pondělí 16. července 2012

9+1 věcí co mě v drogerii štvou

Ahoj,

chodíte nakupovat kosmetiku do drogerie? Hloupá otázka. Jasně že ano! Jenže jedna moje kamarádka ne.  Není to žádná fiflena, tak jsem se zajímala proč. No a odpověď byla jednoduchá. Je naprosto znechucená z úrovně nakupování. Já se jí ani nedivím. Kolikrát si taky říkám, co to máme mezi sebou za čuňátka. Vybrala jsem pár příkladů, které mi osobně dost vadí a byla bych ráda, kdyby se změnily.


Otevřené řasenky

Tak tohle je poznávací znamení všech českých drogerek. Neexistuje jediná, kde by se tento nešvar nenašel. Už jsem viděla i řasenky, které byly zatavené v plastu a stejně je někdo přede mnou rozbalil. Já fakt nevím proč to někdo dělá. Podle kartáčku přece nepoznáte jak řasenka maluje. Prosím, nedělejte to! 

Omatlané testery

Když se se rozhlédnu po testerech v Rossmannu v metru na Muzeu, tak bych zvracela. Stíny jsou tak zmatlané, že nevíte, co je to pomalu za barvu. Někdo se prostě rozhodl, že vyzkouší všechny stíny najednou.
Vrchol byl, když jsem ve vzorku MU Maybelline Dream Matte Mouse našla chuchvalec vlasů. Mňamka.

Použité netesterové výrobky 

Klasika. Asi nejsem jediná, které se hnusí testery. Jeden čas bylo nemožné sehnat nepoužité gelové linky od Essence. Nejnechutnější jsou ovšem použité lesky a rtěnky. I já jsem si jednu takovou chuťovku přinesla domů. Naštěstí mi ji druhý den v Rossmanu vrátili za novou.


Abych nebyla nespravedlivá, tak uvedu příklady, které by měla řešit zase drogerie.


Absence odličovacího produktu:

Je hezké, že některé drogerie poskytují zákazníkům ubrousky k setření vzorků, ale já si teda osobně stín/MU z ruky suchým kapesníčkem nesmyji. Ve výsledku mám všude po rukou třpytky a odnese to i oblečení. Jedna lahvinka odličováku by v drogerii fakt bodla.

Neexistence vzorků

Tento problém souvisí tak trochu s chování, co jsem popsala nahoře. Kdyby drogerie poskytovaly vzorky, tak by jistě ubylo otevírání netesterového zboží. Je mi záhadou, jak se v DM objevily vzorky Garnier BB creamu.

 Výprodej z odpadkového koše?

Někdy mi přijde, že si z nás dělají drogerie prdelky. Pod slovem výprodej si představuji produkt, který není nijak výrazně poškozený. Co nabízí jako výprodej Rossmann nebo DM je často zralé do koše.


Nabídka odstínů MU/ korektorů

Jak vypadá situace s výběrem ostínů MU všichni víme, budeme taktně mlčet.

V Palladiu v DM k mému úžasu najdete korektor Maybelline Instant Age Rewind, který nikde jinde nenajdete. Jak jsem ho uviděla, otevírala se mi peněženka v kapse. Ve třech řadách byste očkávaly odstíny 1, 2, 3. Ale kdepáááák! Ostín tam byl pouze jeden a to samozřejmě ten nejtmavší 3.

Protivné prodavačky

Není nic otravnějšího, než když máte prodavačku po celou dobu nákupu za zadkem. Když je obchod plný lidí, nikde nikdo. Jakmile jste v obchodě sama, tak budete mít 100% někoho v patách. Zeptat se na cokoli je utopie. Většina prodavaček nemá tušení co na krámu vůbec mají.

                                                                                                                                                                

pod čarou...

Nezajímavá nabídka

Tohle bude spíš jen takový povzdech. V českých drogeriích je to táááááková nuda. Jednou za měsíc přibyde nový produkt/limitka essence a na blozích jsou z toho Vánoce. Vážně to tak musí být?


Otázky na konec:
Co vás v drogeriích vytáčí? Chodíte do nich nakupovat? Taky vás vyjmenované nešvary štvou?


No a jelikož máte určitě rády výkvět toho nejlepšího českého bulváru, tak vám odkážu sem. Jojo sleduju občas super.cz. A kdo říká že ne, tak se kouká ještě teď. Při sledování videa jsem prožívala kosmetickou rozkoš... několikanásobnou....Jak to, že má Tánička tak krásně lesknoucí se pleť?..Takže abyste si nemyslely, že si válím blogové šunky, tak momentálně hledám něco, co dělá tenhle efekt.

17 komentářů:

  1. Já jsem si na jaře kupovala rtěnku Lip Seduction od Dermacolu, která má to otevirání vespodu na "kliknutí". Jenže jsem to do té doby neznala, dole bylo napsáno Click, ale bála jsem se, že jí zničim. Tak jdu za prodavačkou a říkám jí, že se chci podívat, jestli je rtěnka v pořádku, ale že nevím jak ji otevřít. A paní v DM drogerii mi řekla, že to se nepodívám, že je zatavená a tudíž musí být v pořádku. No nakonec jsem se odhodlala kliknout, protože i blbec by si všiml, že zatavená být nemůže, a kdybych poslechla tu ženskou, možná jsem si domů donesla nějakou hnusnou upatlanou!!!!
    Je zajímavé, že prodavači v elektru musí umět o každém výrobku parametry atd. a prodavačkám v drogerii asi stačí vědět, na co je toaletní papír:) S tvým článkem naprosto souhlasím a sdílím tvé znechucení:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No víš tohle mě štve! Jako neříkám, že je práce prodavačky v drogerii něco úžasnýho, ale když už tam pracuji, tak bych měla vědět, co tam mám. Když půjdeš do lékárny, do kadeřnictví, do autosalonu tak se prostě očekává, že ti jako zákazníkovi poradí.

      Vymazat
  2. Ach, tak pod toto by som sa vedela podpisat! :-) Tie testery su fakt humus a viem si predstavit, ze si vie clovek zavarit na peknu infekciu, ak sa postasti! Niekde som citala, ze v americkej Sephore, musia vyhodit kazdu vzorku, ktoru najdu otvorenu, vratane spiral. Na testovanie spiral maju zvlastne jednorazovane palicky, vraj sa strasne boja hygienickych problemov a spojenych sudov...
    Mimochodom, tie predavacky, to je kapitola sama o sebe, vacsina je riadne neprijemna, sleduje jak ostriez a ked mas otazku, tak bud nevedia alebo povedia 'No, ludia to kupuju...' :D

    VeVe (imperfectwonderland.blogspot.com)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na parfumerie bude taky časem speciální článek :)
      Tou poslední větou jsi mě rozesmála. Přesně tuhle větu jsem slyšela od prodavaček xkrát.

      Vymazat
  3. Souhlasím s tebou naprosto ve všem. Bohužel pochybuju, že se někdy něco změní. Teď už chodím pro pár věcí najisto, třeba rtěnky, které už mám odzkoušené...jinak si málokdy koupím něco nového z dekorativky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že se to někdy změní. Pokud se neozveme, tak nemají důvod s tím něco dělat.

      Vymazat
  4. Me hrozne stvou ty hlidaci, neskutecne :/ Kdyz za mnou chodi sem tam jako kdybych byla potencionalni zlodej. Mozna je to taky tim, ze jsem mala a na svuj vek nevypadam ... Minule jsem si dokoce musela stezovat v DMku, ten jejich hlidac byl tak nenapadnej, az se o me pomalu otiral (od ty doby tam neni, haha!)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to máš jak v drogerce, tak i v parfumerce. Já taky asi vypadám dost podezřele, protože si hlídačky vytipují většinou mě. :D

      Vymazat
  5. Tak, tak... Opatlané výrobky jsou největší zlo. Nevím, proč to u nás nemůžou prodávat jako v cizině, pěkně všechno zatavené ve svém vlastním obalu, na regále s řasenkami vystavený jeden kartáček, aby člověk věděl, do čeho že to jde... U nás? Nic. Ale co člověk nadělá, že ano.
    Míra ignorantsví a neinformovanosti prodavaček je taky hrůza... Když se jich člověk na něco zeptá, koukají jako by spadly z višně. (Mimochodem, k argumentu o tom, že prodavač v elektru musí být informovaný... spíše "měl by". Když jsem kupovala notebook a tázala se prodavače, zda je to procesor 32 nebo 64 bitový, bylo mi sděleno, že "to má 320 Gb":))
    A vůbec, myslím, že by drogérie měla školit hlídače, když už člověku chodí celou dobu za zadkem, aby aspoň dokázali poradit. :)

    OdpovědětVymazat
  6. souhlasím s tebou! nejvíc šílím z řasenek. není nad to, koupit si řasenku za 200, která byla už otevřená a nevydrží tak dlouho jako neotevřená..

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní14:23

    Souhlasím s tebou naprosto ve všem. Nedávno jsem byla v jedné drogerce a sháněla se po testeru make-up coveru - testery byli, ale celé balení bylo obalené make-upem. Úplně mě přešla chuť si ten výrobek koupit. A gelové linky od essence ani nemá cenu rozebírat, co balení, to vryp od něčích nehtíků.
    A odpadkové výprodeje DM jsou kapitolou sama pro sebe :(
    Zkrátka úroveň drogerie a i některých jejích zákazníků je čím dál horší :(

    OdpovědětVymazat
  8. MY sme mali v DM- ku pani čo na vás tak dávala bacha že ste si mysleli že ste niečo ukradli a svojím podhľadom vzbudzovala strach! Preto som tam vôbec nechodila ale teraz ju asi vyhodili a už je to ok. O výpredajových veciach pomlčím musíte hladať ako ihlu v kope sena ale dá sa nájsť niečo:)

    OdpovědětVymazat
  9. skvely clanok...vo vsetkom s tebou suhlasim..ludia sa spravaju ako prasata...inak velmi sa mi paci tvoj blog, hned ti davam follow :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ty mi mluvis z duse! Opatlane (nejenom) testery jsou desne, vyprodejak skoro v kosi (souhlas), tmave make-upy a korektory... Blby je, kdyz nejsou ani ty kapesnicky na otreni testeru, to pak na vas securitak zitra, kdyz si tahate vlastni kapesnicky z kabelky, zda jako nekradete. No a securitaci jsou sami o sobe desni... Zvlast v Rossmanu ve Vodickovce vzdy trpim... Dlouho zkousim a ocumuju (omluvou mi budiz, ze tam vzdy necham tak litr) a securitak ze me vzdy nechape, jak se dokazu k nekterym stojanum vracet treba trikrat :D.

    OdpovědětVymazat
  11. Hned s prvním bodem si dovolím nesouhlasit:) Já prostě potřebuju vidět jaký má řasenka kartáček. Nesnáším ty zahnuté, akorát si tím vypichuji oči a nejsem schopná se pořádně nalíčit... Což samozřejmě neznamená, že jsem pro otevírání balení, jen trvám na tom, aby tam byl někde testr...
    Opatlané cokoliv je fuj a kosmetika by měla být čistá a hygienická. A to, že mi někdo poradí je v ČR sci fi. Zlatá Sephora nebo Douglas, kde minimálně předstírají, že ví a starají se (i když co se týče parfémů je to kolikrát zoufalství...) Veronika

    OdpovědětVymazat
  12. Já taky potřebuju vidět jaký má řasenka kartáček, ale ještě nikdy jsem jí neotevřela! To prostě nesnáším! Takže o to víc holt strávím na netu jestli něco nevygůglím anebo často prostě kupuju naslepo a řása pak putuje o dům dál. I jsem to jednou v drogerii nevydržela a jednu pani co takhle testovala před mýma očima jsem sprdla. Ovšem její argumenty mě odrovnaly a obávám se, že lidé se nezmění a zasáhnout v tomto musí výrobci/ drogérie:-( S jinými tebou popisovanými nešvary jsem se naštěstí nesetkala, ale to bude možná i tím, že makeupy v drogérkách nekupuju.

    OdpovědětVymazat
  13. souhlasím :)
    štve mě to všechno, ale ze všeho nejvíc právě sekuriťáci stojící deset centimetrů za zadkem :D když si vybírám make-up, potřebuju pečlivě vyzkoušet na obličej několik odstínů, abych našla to , co mi opravdu sedne...a ty prodavačky se na mě někdy dívají, jako bych se tam přišla nalíčit:D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!