neděle 2. září 2012

Dr. Hauschka: Péče pro smíšenou, mastnou a aknózní pleť

Ahojky!

Myslím, že už nadešel ten pravý čas na zhodnocení Dr. Hauschky. Testovací sadu, kterou jsem si koupila za odměnu,  jsem poctivě dopotřebovala a pak mi přišel balíček s výrobky v plném balení. K sadě jsem dostala i návod na použítí. Dr. Hauschka je první kosmetika, kde jsem ten návod potřebovala. :D
Použití kosmetiky je krapet jiné. Kosmetika je celkově dost silně bylinně cítit, ale nějak jsem si na tu vůni zvykla. Co by ještě stálo za zmínku je fakt, že kosmetika je kontrolovaná přírodní kosmetika. Kdo si na přírodní kosmetiku potrpí, je určitě potěšen.


Ještě obecně k mojí pleti. Mám pleť smíšenou s akné. Není to tak hrozné jako za mých mladých teen let, ale žádná hitparáda to taky není. Jsem náchylná na tvorbu černých teček. Žádnými alergiemi nebo ekzémem netrpím.

Čistící krém

Tento krém je velice zvláštní. Má dost nezvyklou konzistenci, já osobně jsem se s ní ještě nesetkala. Přirovnala bych ho ke zdrcnutému máslovému krému. Je to krém, který v sobě obsahuje měkké "cucky". V komentářích pod předešlým článkem o Dr. Hauschkovi se objevila informace, že se dá krém použít jako peeling. Já s tím moc nesouhlasím, protože tohle vás moc nenapeelinguje. Použití krému je opět nezvyklé. Krém se vtiskává do pleti. Čím je pleť mastnější, tím déle se vtiskává. Vtiskávaly jste někdy čístící krém do pleti? Já tedy ne. Čistící účinky jsou velice dobré. Hodnotím je podle kůže mezi obočím, kde mám póry dost rozšířené a jednou za čas chca nechca se mi stejně zanesou a já oblast musím projet peelingem. S čistícím krémem se mi tato oblast nezanáší. (stejnou službu mi ještě udělal Skin79 Bubble cleanser) Krém je mastnější a hůře se smývá.



špatně se roztírá-jen pro představu


Pleťové tonikum Special

Tonikum Special je určeno pro mastnou a problematickou pleť. Píšu to protože je v nabídce Dr. Hauschky ještě jedno tonikum, které se jmenuje pouze Pleťové tonikum. Toto tonikum má za úkol dezinfikovat pleť, regulovat kožní maz a zlepšovat elasticitu pórů. Pánové ho mohou používat i po holení proti zarůstání vousů. Samé krásné vlastnosti, že? Tyto účinky těžko objektivně posoudím. Mohu ovšem konstatovat, že tonikum nijak nepálí (narozdíl toho od Mako Butterfly) a celkově ani pleť nepříjemně nestahuje. Aha, takže ono tohle tonikum nemusí dělat?! Opět se vtiskává do pleti. Ještě mě napadá jedna taková vtipná připomínka. Stříkáte si nějaký produkt na obličej? Já si nic na obličej nikdy nestříkala, takže se ve stříkací aplikaci cítím jako panna. Nasměruji pumpičku, zamhouřím oči, skrčím nos a čekám, co se stane. Ještě se necítím ve sprejování obličeje komfortně, ale to bude asi jen o zvyku.





Regulační pleťový olej

Regulační pleťový olej se má po zaschnutí tonika nanést na pleť ve velmi malém množství. Stačí asi 3 kapičky. Má opět zlepšovat elasticitu pórů, regulovat tvorbu mazu a chránit před sluncem. Hned na začátku jsem byla nadšena. Víte, mě vždycky iritovalo, když nějaká blogerka napsala, že má po krému naducanou pleť. Nikdy jsem to nechápala. Já nikdy neměla po ničem naducanou pleť. Jak vlastně vypadá naducaná pleť? No takže vám asi došlo, že regulační olej mi naducal pleť. Jeho účinky jsou opravdu blahodárné. Pleť je nádherně hydratovaná, vypnutá a opravdu se na to hodí označení zdravě naducaná. Jako byste jí daly vše, co chce. Bohužel ne všechny pohádky mají dobrý konec. Tento olej mi dělá to, co mi dělaly všechny mnou vyzkoušené oleje předtím. On dělá pupínky. Nepředstavujte si 3 červené pupínky na bradě, ale velké zánětlivé boláky. Fakt mě to naštvalo. Prvně jsem si myslela, že je to reakce na tu přírodní kosmetiku, která čistí zevnitř, ale všechna zánětlivá ložiska se po vysazení začaly velmi rychle mizet. Chápete moje dilema? Tohle dokáže pěkně naštvat! Nemůžu olejíček zatracovat, protože prostě mi jen asi oleje nesedí. Myslím, že by ho třeba trb docenila více.





Meduňkový krém

Po vysazení oleje jsem začala mazat Meduňovým krémem. Dá se říct, že je konzistencí klasika na mastnou pleť. Pleť dostatečně nehydratuje a pocitově mám na pleti nanokrustičku zaschlého krému. Proto nemám ráda krémy na mastnou pleť. Tohle mi dělají všechny do jednoho. Pokud to s krémem trošku přeženete, tak zanechá ulepený povlak. Pod MU mi ale sedne fakt dobře, nevytváří žádné žmolky a MU na něm ani "neplave". Účinky jsou ovšem dobré. Od té doby co jsem přešla na tento krém, tak se mi nové boláčky netvoří a ty, co mi vyrašily předtím, se úspěšně hojí.  Trošku mi vadí štípání, které krém vyvolá na otevřené rance. To jako když si třeba pupínek pěkně roznimráte a na tomto roznimraném místě krém palí jako prase. Mohla bych místo meduňkového krému používat svůj oblíbený "chemický" krém, ale mě to přijde divný. Tím bych zmařila všechno, o co se výrobce snaží.





Celkové zhodnocení:  

Až na regulační olej jsem zařadila všechny výrobky do každodenní péče o pleť. Všimla jsem si totiž, že mi blednou černé tečky na pleti. Je to zvláštní, že? Fakt nejsou tolik do očí bijící. Snad si to nenalhavám. Mojí nejproblematičtější zónou je nos. Ten se mi asi nesrovná nikdy. Černé tečky na nose jsou opravdu o poznání světlejší. Zajímavé. Taky bych opatrně mohla říci, že se se mi póry méně zanáší, ale to ještě ukáže vzdálená budoucnost.

Pleť se mi momentálně úspěšně hojí a nemohu si vzpomenou na nic, co by mne nějak u kosmetiky výrazněji iritovalo. Težko říct, jak bude kosmetika působit na citlivější pleť. Hodně holek si myslí, že přírodní kosmetika je více šetrná, ale já jsem se ve svém okolí setkala s negativními reakce více na přírodní kosmetiku než na klasickou.


Na závěr musím moc poděkovat eshopu www.yinyang.cz za poskytnutí výrobků ke zrecenzování. Pokud chcete výrobky vidět naživo nebo se poradit při výběru, tak navštivte jejich prodejnu v Praze v ulici Revoluční 10. Byla jsem tam pak kupovat kamarádce testovací sadu pro normální pleť a zdarma mi k ní dali plné balení tonika. To paní prodavačka ani nevěděla, že já jsem ta blogerka, se kterou spolupracují. :)


Uf, to byla práce všechno sepsat. Co vy a Dr. Hauschka? Vyzkoušíte od něj něco? :))

22 komentářů:

  1. Já ten čisticí krém naprosto miluju, je pravda, že použití je trochu náročnější, ale na mojí hodně problematickou pleť zabírá tak, že výsledky jsou vidět. Jediná nevýhoda - ač mi paní prodavačka tvrdila, že ano - nesmyje makeup a musím se před použitím odličovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teda před mytím vždycky nahrubo MU stáhnu micelárkou nebo alespoň oči dvoufázovým odličovačem. :)

      Vymazat
  2. Priznám sa, že o tejto kozmetike počujem prvý krát. Vyzerá to zaujímavo, musím si to popozerať na nete, čo to vlastne je :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dr. hauschka není moc známá značka..ale v zahraničí je opravdu hodně používaná :)

      Vymazat
  3. ahoj, nominovala som ta na svojom blogu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. super,díky moc. bohužel nevím, jak se na tvůj blog dostat. máš uzavřený profil:(

      Vymazat
  4. Popravdě nevím, co si o této řadě teď mám myslet... Asi bude dobrá, ale nic pro mě. Mám dost rozšířené póry, ale radši zainvestuji do návštěvy kosmetičky, tomu se podle mě žádný přípravek nevyrovná. Jak píšeš o tom vtiskávání do pleti, tak já takhle normálně nanáším hydratační krém. Nejdřív si ho lehce naťupkám na obličej a pak takhle "vtiskávám", no není to zrovna dobrý popis :-) Někde jsem totiž kdysi četla, že jak vytváříš těma rukama na tváři podtlak, krém se líp vstřebává a účinkuje (psalo se tam něco o studii účinků na hojení jizev). Netuším, jestli to funguje, ale uškodit to rozhodně nemůže. A aspoň si rozmazáváním "nevytahuju kůži", jak se poslední dobou řeší na všech blozích. No, to bych brala taky s rezervou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Což to kosmetička je lepší než deset krému najednou, ale o pleť se nějak starat musíme i doma. Tahle kosmetika je asi spíš pro fanšmejkry..ale určitě bych se jí nebála. Pokud jsi z Prahy, tak si skoč pro vzorky a uvidíš sama, jestli ti sedne.

      S tím vtiskáváním to chápeme stejně. Já si taky myslím, že tahy na pleti podporují rozšiřování vrásek.

      Vymazat
    2. Tak to mám asi štěstí - když si zajdu ke kosmetičce, tak mám na několik měsíců vystaráno, protože mám pleť pak jednoduše nádhernou, neexistují žádné rozšířené póry ani pupínky a pleť úplně září, takže je mi pak veškerá domácí nadstandartní péče k ničemu. Každopádně to ještě promyslím, ale měla bych radši šetřit :-)

      Vymazat
    3. no tak to máš veliké štěstí..závidím ;)

      Vymazat
  5. Zaujal mě ten olej, páč já jsem olejová a pokožka mi to moc dobře snáší: ten je rovněž na smíšenou/mastnou pleť?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano, všechny produkty jsou na smíšenou/mastnou pleť :)

      Vymazat
  6. Anonymní15:07

    Ten čistící krém vypadá božsky!

    OdpovědětVymazat
  7. já ti to věřím, protože o tom čistícím krému a toniku special jsem četla už mnohokrát, že jsou účinné (ale i tak jsem nikdy nezkoušela, znám se a kombinovala bych to i s jinými věcmi a buhví, co by z toho bylo ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem to teda nemíchala..ale uvidím časem..krém by opravdu zasloužil dle mých nároků menší upgrade... :)

      Vymazat
  8. Vypadá to fakt moc dobře.

    OdpovědětVymazat
  9. No fasa... ten cistiaci krem mam aj ja a predavac v obchode mi povedal, ze je to piling, tak ja som si to pilingovala a divila sa, ze co je to take zvlastne a drobi sa to :-D. Asi mu pojdem dat zo dve-tri! Ale nevadi, vdaka tomu neuspechu som ho moc nepouzivala, takze mam este stale skoro cele balenie :-). Dakujem ti velmi pekne za tentp clanok, od Hauschku ma laka strasne vela veci a vsetko, co mi pomoze k urobeniu si prehladu, si vysoko cenim! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. peeling to opravdu není...ach ti prodavači, že? :D :D

      Vymazat
  10. zajímavá recenze, tuhle kosmetiku vůbec neznám :-) asi se zastavím v obchůdku na kukajdu

    OdpovědětVymazat
  11. Skvělá recenze. Já miluju, jak kosmetika Dr. Hauschka voní. Jsou to nádherný, přirozený, čistý vůně. Testovací sadu jsem taky vyzkoušela - velká spokojenost. ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  12. Tak já jsem přesně ten typ, kterým nedělá přírodní kosmetika dobře. Jela jsem na 4denní zájezd busem do pryč a vzala si s sebou právě to minibalení, že začnu s komplexní péčí Dr. Hauschky. No, alergii jsem "naštěstí" dostala až poslední den odjezdu, ale pokorně jsem se navrátila zpět k lékárenské intolerantní kosmetice a ještě teď dobírám balení prášku na alergii, kterou mi vyvolala. A ta vůně jeopravdu hodně silná bylinná vůně a mně se z ní dělalo zle. Myslela jsem, že si na ni zvyknu, ale nezvykl si ani můj nos, ani pleť =(

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!