pátek 7. prosince 2012

Sigma Flat top kabuki


Pěkný večír,

dneska bych chtěla vyprávět o mém velmi oblíbeném štětci. Je jím legendární Flat Top Kabuki F80 od Sigmy :-* Tento štětec je určen na tekuté produkty. Primárně se používá na makeup, ale já ho využívám spíš na tekuté tvářenky a rozjasňovače, které dokáže bezchybně zapracovat.



Osobně preferuji rovné zastřižení štětin. Někdo preferuje round top, jiný zase angled, ale já jsem si říkala, že na celoplošné užití je pro mě nejpřijatelnější tento tvar. Přijde mi nejpraktičtější. Vzhled je velice jednoduchý. Černá ve spojení se stříbnou je nejjednodušší a nejefektivnější barevné spojení pro štětce. Rukojeť je v ruce tak akorát silná. Mám ráda větší průměr štětců, lépe se mi drží. Délka rukojeti je pro mne také odpovídající.




Štětiny jsou ze syntetického materiálu. Jsou straaaašně moc jemňonké...jako pohlazení od maminky. Ve štětci jsou navázány poměrně hustě. Což má svoje výhody i nevýhody. Výhoda je ta, že produkt je precizně vtiskávám do pleti a udělá "neviditelný efekt". Nevýhodou je vyšší množství použitého produktu, který se zčásti vsákne do štětce. Výjimku tvoří gelové makeupy, které podle mě s použitím štětce ubývají daleko pomaleji. Asi ta hustší konzistece, bo nevim. Celkový průměr hlavy by mohl být podle mě větší. Jak vidíte na fotkách, není to žádný velikán, ale není to nic, za co bych se měla zlobit. Jde čistě o moje zaujetí velkými štětci.


Při nanášení nedělá šmouhy ani nenanáší produkt nerovnoměrně..při správném použití.Na tekuté tvářenky je podle mě mistr, protože jí dokáže krásně roznést na jablíčkách do ztracena. Mám ho prostě ráda.


Někdo si někde stěžoval, že tenhle milášek dosti pelíchá. Já zodpovědně prohlašuji, že mi nepustil ještě ani jeden chlup. Myji ho jednou týdně v dětském šamponu bez silikonů.

Poslední položku, kterou bych nechtěla přeskočit je cena. Vážení, stál mě něco přes pětikilo, pokud si dobře pamatuji. Tak jako Sigma je uznávaná značka, tak coby ne. Jenže nedávno jsem zjistila, že je vyráběná v Číně. Asi to možná víte, já to teda nevěděla, neb mě tyhle výrobní věci okolo moc nezajímaj, ale když už jsem se to dozvěděla, tak jsem si z toho vyvodila závěr sama pro sebe. Ta cena docela uráží. Od té doby Sigmu hážu do stejnýho zlodějskýho pytle se Zoevou a Coastal Scents. Real Techniques jsou taky z Číny, ale tam je cena alespoň adekvátní. MUA a Sleek je taky vyráběn za pomoci čínských soudruhů...ale ta cena je zase daleko nižší.Nebo jen zkouší obrácenou psychologii? Čím víc cenu zvedneme, tím víc si kupec bude myslet, jak to není kvalitní?

Tak já nevim..ale mě se tohle fakt nelíbí. Myslete si o mě co chcete, ale jak řekla jiná má blogerská kolegyně, Sigma ze sebe dělá víc, než co doopravdy je.

Doufám, že jsem vás koncem nijak nepohoršila. Rozhodně nebyl záměr článku Sigmu poškodit. Štětce nejsou špatné, ba naopak. Na našem nicotném štětcovém trhu, aby člověk takové pohledal.

11 komentářů:

  1. Já Sigmu nemám ráda - už to změnili, ale prostě začali tak, že měli naprosto totožný štětce jako mac a i se stejně jmenovaly. Přišlo mi to strašně ubohý postavit celou značku v podstatě na tom, že to je něčeho kopie. Mám vyzkoušený jeden - velký na pudr, který zaručeně nebyl za hubičku (já ho dostala), ale vůbec mě nenadchl, byl hrubý a pichlavý a rozhodně horší než mac. Jak říkám, strategii změnili, ale u mě už jim toto nikdo neodpáře. Myslím, že je dost značek za srovnatelné ceny, které mají aspoň nějakou vlastní invenci (když už jsou vyráběný v Číně). Já vím, že spusta lidí vždycky argumentovala tím, že mac je předražený a tak (to zas je, to je pravda), takže je lepší nakoupit sigmu, ale mi to prostě vadí z principu. A možná to vadilo víc lidem, když už s tím přestali.

    OdpovědětVymazat
  2. Proč máš Zoevu ve zlodějským pytli?
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  3. Já Sigmu zatím nezkoušela, teď jsem si objednala štětce Hakuro, které jsou typově těm kabuki od Sigmy podobné, sle cenově příznivější a údajně i lepší! Co zkusit ty? :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tiez sa mi to zda prehnane za syntetiku... Strasne by som chcela stetce petr lukes, ale bolo by to na bankrot... Nedavno som si kupila jeden od goschu a sbsolutna spokojnost...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aj ja mám pár štetcov od goshu a som spokojná. Sú super jemné a neprášia.

      Vymazat
  5. Vždy som chcela štetec od sigmy a asi aj budem chcieť. Ale máš pravdu tá cena je naozaj odradzujúca. Za cenu tvojho štetca som si kúpila sadu štetcov RT! Ale možno keď raz budem zarábať tak, že mi bude jedno budú moje.

    Pozývam ťa aj čitateľky na GIVEAWAY!

    http://oh-thanks-i-am-woman.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  6. tak na Sigmu si nechám asi zajít chuť. za tu cenu bych nečekala výrobek z Číny. já mám flap top od everyday minerals a je skvělý :)

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní21:04

    Mne sa páčia veľmi ich štetce a práve flat top kabuki ma láka najviac... no cena ma odradzuje. Možno niekedy, keď budem zarábať ťažké milióny :D

    OdpovědětVymazat
  8. Štětec vypadá dobře. Máš moc hezké nehty :)
    http://eliska-dvorakova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. miluji sigmu, nepoužívám jiné štětce

    OdpovědětVymazat
  10. Anonymní10:24

    Hakuro štětce budou brzy k dostání i u nás. Více info najdete na FB http://www.facebook.com/HakuroCZ

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!