středa 4. července 2012

Můj kosmetický životopis

Ahoj Všem,

dneska bych se s vámi podělila o svůj kosmetický životopis od 13 let až doposud. Tyhle kecací články mám moc ráda, tak snad se nad tím mým zasmějete, nebo se v něm třeba najdete. :)))

13-15 let :

Ve třinácti mě naši objednali k vizážistce Oriflame...asi si mysleli, že to nutně potřebuji.
Jestli byla akce úspěšná nebo neúspěšná si nepamatuji, ale každopádně jsem od té doby začala používat  černou tužku na waterline, modré stíny a MU, který nebyl moc krycí (ale krycí bych tehdá potřebovala jako sůl)
Tato kosmetická výbava mi vydržela až do 15ti. Sada obsahovala ještě řasenku Oriflame Visions, kterou jsem otevřela za toto období asi 3x.

15-18 let:

Na tuto část života nerada kosmeticky vzpomínám. Je to období, kdy má puberta byla na vrcholu a moje pleť tomu odpovídala.:( Tehdá mi nějaká hodná duše poradila acnecolor, který jsem si mazala na celý obličej a jako krylo to. Až moc to krylo, až moc to neodpovídalo mojí barvě pleti , až moc mi to bylo jedno. Modré stíny stále vedly.

18-20 let:

V tomhle věku stále přetrvávalo období acnecoloru, které se lehce přesouvalo do období Dermacol Pure Gold. Modré stíny stále jely. Ve dvaceti jsem se objednala ke KOSMETIČCE na líčení. Líčení za 250kč spočívalo v tom, že mi slečna dala na oční víčko růžový stín a do ruky make-up ve vzorku a šla jsem domů.  I to byla zkušenost k nezaplacení. Od té doby jsem si řekla, že to budu muset vzít  z opačného konce a začít se učit sama.

20-21 let:

Zmiňované období bylo období prosperity a velké technické revoluce :D , neboť jsem objevila kosmetické blogy!!!! Dostala jsem se k nim oklikou. Někde na internetu jsem našla zmínku o E.L.F.u, který mě záhadně odkázal k trb. No a s trb to bylo jak na jednom velkém mejdanu. Už jsem sjížděla všechny její články a zjistila jsem, že mě to asi jako dost zajímá. Moc se mi líbilo, jak všechno dokázala vtipně pojmout. Vysvětlila mi co je to barevná korekce, co je rozjasňovač, kam se aplikuje tvářenka, že existuje minerální MU, že existuje bronzer, že mi aplikátor na oční stíny asi fakt stačit nebude. Ačkoli mě E.L.F. velice nepřesvědčil o svých kvalitách, tak u blogů to bylo naopak. Začala jsem na nich ujíždět astronomickou rychlostí. Následovala Dashulka, Borůvka, Rendy, Viennettka, Mia, Černá Moora (které se 14 dní nemůžu záhadně dostat na blog) a Petra. Když jsem přelouskala české blogy, tak jsem koukala na německé a americké stránky a na ebay. Začala jsem si vytvářet vlastní názor na kosmetický svět. Přišla fáze zkoušení všeho možného, žebrání o vzorky v Sephoře a hlavně jsem se zapojovala do kosmetických diskuzí.

V tomto období proběhlo otevření řasenky Oriflame Visions. S úžasem musím konstatovat, že po těch letech nebyla vůbec vyschlá a dokonce udělala i moc pěkné řasy :DDD

21-22 let:

Moje kosmetická posedlost je na nejvyšším stupni. Z blogů čtu jen pár favoritů, se kterými kosmeticky souhlasím a pisatelky mi jsou sympatické. Přišla mi paletka Naked od Urban Decay, pořídila jsem si Erase Paste a Dandelion od Benefitu (abych je následně s velkým prodělkem poslala dál, ale i to vás posune) a hlavně jsem nadobro vyhodila acnecolor, černou tužku a řasenku Visions. Začala jsem si psát Wishlist a kosmetické nákupy už nejsou tolik spontánní, ale systematicky plánované. Jsem zažraná do Skin79, duochrome/trichrome pigmentů, Chanelu a francouzské pečující kosmetiky.
Kosmeticky je mi v tuto chvíli nejblíže asi Plum. Díky aférce na její stránce jsem si založila blog.


Považuji za velkého teoretika :D. Ale tak žerty stranou.

A jak jste s kosmetikou začínaly Vy?

Pac a pusu Jája


35 komentářů:

  1. že prý jeden velký mejdan...

    ovšem jsem velmi ráda, že jsem tě nasměrovala tím správným směrem. jen si dej pozor, aby si nedospěla do fáze, ve které jsem právě teď já, aneb kosmetika je mi vlastně na obtíž a nejraději bych to doma všechno vyházela, nechala si jen kartáček za zuby, čistící gel, krém a jeden bb...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. trb, u tebe to bude syndrom vyhoření..všechno už víš, všechno umíš.. :)))
      motivace došla :)))

      Vymazat
  2. Já taky začínala na Oriflame a Avonu, to tak nějak trvalo celou střední..pak jsem začala pracovat u tety a zjistila, že existuje nějaký Chanel a mají to v nějaké Sephoře auž jsem se vezla..následovalo období, kdy veškeré vydělané peníze končily v našich parfumerkách za luxusní značky. Pak jsem objevila kosmetické forum makeupbox a omlazení a zjistila, že ty drahé věci mohu kupovat levněji na internetu a nejenom ty, ale i u nás neznámé značky, takže jsem si myslela, jak ušetřím, ale chyba lávky, s výší nabídky jsem jenom utrácela za víc věcí:-D
    Pak jsem nastoupila po vš do práce a objevily se kosmetické blogy, které zase rozšířily mé pole působnosti, ale nalákaly mě i do drogerie, které jsem se do té doby úplně vyhýbala. Začala jsem chtít stejnou ne-li lepší kvalitu jako nabízejí drahé značky za málo peněz, ovšem po chvíli euforie se zase vracím skorem na začátek- sem tam koupím něco z Oriflame a Avonu a hodně se vracím opět k luxusní kosmetice, když na ní zbydou peníze, občas to proložím něčím zajímavým např. z nápadů trb. A jestli jednou budu bohatá, tak se konečně vykašlu na všechny experimenty, které už mě poslední dobou taky moc netěší, ale aspíš unavují a pořídím si všechno od Sisley a budu happy;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pěkné :) ten začátek jsem celá já...i když za sisley asi nikdy utrácet nebudu...prostě mi to přijde až moc předražené...nebo je opravdu tak kvalitní?
      já mám nejradši tu střední cenovou hladinu..sleek, barry m, inglot nebo ten skin79

      Vymazat
    2. Předražené to asi je, ale mě i mamce se zdálo, že to fakt mělo výsledky. A co si budem povídat i ten pocit luxusu měl cosi do sebe- prostě každé mazání bylo tak nějak jiné, než když se teď mažu Biodermou:-D

      Vymazat
    3. tak to asi budu muset zajít pro vzorky :)

      Vymazat
    4. Určitě zajdi, jejich vzorky mají navíc solidní velikost, takže se dá i něco zjistit za dobu testování. Ale doporučuju zajít, když budou nějaké dny s jejich vizážistkami, poněvadž a to už víme, personál parfumerek ví prd a taky neradi tyto vzorky dávají, protože jsou prý drahé. A já si vždycky myslela, že vzorky dostávají zadarmo, ale bůhví jak to je...

      Vymazat
  3. Já se začala líčit ve třinácti kvůli HROZNÝ pleti. Voila, on se dá koupit pudr? A korektor? A ono to kryje? Sem s tím! :-) Chodila jsem se strašnými nánosy po obličeji, prvotní experimenty byly s modrou linkou. V patnácti jsem přišla na linku černou, nastoupila řasenka (modrá, heč ;-) a takový ten šíleně tekoucí ovocný lesk na rty s kuličkou. Pak jsem začala brát antikoncepci, pleť se znatelně zlepšila a od té doby mi ubyl závažný mindrák a moje potřeba se vylepšit se na běžný den omezuje na řasenku a korektor na kruhy pod očima. :-) Já si spíš naprosto kdykoli ulítávám na výrazných lacích na nehty, náušnicích a v minulosti taky barvách na vlasy (chtěla jsem v pubertě rudou hřívu jako měla Franka Potente v Lola běží o život). :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. haha s těmi barvami na vlasy je to taky kapilola sama o sobě..už jsem byla blondýna, brunetka, zrzka i černovláska...ale nejvíc mi stejnak sluší moje barva

      Vymazat
    2. Já už byla všechno, krom kompletně blond, ale přesvědčení, že mi nejvíc sedí přírodní barva, jsem nějak nezískala. Tak ti docela závidím, že si nemusíš hlídat odrosty, já pravidelně barvím. :-)

      Vymazat
    3. Já už taky měla na hlavě všechno a teď mám po letech konečně svojí:-D Ale jestli mi sluší nejvíc to nevim, ale zkouším si si to namluvit, páč zase člověk ušetří za toho kadeřníka...

      Vymazat
    4. Člověk se vidí dost zkresleně. Když jsem byla zrzka, tak jsem si myslela o sobě kdoví co. Když koukám zpětně na fotky, tak už si to teda nemyslím. :D

      Vymazat
  4. Piškot14:36

    No. Výjimečný tvůj blog není, výběr kosmeticky víc stádní být nemohl, takže nemám důvod ho dál číst. Nic, co by nebylo jinde nevidím, ani v to nedoufám, ani to tak nevypadá. Ale přeju ti hodně čtenářů, ahoj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji za názor

      Vymazat
    2. Anonymní15:03

      Piskot aka local troll ;)

      Vymazat
    3. Nikdo se nelíbí všem16:34

      Já zase nevidím důvod, proč by nemohl/a napsat svůj názor, mafi. Vpodstatě i souhlasím, ale vyčkávám a zatím nesleduju, protože se mi to zdá také takové nijaké, ale ještě ten blog nezatracuju :)

      Vymazat
    4. pro Piškot, Nikdo se nelíbí všem.. ano, nemusím se líbit všem...to ani neočekávám, ale přijde mi divné psát o stádnosti pod článek, který je 100% autorský :) a hlavně po pár článcích pisatel nemůže vědět, jakým směrem můj blog půjde..

      Vymazat
    5. Mě přijde, že když si člověk dovolí říct svůj názor a třeba i slušně kritizovat, tak si potom ostatní počkají na něj a hledají, co čeho by si pro změnu rejpli. No, sama vidíš, že si tě hodně lidí pamatuje, aniž bys měla blog. A vzhledem k tomu, že jsi někdy projevila odlišnej názor než většina, jsi výrazná a zapamatovatelná, musíš bohužel počítat i se zvýšeným počtem anomymů. Tím ti jen chci říct, aby ses to pokusila brát sportovně a hlavně se nenechala od psaní odradit! :)

      PS: Ne že by kdokoli nemohl napsat názor na tento blog jako píše Piškot, ale mám takovej pocit, že kdyby to byl číkoli jinej blog, takovej koment by tu nebyl :) Snad budu dobře pochopena tak, jak to myslim.

      Vymazat
    6. Dashulko,
      napsala jsi to skvěle. Přesně tohle si myslím taky. Hodně lidem za svojí držtičku asi ležím v žaludku. :)))
      Kdyby pisatelka uvedla příklady, které se jí na mém blogu nelíbí, tak si to vezmu k srdci a pokusím se o nápravu(pokud to nápravu potřebuje). Jelikož začínám, tak kritiku naopak vítám. :) S těmito trapnými výkřiky do prázdna si hlavu rozhodně nelámu. :)

      Vymazat
  5. Anonymní15:05

    Kde bychom bez Oriflamu byly, ze ano?:D Muj prvni make-up ve 13 byl taky odtud, plus spousta kosmetiky na to desny akne. O tom jak zabirala asi netreba mluvit. Pokud ti to nebude vadit (pokud ani pis), tak se tvym clankem inspiruju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jeden čas nělala Oriflame lady..nebo jak se tomu nadávalo
      Jasně, klidně se inspiruj

      Vymazat
  6. Děkuji za zmínku, jsem potěšena, že patřím do této skupiny :-)
    Moc se mi tenhle typ článku líbí, skoro bych se taky inspirovala, ale obávám se, že by mě to stálo hodně přemýšlení, některé roky mi dost splývají...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přimlouvám se za článek:)))..určitě by to bylo zajímavé počtení

      Vymazat
    2. Dobře, pokusím se sesmolit aspoň pár zlomových bodů :-)

      Vymazat
    3. Jako ten článek je super a dost přemýšlím, že bych se opičila a napsala svoje kosmetický CV :)

      Vymazat
    4. Holky, od vás dvou si to moc ráda přečtu :))

      Vymazat
  7. Já tedy začínala řasenkou, potom tlustou linkou na waterline a modrými stíny (naštěstí světle, takže to vlastně vypadalo jako bílá...). Obličej jsem naštěstí měla celkem dobrý, takže aknekoloru nebylo třeba. :) A co sleduju blogy a píšu svůj, učím se stále nové a nové věci.
    Mimochodem, taky už se asi 14 dní nemůžu dostat na blog Černé moory, docela mě to štve.

    OdpovědětVymazat
  8. Koukam, ze jsem asi jedina, kdo nenosil linku na waterline :D Nejakym zazracnym zpusobem jsem uz po prvnim naneseni usoudila, ze mi to neslusi ...ale teda zase o to vic jsem patlala aknekolor, to se muselo, prece a s tunou lesku na rty, protoze jen tak byl clove ve 13ti desne sexy, ze :-)

    OdpovědětVymazat
  9. moc hezký článek:D
    jooo kdepak oriflejm že:-))? to když mi bylo 12, to jsem s tim byla za hvězdu:D a jak jsem si to užila:-)))

    OdpovědětVymazat
  10. Už jsem to psala u Dashulky, tento skvělý nápad si asi vypůjčím, je to super ! :) člověk se vážně pobaví :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vypůjč! ráda si článek přečtu :)

      Vymazat
  11. Moc pěkné shrnutí, špatným make-upem a černou tužkou si asi snad prošel každý. Jak jinak bychom si to ale natrénovaly, ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však jo. Musíme to brát sportovně :))

      Vymazat

Děkuji za komentář!