středa 6. března 2013

Pražský klenot!? Drogerie Pemi!!!


Nevím, jak začít. Ještě teďka jsem z návštevy Pemi krapet orosená. A plná dojmů...takovou exkurzi po kosmtických značkách jsem nikdy nezažila.

Takže to vezmeme popořadě. Kdo je z Prahy? Kdo do Prahy dojíždí? Nebo je alespoň ochoten do ní dojet? Tak vy máte návštěvu Pemí povinně. O této drogerii jsem četla asi před dvěma lety, ale nějak jsem na ní pozapomněla. Někdo kdysi psal, že se odtud neodchází s prázdnou. A měl svatou pravdu! Drogerie Pemi jsou v Praze myslím 2. Já jsem navštívila tu na Olšanském náměstí. Řeknu to na rovinu..kdybych neměla informaci, že je to tam tak žůžo, tak tam nikdy asi nevstopim. Vypadá to z venku docela sociálně.



No ale uvnitŕ je to dost stylové. Teda záleží na preferenci každého soudruha. Člověk se ocitne zpátky v časech totality. Úzký uličky, každý výrobek je polepený cenovou, prodavačky mají bílé zástěry, na kase se cena markuje růčo. Ale tak nějak to na mě působí přátelskou rodinnou atmosférou. Mají tam čisto a všechno úhledně seřazené podle jednotlivých kategorií. Paráda.


No ale asi vás stejnak nejvíce zajímá, co se tam dá sehnat. Takže se tam dá sehnat třeba kompletní nabídka Ryoru. Jakože fakt kompletní. Mají tam i profesionální řadu, která jinde není.



Nonique je myslím německá kosmetika (kdyžtak mne opravte). Tak té tam měli taky hodně. Četla jsem na ní recenzi u Moory a asi neodolám.



Značka Bione je jedna z mých oblíbených. Je bio, je česká, je levná a je fajn. Myslím, že sortiment tam měli taky kompletní.



Topvet, ale taky mi přišla docela zajímavá. Od ní znám jen skořicovej krém na celulitidu...kterou teda nemám mimochodem. Proč to sem vlastně píšu???



Hooodně mýdel v pěkných obalech.



A jedno mýdlo, které mne osobně dostalo do kolen. Legendární kolínská k dostání v Praze..? Teda alespoň v podobě mýdla. Cena 99kč.Veliké překvapení.



Saloos tam byl taky v plné sestavě.



Já jsem si šla hlavně pro UBU štětce, které chválila Plum. Dekorativní kosmetiku jsem neměla čas procházet. :(



Abych pravdu řekla, mají tam spoustu značek, které vůbec neznám. Jakože fakt neznám. Mají tam hodně českých značek, které v triu Teta-DM-Rossmann nenajdete. Měli tam třeba i krémy na ruce od Essence nebo Ziaju.  I cenově je to tak opravdu velice příjemné. Chce to mít čas a projíždět regálek po regálku, protože tam všude mají plno zajímavých věcí. Já jsem neměla bohužel moc času a taky tam na mě začaly prodavačky divně koukat :D ..ale příště to tam projedu fakt důkladně!


Můj nákup za lidovou cenu. 2 štětce a jeden krém na oči..celkově za 140kč :D



Pokud se do Prahy nemůžete dostat, mají i internetové stránky. Ty by teda potřebovaly zrenovovat, ale objednat se z nich rozhodně dá. www.pemi.cz

Tak to je pro dnešek ode mne vše. Zaujala Vás nabídka Pemi drogérie?

62 komentářů:

  1. jÁ CHCI TAKY BYDLET V PRAZE!!!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi tak Evelin :(

      Vymazat
    2. já ne, dost ušetřím :)

      Vymazat
    3. Právě!! Ono je to sice všechno celkem levný, ale když musíte mít všechno, tak to abyste si našly sponzora :D

      Vymazat
  2. Dííky za tip :) Ještě tenhle týden se tam stavím!

    OdpovědětVymazat
  3. No tak s UBU jsi mě dostala, ještě před měsícem je tam neměli a já sjížděla internet horem dolem, abych zjistila, že blíž než v Brně je nikde nemaj.

    Každopádně, ta krásná mejdlíčka nesou jméno Nesti Dante a jsou celkem oblíbená, ne snad že by si lidi kupovali mýdlo na mytí těla nebo rukou za kilo běžně (ač je to velké mýdlo), ale jako dárek - dost povedené. Navíc to spektrum parfemací, celkem věrných a ne protivně umělých, je taky pecka.

    Pak jsi mě překvapila s 4711, tu jsem tam taky nikdy dřív nezahlídla (a že tam chodím relativně často).

    Z Bione mám taky radost, jen se teda pozastavuju nad tím přívlastkem přírodním - jako fakt? Nemám z nich dojem kompletní přírodnosti, vždycky mi to přišlo tak napůl, asi jako že Lush se chvástá, že je přírodní. Ale nevím, hádat se nechci, raděj to půjdu osobně přezkoumat.

    No a když už jsme u těch přírodnin: na vánoce jsem tam vybírala kosmetiku pro tetu, všecko jsem ladila do mandlova a třeba u krémů na ruce nebo na ksichtík fakt BYLO z čeho vybírat i jen v ranku PŘÍRODNÍ kosmetiky. Fakt. Těch krémů na obličej jsem držela v rukách snad pět. Prostě pecka...

    Závěrem bych dodala: Brňané mají Jasmín, Pražáci zas PeMi! ;-)

    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a času tam obvykle tak strávím... no, víc než je zdrávo :D A prodavačky koukaj divně jen někdy. Ale je fakt, že obvykle tam nic nefotím 8-)

      Vymazat
    2. No hlaeď...s Bione..nevim..nechci zase kecat já..jako nejsem chemik. Píšou na tom bio, na stránkách zase že jsou přírodní..tak jsem to tak brala...krémy mám doma, tak až přijedu, mrknu na složení

      Vymazat
    3. jo a jinak s Jasmínem jsem to taky chtěla zmínit..ale radši jsem mlčela :D

      Vymazat
    4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    5. Holky kde je prosímvás ten Jasmín v Brně? (Co nejblíž od nádraží) děkuju:)

      Vymazat
    6. Jeden je hned u nádraží a druhej na Kobližné. Doporučuju ten druhý.

      Vymazat
    7. Když vylezeš z nádraží, přejdeš všechny tramvajové zastávky a stojíš na chodníku na druhé straně ulice... stojíš před Jasmínem u hlavního nádraží. ;)

      Vymazat
    8. Jojo, Jasmíny v Brně budou asi něco podobného. Všem doporučuju na značky Ziaja, Bione, Ryor, a další takové méně známé ;-)

      Vymazat
    9. Spis nez Jasmín bych doporučovala drogerii Na Orlí :) je tam užasný výběr kosmetiky a za úžasné ceny ;)

      Vymazat
    10. Spis nez Jasmín bych doporučovala drogerii Na Orlí :) je tam užasný výběr kosmetiky a za úžasné ceny ;)

      Vymazat
  4. jéé, oni tam mají ty UBU štětce! zrovna jsem si tak říkala, kde by se v Praze daly sehnat :) takže díky za tip, musím tam vyrazit, dlouho jsem tam nebyla. Já si tam jezdím hlavně pro suché šampony Batiste :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na batiste jsem taky koukala...
      UBU jsou příjemným překvapením :)

      Vymazat
  5. v pátek tam frčim pro štetce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. super ;)..doufám, že podáš info

      Vymazat
    2. Nevydržela jsem a jela ještě ve čvrtek z práce! (asi proto, že jsem teď úplně posedlá kupováním stínů, tvářenek, laků atd.) a jela jsem tam vyloženě pro dva malé tenké štětce na stíny - no asi na ně někdo udělal nálet dřív :D, takže mám nakonec jen jeden (42 Kč? zadarmo), a pak ještě nějaký sortiment do kuchyně (na palmovce je Pemi s papírákem a domácími potřebami) - a kdybych nenechala den předtím 300 v jiné drogerii vemu si i konopnou masku na vlasy.. navíc těch krémíčků, balzámů míň známých bylinkových značek! dokonce sjem tam objevila i pleťovou vodu s propolisem, které se vyrábí na Moravě ve vedlejší vesnici.. ááách, rozhodně tam nejsem naposled :D

      Vymazat
  6. no tak jo, ukecalas mě :D v jedný se stavím
    (ta nonique je hodně dobrá zpráva)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Tak to jsem ráda :D Nonique jsem tam teda vůbec nečekala...našla jsem jí jen v nějakých divných eshopech..

      Vymazat
    2. Nonique mají taky na Xparfémech a na Parfums.cz, kdybyste v PeMi náhodou nenašly, co hledáte... ;-)

      Vymazat
  7. dobré zásoby, a takovou tu komoušskou žvýkačku modrou se sněhulákem nemají? :D doufám, že mi nebudete psát, že to neznáte a pak si budu připadat jak babka :D a ty štětce taky neznám, jsou něčím super?

    OdpovědětVymazat
  8. Super tip, hned jak budu mít v Praze dost času, aby se mi to povedlo najít, tak tam zajdu :D :D A budu na to dost šetřit:D :D

    OdpovědětVymazat
  9. Jee, já mám zítra dopolední, tak že bych měla plán na odpol? Štětce UBU chci! :D a na Bione se taky moc ráda podívám :))

    OdpovědětVymazat
  10. to jsou věci, tohle jsem neměla ponětí, že existuje, ale když to uvidím, omrknu to :)

    OdpovědětVymazat
  11. Dík za tip! Příští týden jedu poprvé po letech do Phy za jiným, než pracovním účelem a budu se zrovna v okolí vyskytovat!

    OdpovědětVymazat
  12. tak teď nevím, jsem asi divná... do té pemi jsem chodila docela často a dost často jsem odešla s prázdnou. jo a taky tam nemají všechno, co by tak jako bylo super, třeba před rokem jsem strašně chtěla samoopalovací mléko ryor a to neměli vůbec nikde, ani v pemi.

    každopádně, co mají na tom olšanském náměstí megaskvělé, jsou ty výprodejové košíky vzadu, pamatuji si, že třeba pečující bourjois měli od dvaceti za kus (takže jo, koupila jsem bourjois micelárku za 29,-)

    teď si tedy nejsem jistá, jestli to mám taky povinné nebo jsem omluvena???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele víš co? Já jsem to úplně čekala..přijdeš..napíšeš, že tohle už znáš..nuda..a odejdeš :D ...takže jo...ty jsi omluvena :D

      Vymazat
  13. Já jsem taky nedávno narazila v Brně na takovou zapadlou prodejnu v Žabovřeskách. A byla jsem fakt překvapená... ty ceny jsou úplně někde jinde a kolikrát jsou v nabídce produkty nebo odstíny rtěnek, které v DM ani Rossmanu nejsou ani omylem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, můžu se zeptat kde? ;-) já vím akorát o jedné při trase 3/11 když jedeš do Komína, tak po levé straně. Ale nepřišla mi nic extra. Tak třeba je tam ještě nějaká zapadlejší ;-)

      Vymazat
  14. Já jsem byla v PeMi asi před měsícem právě pro štětce UBU, protože u někoho v komentářích jsem se dočetla, že je tam mají. Pospíchala jsem, takže jsem popadla jen ty štětce a při té příležitosti obhlídla dekorativní kosmetiku. A jak píšeš, byla jsem v šoku a zároveň nadšená ze sortimentu - mají tam např. Reginu, jejíž stíny jsem chtěla zkusit a jiné neprofláknuté a třeba i české značky dekorativní kosmetiky, takže při příští návštěvě na ni určitě mrkni.

    Já zase příště okouknu pleťovou a jinou kosmetika z tvého článku. Kdybych ale nevěděla, že tam mají ty štětce, tak tam asi nevlezu, přesně jak píšeš :-D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No s těmi štětci je to záhada..:D ...já jsem o nich věděla.ale teď mi všichni píšou, jak tomu nemůžou uvěřit, že je mají v nějaký pemi :)

      Vymazat
  15. trochu mi to připomíná typickou "socialistickou" drogérku v Brně na Orlí, vzhledově určitě žádnou renovaci (kromě zboží ve výloze) od svého vzniku neprodělala :-)), nemá ani žádné jméno, je to prostě DROGERIE, a sortiment je hodně boží...bione, ziaja, ryor, Larive, jednotlivé pytlíčky s melírem ( i červenou barvu :) )..., a nejlepší je ten doplňkový sortiment - vitrina s kovovými nástroji jako spousta velikostí nůžek, pinzet a i skalpel tam mají!! A často mě nachytají i na bižuterii...jako krásný set naušnic a náhrdelníku za 33 Kč tam přece nemůžu nechat!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě..tyhle drogerie jsou úplně nejvíc boží..člověk je zhečkanej dm..ale pak vleze do těhle ...jak řikáš...socialistickejch drogerií a nestačí se divit :)

      Vymazat
  16. Já bydlím hned naproti - takže Olšanské hřbitovy a Pemi - to jsou má oblíbená místa :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi...já mám taky ráda Olšanské hřbitovy :)))

      Vymazat
  17. oooh, tak tam bych to chtěla navštívit...!

    OdpovědětVymazat
  18. Krásné, až budu někdy v Praze, určitě nevynechám. :)

    OdpovědětVymazat
  19. Skvělý tip. Určitě až se zase dostanu (jednou za rok) do Prahy musím tuhle drogerku z minulého století navštívit. A já si pořád říkám, kde se ztratily všechny ty české značky a vůbec - jiné značky než které nám neustále servíruje Rossmann a DM. Určitě testnu i ten web.

    OdpovědětVymazat
  20. Pemi je super, ale jen ta olšanská - na Palmovku nedoporučuju jet, je to tam oproti Olšanům miniaturní. Mě nachytali na masku na vlasy Gestil Wonder, že se dá sehnat mimo kadeřnictví a internet :) No a samozřejmě ten Ryor, barvy na vlasy, neznámé a levné značky, prostě och ach. A taky sekce papírnictví- spousta těch krásných bločků :D Nechala jsem tam přes 500 a měla jsem ještě 5% slevu- za tak velký nákup ;)

    OdpovědětVymazat
  21. článek jsem jen prolítla, Pemi je prostě super, ta na Olšanském. Mají všechno od Saloosu no a dál se ani nebudu rozepisovat - však všichni víte :-)
    chystám se tam na to UBU :)

    OdpovědětVymazat
  22. Anonymní9:40

    Tak přesně kolem této drogerie chodím každý den a prakticky nakupuju jen tam... Protože tam mají vážně prakticky cokoliv a myslím, že i za dost přijatelné ceny..! :))))

    OdpovědětVymazat
  23. Páni, podobný obchody miluju (i socialisticky laděný potraviny, vždycky tam mají spoustu blbin, které ptřebuju)! PeMi jsem měla zafixováno jako drogerii, kde seženu barevný suchý šampon, ale doteď mě to nemotivovalo se tam podívat... Ale po tomhle článku musím! Doufám, že tam bude i ta Regina, chtěla bych vidět jejich rozjasňující perly na vlastní oči.

    OdpovědětVymazat
  24. drahe damy..a berou v takove socialisticke drogerii platbu kartou?:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní14:32

      Berou, ovšem pouze na jedné ze dvou pokladen..;)

      Vymazat
  25. Ach jo, škoda že nejsem z Prahy :(

    http://cosmetic-styling.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  26. Minulý týden jsem tam náhodou zbloudila, chtěla tomu náhoda. Byla jsem poblíž na pohovoru. Cestou domů jsem potřebovala koupit obyčejného Krtka :-) tak jsem tam zaplula. Tak rozmanitý sortiment jsem v drogérce dlouho neviděla. Od komunistických vychytávek za pár babek až po značky, které jinde nevidíte. Musíte počítat s úzkými uličkami s regály napěchovanými k prasnutí. Lidi se vzájemně vyhýbají.
    Krtka jsem koupila a ještě něco navíc..

    Ještě malý tip. Pokud chodíte do Městské knihovny na Mariánské nám., Reginu mají hned vedle v malé drogérce vedle pizzerie Donna.

    OdpovědětVymazat
  27. Jéé, tam by se mi určitě líbilo :-) Tak snad se tam někdy dostanu.

    OdpovědětVymazat
  28. Wow! Tomu se říká výběr.. asi bych nevěděla, co zkusit... Vypadá to úžasně, na ty štětce už jsem na některých blozích koukala. A ani to nemám tak daleko, když pojedu v pondělí na trenink:) Veronika

    OdpovědětVymazat
  29. Tak to je jiná třída než šunkovské drogérky na malém městě :))

    OdpovědětVymazat
  30. ... no vim kam v žádném případě NESMÍM...(minimálně do výplaty)

    Bublinka\

    OdpovědětVymazat
  31. cooože? jaktože o tomhle nevim? po výplatě hned udělám nálet!:D kompletní řada saloosu? ty štetce, ryor a buhví co tam ještě nenajdu.. to je můj sen:D :))

    OdpovědětVymazat
  32. kousek od Pemi jsem měla základku a vždy jsem tma nakoupila dárky na Vánoce celé rodině. Je to nejlepší drogerie, díky za tip na UBU, zastavím se!!! =)

    OdpovědětVymazat
  33. Jejda! Tak tam musím zajít! Mám mezery ve vzdělání... Fakt díky!

    OdpovědětVymazat
  34. To vypadá jako hotový ráj!

    OdpovědětVymazat
  35. Děvčata, tyhle krámy vypadají jako za socíku, ale obsluha/servis je o 180 stupňů jinde - to pro ty mladší (za socíku bylo většině prodavaček zcela jedno, kolik toho prodají a o vyhazov z práce se bát rozhodně nemusely).

    Reportáž mě velmi dojala - že i po téměř 20 letech to v PeMi vypadá po všech směrech furt stejně :-) Dokonce i ty cenovky oranžo/bílé se vůbec nezměnily. Do PeMi chodila v pol. 90. let snad půlka studentek z VŠE (aneb jak efektivně využít čas na Olšanském nám. při čekání na přestup tramvají..než ometáním v PeMi:-) Kupovávala jsem tam tehdá Ryor krém ceramidový a Ryor krém s lipozomy a kosmetiku Avena Kinesia (s výtažky z obilí či co - už se asi nedováží) :-)

    V Praze existují s obdobným "opožděnějším" šarmem u i obchody z odlišného ranku - všema deseti doporučuju navštěvu cukrárničky Emil Gaigher na Smíchově (Arbesovo nám. 9) a Papírnictví u Kuželů na Palmovce (Zenklova 21/58). Napíšu podrobnosti zvlášť.
    Takže ta Cukrárna Emil Gaigher. Zákusky 12-18 Kč/kus (a Linecké kolečko/srdíčko pouze 7Kč/ks...cena poloviční než široko daleko). Vypadnou vám oči z důlků - ve 4 vitrínách spatříte poličky se vzorně sešikovanými zákusky "tradičních" názvů, odhaduji kolem 80 druhů - věnečky (hned 3 různé druhy!), maceška, kominíček, laskonka, střecha, kremrole, griliášová tyčinka, kávové zrno, koňaková špička, oválek, štafetka atd. Všechno je strašně moc dobré, poctivé. Teď před Vánoci mají cukroví z másla. Že je rok 2013 poznáte podle toho, že prodavačky nemají ve vlasech připnutou takovou tu krajku ;-) Šla jsem tam na doporučení místních a už nechodím jinam (a že jsem v okolí navštívila spoustu obdobných zařízení).

    Papírnictví u Kuželů poblíž Palmovky. U pultu sice nestojí Vlasta Burián :-)) ale tipuji že ty bytelné regály vykukující vlevo vzádu pamatují 1. republiku a majitele Kuželovy - papírnictví zde prý bývalo odjakživa. Obchod má stále takový prvorepublikový esprit (snad to dělá ta akustika s vysokým stropem?), je tam pultovým prodej, paní majitelka (mimochodem výtvarnice) má sortiment v malíčku. Líbí se mi třeba přáníčka na motivy dobových fotografií z 1. republiky (takové ty černobílé fotografie dětí). Mají tam samozřejmě soudobý sortiment, výjimečnost spočívá v tom prostředí. Po všech stránkách zážitkovější nákup než v supermarketu (tady navíc dostanete na výběr více variant od jedné položky). A doporučuju jít tam jindy než v poledne (kvůli frontě).

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!