čtvrtek 13. září 2012

NYC Individual Eyes


Jdu takhle v Rossmannu okolo stojanů s dekorativkou a koukám, co tam mají nového. V náhlém opojení smyslů zřím tuto nádheru (nemyšleno ironicky). Musíte uznat, že tohle se v drogérkách zas až tak často nevidí. Paletka obsahuje 4 stíny, bázi a rozjasňovač. Dokonce jsou 3 verze podle barvy očí. Já jsem si vybrala jako modroočka fialovo-šedou, která je určená přímo pro mne. Přijde mi to jako šikovný marketingový tah. A já mu podlehla?!



Už jsme si vyjasnily že, nemám ráda stíny z drogérky. Nenašla jsem žádné, které by byly dobře pigmentované a neprášily. Radši si dojdu do Inglotu nebo Macu pro jeden, který fakt chci, než utratit ty samé peníze v drogérce při honbě za tím samým, ale "levnějším". Už asi tušíte, kam dnešní recenze povede.

Stíny

Jak jsem předesílala, paletka obsahuje 4 stíny (2 fialové a 2 šedé). Po bližším zkoumání zjistíme, že fialové i šedé jsou barevně totožné, jen intenzita barev je jiná. Proč by někdo dával do paletky 2x po 2 stejných odstínech. Co tím mistr chtěl říci, je mi záhadou. Světlejší stíny mají pigmentaci nula-nula-nic. Ani jsem se nesnažila o nějakou hlubší spolupráci. Jsou prostě k ničemu. Tmavší stíny jsou o chlup lépe pigmentované, ale jak s nimi začnete na oku blendit a jakkoli jinak pracovat, tak se pigmentace vytrácí a vytrácí a vytrácí. Ne, stíny se mi opravdu vůbec nelíbí. Nemám pro ně žádné využití. Na zadní straně je návod, jak docílit s těmito stíny nalíčení, podle mě spíš nelíčení.




Báze

Báze stejně jako rozjasňovač je tak divně silikonově konzistentně hnusná na dotek. Jakmile se jí nebo rozjasňovače dotknu, tak se mi naježí zátylek. Fakt tuhle konzistenci nesnáším. Jakoby to na dotyku drhne. No brrrrrr. S bází se mi stíny slévají. Nedoporučuji. Zlaté Art Deco nebo UDPP.

Rozjasňovač

Kdyby nebylo té konzistence, tak si myslím, že bych ho asi používala. Je to jediná skutečně funkční věc z paletky. Dokáže poměrně dobře rozjasnit, ale výdrž není nijak ohromující/ochromující.

vlevo: báze, vpravo: rozjasňovač


Výsledek

Paletka je prostě naprd. Maximálně bych jí doporučila holčičkám na hraní, protože nevim, k čemu by mi (vám) byla. Nápad to byl velmi pěkný, ale opět to ztroskotalo na provedení. Alespoň jsem si opět ověřila, že z našich drogérkových luhů a hájů stíny kupovat nemám! To jsem zase jednou byla zlá.
----------------------------------------------------------------------------------------------------

No a jak se jinak máte? Už se nám to vysokoškolsky krátí, že? Škola se blíží. Pfff. Jako na jednu stranu se těším, protože se doma začínám nudit, ale když si pomyslím, čím budu muset zase projít. No nechce se mi tam. :D

Jo a taky už delší dobu přemýšlím, že vyjdu z anonymity ven. Ale pak to zase zavrhnu. Protože víme, jak to na českém blogovém rybníčku chodí. Takže nic asi nebude. I když mě láká udělat ze sebe internetovou celebritu. :D :D

37 komentářů:

  1. jé, tak to jsi mě článkem zklamala i potěšila. Zklamala, protoře se mi ta paletka fakt líbila a chtěla jsem si jí koupit a potěšila, že jsem za ní neutratila peníze zbytečně....

    Jnak mě taky štve, že nám za dva týdny končí prázdniny, ach jo :D klidně by mohli být ještě delší, nechápu jak mi dřív mohli stačit dva měíce prázdnin :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mě se paletka taky děsně líbila, ale předem jsem tušila, že to bude nejspíše propadák. Ale jak píšeš, alespoň jsem ti pomohla ušetřit peníze. :)

      Vymazat
  2. Já jsem taky měla dvoje stíny NYC a skončily v propadácích:( Ale souhlasím, že koncept paletky je pěkně vymyšlený:) Jinak já bych se nejradši posunula o týden dopředu, poslední dny jsou vážně děsný:( A nechápu, jak si můžeš po prázdninách zvyknout zase na to šílený biflování, co tam máte, protože mě trvá tak půl semestru, než vůbec donutím mozek k nějaké činnosti:D A s anonymitou je to celkem prekérní dilema, internet dělá z lidí hrozné tvory... A třeba já o tom ani neuvažuji, vzhledem k tomu, o čem jsem schopná na blogu plkat:D Ale samozřejmě jsem zvědavec zvědavá a ráda bych takové odhalení na Tvém blogu viděla:))))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymita je veliké dilema. Mě se třeba líbí, když si pod blogem představím určitou autorku, ale právě tyto blogy pak mají nejvíce negativních reakcí. :( Taky nevím, jak by na to reagovalo okolí, až by mne objevilo. Já zatím píšu blog tajně. Blog čte jen rodina a 2 kamarádky. Zatím převažují zápory, ale uvidím.

      Vymazat
  3. Naštěstí už stíny z drogerky nekupuju (když nepočítám color tatoo a tak :D) protože po hodně neúspěšných nákupech jsem dostala rozum :D. Ale musím souhlasit že nápad to dobrý byl, jak už jsi psala.

    OdpovědětVymazat
  4. Jinak, vylez z anonymity :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na color tattoo jsem četla dost protichůdné recenze, takže váhám..ale jak se znám, tak bych je stejnak nepouživala i kdyby byly dobrý..jsem přeci jenom spíš na klasiku

      s anonymitou uvidím...říkám..láká mě vystčit růžky :)

      Vymazat
  5. Taky jí mám a souhlasím s tebou, jedná se jen o dobře promyšlený marketingový tah, je to naprostá hrůza! Pigmentace nulová, výdrž ještě horší! Ale tak nějak v tom stojanu hezky vypadala ... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. naprosto s tebou souhlasím...škoda, že to podělali pigmentací a pokusem o bázi..nápad to byl opravdu moc pěkný :(

      Vymazat
  6. Ja si od NYC koupila stiny jednou - nejake to quatro podlouhle ci co, a je to fakt jak malovani nekde z hrackarstvi, hruza des...pritom jejich sunny bronzer miluju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si všimla, že spousta Američanek z YT bronzer od NYC používá. Na něj se určitě mrknu blíže ;)

      Vymazat
  7. Som rada, ze si urobila tuto recenziu, lebo ako sa poznam, tato paletka by ma nalakala a kupila by som si ju :D Urcite aj preto, lebo uz jednu dvojfarebnu paletku od nich mam (ale som s nou spokojna, prekvapivo, kupila som si ju po pozitivnych recenziach :-)) a ich colour wheels zboznujem (mam vsetky) :-). Cize dakujem za usetrene peniaze, mas to u mna! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no šak ona ta paletka vypadá na první pohled fakt dobře!..škoda, že k ní nejsou testery :(

      Vymazat
  8. hele, klidně se odanonymni. já jsem to taky pořád řešila, pak jsem to odanonymnila a furt jsem čekala, že mě někdo pozná... a do teď mě nikdo nikde naživo nepoznal. tedy je pravda, že to svými neumětelskými fotkami asi moc neurychluji to poznávání... jo a taky si píšu tajně, ví to tři moji kamarádi kluci (kterým je nějaká kosmetika naprosto ukradená) a před týdnem jsem to prozradila jedné spolužačce, tak jsem ještě zvědavá, co z toho vyleze. jen si tak pořád říkám, že studenti mě určitě nikdy nepoznají... no uvidíme tento semestr.

    ale s těmi anonymními je to asi pravda, že se vždycky ozvou, když je fotka autora.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no mě by spíš vadilo, kdyby někdo řekl...hmm..na to že je kosmetická blogerka, tak není bůhví jak namalovaná(zmalovaná) není voháknutá u Valentina...nejezdí limuzínou...sice nadsázka..ale víš jak to myslím...lidi si myslí, že jako blogerky musíme být dokonalé po všech stránkách

      Vymazat
    2. no jasně, vím, jak to myslíš. to mi taky občas někdo napíše. mě by hlavně jako zajímalo, kde se vzala ta fáma, že by blogerka měla být dokonalá?

      Vymazat
  9. Děkuju za recenzi, ušetřilas mi prachy. Já zase naprosto nesnáším jejich laky na nehty (recenzi jsem i psala, viz http://svetpodles.blogspot.cz/2012/08/1000-zobrazeni-laky-na-nehty-nyc.html)
    ale zase jejich rtěnky (http://svetpodles.blogspot.cz/2012/09/nyc-ultra-last-rtenka.html) nebo fixy na rty (http://svetpodles.blogspot.cz/2012/08/nex-york-color-lip-stain-recenze.html) mám docela ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a s tím odtajněním. Prvně jsem chtěla mít blog jen tak, anonymně. Už na něm fotky sice mám, ale nikomu (! včetně rodiny a přítele (i když ten to asi ví)) jsem o něm neřekla. Děsí mě, že když na to přijde někdo, kdo mě zná, tak si řekne aha, vždyť ta má obří nos a strašný zuby, navíc se kolikrát ani nenamaluje (bez nadsázky :))))

      Vymazat
    2. na rtěnky jsem taky slyšela samou chválu..ráda bych je vyzkoušela, už je protože u nás není k mání moc matných rtěnek :)

      Vymazat
  10. Mě spíš překvapuje, že jsou to barvy pro modré oči, protože podle mě s takovouhle unylou fialkovo-růžovou vypadají modré oči strašně nudně :-D Spíš bych to dala na zelené... ale tak to je trochu mimo :-) Naštěstí mi nehrozí, že bych toto koupila, jelikož tuhle kombinaci barev prostě nemůžu vystát :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. máš pravdu..mě se ty barvy taky k modrým očím nelíbí..ale prostě znáš to no..marketing je mrcha a vlastně vůbec celkově mi přijde, že když na něco napíšou, že je to určeno jen pro určitou skupinu lidí, tak si pak připadá majitel jako vyvolený...jako když někdo kupuje čaj nebo šperky s kameny podle znamení horoskopu...je to iracionální..ale asi to funguje :)

      Vymazat
    2. Na tom něco bude asi... a jako před pár lety bych byla šťastná, jak jsem zvolila barvu očních stínů podle odborníků! Stejně jako čaj nebo tužku ideální k mému znamení, takže mi to musí prospívat! :-D A ono asi opravdu, kdyby tam nebylo to určení, tak by to leckdo přešel a nic si nekoupil, ale takhle si řekne, že je to něco přímo pro něj, tak si to vezme...

      Vymazat
    3. přesně tak jsem to myslela! :)

      Vymazat
  11. a to som šla včera okolo, dobre, že som si ten stojan ani nevšimla. celkovo NYC mi nevyhovuje. Mám od nich nejaký make-up a je dosť zlý!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak alespoň neutratíš zbytečně další peníze :)

      Vymazat
  12. Na prvay pohlad vyzera ta paletka užasne, no ani sa nečudujem tvojej recenzii :) vzhlad klame ..:)

    OdpovědětVymazat
  13. Ja mám paletku pre hnedé oči a som veľmi spokojná. Bola doba, keď som nepoužívala nič iné a naozaj mi vydrží. Samozrejme MAC som nikdy ani v ruke nedržala, takže možno keby viem, o čo prichádzam budem tvrdiť niečo iné.

    http://stoker-dewy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. on je možná problém v tom, že jsi asi ještě neměla dražší stín, tak nemáš s čím porovnávat...ale teď chystám zanedlouho článek na jedny levné, ale přitom velice kvalitní stíny, tak to pak můžeš posoudit ;)

      Vymazat
    2. Neviem jednéo dňa napíšem niečo o mac to je mi jasné a potom zistím :D

      Vymazat
  14. Jak si řekla v úvodu, asi to je jen hezký marketingový tah. Ve mně by to rozhodně vzbudilo pocit, že to musím mít, když je toho tam tolik:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak..mě hrozně zaujal ten nápad...stíny, rozjasňovač, báze...no není to geniální? ale asi bysme za stovku toho chtěly moc :(

      Vymazat
  15. Dlouho po nich koukám, ale naštěstí mě vždycky něco při tom, když jsem je držela v ruce, našeptávalo, že budou blbý. Chtěla jsem ty pro hnědé oči, na to se vždycky chytnu, když je to určeno pro mou barvu :-DDD. Koukám, že ještěže jsem odolala. Už po nich koukat nebudu a kupovat je taky nebudu. Díky za potvrzení toho, co jsem si myslela. Jinak já ale nedám dopustit na stíny od Loreálu. Mám i Inglot i Mac a nevidím (kromě ceny) mezi nima rozdíl. Musím zaťukat, asi mám dobrá víčka, protože nepoužívám primer a málokteré stíny se mi slejou dohromady. A to je mám na očích celý den! A jak jsem už někde psala, se stíny od Macu nemám moc dobrou zkušenost, takže já bych do nich už ty peníze neinvestovala, protože mi sedí i jiné stíny. Nechám se ke spoustě věcí, třeba i dražších, ukecat, pokud si o nich přečtu zajímavý článek, ale je zajímavé, že MAC mě jako kosmetika vůbec neláká. Jediné, co od nich mám ráda je korektor na kruhy pod očima a pak paletku a lesk z kolekce Hello Kitty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na stíny od loreálu se chystám delší dobu, určitě na ně jednou dojde...
      s macem souhlasím tak napůl..podle mě je tak trochu overhyped..ano je super, ale seženou se ve stejné cenové relaci ještě lepší...mám doma od něj jen pár kousků a vypozorovala jsem, že matný nebo třpytkatý stíny jsou srovnatelné třeba s Inglotem, ale efektový metalický nebo duochrome jsou naopak fakt nejlepší, který jsem kdy zkusila..

      Vymazat
  16. Opět jsem se přesvědčila, že výrobky NYC stojí za velký kulový (až na drobné výjimky). Zlatý Essence! A stíny, no tak pomalu se přesvědčuju o tom, že kvalitku v drogerii dostanu opravdu jen výjimečně... Ta pigmentace těch prvních dvou je fakt tragická :-/
    Verunka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!