sobota 22. září 2012

Než umřu, chci stihnout...



TAGy vládnou blogovému světu! V poslední době jsem četla na blozích větší množství super tagů, ale já jsem tak trochu fajnovka a jednou uveřejněný TAG na jiném blogu už nechci dělat. Takže jsem si pro dnešek vymyslela vlastní tag. Znáte články typu "1000 knížek, které musíte přečíst, než umřete", 1000 filmů, které musíte vidět, než umřete" atd.... jsou docela populární. Dneska jsem se rozhodla, že něco takového sesmolím. Snad vás to alespoň krapet zaujme. :) Berte tag  s rezervou, protože studovat ještě v 50ti, jenom abych to za život stihla, by se mi zrovna nechtělo. :)



Co bych chtěla stihnout??

Projet celé Německo! Tuto zemi bezmezně miluji a doufám, že se v ní na čas usídlím. Bavorsko mne uchvátilo svou krajinou a Mnichov je údajně 2. nejlepší město pro život v Evropě. Mně se ale nejvíce líbilo v Kolíně nad Rýnem. Fakt paráda! Kdo se rád kouká po architektuře, doporučuji navštívit. :)

Podívat se do USA, Číny, Francie, UK a Švédska. Každá z uvedených zemí má něco do sebe. Poslední z jmenovaných zemí mě dostala ve filmu " Muži, kteří nenávidí ženy"

Dostudovat medicínu a stát se primářkou v IKEMu. Tak toto je můj nejnejnej sen. Už od mala mě tatínek pošoupával k medicíně tím, že mi kupoval hračky alá malý dětský fonendoskop. Strašně chtěl mít lékaře v rodině. Medicínské sklony se ve mne probudily asi ve 13 letech, kdy začali v tv dávat Nemocnici na kraji města po 20ti letech. :D Nejvíce mne láká transplantační chirurgie v IKEMu, ale ještě předtím si určitě udělám atestace někde v zahraničí...třeba zrovna v Německu. :)




 
Svatba Háááá a teď se přiznejte, že už odmalička koukáte po svatebních šatech? Žejo? No jasně, žejo. Já už je má vyhlídlé 2 roky. :))



Dům Kdo by nechtěl velký dům? Ten můj bude mít vnitřní bazén, venkovní vířivku, saunu a obrovský obývací pokoj. Miluji Dřevo a sklo, takže i dům bude z těchto dvou materiálů. Pokud se koukáte na Twilight, tak něco na způsob Cullenovic rezidence.


zdroj
   
Koupit si Neverfullku od  LV. O tom už jsem jednou psala a stále to platí. Jednou si na ní našetřím. Letos mi to asi už nevyjde, kvůli nečekaným výdajům, ale jednou bude má. :) Nejde mi ani tak o to, že bych měla něco děsně značkovýho a mohla s tím tady machrovat. Ani nemůžu jako LV-pipka z Omlazení tvrdit, že je to haló kvalita. Jde mi o symbol, který pro mne tato kabelka má. Sama jsem si našetřila peníze na něco, co jsem moc chtěla. Nikdo mi nepomáhal, dokázala jsem to sama! Takhle si prý našetřila peníze na svůj první lanýž Coco Chanel. :)

Účastnit se přehlídky VS. Asi bych se jednou chtěla podívat na přehlídku  Victoria´s Secret. Myslím, že to musí být veliký zážitek.

Namakat si postavu. Chtěla bych spíš buchty na břiše, než vypadat jak reklama na hlad.



Najít si kamarádku, která bude stejně nadšená pro kosmetiku a stejně nadšeně bude za ní i utrácet. Ač se to zdá divné, ale najít někoho stejně do kosmetiky zažraného jako jsem já, je v reálném světě dost velký oříšek. To takhle vykládáte, vykládáte a na konci se vás dotyčná zeptá: "Hele a co je ten Ebay?"  :D Nebo bych se měla začít víc kamarádit s ostatníma blogerkama. :)))

Opálit se do čokoládova. Vypadá to možná jako totální hloupost, ale já strašně toužím po čokoládovém opálení. Asi se mi to nikdy nesplní, protože jsem se pořádně neopálila ani v Egyptě, ale třeba se na trhu objeví něco, co nám bledulím opálení umožní.

Přečíst všechny knížky od Vlastimila Vondrušky. Dr. Vondruška je neuvěřitelně pečlivý autor s úžasnou fantazií. Píše zejména historické detektivní romány z prostředí českého středověku. Doporučuji sérii Letopisy královské komory. Žádné otisky, žádná DNA, žádné pachové stopy, pouze bystrý rozum! Tento týden proběhla v Neoluxoru na Václavském náměstí autogramiáda, kterou jsem si nenechala ujít. :)



 
 Kouknout na všechny díly Akta X a Veřte, nevěřte. Milujete tajemno?

Naučit se perfektně anglicky a německy. Nejsem na jazyky nijak talentovaná. Taky jsem docela splašený jedinec. Pro něco se velice rychle nadchnu, ale jakmile poznám, že to nejde lusknutím prsty, tak mě to přestane bavit. Typický blíženec!

Udělat rozhovor. Tedy chápejte to tak, že bych byla velmi šťastná, kdyby někdo udělal rozhovor se mnou. Přijde mi to děsně super, když můžete svoje myšlenky formulovat před ostatními. Je mi jedno jestli by to bylo o škole, šminkách, snech a plánech nebo o něčem jiném..ale už jenom to, že někoho zajímají vaše myšlenky a chce je ukázat světu, mi přijde jako veliké ocenění. :) Hááá jednou si o mně všichni přečtete v NY Times. :))))

Najít dokonalý make-up, který mi vyphotoshopuje pleť. Mě se děsně líbí u blogerín tohle spojení. Použila jsem to a to a mám po tom vyphotoshopovanou pleť. Upřímně se přiznám, že já jsem po ničem takovou pleť neměla a pochybuji, že něco takového existuje. Ale hledám dál!




Dožít se dne, kdy moje pleť bude bez chybičky. Kdo by to nechtěl? Bohužel se obávám toho, že až mne opustí pupínky, budu už vrásčitá stařenka.

Najíst se u Pohlreicha. Taky bych asi ráda ochutnala to, co se mně jako gastronomické spodině v menze nedostává.

Naučit se dělat sushi. Tvl...může mi někdo říct, jak se dělá ta blbá sushi rýže?



Cestovat v čase. Jediná nesplnitelná věc na mém seznamu. Miluji historii. Ráda bych se podívala, jak žili starověcí Egypťané, Římané nebo Řekové. Jukla bych se na korunovaci Karla IV. nebo navštívila lidi, kteří už mezi námi nejsou. Rozhovor s epidemiologem Karlem Raškou nebo Emilem Zátopkem by byl jistě velmi zajímavý. :)

Naučit se řídit. Až si tohle přečtou doma, tak se budou chytat za hlavu. Řidičák mám od 18ti, ale řídit moc neumím. Respektive to ani moc nezkouším. Mám z řízení velký respekt a tak trochu i strach, radši to  vždycky hodim na někoho jiného. Ale chci se to naučit! Vzít auto a dojet si tak, kam budu chtít. To je pro mne opravdu velká výzva.

Změnit se.  Asi každý na sobě najde vlastnost nebo vzorec chování, který se mu nelíbí. Já jsem docela labilní osoba. :D Jsou období, kdy nad vším moc přemýšlím, jsem melancholická, nic mne nebaví a nejradši jsem sama. Pak přijde zase období, kdy nevím, co dřív. Tak bych se docela ráda vyladila. :D

Naučit se kung-fu. Vždycky mě děsně fascinovaly kousky mistrů kung-fu. Koukaly jste někdy na filmy s Brucem Lee? To byl borec, panečku. I ta duchovní cesta je velmi zajímavá. Poznání sama sebe. Pohoda. Klídek. Nic mě nerozhází, páč jsem srovnaná sama se sebou. Mnnnn. No a nakopat zadek nějakýmu úchylákovi v parku by se taky šiklo. :)

Tak to by bylo pro dnešek vše. Líbí se Vám tyto typy článků?

 A já se vás na závěr zeptám. Co byste chtěli za život stihnout vy? Máte nějaký životní sen?



26 komentářů:

  1. Tyhle TAGy jsou super, já jsem Bucket list viděla na některých blozích a na We Heart It jsou na to hezký fotky i s těma přáníma,mám jich plnej počítač a taky bych z nich někdy chtěla udělat článek:) A naprosto se s Tebou shoduju v té svatbě, té se týká hodně těch mých uložených obrázků:) No a pleť bez chybičky, o té sním denně:) A potom ještě ta kamarádka, to je taky úžasný přání, který bych měla stejný:) A já bych za sebe přidala ještě miminko:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dítě, manžel, spokojený rodinný život je taková ta klasika, kterou jsem ani nevybírala. To chceme asi všichni :)

      Vymazat
  2. tak jestli chceš, ti nějaké to přání splním a udělám s tebou rozhovor...

    a jinak? proč zrovna ikem? nikdy jsem ho neměla ráda. tedy jako mám to z trošku jiného úhlu pohledu než ty: pracovala jsem pro distributora léků a z ikemu chtěli vždycky toho strašně moc a strašně narychlo... a já to pak musela řešit, vypravovat urgentní auto s novo7 a vůbec. a ještě transplantační chirurgie? tam to bývalo nejhorší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo rozhovor :D...chachááá...nechtěla jsem to dávat tak okatě najevo :D

      prostě Ikem je světové pracoviště a taky platy jsou tam asi někde jinde, než v "klasické" nemocnici...ale to se zase jako neboj..k transplantaci se ženská moc nedostane..nebo dostane, ale může zapomenout na rodinu...

      Vymazat
    2. já sice rozhovory dělat vůbec neumím, ale všechno je jednou poprvé a když ti to udělá radost... zeptám se tě na to, na co bych si přála, ať se zeptají mě (až budou dělat ten rozhovor se mnou, že ano!)

      Vymazat
  3. Jáji tomu říkám origoš článek! :-)
    A v pár věcech se rozhodně shodnem! Jakmile seženeš lístky na přehlídku VS, okamžitě mi hoď info! Jdu taky! :-D
    Jinak s tím sushi... asi si ho radši nechám připravit... přeci jen - při mém štěstí a kuchařském talentu bych taky mohla strávit zbytek měsíce s hlavou v záchodě :-D
    Jo a ještě - pro cestování hlasuju taky! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ok..tak já zamluvim lístky a ty letenky jo? :D

      Můj kamarád dělá sushi doma a je jak dělaný v restauraci..ale on na to má rýžovat a podobný blbinky..a do toho se mi teda moc investovat nechce :D

      Vymazat
  4. Pěkný nápad na tag ;-) Určitě bych se chtěla definitivně zbavit svých chronických nemocí, které mi dokáží pěkně otrávit život. Včetně toho příšerného akné, ale v tomto případě mám stejné obavy, jako Ty :-D Najít si práci, která mě bude bavit a plat nebude almužnou. Stejně tak místo na bydlení, kde to budu milovat. V dřevěném domě už bydlím a musím potvrdit, že dřevo je na bydlení skvělý materiál. Pokud budu jednou stavět, tak určitě ze dřeva. Cvičit pravidelně jógu bez mých dosud obvyklých i dvouletých přestávek. A spoustu dalšího ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdraví je určitě nejpřednější. Já mám štěstí, že jsem nikdy opravdu vážnou nemoc neměla. To je fakt. Kolikrát fňukám nad blbostma, ale hlavně, že jsem zdravá!

      No a bydlení...jooo to je můj sen..velký dům, velká zahrada...ty brďo. To by byla paráda. :)

      Vymazat
  5. máš to kvalitně promyšlený ;) - dost z toho teda vůbec nechápu :D (jako třeba to opálení! nebo Německo :D), ale něco jo ... třeba lidi, co nevěděj, co je ebay ... zeptaj se na to, člověk jim to blbuvzdorně vysvětlí ... a výsledek je něco jako "hm, no, já se někdy podívám", "hm, zajímavý" ... a člověk ví, že to říkal úplně zbytečně, páč se tam stejně nikdy nemrknou :D tak co otravujou kokoti že jo :D já takovou kámošku sice mám (i když ona je spíš než kosme, tak lakovej maniak, ale net-nakupovací zcela určitě), ale JEDNU, je to nedostatkový zboží, zdá se ;)

    a na tý sushi rýži nic není, fakt ;) člověk musí mít odstup a nebrat to jako něco složitýho vyžadujícího extra dovednost bo tak ... u Asiatů je to prostě na úrovni toho, když my si namažeme chleba s máslem ... takže koupíš rýži, propláchneš, uvaříš a smícháš s touhle věcí http://rasamalaysia.com/mizkan/mizkan_sushi_seasoning.jpg a hotovo - ověřenej postup krok po kroku najdeš tady http://www.sushiqueen.cz/jak-spravne-pripravit-sushi-ryzi/

    (btw. podstata tagu je ale právě to, že se na blozích opakuje ten stejnej ;)))) bez toho je to prostě jen zajímavej článek, ale ne tag ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No přesně..já takhle na brigádě vysvětlovala jedný holce jak je výhodný nakupovat ze zahraničí..jsem jí psala miliony eshopů s hadrama a co myslíš, mělo to nějaký účinek?
      Nebo jsem kamarádce řekla, že mám blog...prej ona...to máš na googlu? to se blbě hledá, udělej si ho na FB :D :D :D

      Za tu rýži dík..budu to muset vyzkoušet...já jsem do toho míchala rýžový ocet z tesca, nebo kde jsem to splašila..ale chuť z restaurace to teda nemělo..a ani ta konzistence rýže nebyla ok..

      No jasně, že vím, co je tag...jenže opičit se budou všichni po mě...hahááá...ne dělám si srandu :D

      Vymazat
    2. no nemělo
      to druhý LOL - ale to už je spíš příklad někoho, kdo nemá základní počítačový znalosti ... jako někomu takovýmu něco vysvětlit je pekelný, člověk má pocit, že mluví vymyšlenou řečí a druhý straně by mě poskytnout výkladovej slovník ... přitom podle mě mám počítačový znalosti na úplně uživatelský úrovni - ovšem proti těmhle lidem si i tak připadám jako těžkej hacker :D

      jj, je možnost použít i ocet a cukr a sůl zvlášť, taky to občas dělám, ale trefit tu chuť je trochu složitější, tenhle mix je prostě snadnější no ;) rozhodně pro někoho, kdo to chce spíš jen pořádně vyzkoušet

      (tak to pak jo :D)

      Vymazat
  6. Krásný článek :) V některých tvých cílech či snech jsem se také viděla.. tak třeba se mi to podaří :)
    Třba to řízení, to je největší prekérka :D řidičák je schovaný v dokladovce, ale zatím je dost v klidu. Občas ho vyndám a kouknu na něj,ale v autě se se mnou mnohokrát neprojel :D
    Sushi miluju a obdivuju to umění vytvořit něco tak božského, po čem bych se utloukla!
    co mě ale pobavilo nejvíc je vyphotoshopovaný obličej :D :D tenhle makeup zařazuji na svůj wishlist :D!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No řízení je fakt jedna z věcí, který mě serou, že je neumim..takže se na nich budu snažit poctivě zapracovat.

      Ten photoshop mě taky prvně pobavil, když jsem ho viděla. :)

      Vymazat
  7. Anonymní18:39

    Skvělý článek.
    To Švédska jsem se zamilovala také díky knížce Muži, kteří nenávidí ženy a ráda bych ji jednou navštívila.
    Ty kosmetické kámošky chápu, ale myslím, že já ně kupodivu mám celkem štěstí. Má nejlepší kámoška se už asi snad smířila s tím, že kosmetika je prostě moje láska. Spolužačka je také milovnící kosmetiky a módy, takže spolu vše hojně konzultujeme a další kamarádka je také blázen do kosmetiky. Ta bohužel už tak často nejezdí, ale když přijede tak to stojí za to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti teda kamarádky závidím. V mém okolí ani neví k čemu slouží blog :)

      Vymazat
  8. Tyhle články mě hrozně baví :) A nutně si musím jít stáhnout Věřte nevěřte, na tom seriálu sem vyrostla :D S tím řízením to mám stejně... řidičák mám od 18, ale od tý doby jsem v autě skoro neseděla, tak nechci vidět, jak by to vypadalo :D

    OdpovědětVymazat
  9. To jsou parádní úkoly :).

    Já zase tajně toužím umět krav magu.

    OdpovědětVymazat
  10. Skvostný výběr! :)
    Nebudu se tu rozepisovat "co já bych, kdyby" ale v dost bodech se s tebou shodnu. Třebas ty svatební šaty (rosaella.es ;-)), barák (jo, sklo! a dřevo k tomu...lahoda), cestování tak nějak zevrubně všude... no a dostudovat bych už taky mohla. Kde mě pak zaměstnají, tím se nechám překvapit.
    Máš dobré sny a cíle, Jáji, přeju ti, ať ti drtivá většina vyjde :)
    Verunka

    P.S. Mám pro tebe supr návrh: udělám s tebou rozhovor! :) Při té příležitost se dosyta vytlacháme o šminčičkách a patlátkách, na oběd zajdeme do Imperialu k Pohlreichovi (jasně, to jídlo je dražší, ale na to, jak je restaurace vyhlášená, tak má ceny dost vstřícné) - anebo jen k němu na kafe, no a pak se pustíme do té sushi rýže. Zkušenosti s ní už mám, není to žádná věda! ;-) Kolem a kolem, sfoukneš za jeden den 4 body ze svého seznamu... a to se vyplatí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kruci, je to rosaclara.es

      Vymazat
    2. Verunko, děkuji Ti za krásnýá příspěvek. Ta tvoje stránka se šaty je náádherná :)

      K tomu dalšímu jsem ti napsala mail :)

      Vymazat
    3. Verunko, děkuji Ti za krásnýá příspěvek. Ta tvoje stránka se šaty je náádherná :)

      K tomu dalšímu jsem ti napsala mail :)

      Vymazat
  11. Až budeš koukat na ty Akta, tak vynech devátou (poslední) sezónu, protože v ní není nic, co by se nedalo oželet, a druhý film můžeš s klidem taky vypustit... :-D
    Já to nechápu, já si nikdy šaty nevybírala a o svatbě nesnila a to teda trvá dodnes, já sním o setkání s mimozemšťanama radši :3

    OdpovědětVymazat
  12. krásný a originální tag :)) máš moc hezký blog.. zvu tě k sobě na giveaway http://onlygirlnn.blogspot.cz/search/label/Giveaway%20%3Ao%29

    budu moc ráda, když se také staneš mou čtenářkou a blog se zalíbí :))

    já na tvém blogu nejsem naposledy :) zaujal mě :)

    OdpovědětVymazat
  13. Přání se Ti pomalinku začínají plnit(četla jsem rozhovor s Trb).Takže přeji pozvolné plnění snů,ať hezky pomaličku,jak poplyne čas,tak ať Tobě se plní Tvá krásná,bláznivá i ušlechtilá přání.

    OdpovědětVymazat
  14. sushi je mimoriadne ľahké:)
    ja robím sushi ryžu podľa tohto receptu a je výborná:) lepivá a taká ako byť má;) http://www.sushiblog.sk/clanky/zaruceny-recept-na-sushi-ryzu

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!