pondělí 19. listopadu 2012

Fleur de Santé: Tvářenka Soft Peach


Dlouho je tomu, co jsem tu naposledy psala o tvářence. Je až s podivem, jak málo o nich píšu, když jsou vlastně jedny z mých nejoblíbenějších kosmetických produktů. Mám jich doma docela početnou zásobu a většina z nich si zaslouží samostatnou recenzi. Až se budu v důchodu nudit, tak si založím blog jenom o tvářenkách. :D

No dneska Vám ukážu tvářenku, která se objevila v Ladyboxu a je od značky Fleur de Santé. Pokud v supermarketu projedete kolem stánku s časopisy, tak zaregistrujete, že tahle značka má vzorky snad v každém dámském časopise. Nechci se opakovat, ale mě tyhle reklamní masáže fakt vaděj a maji na mě naprosto opačnej účinek. Značka sama o sobě je mi docela nesympatická. Připomíná mi trochu Avon říznutý Yves Rocher a oba nemám ráda tuplem.





Co víme o Fleur de Santé?

Přiznám se dobrovolně, že o této značce moc nevím. Na stránkách jsem se nedočetla z jaké země značka pochází. Pravděpodobně ale ze Švédska. Kosmetika se výrábí v Číně a prodává se hlavně ve východní Evropě, to mne hodně překvapilo. Co si o tom myslet? Na jedné diskuzi jsem se dočetla, že lidem dřív od FdS chodily domů nevyžádané balíčky. Prostě se člověk zaregistroval v jejich eshopu a od té doby jim chodily " zvýhodněné" balíčky...ale jsou to 2-3 roky staré zprávy, tak už se to třeba neděje.

Značka hodně vsází na milionkrát zneužité označení přírodní kosmetika. Jo jasně, přírodní kosmetika nemusí znamenat, že je všechno v ní přírodní, nemusí to znamenat ani že je v ní vůbec něco přirodního..stačí se jen barevně přírodou inspirovat. Prostě oblbovačka pro lidi, co po tomhle jdou. Složení na zadní straně má s přírodou společného tolik asi jako spektrofotometrie s kubismem.

Jinak teda uvádí, že netestuje na zvířatech a vše je v souladu s evropskými normami. Nu dobrá, tohle jim budeme věřit.

Značka nenabízí jen kosmetiku a parfémy, ale taky šperky a spodní prádlo. Šperky ještě chápu, ale spodní prádlo? Jako vážně? Na mě to dělá dojem, jakože na kosmetice jim to moc nekoštuje, tak to chtěji zvednout někde jinde.

Tvářenka v odstínu Soft Peach

Každopádně, když už se mi tvářenka objevila v ladyboxu, tak proč jí nezkusit, že? No nakonec není tak hrozná jak jsem si na počátku myslela. Obal vypadá velice efektně, což je na čínskou výrobu malý zázrak. Je poměrně bitelné a má uvnitř štěteček a velké zrcátko. Samotné tvářenky je ale pomálu. Je v tvářence udělaná do slabého proužku. Na přiložený šteteček ideální (ale kdo by se s ním líčil), ale na klasický štetec moc úzký prostor. Gramáž je 5,2g...což mi přijde za ty prachy docela málo.

Konzistence je taková...no hedvábná. Trochu mne zarazilo, že jsem i v této tvářence našla silikony. Jsem neměla páru, že se strkaj i do tvářenek. Paraben tam asi žádný nevynechali, jak tak koukám.

Tvářenka má sytou broskvovou barvu. Na ruce vypadá docela cihlově, ale ve skutečnosti je opravdu  do broskova. Má v sobě jemně namleté třpytečky, ale na pleti je vidět jen jemné projasnění. A to se mi velice líbí. Pigmentace je ohromující. Musím si dávat bacha, abych to nepřehnala. Respektive musím pořádně blendit, abych němla dva pruhy alá Marfuša. Výdrž je velmi dobrá. I na mne drží v pohodě cca 8 hodin.


Ve výsledku to není vůbec špatný produkt. Svůj úkol plní velmi dobře. Jen si nejsem jistá, jestli bych byla ochotná dát 270kč při plném nákupu. Ale jo, ráda jsem jí vyzkoušela a možná se někdy do prodejny Fleur de Santé podívam. Mimochodem mám jejich prodejnu asi 5 minut od školy (Atrium Karlovo náměstí) a ještě jsem tam nebyla. Tak vidíte, jak moc mě značka tankuje.

22 komentářů:

  1. A jeste jsi do te mezinarodni kombinace zapomnela, ze ma francouzsky nazev :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Což to já jsem si prvně myslela podle názvu, že jde o francouzskou firmu (a možná taky je), ale já na jejich stánkách nic o Francii nenašla a ofiko stránky vypadaji tak nějak podezřele podobně jako Oriflame, tak jsem usoudila, že se mi název jen francouzskej jen zdá :D

      Vymazat
  2. Já v té prodejně byla, paní byla vážně hodně "příjemná" a "mile a ochotně" mi vysvětlila, jak to u nich funguje se spešl nabídkami. Žádný terno, to ti povím. No a celkově jejich kosmetiku nemůžu cítit a to doslova - z těch šamponů a sprcháčů se mi dělá divně, je mi to hodně nepříjemné. No a pak mi stačila historka Bebe, která dostala k testování jejich šampony a napsala po pravdě, co si o nich myslí (ano, narážím na složení) a to bylo setsakra špatně. Takže milí zlatí FdS, u mě si už neškrtnou. I když tu tvářenku bych vzala na milost, odstín se mi líbí (ale sama bych si ji nekoupila)...
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. cože? jako fakt? psala bebe o tomhle chování článek? kdyžtak hoď odkaz..
      díky za komentář..jak to tak vypadá, tak se do jejich prodejny nepodívám...na tohle jednání jsem alergická...

      Vymazat
    2. Nepsala. Ale paní se vyjádřila pod tu její recenzi, to dohledat lze.

      Vymazat
    3. to je tohle? http://www.ruzovychroust.cz/2012/05/fleur-de-sante-sampon-kondicioner-z-rady-essential-hair-care/

      jestli jo, tak to mi ten jejich komentář nepřijde zas nějak zvlášť evil ;)

      Vymazat
    4. tohle už jsem četla a taky mi to nepřišlo zas tak hrozné..paní má víceméně pravdu..nejsem chemičky, ale blogerky...každopádně to nic nemění na tom, že označení "přírodní kosmetika" je dost zavádějící

      Vymazat
    5. Vím trošku víc, než je na blogu, ale nepřísluší mi to zveřejňovat, asi tak.

      Vymazat
  3. Tak ten uvod me pobavil :D Tvarenku nemam, sprchac co od nich byl v senzaboxu jsem poslusne predala mamince, ale teda nestacim valit oci, co je to za kosmopolitni vyrobky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj svět se spojuje díky kosmetice :D

      Vymazat
  4. jé, hele... to já nevěděla, že nemáš ráda yves rocher. to se tedy omlouvám, že jsem ti vnutila ten jejich krém. fds ráda taky nemám a jo jsou ze švédska, dokonce jednu dobu to byla dcera oriflame... ale vždycky všude se prohlašují za skandinávskou kosmetiku, což moc netuším, co je lepší na skandinávské oproti švédské...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale tak zase ne, že bych YR nesnášela...používám jejich čistící peeling, kterej je dost dobrej a ten krém od tebe je hutnější a teď mi i dost sedne (jen kdyby neměl nepříjmenou vůni) takže za něj moc vděčná...jen kdybych měla v ruce pětikilo, tak ho rozhodně prvně nepůjdu utratit do YR, páč si ze sebe u nás dělají bůhvíco a v zahraničí je to jen lepší drogérka..

      Vymazat
    2. skandinávská ani zní víc exoticky :P :D

      Vymazat
    3. černá moora, no asi jo, hlavně podle mě skandinávská zní víc jako přírodně...

      jája, tak to je pravda, že yr ze sebe dělá něco... bez toho jejich kupónového systému bych tam asi nechodila. ale občas se tam dá najít něco fakt dobrého!

      Vymazat
  5. Značka mi taky není sympatická. A vlastně k tomu ani nemám žádný důvod. Snad jen ten, že je to v jednom pytli se všemi těmi Avony, Oriflamy, atd...

    OdpovědětVymazat
  6. Fleur de Sante mě z nějakého důvodu děsí, ale tato tvářenka nevypadá špatně. Ale plná cena asi odradí i tak. Raději investuju do jiné.

    ---------
    vyhrajte želátko Calacas: http://svetpodleeveliny.blogspot.com/2012/11/vyhrajte-zelenou-priseru.html

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní18:22

    :D "spektrofotometrie s kubismem". Po roce 89 nam domu chodily katalogy FdS a ja od nich par veci mela, trochu ve stylu Oriflame, ale mene kvalitni. Pak jsem jako student pracovala v jejich centru a balila balicky, naprosta vetsina nevyzadanych a prodavali i pradlo a levnou bizuterii. Myslim, ze dnes tyto aktivity opustili, ale me je ta znacka bytostne nesympaticka a asi vzdycky bude. Navic nektere jejich kremy z antiage rady mi prijdou i hodne drahe vzhledem k renome jejich znacky (okolo 1200kc).

    OdpovědětVymazat
  8. aha..tak to jsem nevěděla, že tu jsou už přes 20 let...já jsem je zmerčila asi tak 2 roky zpátky?...zajímavé

    OdpovědětVymazat
  9. Mě spíš překvapilo, že se "vetřeli" do lékáren, ale co už..
    Ovšem ten popis je přesný- taky musím hodně "blendit" abych nevypadala jako Marfuša, ovšem po pár hodinách hledám tvářenku jaksi marně, dokonce si ani nejsem jistá, jestli se mnou aspoň došla do práce:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. do lékáren? omg :D
      no na mě teda drží celý den...tak možná se to liší podle odstínu...nevím...

      Vymazat
    2. To je možný, já mám tu růžovou.

      Vymazat
  10. Zajímalo by mě tvrzení: Kosmetika se výrábí v Číně a prodává se hlavně ve východní Evropě, to mne hodně překvapilo
    Myslím si že Made in EU znamená vyrobeno v Evropské unii, Nebo snad Čína patří do EU? :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!