sobota 24. listopadu 2012

Reniu Coconut sugar rub



Na peelingy jsem ujetá. Na co já vlastně nejsem ujetá? No to je jedno, prostě mě v ladyboxu takhle pixla cukrového peelingu zaujala asi nejvíc ze všeho. Jak už víte, nejsem velký fanda bio (asi proto, že u nás na vesnici je bio všechno, tak to pro mě ztrácí hodnotu), nicméně reniu mne zaujala. Jak jsem koukala jinde na blozích, moc holek tento peeling nedostalo. Jup, jsem ráda, že na mě vyšel.

O Reniu opět nic moc nevím. Je to kosmetika, ve které tvoří základ panenský kokosový olej. Kosmetika je vyráběna ručně původními obyvateli na souostroví Fiji. Alespoň to jsem se dočetla na internetu. Ceny se pohybují v trošku vyšší cenové kategorii, ale na biokosmetiku a ještě ručně dělanou jsou ceny dobré.

Kalíšek má objem 59ml, což je více než dostačující pro kompletní vyzkoušení. Základ peelingu tvoří směs kokosového panenského oleje, do než byl přidán extrakt z ananasu (úžasná vůně) a peelingová zrníčka tvoří třtinový cukr.

zdroj

Strašně mě fascinovalo, že se cukr nerozpouští.Mám takovou divnou představu, že cukr se musí rozpustit v čemkoli tekutém...ale jak říkáme my chemikové.."Podobné se rozpouští v podobném." Cukr se rozpouští v čemkoli na bázi vody (polární složky) a kokosový olej je....no na bázi oleje ( nepolární složka)  tak se nemusíte bát, že by se vám po čase cukr rozpustil. Ale nepíši to jen tak do větru, protože ta kombinace cukru a oleje je naprosto dokonalá. Vy co tyhle cukrové peelingy používáte asi víte o co jde, pro mě tohle bylo poprvé, tak jsem z toho celé nadšená a rozvrkočená.

Přeskočíme k peelingování. Samotná akce mi není moc příjemná. Cukr je docela dost hrubý, pro mě osobně peelingování není žádný požitek. Dokonce bych řekla, že na pleť se silnějším akné tohle fakt není. Jenom se tím pleť více podráždí. Ale ty účinky potom!!! No tak tohle jsem jaktěživa neviděla. Moje pleť si chrochtá blahem. Po umytí má pleť jak dětskou prdýlku. Je nádherně hladká a pory jsou čistší. V tomhle ohledu teda Reniu předběhl můj oblíbený meruňkový scrub od Freemana nejméně o 2 koňské délky. Neustále si musím hladit obličej, protože ta hladkost je tak krásná na dotek. Mmmmnnnn. Doporučená frekvence mytí je 1x týdně. Podobného výsledku se dá dosáhnou směsí krystalového cukru a medu...mazat, mazat, mazat.

sorry za kvalitu

Co je ale ještě přesvědčivější je účinek tekuté olejové složky. Já jsem vám po peelingování tak krásně promazaná, že nepotřebuji nanášet žádný krém! Po umytí na pleti zůstává mastnější povlak (zní to blbě, ale jinak se to popsat nedá) a ten pleť nádherně vyživuje. To mi u peelingů celkově docela chybělo. Hodně z nich pleť spíš vysušuje, ale tento teda vůbec. No a ta vůně??!! Ta je za mnou cítit  na každém kroku. Och och och....jsem očarována. Trošku jsem se bála, že mi olejová čast bude ucpávat pory, ale nic takového jsem nepozorovala. Jsem na oleje náchylná, ale tady je vše ok. :)))

 Nikdy jsem podobný peeling neměla, tak netuším, jestli tohle dokáže jakýkoli peeling přírodního charakteru(což možná snižuje hodnotu recenze), ale z konvenční kosmetiky mi nic tehle účinek nevytvořilo. Hlavně to promazání pleti je mňamózní. Do toho jsem se zamilovala. Jediné co mne irituje je spíše věc technologická. Když necháte chvíli peeling stát, tak se vám základní složka usadí doleji a vrchní cukrové krystalky jsou na suchu, takže musím vždycky hrábnout dolů, abych se k tomu mazání dostala...ale to je jen taková blbost. Výrobek opravdu velice doporučuji, já si po dopotřebování koupím pravděpodobně plnou verzi.

To je pro dnešek vše. Začínám být nějak záhadně chválící. Zítra tomu budu muset udělat přítrž. :)))
Jo a už máte poslední šanci, abyste se mohly zúčastnit soutěže o rozjasňující pudr Catrice. :) Zítra vyhlásím vítěze.

Pěkný zbytek dne.

9 komentářů:

  1. Tak tohle by mě taky fakt lákalo. Zajímá mě ta vůně, vlastně všechno:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůně je strašně příjemně slaďoučká...ale..ale ananas mi připomíná asi jen napůl..

      Vymazat
  2. teď lituju o to víc, že nemám ladybox doma! :D chci ho vyzkoušet! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je super...určitě doporučuji vyzkoušet...ale koukala jsem na netu a nějak je všude vyprodaný :/

      Vymazat
  3. to vypadá skvěle, napadá mě, že pokud je to jenom z kokos.oleje a cukru, že bych si to mohla zkusit konečně doma sama namíchat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak určitě tam nebudou jen tyto 3 ingredience...ale nápad vyzkoušet to doma je super...pak dej vědět, jak to dopadlo :)

      Vymazat
  4. Tak trochu ale mám pocit, že to je tělový scrub... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hele a víš že je to i docela možný..

      jenže to nikde na obale nepíšou...mě když někdo řekne krém na nohy, tak slyším jen krém xxx...když se řekne peeling na tělo...tak je to peeling..a stejnak jsem nepochopila, proč se rozlišují peelingy na různý části těla, když mi to přijde prašť jako uhoď...ale to je samosebou můj intimní, kacířský názor..

      Vymazat
  5. jo, ten mě právě mrzel, že jsem taky neměla :D
    a ta hrubost by mi právě vyhovovala, jemnej peeling mě vždycky akorát rozladí .. asi zkusím použít svůj bezprizorní kokosový olej (nevím, co s ním, protože na obličeji mi ucpává póry a na tělo mě nebaví) a trochu cukru

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!