sobota 15. září 2012

Recenze Essence pigmentů


Tak jsem se konečně dokopala ke slíbené recenzi na Essence pigmenty. Taky vás ,čtenářky, vytáčí do běla, když blogerka napíše do článku, že má doma kupu nevyzkoušené kosmetiky? Ona je chudinka tak přepracovaná, že si nemůže máznout krém, nemůže se nalíčit stínem nebo make-upem. Mě to teda vždycky děsně rozčilovalo, nebo jsem možná tu kosmetiku záviděla. Nikdá se mi žádná neprozkoušená kosmetika nehromadila. Jak mi něco přišlo, už jsem to letěla vyzkoušet. Když přišel balíček ze zahraničí, tak to bylo jako malý vánoční dárek. Připadala jsem si jako vyvolená. Tohle nikdo nemá. Jen já! Kde ty loňské sněhy jsou. :( Nějak mě zkoušecí obsese přešla a začalo se mi množství neprozkoušeného nebezpečně množit. Pigmenty Essence do této kategorie spadaly. Možná to je negativní důsledek blogování. Nevím.



Dost řečí. Pustíme se do práce. V předchozím článku o pigmentech jsem psala, že některé stíny jsou hůře pigmentované. Konkrétně se to týkalo hnědých odstínů, které se mi nezdály už v prodejně. Rendy tyto řady rozšířila. Já jsem si vybrala odstín 16 blueberry muffin. Nebudu to dlouho okecávat. Jsem jím mile překvapena. Pigment je velice jemně mletý. Přirovnala bych konzistenci asi tak k BarryM.  Je hodně dobře pigmentovaný, nemám žádných námitek. Má lesklý finish, který se mi opravdu líbí. Aplikace je  příjemná. Nijak na oku nedrhne a ani neopadává natolik, aby mne to uráželo. Musím přiznat, že mi tento pigment konzistencí i pigmentací vyhovuje daleko líp než pigmenty od Inglotu. To je ale překvápko.



Jako druhý výrobek jsem si pořídila třpytky 04 broadway starlet. Jsou různobarevné, docela špatně se fotí, tak si je radši okoukněte live. Někdo o nich povídal, že jsou hrubé. Podle mě nejsou hrubé. Možná je problém v aplikaci. Já smíchám  třpytky s bezbarvou řasenkou (na doporučení od Borůvky) a plochým štětcem je vtiskávám na víčko. Jsem s nimi spokojena a koupě nelituji. Asi by se daly použít i na nehty. Já s tímhle zkušenosti nemám, kdyžtak se do komentářů může vyjádřit nějaká nehtová specialistka. Na Interbeauty mne překvapilo množství pigmentů na nehty (říká se tomu v nehtařství pigmenty?) . Takových odstínů. No to vám byla nádhera. Docela jsem se cukala, jestli je nemám vyzkoušet na oko, ale když jsou určené na gelovky, tak asi ne. Každopádně větší výběr barev jsem v životě neviděla. Chápete tu diskriminaci?






Trošku mne mate různá kvalita pigmentů. To je problém namíchat pigmenty tak, aby měly v různých barvách stejnou kvalitu? Při výběru si proto dávejte pozor. Máme velkou výhodu, že mají pigmenty testery, jinak by to byla docela sázka do loterie. Jako zastánce high endu ve stínech i pigmentech jsem mile překvapena. Jsem ráda, že se v Essence nepustili na tenký led v podobě vícebarevných efektů. Nejspíš by to dopadlo trapně. Celkem se jim za tu cenu pigmenty povedli. Pokud se zaměřujete na levnější dekorativku, tak se určitě po tomto výrobku v drogérce mrkněte. ;)

Ještě jsem vám chtěla ukázat obrázek, který teďka koluje po FB. Tak pro ty, které ho ještě neviděly. Docela zajímavé, co říkáte? :)


9 komentářů:

  1. odstíny sis vybrala dobře :) ty třpytky jsou krásný. já na tohle nejsem, tak jsem je ani nijak nezkoumala :)

    OdpovědětVymazat
  2. ten první odstín mám taky a jsem s ním strašně spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hm, aka je asi cena? Lebo mozno by nejaky stal za pokus, pouzila by som ho ako linku :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Mě strašně líbí ta limetkově zelená, ale bohužel bych jí asi neunosila...ale fakt boží xD

    OdpovědětVymazat
  5. Ten fialový pigment je neskutočný, milujem fialovu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je moc pěkná...určitě na ní mrkni :)

      Vymazat
  6. Zatím mě žádná z těch barviček úplně nepřesvědčila, abych ji zakoupila. Ale třeba časem... až uvidím ta nádherná líčení, co se s těmihle pigmenty dá vytvořit, asi podlehnu:) A fialka je fakt povedená!
    Verunka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!