čtvrtek 20. prosince 2012

IS´MINE alias dupe Sigma Essential Kit?


Nedávno jsem v jedné diskuzi narazila na informaci, že se Sigma vyrábí v Číně. Nevím, jestli to víte vy, ale já jsem to netušila (ani mě nenapadlo se po tom pídit) a vzhledem k cenám mě to velmi nemile překvapilo. Nejsem žádná fajnovka...dneska už se v Číně vyrábí kde co, ale ty ceny...ty ceny. Třeba Real Techniques jsou taky z Číny, ale tam je ta cena někde úplně jinde. No a nakonce se v té diskuzi objevila zmínka o "značce" IS´MINE či ZOREYA, též made in china, ale za lidové ceny.

Nebudu to okecávat..podobnost je více než podezřelá....


IS´MINE
zdroj




Sigma Essential Kit Mrs. Bunny




zdroj


Nedalo mi to a objednala jsem si z ebaye jeden exemplář. Ceny se různí. Já jsem sehnala sadu za 515kč a poštovné bylo zadáčo. Ceny se mohou pohybovat i kolem 700-800kč. Byl to risk, moc jsem tomu nevěřila, ale minimálně jsem mohla mít docela pěkné pouzdro na štětce. Sigmu Essential Kit seženete kolem 3000kč.

A jak to dopadlo? 





 Pozdro 
Pozdro je ok. Je bytelné a vypadá i docela elegantně. Na cestování bych řekla naprosto ideální. Po stranách se zacvakává na pantíky, takže se nemusím bát, že by se mi štětce v kufru nějak zatoulaly. Už jenom pro pouzdro se mi nákup vyplatil.



Štětce

Předem musím napsat, že nejsem vážně žádný štětcový odborník. Rukou mi prošly jen ty štětce, které nabízí naše pafumerie+ něco málo Mac a Inglot. Pro mne je důležité, aby byl štětec jemný, držel tvar, nepelichal, byl přiměřeně hustý a štětinky se nesmí lámat.Podle těchto kritérií jsem hodnotila i tuto sadu.

Stipple Brush

Sic by mohl být trošku hustší, ale naštěstí nepelíchá, aplikace makeupu je s ním snadná. Štětiny jsou přiměřeně dlouhé a nepíchají. Měla jsem Stipple ze Sephory a to byla teda tragédie. Průměr byl malý, bílé štětiny moc dlouhé....spíš vytvářel šmouhy, než airbrush efekt. K tomuto štětci nemám větší výtky.



Foundation Brush

Tento štětec nepoužívám vůbec...ale na omak je docela hustý. Je to asi nejhustší a nejjemnější FB, co jsem zatím měla v ruce...no sice jsem jich v ruce neměla moc..ale i tak si myslím, že dobrý. Osobně jsem ho nezkoušela, takže nevím jak se s ním pracuje.



Powder Brush

Tak tenhle štětec mi pil ze začátku pěkně krev. Nepříjemně pelíchal. Ne nějak drasticky po trsech, ale štětiny z něj občas vylítly a to mě přivádělo k nepříčetnosti. Nakonec se populace štětin ustálila. Štětiny vypadají na fotce špatně sestřižené, ale ve skutečnosti nejsou. Nepíchá, ale na legendární kabuki od Douglasu za 50kč teda nemá ani omylem. Mohl by být na můj vkus jednou tak hustší, páč se na něj produkt hůř chytá. Kvalita tak 50/50.


Blush Brush

Já tento tvar štětce na tvářenku nemám ráda. Přijde mi daleko lepší klasický štětec na pudr, ale když už ho tu mám, tak se k němu vyjádřím. Přijde mi velikostně docela malý, ale možná to je tím, že mám nejenom velké ruce a nohy, ale taky i velkou hlavu. Nemůžu sehnat dámské rukavice a boty v xxl velikosti, tak nepředpokládám, že bych objevila tuto velikost i mezi štětci.



Blending Brush

Tak tento štětec se stal mým miláčkem. Není tak hustý jako třeba blending od RT, ale to je naopak výhoda. Rozblenďuje velice jemně...do ztracena. Paráda. Velikost, jemnost je přesně podle mých představ. Za podobný štětec byste podle mě daly jinde minimálně 300kč.



Lip Brush

Nepoužívám, neznám, neumim.



2x Eyeliner Brush

Jeden je klasický zkosený, druhý je do špičky. Zkosený používám na vosk na obočí, druhý jsem neprubla a asi ani neprubnu. Nějak moc na linky nejsem...ale polepším se!



 Eyebrow Brush

EBB mi přišel v krčku trošku ohnutý, ale narovnala jsem ho a všechno je jak má být. Jinak asi moc k němu nemám co říct. Češe obočí. Dobrý


Eyeshadow Brush + Angled Eyeshadow Brush

Tady přichází fail. Měla jsem mít v sadě angled brush, blending brush s bílými štětinami (na ten jsem se těšila nejvíc), angled brush a klasický eyeshadow brush a eyeshadow brush s kratšími chlupy (smudge brush?)
Přišel mi místo toho dvakrát angled brush a dvakrát klasický eyeshadow brush. No docela mě to naštvalo, protože jsem ten druhej blending dost chtěla. Ale do Číny to na reklamaci posílat nebudu, že? Jinak Angled je docela na prd a oba letěly do koše, ale eyeshadow brush je kvalitní..

angled brushes

eyeshadow brushes


No a když už jsem napsala v úvodu něco o srovnání se Sigmou, tak se musím přiznat, že jsem nikoho z Prahy se Sigmou nesehnala...ale našla jsem vám jedno video, kde jsou tyto 2 sady srovnávány.


plus jeden článek 

Většinou se píše, že štětce od IS´MINE jsou menší a míň husté...jinak asi nic extra. Já bych to zhodnotila asi tak, že jestli si chcete koupit levné štětce a nejste extra náročné, tak nákupem těchto neprohloupíte. Pokud hledáte anatomickou přesnost, chtělo by to určitě zainvestovat více. Já osobně jsem s nákupem spokojená. Některé štětce jsem zařadila do stálé sestavy a co si budem povídat, na pětikilo docela slušný výsledek.

To je zatím vše. Ještě se na blogu objeví jeden článek a pak si musím dát blogovací pauzu. Je mi to moc líto, ale bohužel toho mám tolik, že bych články dost šulila a to nechci. Pak vám to vynahradím. Zatím páčko :)


xoxoxo Jája

28 komentářů:

  1. Na tenhle článek jsem se moc těšila! Mně ta sada ještě nepřišla, doufala jsem, že to do Vánoc stihne, ale bohužel...
    Já ti tu Sigmu když tak pak pošlu, jestli budeš chtít, ať si to můžeš osahat sama. Za mě je třeba Sigma štětec na pudr naprosto tragickej, pelichá opravdu v trsech! Navíc mi nevyhovuje ani velikostí a tvarem.
    Zkoukla jsem i video a vypadá to, že bych mohla být spokojená, vesměs se se slečnou ztotožňuji, když vysvětluje proč štětce od Sigmy nemá ráda, taky mám radši spíš menší. Jen doufám, že nebudu mít taky některé kousky 2x jako ty...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé viennettko, to bych byla ráda...mohla bych pak kdyžtak udělat dodatečně srovnávací článek...:)

      Vymazat
    2. jo a teda doufám, že článek u tebe bude co nejřív :)

      Vymazat
  2. já na štětce jsem očividně ještě míň než ty, protože že nějaká Sigma existuje, jsem věděla, ale jinak jsem se po tom nijak nepídila a obecně jsem si to zařadila mezi noname (aneb žádnej MAC) a ta cena, co jsi napsala, mi teda vyrazila dech :D 3k za noname? no to nikdy :D jsem čekala, že to stojí tak nějak podobně jako toto ... a mimochodem to pouzdro se mi dost líbí, vypadá jak nějakej středověkej futrál na pergamen

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sigma je právě dost proflákla "značka"...no ona si spíš ze sebe značku udělala...ale to je vedlejší....náklady na výrobu jednoho štětce asi tak 20 kč a prodejní cena je za pětikilo...
      jinak ten futrál je teda fakt super...fakt jsem na to koukala, že se jim to vyplatí...

      Vymazat
  3. jaj tak teďka jsem si po sobě přečetla článek a omlouvám se všem, kteří muselyi číst ty děsné překlepy... :O

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám právě každý štětec jiné značky a už dlouho uvažuju o nákupu nějaké sady... a tímhle jsi mě nalomila :) Uvažovala jsem ještě, že bych si koupila jenom sadu na líčení očí od RT, protože u toho malování oka mi přijde, že je fajn mít kvalitní štětce. A makeup nanáším odjakživa rukama teda... :-X

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. RT sada na oči je kvalitativně super..ale s odstupem času si myslím, že tvarově jsou štětce nevyhovující...blending brush je nepoužitelnej a eyeliner taky...

      Vymazat
  5. Tak tehnle článek je parádní! Rozhodně děkuju za tip. Po Vánocích si chci nějakou sadu pořídit a popravdě se mi nechce dávat tolik peněž za Sigmu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě už se taky nechce dávat tolik peněz za sigmu :D

      Vymazat
  6. Ahoj, můj názor na Sigmu je jasnej. Strašně mě naštvala ta marketingová masáž, kde každá youtube guru si z těch štětců učurávala. Přitom jak říkáš - předražená čína. Moc mě mrzí, že Ti nedorazily ty štětce. Já bych prodejci na 100% napsala, že jsem zklamaná, že můžu poslat fotky atd atd... vesměs se negativnímu hodnocení vyhýbají jako čert kříži. Je docela šance, že ti ty dva štětce dopošle....za zkoušku nic nedáš znáš to - líná huba....:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no mě to právě docela šokovalo..páč jsem měla sigmu na americkou značku a nějak mě nenapadlo přemýšlet (vzhledem k ceně) že by byla odjinud..

      jj prodejci už jsem napsala, ta jsem zvědavá, jak se zachová. :)

      Vymazat
    2. určitě pak dej vědět jak to dopadlo;-)

      Vymazat
  7. Já už mám štětce na cestě, ale do Vánoc to asi nestihnou :D Objednávala jsem je odtud http://www.colorfulonline.com/new-pro-13-pcs-makeup-brush-set-in-round-pink-high-quality-leather-case_p1451.html , tak jsem na ně zvědavá :) Ikdyž teď koukám, že tyhle mají červený pouzdro a jmenují se i jinak, ale na tuhle stránku měla slečna link pod videem. No uvidíme, co mi přijde..

    OdpovědětVymazat
  8. Ma ich, myslim, alizia z tipy a trendy :))

    OdpovědětVymazat
  9. Díky za článek, moc zajímavé srovnání. Líbí se mi pouzdro, to bych brala, i design štětců je pěkný, jen mi prostě přijdo takové střapaté a řídké :-/

    OdpovědětVymazat
  10. balení je krásné, ale já bych to nevyužila :) já bych brala ten na make-up ( ráda bych ho vyzkoušela ), na pudr, tvářenku a ten kartáček na obočí. toť vše :D

    OdpovědětVymazat
  11. O těchto štětcech jsem neslyšela, ale vypadají fakt hodně dobře. A ten obal je fakt úžasně zpracovaný!

    OdpovědětVymazat
  12. mě se zas ten blush brush moc líbí :D ten co mam doma je od vizartu a hned se rozjel do všech stran :D
    www.nemesisjournal.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Ty vypadají super! Mohla bys prosím napsat, u jakýho prodejce jsi je kupovala? Já hledám na e-bay a tyhle štetce v tubusu nacházím jenom samý MAC fejky, It's mine vůbec... (nebo blbě hledám :D)

    OdpovědětVymazat
  14. Vypadají opravdu úžasně! Nikdy jsem o nich neslyšela, ale takováhle krásná sada, se určitě koupit vyplatí:)

    OdpovědětVymazat
  15. Balení je fakt moc hezké a dokonce i praktické (kdo by to byl řekl?!:)), překvapuje mě, že jich je tolik za tak nízkou cenu! Tenhle "skandál" s původem Sigmy jsem sledovala v komentářích u různých blogů, do té doby jsem tuhle značku ani neznala... Ale jak říkáš: dávat tolik peněz za něco vyrobené bůhví kde, když existují takovéto alternativy... Osobně ale nevím, co bych se všemi těmi štětci dělala a k čemu jsou:) Veronika

    OdpovědětVymazat
  16. Docela dlouho jsem se rozkoukávala, abych si vybrala tu správnou sadu štětců. Nejsem extra náročná, možná proto, že mám s nimi opravdu pramalé zkušennosti (Asi tak vystačím si se štětci od e.l.f.u), ale i tak jsem si nechtěla koupit vyloženě nějakej s.h.i.t, na druhou stranu se mi nechtělo do štětců investovat tisíce. Pak jsem narazila na tuhle sadu (Když jsem hledala nějaký info, skončila jsem tady, což jsem moc ráda, protože se mi moc líbí styl jakým píšeš a hned tě jdu sledovat - btw to není anální turistika, pouze konstatování :D) Každopádně tyhle zlatíčka ke mě výhledově do měsíce dorazí a už se na ně moooc těším. V plánu mám ještě dokoupit Flat Top Kabuki od Hakuro a řekla bych, že moje potřeby budou plně naplněny. Díky za prima obsažný článek :o)

    OdpovědětVymazat
  17. Přesně takové video jsem potřebovala. :) Mám štětce na cestě a doufám, že z nich budu stejně nadšená jako slečna na videu. díky ;)

    OdpovědětVymazat
  18. nemuzes sem prosim hodit odkaz, kde jsi kupovala? ja to nikde nemužu najit :( dekuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dej do vyhledávání na ebayi makeup brush set 13 pcs a vyjede ti milion odkazů ;)

      Vymazat
    2. dekuju moc za poveď :)

      Vymazat
  19. ja po týchto na ebay pokukávam už hodnú chvíľu ale okamžite ich idem objednať :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!