pátek 6. července 2012

Nechápu...



.....jak může fungovat krém na zeštíhlení, popřípadě jak dokáže odstranit celulitidu.

.....jak může voda fixovat make-up.

.....proč si někdo koupí rozjasňující make-up, aby na něj dal následně tunu matujícího pudru.

.....proč ošklivý stín v balení vypadá úžasně na prstě.

.....proč úžasný stín na prstě vypadá ošklivě na oku.

..... jak může sérum zacelit roztřepené konečky.

.....jak může kosmetika vyléčit akné.

.....k čemu složí podkladová báze pod podkladový krém, podkladový make-up pod make-up.

.....jak dokáže řasenka prodloužit řasy.

.....jak zubní pasta dokáže vyléčit kaz.

.....jak může pleti prospět zlato, kaviár a jiné luxusní ingredience.

.....jak můžou zastřižené konečky podpořit rychlost růstu vlasů.

.....proč se někomu líbí řasy obalené dvaceti vrstvami řasenky.

.....jak dokáže krém zvětšit velikost prsou.

.....jak může kosmetika stáhnout póry.

.....jak dokáže krém omladit o 10 let.

.....proč Sephora neposkytuje k vyzkoušení miniatury produktů.

.....jak mohou partnera přilákat parfémy s feromony.

.....jak dokáže krém odstranit kruhy pod očima.

.....proč moje pleť vypadá líp bez použití jakékoli čistící a pěstící kosmetiky.



Jestli někdo znáte odpověď na cokoli z vyjmenovaných, tak jí napište do komentářů.

18 komentářů:

  1. Anonymní21:56

    :D Ze by si mela plne zuby kosmetickych bajek a povesti? Myslim, ze kosmetika akne nevyleci, ale mirni jeho vnejsi projevy. Silikon ci jiny olej umi opticky zatahnout roztrepene konecky. Zlato a kaviar... buh vi, ale pokud ja vim, zlato i stribro patri i k silnym iritantum pleti. Myslim, ze zpevnujici kosmetika (prsa ci zadek, to je jedno) funguje tak, ze zanechava film na kuzi, ktery vytvari v nositelce pocit zpevneni. Kosmetika pory dokaze stahnout pory ... na par hodin. Ale jedinou skutecnou odpoved mam na posledni otazku: protoze jsi mlada :) taky jsem si jednu dobu rikala neco podobneho. Ale ted kdyz se den o plet nestaram, tak to rozhdone dobre nevypada.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha. No přesně tak! Já těmhle věcem nevěřím a zajímá mě jestli v tom nejsem sama, nebo jestli opravdu existuje něco co "fakt funguje".

      Vymazat
    2. Anonymní23:09

      Ale ja uz jsem se s tim docasnym efektem smirila a nevadi mi ty do nebe volajici sliby na krabickach :) treba takovy Garnier bb krem na mastnejsi plet je jako bb krem zadna slava, ale jako spf 20 pro mastnejsi plet s trochou barvy je super, takze jsem spokojena. Ale me nejvic irituji slecny v parfumeriich, ktery blaboli neco o obnove kuze na bunecne urovni, to me malem slehne. Takze to vyleci treba rakovinu kuze? ;)

      Vymazat
    3. koukám, že ten garnier BB cream leží hodně lidem v žaludku:D...časem se na něj objeví článek..ale oproti ostatním jinak pojatý :))))

      taky mě dost baví krémy s kmenovými buňkami:DDDD

      Vymazat
  2. tak minimálně polovina z toho jsou jasně blbosti, ale...
    ... opravdu existuje krém, který dokáže odstranit moje kruhy pod očima (nevím jak, ale existuje).
    ... je lepší se o pleť starat, jinak taky vypadám všelijak, jako ještě tak bez krémů to občas jde, ale musím si pleť minimálně jednou za den vyčistit, jinak je to hrůza.
    ... posledního půl roku jsem přišla na chuť různýcm vodám ve spreji, možná makeup nefixují, ale užitečné jsou.
    ... existuje kosmetika, která dokáže pozitivně ovlivnit stav mých pórů.
    ... a případně pozitivně ovlivnit stav mého akné.

    ale to bude asi rozdíl mezi námi dvěma, i když mě kosmetika právě teď otravuje, tak stále věřím v její účinky, i když jsem starší, tak jsme brutálně naivní, a pokaždé když si kupuji nové balení čehokoliv, tak věřím, že to bude lepší (a dokonce nejsem ani moc zklamaná, když to potom nefunguje, protože přeci něco někde tam kdesi fungovat bude, jen to prostě musím najít a koupit).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj s tou pletí je to asi sporný...věřím, že si někdo najde kosmetiku, která mu dokáže pleť urovnat/sklidnit/sjednotit/projasnit/...
      ...ale myslíš, že by puberťákovi v jeho pleťově nejplodnějším období kosmetika odstranila akné?...

      Vymazat
    2. odstranit naprosto ... to asi ne. mírnit projevy a regulovat ... ano tomu věřím.

      Vymazat
    3. v jistou míru regulace projevů taky věřím, ale jinak ne-e

      Vymazat
  3. No jako na krém na zvětšení poprsí a kaviárové a diamantové krémy fakt nevěřím. Na druhou stranu, u některých dalších věcí je to prostě chemie. Jako třebas nálev z heřmánku nebo z řepíku stahuje řezné rány, tak v kosmetice mohou být jiné složky (nedělám si iluzi, že přírodní), které dokážou stáhnout ty póry. Pastu na zubní kaz taky beru a věřím, ale takových je málo - osobně znám a mám vyzkoušený jenom Elmex, to je jiný druh pasty proti všem ostatním druhům (poznáš to už na struktuře - je to spíš krémo-gel, zatímco jiné pasty jsou - jak to jen říkala - "maltózní"? no prostě textura malty :D).
    Vzorečky ke všemu v parfumeriích bych taky brala, i kdyby to mělo být přidělováno dle elektronické evidence (na jméno - aby si někdo nechodil furt), parfém s feromony jsem ještě nezkoušela a voda jakožto fixátor je nějaká blbost. Barvy stínů, dtto barvy laků na nehty jsou holt zákon schválnosti :-/
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S těma stínama mě napadá zrovinka Mac Woodwinked, co ho doporučovala Dashulka. Koukám na něj v prodejně a říkám si...hmmm...tohle je jako fakt ten zázrak? Dám si ho na prstík a bum. Je nádhernej!

      Hezký stíny na prstu, ale ošklivý na víčku má essence s metalickým efektem. Metalickej finish se na víčku prostě neudělá ani za boha.

      Jináč s tou pastou nevím no. :( Jako kamarád studuje zubařinu a taky tomu moc nevěří, ale třeba kecá :D

      Vymazat
    2. Zrovna jako ti budou zubaři tvrdit, že nejlepší kartáček je Curaprox. Taky pěkná blobst :-/ Na tenhle mýtus jsem taky nalítla, jenže po čase mi prostě přišlo, že ty zuby nemám zdaleka tak dobře vyčištěný jako s jinýma kartáčkama a taky jsem častěji chodila k zubaři, protože mě zuby pobolívaly (na kazy celkem trpím). Používala jsem ho takhle asi rok a půl než jsem se dočetla, že ve Švýcarsku, odkud značka pochází, má podíl na trhu asi tak 0,3 % a že tam ho žádnej zubař nedoporučí. Podobně mi to osvětlily i specialistky v Profimedu, které mi nabídly Swissdent nebo Teepee jako lepší alternativu - a fakt že jo. A navíc stojí půlku. Takže na tom, že zubaři na tom jen vydělávaj ale ve skutečnosti jsou Curaproxy vhodný jen pro lidi s paradontózou (kvůli svým extrémně měkkým štětinkám), asi něco bude. Od té doby, co používám Swissdent, mám ze svých zubů mnohem lepší pocit.
      Ale to sem asi moc nepatří, že?
      Verunka

      Vymazat
    3. Já taky moc nevěřím na značky, který se u nás tvářej jako bůhví co. Curaprox používám, ale je to právě kvůli těm dásním. Mám s nima jednou za čas problém a prarodiče mají paradontózu, takže se bojím...Pastu mám paradontax, která je chuťově nic moc, ale fakt pomáhá. Každopádně díky za komentář, nikdy by mě nenapadlo přemýšlet nad obyčejným kartáčkem!

      Vymazat
    4. Nedá mi to a musím se vmísit; pasta vám již vznikající kazy nepomůže. Důležitá je správná technika čištění a kartáček. Pasty jsou dobré jen v prevenci, a to tak, že se z nich uvolňují minerály do zubů, které jsou tím pak tvrdší a kaz má tak menší šanci hlodat :-) Ale i tak pomáhá úplně nepatrně.... Já si kupuju speciální pastu na afty, jinak je myslím dost jedno, kterou si vyberete (kromě lidí s parodontózou). S těmi kartáčky máte obě pravdu - důležité je mít co nejmenší, rovný a hlavně měkký, na značce vůbec nesejde. Jo a jinak myslím, že většina vyjmenovaných otázek jsou kosmetické pohádky, ale některé by mě zajímaly taky :-) Například jak působí sérum na roztřepené konečky nebo jak může krém třeba vypnout prsa (mám vyzkoušeno, že to funguje :-))

      Vymazat
  4. Mě dobře "zabije" malý zubní kaz oranžová elmex pasta... Hned jak zjistím, že mě začíná bolet, letím do obchodu a zuby si pořádně drhnu a na radu zubařky si ten zub než jdu spát trochu potřu pastou..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to se budu muset nad tou pastou zamyslet :)

      Vymazat
    2. Yep, yep! Klasickou pastu běžně, Elmex gel když něco akutně rozbolí ;) A Elmex Sensitive když mám citlivý dásně... na jinou kombinaci už nedám!

      Vymazat
  5. Haha, super, zasmála jsem se... :D:D:D Tyhle otázky si pokládám už delší dobu :D

    OdpovědětVymazat
  6. To s tou celulitidou jsem někde četla, že nejde ani tak o ten krém jako o tu masáž, takže když budeš správně a pravidelně masírovat, můźeš to délat i sádlem:-D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!