pátek 13. července 2012

Pleťová maska z aspirinu

Ahoj,

název článku je divný, co? Snažím se držet rady, kterou mi na gymplu vtloukala do hlavy naše češtinářka. Název má čtenáře šokovat natolik, aby se u článku zastavil a přečetl si ho! Jenže on název není ani tak šokující, jako zcela odpovídající realitě. Otevřete si proto lékárničky, dneska budeme vařit masku z aspirinu!

Na co je aspirinová maska dobrá?
Asi na úplně všechno. Když jsem si o ní zjišťovala víc, tak jí některé dívky dávaly až nadpřirozené vlastnosti.
Měla by čistit, zjemňovat, projasňovat, celkově zlepšovat a posilovat pleť.
Když se koukneme na složení, tak zjistíme, že nejsme od kosmetického průmyslu zas až tak daleko. Účinnou látkou je totiž kyselina salicylová. A jsme doma! Kyselina salicylová se hojně používá v kosmetice pro své vynikající vlastnosti. Ve vyšších koncentracích ji známe jako chemický peeling.

Co budeme potřebovat?


1) acylpyrin nebo aspirin -aby nedošlo k mýlce, tak vysvětlím, že Acylpyrin=Aspirin...oba obsahují naprosto totéž, jen je acylpyrin levnější..proto používám radši acylpyrin

2) vodu

3) podle libosti dále med/aloe vera gel/ jogurt/  atd.



Postup:

Dáme 2 tabletky acylpyrinu do misky. Lehce je zakápneme vodou (stačí malá lžička) a počkáme dokud se nerozmočí. Prášky rozdrolíme. Měla by vzniknout hustá hmota, která se dá nanést na obličej bez toho, aby z něj stékala. Už tato hmota se může použít!

Dále můžeme (ale nemusíme) přidat další ingredience podle libosti. Já ráda přidávám med, který pleti dělá znatelně dobře. Postup je prostě na vás. Co chcete, to tam vražte. Jde hlavně o to, aby se acylpyrin dostal to tekuté podoby.  Na pleti nechte masku cca 10-15 minut. Pak ji smyjte a naneste hydratační krém. Hotovo!








Pozor!! Pokud máte alergii na acylpyrin/aspirin, tak je vám maska zapovězena!

Závěr:

Prášky můžeme také rozmočit v odvaru z heřmánku nebo v aloe vera džusu. Těch receptů je strašně moc, takže můžete zkoušet samy, co vám nejvíc sedne.

Osobně mám po masce hladší obličej a stažené póry. Při pravidelném používání opět relativně omezuje produkci mazu. Přináší veškeré benefity chemického peelingu.



 P.S. Nesnáším návody, kdy půlku věcí doma nemám a druhou nevím kde seženu. Tento návod mi přišel tak dokonale jednoduchý, že jsem ho po přečtení okamžitě letěla zkusit.

P.P.S. A mně přijde, že bych jako kosmetická blogerka měla taky psát nějaké recenze na kosmetiku...hmm...budu se muset nad sebou zamyslet.


Tak co Vy? Zkusíte jí? :)))

20 komentářů:

  1. paráda :) fakt hned můžu letět a vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborně! :) Pak dej vědět, jak ti sedla :)

      Vymazat
  2. Ještě jsem nezkoušela, doma máme zásoby jen Paralenů, ty by nestačily?
    Pokud si v lékárně vzpomenu, určitě koupím a vyzkouším. :) Takové zázračné vlastnosti nemůžou zůstat neprozkoumány. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D paralen ne, ten neobsahuje kys. salicylovou

      Vymazat
    2. Já jsem si to myslela. :D No nic, holt budu muset vydržet do návštěvy lékárny. :D

      Vymazat
  3. Anonymní22:56

    Ja jsem skepticka, aby kyselina salicylova fungovala, tedy olupovala plet, musi mit urcite ph, jinak je nefunckni, coz je i casty problem kremu a tonik, ph by melo byt 3-4 a nevim co s tim treba med udela. Ja bych to spis jen hodila do vody a pouzivala jako tonikum, ale dlouho to nevydrzi, tak 2-3 dny. (http://www.cosmeticscop.com/cosmetic-ingredient-dictionary/definition/1304/salicylic-acid.aspx)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahle maska pleť určitě neoloupe, to bych v domácích podmínkách rozhodně nepokoušela:) Je to jen maska na povzbuzení pleti. :)

      Vymazat
    2. Anonymní13:40

      Tak jsem to nerekla dobre, ale kyselina salicylova ma keratolicke ucinky, olupovani neni presne, ale je to proste jemny chemicky peeling, proto se pouziva u mastne a problematicke pleti, proto podporuje prirozene olupovani mrtvych bunek, ktere kdyz se olupuji pomalu tak se hromadi v porech a ty se ucpavaji...no a pointa kyseliny salicylove je v tom, ze aby plet povzbudila (tedy napomohla tomu prirozenemu oulupovani, keratolycky ucinek jako u aha kyselin), tak musi mit ph 3-4, pokud mit nebude, tak to nic nedela.

      Vymazat
    3. Přiznám se, že až takhle dalece jsem masku nestudovala. Já se řídím podle recenzí a svých zkušeností. Určitě se na to mrknu. :)

      Vymazat
    4. Anonymní14:46

      Budu drzet palce. Ja to jednu dobu pouzivala jako tonikum, nebylo to spatny, ale ty vysledky nebyly tak ohromujici. Prestoze BHA (kyselina salicylova) ma byt lepsi na zanesene pory (tedy pro ten muj ksicht) tak mi AHA sedi vic. Dej vedet jak to dopadne :)

      Vymazat
  4. Rozhodně! Už jsem o ní slyšela někde na YT, ale zrovna jsem doma neměla aspirin, tak jsem na ni pak úplně zapomněla:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj ona je dost profláklá. Nebýt těch super recenzí, tak tuto blbůstku ani nezkouším:)

      Vymazat
  5. Koukala jsem na tuto "masku" už dávno, má asi milion recenzí na MUA a jsem ráda, že čtu i nějakou zkušenost z česka. U mě je to hlavně leností, musela bych jít do lékárny, protože aspirin/acylpyrin vůbec nekupujem, jen paralen :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však já jsem prvně na tuhle masku narazila na MUA :)))

      Vymazat
  6. Tedy, zase mě překvapuješ, to je takových věcí, co se tady u tebe dozvím! :D
    Neříkám, že hned, ale až se někdy budu nudit, tak to ráda vyzkouším. Mezitím se zkusím dokopat k používání roztoku vitamínu C na pleť, který má také blahodárné účinky a já pořád někomu slibuju, že to prubnu a podělím se o výsledky. Uff, tak teď jen se odhodlat a začít...
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé děkuji, to je milé. Úplně se červenám :))))
      Taky se delší dobu odhodlávám k vyzkoušení vitamínu na pleť. Mně by asi víc sedl vitamín E. Až ho vyzkoušíš, napiš článek! :)

      Vymazat
  7. Mam tu nejake tabletky s kyselinou salycylovou, ale jsou riznute kofeinem a paracetamolem ... ja to risknu! Mozna mi sleze ksicht, ale tak whatever :D
    Mimo to musim pochvalit superhypermega ctivy a sympaticky blog, precetla jsem vsechnooo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha tak to je teda pěkné vylepšení masky:)

      Děkuji, budu se snažit pokračovat v podobném duchu i nadále. :))))

      Vymazat
  8. teda tak udělat si masku z prášků by mě nikdy nenapadlo! :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!