úterý 18. září 2012

Benefit "10"


Tak konečně si můžu odškrtnou jednu položku na  mém dlouhodobém wishlistu. Benefit 10 jsem si přála opravdu dlouho, ale vždycky ho něco v nákupu přeskočilo a taky cena v Sephoře mě neustále urážela. Nevím, co se děje, ale vypadá to, že tuto nádheru stahují z prodeje. Tvářenku jsem koupila ve výprodejovém stojanu za krásných 650kč. A mám pocit, že jsem tam viděla i Hello Flawless. Možná jste si u mne všimly, že na Benefit docela nadávám. Ano, nadávám na české zastoupení této značky. Fakt se mi nelíbí ceny a ani to, jak se značka  u nás prezentuje, ale to by byl pomalu jeden samostatný článek a někomu se naopak Benegirls líbí, takže to nechám u ledu. Jediné co mne u této značky vzrušuje jsou tvářenky a rozjasňovače. Řasenky jsou docela tragický, výběr stínů je nudný, MU mi přijdou kvalitativně na úrovni drogérky a ostatní je buď jednoduše nefunkční nebo bych našla to samé o nulu levnější v drogérce. Trošku overhyped značka, ne? Tímhle jsem se totálně u Benefitu odrovnala. Žádná spolupráce asi nebude :D


Tak jedeme dál. Krabička u Desítky má totálně pitomej vzhled. Proč je tam jako obrázek břicha a pod ním pásek se sponou? No děs prostě. Někomu se obaly Benefitu děsně líbí, ale mě přijdou naprosto nesmyslný. Značka nemá žádnou spojující linku. Obaly navrhují 4 návhářské domy, nebo co? Jak si vysvětlit, že část obalů je dost retro (tenhle design by se mi líbil nejvíc), další vzhledově minimalistická, pak tu máme neskutečné splácaniny v podobě krabičkových tvářenek a další část je tak trochu, jak jen to říct, futuristická? Mě se to tedy vážně nelíbí. Mám ráda jednotnost a nějaký typický rys, který se mi okamžitě vybaví, když se řekne jméno značky. Možná se mnou budete nesouhlasit, možná budete i protestovat, ale to je asi tak jediné, co s tím můžete dělat. :D



Obsahu nemám teda co vytknout. Tvářenka je velice měkká, ale zároveň vůbec nepráší. To se musí Benefitu nechat, žádný jeho pudrový produkt nepráší. Na aplikaci budete potřebovat slabší štětec, pokud tedy nechcete oba pruhy do sebe míchat. Růžový pruh je moc pěkně projasňující. Aplikace je strašně snadná. Má se aplikovat nad jařmový oblouk. Kurňa musela jsem si to hledat na googlu, protože pro mě je to prostě arcus zygomaticus. A vůbec celkově mám problém s českou terminologií. Člověk se učí měsíce jen v latině, že se ani nesnaží znát český ekvivalent. Jaké překvapení bylo, když jsem zjistila, že ductus deferens je chámovod.:)))) Co to zase plácám, sakra.

 Tmavší proužek má zlato-hnědý odstín. Opět s rozjasňujícím charakterem. Přemýšlím, jestli se dá použít i jako bronzer. Asi jo. Snědým typům by mohl slušet. Tato část by se měla aplikovat pod rozjasňovač, tedy spíše na tvářenkovou oblast. A já mám hnědé tvářenky ráda. Tento proužek se pošoupl na první stupínek v oblíbenosti. Výsledek se mi moc líbí. Dává pleti opravdu projasnění a šťavnatost. Takové to " Jsem krásná, jsem okouzlující a vím to!". Ještě abych vyjasnila "rozjasnění". Rozjasnění je velice přirozené. Tvářenka na pleti nehlásá "Haló, tady jsem, vidíte mě všichni?" Jde opravdu o velmi sofistikované projasnění. S tím se i pojí nefotogeničnost produktu. Nešlo mi to zaboha nafotit, hledala jsem i na netu nějakou slušnou fotku, ale bohužel. Škoda. Výdrž je super. Typuji tak 8 hodin. Nevím jestli je to pro vás hodně nebo málo, ale pro mě je to tedy dost. Trošku mi vadí silná parfemace produktu. Připomíná mi šumivý aspirin. S tím trochu bojuji, ale jinak to byl skvělej kauf. Musím opravdu doporučit. K produktu nemám moc co říct, protože splňuje všechno, co od něj očekávám. Měkkost pro snadnou aplikaci, projasňující charakter a dobrou výdrž.  Ještě bych si ráda pořídila Coralistu, mé srdéčko sní o Moon Beamu a Bathině. Na Bathinu už nedojde, protože jsem našla dokonalý dupe za poloviční cenu. Ale o tom někdy příště ;)

Samotný nákup tvářenky byl teda pěkný porod. Nakupovala jsem na Václaváku, přede mnou 3 lidi a já jsem se dostala k placení až za půl hodiny. A to fakt nekecám! Slečna Lubka palec dolů.

Co vy a Benefit? Máte od něj něco?

18 komentářů:

  1. S tím jařmovým obloukem jsi mě pobavila - mám totiž naprosto stejný problém; taky jsem ho hledala :D Dokonce už jsem pár lidí naučila spina iliaca ant. sup. kvůli výšce pasu :D
    Mně se benefit obvykle líbí moc (nejvíc ty retro obaly), ale s tou cenou se opravdu nesmířím. No chtít třeba za řasenky takové částky mi přijde vrcholně drzé. Tuhle tvářenku bych si nepořídila; mimo vysokou cenu se mi vůbec nelíbí obal (ano, jsem povrchní) a myslím, že by mi ani esedla barevně. No a jestli je cítit po šumivém aspirinu, jak píšeš, tak mám úplně jasno, na vůně jsem háklivá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já kam přijdu, tam machruji se sulcus tendinis musculi flexoris hallucis longi :DDD

      650kč mi přijde u benefitu super cena..je to cena, za kterou prodávají v usa..tak jsem měla radost..

      No obal je fakt tragickej..ale co se dá dělat..chanel je jen jeden...ale barevně mi desítka přide moc fajn..škoda, že to nešlo vůbec nafotit :((

      Vymazat
  2. Anonymní20:01

    S tou latinou mám problém aj ja len to sú rastlinky a zvieratká :D A s tým Benefitom úplne súhlasím. Niektoré produkty sú super, ale za tú cenu... obchádzam oblúkom :-) možno neskôr...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pfff...tak to jsme na tom všechny stejně:))...latina je děs běs

      Vymazat
  3. Benefit sám o sobě mám ráda (tedy minimálně z toho, co jsem vyzkoušela...), ale ta jejich "prezentace" mě štve. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ta prezentace je katastrofa. High endová značka a má prezentaci jak pro holčičky ze základní školy.

      Vymazat
  4. Ja teda budu komentovat uplne mimo hlavni zamer tohodle clanku :D Ale fascinuje me, ze nikomu nevadi situace, kdy mas zazito neco v latine - proste normalka. Jakmile mas ale zazite nejake nazvy v anglictine a pouzivas je, tak hnedka machrujes, chlubis se, delas se zajimavou a ja nevim co vsechno :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen si nemysli, že já taky podle ostatních "nemachruju" s latinou. Většinou to říkají ale ti, kteří se neumí vymáčknout česky bez toho, aby za každým slovem nebylo vole nebo ty krávo. ;)

      Vymazat
  5. No tak po tejto recenzíí viem, že 10 bude stáť zato. Vôbec som o tomto produkte nevedela ale stále sa učíme že? Škoda, že si to nemôžem všetko dovoliť kupovať jak na bežiacom páse.

    Pozývame ťa na našu GIVEAWAY!

    http://stoker-dewy.blogspot.sk/2012/09/giveaway.html#comment-form

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Desítka stojí za to, ale zajímalo by mne jestli jí jen zlevnili, nebo jde z prodeje ven.

      Vymazat
  6. No konečně! První "nejuchající" názor na benefit. Jak bys mi z duše mluvila! Obal na mě působí až odpudivě... No jak říkáš řasenky naprd, jsem strašně nahlodaná na They´re real.. Nemáš zkušenost jestli stojí za ty prachy? (samozřejmě ji nebudu kupovat v Česku, nejsem na palici:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řasenkou jsem se nechala nalíčit přímo vizášistkou benefitu a rozhodně za to nestojí ;) Mě řasy dost slepila, ale věřím, že své kupce má. Minimálně soudím podle toho co vidím na ulici. Teď testuji řasenku od Collistar ve vzorkovém balení a jestli se chceš řasenkově plácnout přes kapsu, tak doporučuji spíš jí. ;)

      Vymazat
    2. Děkuji za tip! Dám na tebe a vyzkouším Collistar...;-)Která konkrétně to je? Měla bys ještě nějaký tip? Zrovna jsem ve fázi hledání té pravé:-)

      Vymazat
    3. Je to Collistar Infinito. Dostala jsem jí na Dnech Marianne. Pak mě napadá Clinique Hight Impact (snad to píšu správně). Je to taková klasika, která nikdy nezklame...ale jinak já osobně si vystačím s řasenkou s bílým obalem od Bourjois :)

      Vymazat
  7. teda přiznám se, že teď jsem si poprvé všimla toho, že je na krabičce něčí pupík a pásek :) já do teď tuhle krabičku vnímala spíš jen jako tu 10tku :) a v tom je krása toho marketingu, že co je pro jednoho odpudivý hnus, tak pro druhého neutuchající krása :) mě se jejich obaly prostě líbí, jako nejsou elegantní, ale znám mnohem hnusnější obaly mnohem dražších značek, takže to je prostě o vkusu :) btw. a moon beam se taky vyprodává a končí, takže jestli ho máš na seznamu, asi se po něm podívej, mají ho teď za 490Kč ve výprodejích :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. cože oni vyprodávají Moon beam? Sakra a já si ho nikde nevšimla. Díky za info, budu muset udělat důkladnější průzkum :)

      Vymazat
  8. medik mluví pouze latinsky a sprostě :-). Aneb jak jsem se zděsila, když mi sestra říka: "Stejně tě obdivuju, že všehcno v těle umíš latinsky a česky!" Já na to: "česky?!" :-) Aneb bude hůř, počkej až se k tomu přimotají názvy nemocí a budeš totálně v pasti :-).

    OdpovědětVymazat
  9. Pár dekorativních kousků od Benefitu mám a jsou senzační. Teď už mi nezbývá než závidět tvůj nový benefití úlovek ;-)).
    Vivi

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!