hodně mě bavilo... ale druhá ani třetí série ke mně ještě nedotekla :-D

    OdpovědětVymazat
  14. Vítej mezi živými! :) John Masters je velká paráda a to samé The Following

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za přivítání. :) JMO je opravdu hodně super. Jsem ráda, že má někdo stejný názor. :)

      Vymazat
  15. Jéééé, super!:)

    OdpovědětVymazat
  16. to je usper, že si zase zpět!:) těším se na zajímavé počteníčko:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Doufám, že najedu zase do starých kolejí!

      Vymazat
  17. Ahoj Jájo! Tak mám taky radost že jsi zpět :) Gratuluju k udělání zkoušky, co to bylo za hrůzu?
    Jinak výlety na zámky a hrady taky miluju, můj doprovod sice taky nebýval moc nadšený, ale už si zvykl a zdárně prohlídkové trasy absolvuje bez mrftání :D
    Co se týče TVD... Dneska jsem se mrkla na první díl páté série a další díl už nestahuju... Nemůžu si pomoct, ale už to vypadá jako seriál pro teenagery - jen o tom kdo kde s kým a v jaké intenzitě.

    OdpovědětVymazat
  18. Jsem ráda, že jsi zpět! A Vondrušku taky ráda čtu :) A taky teď jedu na biokosmetice, resp. olejích od Saloos. Těším se na další články!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!