úterý 3. července 2012

Jak vybrat ten správný fén?

Ahoj Všem,

dneska to nebude kdoví jak chytrý a kdoví jak dlouhý článek, ale myslím, že hodně lidem může pomoci s výběrem fénu. Před cca rokem mi odešel do věčných lovišť můj letitý fén. Nebyl nic moc. Docela chrčel, vlasy jsem s ním foukala půl hodiny a stejnak vypadaly nějak divně přesušeně. Začala jsem tedy pátrat po tom, co má dobrý fén umět. Internet (heuréka.cz) mi napověděl, že čím víc do něj vrazim, tím budou mé vlásky krásnější. Budu mít lepší, úspěšnější život a už se nikdy nepodívám do zrcadla se strachem.:))) Fén musí mít vysoký příkon, keramicko-turmalínovou mřížku, iontovou funkci, studený vzduch, koncentrátor vzduchu, X rychlostí a Y stupňů teploty a asi dalších milion funkcí. Se smutným pohledem na účet jsem byla pomalu smířená s tím, že 4000kč za Bio Ionic asi nikdy nedám. Jenže nevím proč ani jak a já jsem napsala 3 kadeřnicím, jak že je to s fény doopravdy. Odpověď mě dosti zaskočila. Do fénu neinvestovat více jak 1000kč! Důležitý je pouze příkon, který musí být nad 2000W. Ionty hydratující vlasy a všechno okolo je účinné asi jako bezbolestná liposukce. Fén musí vlasy vysušit pouze co nejrychleji, aby se dlouho nepřesušovaly. Takže Bio Ionic si může ty svoje hogo fogo fény strčit za klobouk. Po hledání nejlepšího poměru cena/výkon respektive příkon jsem si koupila Remington D 5020 za 600kč. Sice se jeho nerezový povrch rychle zaprasí, ale já ho stejnak nikomu nikde neukazuji. :) Vlasy s ním mám vyfoukané během chvilky a jejich kvalita je úplně někde jinde. Spokojenost je 100%.

zdroj: www.digitalis.sk


Tady vidíte názorný příklad toho, co dokáže reklama. Všechno nejdražší nemusí být nejlepší a hlavně to taky nemusí nutně fungovat. ;)

A jaký fén používáte vy?

9 komentářů:

  1. Konečně máš blog! :) Já jsem asi jedna z mála, co fén nevlastní... Nedávno jsem se rozhodovala jestli si koupit fén, epilátor nebo větrák do bytu. Vyhrál větrák, protože se v našem bytě nedá existovat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěkné :)) Pokud máš vlasy po uschnutí v pěkné podobě, tak asi není fén potřeba, ale já vypadám bez vyfénování jak ovce. :)))

      Vymazat
  2. Wow, a já se zrovna začala na tu iontovou story chytat :D
    Ale jo, taky jsi mě dostala, musím zjistit co vlastně umí ten můj fén. I když už je taky starší, netuším zda vůbec k němu nějaké údaje ještě najdu...
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejdůležitější údaje by měly být napsány i na fénu :)

      Vymazat
  3. ja mam doma tiez remington:), ono niekedy tym funkciam ani nerozumieme, ale co na tom, ked dobre zneju, vsak?!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úžasný příspěvek, lépe bych to nenapsala! :)

      Vymazat
  4. A já ještě dopíšu, že fakt se mi tvůj příspěvek echt hodí, protože zrovna dneska mamce odešel její fén :) Takže jsem znovu prolítla těch pár odstavců a jdeme vybírat... :)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, zrovna se koukám po nějakém slušném fénu a v Okay letáku jsem si všimla jednoho Remingtonu za super cenu, tak přemýšlím, že ho vezmu. Bohužel tam ale uvádějí jen výkon 2300 W, ale o příkonu nic nepíšou. Myslíš, že je to dobrá volba?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!