sobota 21. července 2012

Bezsilikonová vlasová péče



Ahojky,

taky čtete všude na netu hysterické diskuze na téma "Silikony v šamponech-ano či ne?". Tákže co ty mršky dělají na vlasech? Silikony ve vlasové kosmetice se údajně nabalují na vlasy a k nim se pak nedostane výživa nebo víc padají nebo na ně špatně chytá barva. To jen tak ve zkratce, co mi pověděla kadeřnice. Já osobně mám s produkty se silikony vlasy hebčí, lesklejší a míň mi krepatějí. Dokážou totiž vyhladit povrch vlasu. Nějaký dělení na nesmývatelné/polosmývatelné/smývatelné vytahovat nebudu. Nicméně pokud jsou vlasy naprosto zdravé, tak proč je zatěžovat, že?

Johnson's baby šampon

Dětský šampon Johnson's baby mám ráda už od dětství. Je to jedna z věcí, ke které se po nějakém čase ráda vracím. Vždycky mě dostane jednoduchý desing balení. Průhledná lahvička s minimem psaní. Taky jste jako malé různě natáčely lahvičku a bublinky uvnitř se všemožně posunovaly? Mě to baví dodnes! :D Šampon skvěle pění. Vím, že pěnění nezaručuje účinek, ale já mám prostě lepší pocit, když to pění, než když to nepění. :))) Jak slibuje výrobce, šampon v očích opravdu neštípe. Parfemace je velice jemná. Osobně nemám moc ráda výrobky, které jsou výrazně cítit. Po čase se mi vůně zprotiví. Vlasy jsou po umytí moc pěkné, lesklé, nadýchané a voňavé. Aneb maminky ví, co je pro dětičky dobré. :) Produkt neobsahuje parabeny a mýdla. Cena je tuším kolem 60kč.


l



Jo a ještě mě napadá klasický dětský heřmánkový šampon. Ten jsme doma taky mívali, ale buď ho přebalili, nebo už se nevyrábí. :(


MilMil Top Balsamo Nutriente-kondicionér

Asi všichni znáte slavný španělský Gestil Wonder. Obsahuje proteiny, které vlasy vyživí. Já jsem s ním moc dobré zkušenosti neměla, ale na proteinové přípravky jsem nezanevřela. Tento kondicionér je od konkurenční italské značky MilMil, kterou jsem splašila v té nejzapadlejší drogérce, ale dá se sehnat v pohodě na netu. Tato značka má mimochodem super masky. Pokud máte silně poničené vlasy, tak pro vás asi nebude. Není složením tak "napěchovaný", ale na druhou stranu se dá používat každý den bez toho, aby byly vlasy zplihlé. Mám už druhou lahvinku, takže špatný rozhodně není. Stál mě 50kč.



Kokosový olej

Kokosový olej je u nás už klasika. Stačí vetřít menší množství do délek a vlasy se vám budou pěkně lesknout. V DM mě vyšel na 180kč.



A otázka na závěr. Co vy a silikony? Ano nebo ne?


Na konec vás odměním malou bonusovkou. Trochu jsem googlila a jako jeden z nejvíc oceňovaných kosmetických blogů mi vyjela tato nádhera. Co si o tom myslíte? Já bych řekla, že průměrně vedený český  blog má daleko vyšší úroveň.


19 komentářů:

  1. Ha, tak šampón pro dětičky mě nikdy nenapadl! :D Ale přiznám se, že si občas něco dětského koupím, ta jemná vůnička je mi zkrátka příjemná.
    Jinak, silikony - zjišťuju, že do závěrečné péče (olejíčky do konečků, leave-in spreje apod.) mi nevadí, ale v šamponu či kondicionéru je mít nemůžu. O pozitivních účincích je to bez debaty - po máločem jsem měla vlasy tak krásné jako po žlutém Elséve s nějakými ceramidy. Ale taky po máločem jsem je měla tak rychle splihlé: večer umyto a druhý ráno jsem je mohla jít mýt zas. Když jsem vlasy umyla ráno, odpoledne už jsem hledala gumičku, abych vlasy stáhla - tak byly splihlé a mastné a tak jsem se za ně styděla...
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já proti silikonům nemám absolutně nic. Jeden čas jsem zkoušela jet bez nich a vlasy teda vypadaly děsně. Samozřejmě to s nimi chce pracovat opatrně.

      Jináč dětský šampony jsou super. :) Jako většina dětské kosmetiky.

      Vymazat
  2. Já silikony vůbec neřeším. Neřešily se do nedávna, tak proč je řešit teď...:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě přijde ta panika kolem nich trochu uměle vyvolaná. Ale zase každý má vlasy jiné, takže někomu skutečně můžou dělat neplechu.

      Vymazat
    2. Tak někdo to zbytečně zveličuje, ale zase je fakt, že věda a kosmetika jdou stále dál a výrobky jsou čím dál napěchovanější kdečím. "Donedávna" (řekněme tak 20+ let dozadu) tady byl jen březový, kopřivový a žloutkový šampon a možná nějaké Pantene. Dneska jsou toho kvanta a každý výrobce se předhání, kdo udělá svým zákaznicím hezčí vlasy. A s tím narůstá i počet položek ve složení a chemie nezná konce...
      Já vycházím ze svých zkušeností a ty mi říkají, že silikonové šampony a hlavně kondicionéry nic moc. Ale jak píše Jája, každý potřebuje něco jiného, jako ostatně u všeho.

      Vymazat
    3. Jj to máš pravdu. Ale třeba moje babička přišla kvůli štítné žláze o spoustu vlasů a jediný šampon, který jí vyhovuje je pantene. Teda musíme brát v potaz to, že si nebude kupovat šampon třeba za pětikilo, ale vlasy má po něm lepší.

      Vymazat
  3. ja rozhodne nie :) odkedy mi poradil pouzivat bezsilikonove sampony moj kadernik, tak sa silikonom vyhybam a myslim, ze moje vlasy su odvtedy krajsie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super :)
      A jaké šampony používáš?

      Vymazat
  4. Momentalne pouzivam fialovy Gliss Kur bez silikonu. Je na jemne vlasy bez objemu a taky slibuje regeneraci. Na zplihle, poskozene vlasy si nestezuji, proste jsem chtela zkusit neco noveho a libilo se mi slozeni (kolagen+keratin). Sampon me mile prekvapil :) Vlasy jsou po pouziti nadychane, ale i uhlazene a nevysusene.
    (Sampon se da sehnat v drogerce i v malem cestovnim baleni na vyzkouseni... myslim ze stoji kolem 25 kc :) )

    OdpovědětVymazat
  5. Jo a k té poznámce víceméně pod čarou - ta "nádhera" docela ještě ujde, měla bych jinou adeptku z česko-slovenského blogového rybníčku, ale jelikož už jsme se slečnou měly jednu nehezkou konfrontaci, asi si to nechám pro sebe a nebudu dál čeřit vody. 8-) Ale pokoukání je to vskutku luxusní! Nejednou jsem u ní znovu viděla svůj oběd/večeři...
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fákt? Tyjo to mě zajímá. Nechceš mi to napsat alespoň do mailu, když už jsi to nakousla? :D Já tyhle vztahy mezi blogerkama nesleduji, ale aférky mě zajímaji :)))

      Vymazat
  6. Se silikony se nekamarádím už nějaký ten rok, ale občas to bez nich nejde...:-(
    A k poznámce pod čarou - ten blog neznám, omrknu!

    OdpovědětVymazat
  7. Dětský šampon jsem taky zkoušela, ale na dlouhé vlasy mi moc nevyhovoval... Já taky používám šampon bez silikonů i balzám na vlasy a moc mi to tak vyhovuje... Jinak ten blog me odrazuje hlavně fotkama. Prezentovat kosmetiku na ruce plné nějakých boláků mi přijde dost nešťastné a spíš by mě to od těch produktů asi podvědomě odradilo:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nejsou žádné boláky, ale máme malé štěně a to rádo kouše. :)))

      Vymazat
    2. Počkej ale já myslela ten blog, jak si na něj dávala odkaz na konci článku, teď ti nějak nerozumím? :)

      Vymazat
    3. Haha..dobrej zásek :D já jsem myslela, že myslíš mě...já mám teďka děsně zhryzaný ruce od našeho psa. No tak to je vtipné. :DDDD To musím dát do nějakého článku na zasmáná:DDD

      Vymazat
    4. No hlavně já jsem si teď říkala jako jestli jí znáš nebo jak to jako souvisí s tim psem :D :D :D Néé ty na rukou nic vidět nemáš! :)

      Vymazat
    5. Hele dobrý..tak jsme se pobavily:DDDD...no radši jdu něco dělat, než ještě něco plácnu :D

      Vymazat
  8. Dobré typy, asi z toho něco teď zkusím, vzhledem k mému poslednímu článku na blogu by si moje vlasy zasloužily menší zatížení :-))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!