pondělí 2. července 2012

Yes to carrots čistící krém+Meruňkový peeling Freeman

Ahoj,

dneska jsem si pro vás připravila článek, který se bude týkat čištění pleti. Pleť mám smíšenou. T-zóna se mi obzvláště teď v horku mastí a tváře mám naopak sušší. Radši volím celkově péči pro suchou pleť. Výrobky pro mastnou nebo smíšenou pleť mě dost často vysušovaly. A celkově si myslím, že ani mastná pleť by se neměla ošetřovat odmaštujícími produkty s obsahem alkoholu. Dostanete se akorát do začarovaného kruhu. Mastná pleť-odmaštění pleti-vysušení pleti-ještě víc mastná pleť. Taky je velice rozšířený mýtus, že mastná pleť nepotřebuje hyrataci. Právě naopak! Mastná pleť je velmi často dehydratovaná. Pokud máte mastnou nebo smíšenou pleť, používejte po umytí obličeje lehké hydratační krémy. To jen tak na úvod.

Nyní k samotným produktům. Jak jsem řekla v úvodu volím produkty spíše pro suchou pleť. Tyto produkty by měly hydratovat a hlavně už nijak nevysušovat. K mytí používám momentálně Yes to carrots Daily Cream Fascial Cleanser a jako peeling Freeman Fascial Creamy Scrub Apricot.








 Yes to carrots Daily cream fascial cleanser

Tento krémový čistič jsem koupila v Sephoře, aneb pošlete mi  20% slevu a já si u vás určitě něco koupím.
Tááákže tento krém má nádhernou jemnou vůni. Moc ráda jí očuchávám. Je to vůně čistoty. Naprosto svěží čistoty, která mi evokuje ráno. Neptejte se proč, sama nevím. Překvapivě v té vůni není ani vidu, ani slechu po mrkvi. Krém má jemnou konzistenci.  Čistí dobře, k tomu nemám žádnou výtku. Když použiji po vyčistění ještě micelárku, tak zůstane tampónek čistý. Co mě ale irituje je ta slibovaná hydratace. Já vám nevím, ale myslíte si, že by dokázal nějaký čistič naprosto seriózně hydratovat pleť? Po umytí je má pleť lehonce napnutá. Není to nic dramatického, ale pro můj lepší pocit si ještě musím namazat pleť krémem. Hydrataci teda absolutně nepociťuji. Ani nevím jestli jí mám vůbec očekávat. Jestli ano, tak v jaké míře?
No sesumírovala bych to takto-čistí dobře, ale extra nehydratuje.



Freeman Fascial creamy scrub apricot


Na peeling mě nalákaly kladné recenze, které tentokrát fakt nekecaly. Tento peeling mi za začátku voněl 100% meruňkově. Meruňka by se při přičichnutí za sebe styděla. Momentálně tam to meruňkovno není. Že by peeling vyčichl? Konzistence je každopádně stejná tj. krémová konzistence se zrníčky. Zrníčka jsou tak přiměřeně hrubá na to, aby mi odstranila svrchní suchou vrstvu pleti, ale zároveň mi nedřou pleť a já nemám při použití nepříjemné pocity. Teď si budu protiřečit oproti čističi, ale já u tohodle peelingu cítím skutečnou a naprosto seriózní hydrataci a vyživení pleti! Nikdy bych tomu nevěřila. Dlouho jsem měla zafixováno peeling= au au aplikace, au au napnutá pleť, pohled do zrcadla AUAU! Po použití nemám pocit, že se potřebuji namazat. Nic mě v obličeji nepne a hlavně vypadá pleť daleko, daleko líp! Občas si postesknu nad tím, že peeling není na denní používání. To by bylo bájo! Pokud mám opět shrnout- peeling čiští, odstraňuje odumřelé buňky, projasňuje, hydratuje a vyživuje. Trochu nadpřirozené schopností, že? Ono to ale fakt funguje! Možná bych měla u Freemana kouknout po nějakém čističi, jestli bude mít podobné schopnosti. 


Tak to by bylo pro dnešek vše. Do komentářů můžete napsat vaše favority v čištění pleti. :)

A dneska vám posílá pozdrav Filípek. :)))



7 komentářů:

  1. ahojky, mrkni na čistič od Freemana - Foaming Facial Cleansing :-) je úplně parádní!
    http://www.krasa.cz/cistici-pletovy-gel-foaming-facial-cleanser-200-ml.html

    na Yes To si už dlouho brousím zuby, taky budu muset něco vyzkoušet ;-)

    BTW. pěkný blog;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, určitě se na něj mrknu :) Jen je škoda, že nemá žádná drogerka ucelenou Freeman nabídku :(

      Yes určitě vyzkoušej, já jsem unešená už jen z té vůně. :))))

      Vymazat
  2. Jsem vyřízená z Filípka, čističe mě v tuto chvíli přestaly zajímat!:-D Kolik mu je?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 2 měsíce a 2 dny na chlup přesně :)))

      Vymazat
    2. Přidávám se k Dejničce, peelingy stranou, hafík válí! :D Je úžasnej, čumáček jeden, heboučkej na dotek i z fotky ;-)
      Verunka

      Vymazat
  3. Obojí mě moc zaujalo a co si pamatuju, tak ten peeling od Freemana se v recenzích objevuje jen v pozitivním světle :)
    Ač jsem víc kočková, tak tenhle pejsánek mě naprosto dostal!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj Freeman si mě získal. :)
      Pejsánek je momentálně pěkná piraňa. Kouše celou rodinu :))))

      Vymazat

Děkuji za komentář!