pátek 23. listopadu 2012

Dove Hair therapy šampon


Ještě donedávna bych se s vámi hádala do krve, že je jedno jaký šampon použijete, že stejnak veškerý výsledek odvede následná péče. Používala jsem totiž vždycky nějaké spešl šampony proti vypadávání vlasů, lékárenské lektvary a hokusy pokusy s nesilikonovými šampony. Vlasy byly po umytí šamponu jako jeden velký dred. Ale pak jsem použila kondiš nebo masku a vše bylo tak, jak jsem si to představovala. Vlasy pěkně hladké a uhlazené. V podstatě jsem po drogérce ani moc nesáhla až na dětské šampony, protože co je pro děti, nemůže být nic špatného, ne?

Myslím, že jsem potřebovala na kolej rychle splašit nějaký šampon, neboť jsem si veškerej vercajk nechala inteligentně doma. Do oka mi padl v DM Dove hair therapy nourishing oil care. Mě totiž poslední dobou děsně baví všechno, co v sobě obsahuje oleje. Upřímně, moc jsme tomu nevěřila. Přeci jenom šampon z drogérky=nic moc složení. Já jsem vlasům toho času dávala silikonovou lázeň v Aussie, tak jsem očekávala, že budu mít na hlavě jeden velkej mastnej koláč.



Vezmeme to postupně. Šampony by měl hluboce regenerovat a vyhlazovat díky směsi několika olejů. Na obalu sice mluví jen o arganovém, ale ve složení je těch olejů podstatně více. A jako musím říct, že jich je tam docela dost, což mě příjemně překvapilo. Šampon je určen pro krepaté a suché vlasy.

No a jak je to tedy s účinky? Přátelé, musím říci, že mě tento šampon fakt dostal. Rozhodně není špatnej. Co že není špatnej, on je nakonec fakt super! Asi tenhle fešák bude spíše pro zdevastovanější vlasy, ale prostě si neodpustím následující tarifní chvalozpěvy. Když si s ním myji vlasy, tak naprosto super pění. Jo jasan, pěnit nemusí, ale víte jak to máme s tím pěněním. Po smytí vodou jsou vlasy už tak hebké a nezacuchané. Když bych si neaplikovala masku, tak sice nejsou po vyfénovaní nijak nepříjemně hrubé ani tolik zacuchané, ale bohužel se krepatí víc, než kdybych masku/ kondiš použila. Proto následnou péči použiji vždy, protože mám pocit, že to vlasy opravdu chtějí.

Co je ale překvapující a zarážející je výsledný objem vlasů. Po umytí tímto šamponem mám vlasy nadýchanější a lehčí. Přijde mi to divné. Když jsem používala šampony bez silikonů a pak jsem na to plácla silikonovou péči, tak vlasy rozhodně takový objem neměly. Musela jsem u hlavy lehce přetupírovat nebo přelakovat. Je to prostě divné. Nebo silikony v šamponu s těmi z kondišů nějak vzájemně kooperují a výsledek je takový jaký je. Ano, zamilovala jsem se do šamponu za 70kč.

A jaký je závěr? No asi začínám přemýšlet nad tím, že se přeci jenom přeorientuji na méně sofistikovanou vlasovou kosmetiku z drogérie. Moje vlasy prostě vyžadují silikony a asi nemá cenu investovat do šamponu několik stovek, když mi dobrou službu udělá šampon za pár kaček. Ale na lepší masky prostě nedám dopustit.

Jaký je váš oblíbený šampon?

P.S.- někdo si prý stěžoval, že to tu článkově málo žije...no pokud by se někomu po mně stýskalo, tak jsem poslední dobou téměř denně aktivní na FB

14 komentářů:

  1. Anonymní20:14

    ja mám najradšej žihľavový Dixi, ale vždy musí byť kondicionér :-) Vyskúšala som aj tento, ale mala som po ňom podráždenú pokožku hlavy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. četla jsem na kopřivový šampon jenom samou chválu, ale nějak ho nemůžu sehnat :(

      podráždil pokožku hlavy? tyjo..:( to mi díkybohu neuděla zatím žádný šampon...ťuk, ťuk

      Vymazat
    2. Anonymní20:54

      mne to robí takmer každý šampón :-/ podráždené v tom zmysle - svrbenie hlavy a lupiny... ale nie je to príjemné

      Vymazat
    3. tak to vypadá, že jsi asi alergická na sulfáty

      Vymazat
    4. Kopřivový šampon (anebo březový, dle mého zaměnitelný substitut) seženeš leckde, v drogerkách hledej spíše ve spodních regálech (přece jen stojí jen pár kaček), případně koukni k Yves Rocher kde ho mají taky (ale asi tak za 5-násobnou cenu, ale zase fakt "voní" jak spařené kopřivy), jednu verzi kopřiváku jsem objevila i u nás ve večerce u Vietnamce, mega balení asi za dvacku. Složení žádné kulišárny ani neplechy nenaznačuje; sice s ním hlavně peru svetry, ale na vlasech mi nijak neuškodil.
      Verunka

      Vymazat
  2. Hmm, Dove jsem dřív používala, ale ještě ty v těch starých obalech a vyhovovaly mi, tak se po něm teda podívám, když píšeš, že vlasy nemáš upláclé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no právě že je upláclé nemám! hallelujah!!!

      Vymazat
  3. já mám na šampony stejný názor - a právě proto používám jen z droge za pár korun, u žádného dražšího jsem nikdy neviděla efekt, jež by vyvážil investici, takže to považuju za vyhozené peníze ...
    jestli do něčeho jsem ochotná investovat, tak až do kondicionéru a masky

    tenhle si teda píšu na test list :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jsem ráda, že jsme se tak pěkně shodly :)))

      Vymazat
  4. Já beru zrovna šampon jako jediný prostředek na vlasy, u kterého musím vybírat; ale to proto, že se mi vlasy příšerně mastí a plihnou. Pro normální vlasy mezi šampony nevidím moc rozdíl a proto mi přijde zbytečné vyhazovat peníze za "superšampony", protože rozdíl oproti drogerkovým nevidím...

    OdpovědětVymazat
  5. Já používám Baleu, tu řadu Professionell a moc mi vyhovuje, nemám vůbec potřebu zkoušet něco dražšího:) Ale Tvoje recenze mě zaujala, možná po tomhle šampónu někdy sáhnu:)

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám ten samý, ale bez oleje. Ten je super! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Kdysi jsem Dave zkoušela a měla jsem úplně stejnej pocit:-)
    Ale už se fakt snažím vlasy vyživit něčím BIO, takže snobsky už pro šampony do drogerky nechodím. Holt když už teče člověku do bot, tak je ochoten vyzkoušet cokoli...

    OdpovědětVymazat
  8. Souhlasím, že na šamponech se toho moc vymyslet nedá a určitě bych si nekoupila šampon ze salonu od kadeřníka za několik stovek. Nicméně, protože si musím hlídat jak silikony, tak sulfáty, musím zabrousit do přírodní kosmetiky. Ta se dá koupit levně, ale i dráž. No a časem ještě zabrousím do ayurvédy, nadchly mě zkušenosti kamarádky s ayurvédskými "bahýnky" a naposled jsem byla paf z článků Reny o přírodní vlasové péči na blogu u Day. Hned, jak se vrátím z Turecka, běžím kupovat Neelayadi anebo rhassoulový šampon od Urtekramu a navrch asi i balíček shikakai!
    Verunka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!