neděle 9. června 2013

(Ne)Žiju jen make-upem

Tož i já jsem byla otagovaná. Pachatelem se stala Plum. Ač na tohle tagování moc nejsem, musím přiznat, že otázky jsou moc fajn. Takže to tady máte. Doufám, že Vás to ještě baví, páč mám dojem, že tag projel všema blogama.



1. Koukáš se na televizi? Jaký je tvůj oblíbený pořad, případně seriál?

Na telku nekoukám, protože mě nebaví reklamy. Ráda koukám na Námořní vyšetřovací službu, The Borgias, Dextra, TBBT, Two Broke Girls, Scrubs, Simpsonovi, Futurama, Poirota, Columba, ...a asi dalším milion seriálů...nesleduju moc pravidelně, spíš jak je čas.

Miluji filmy z devadesátek.Třeba Interview s upírem, Pár správných  chlapů, Hra, Sedm, Mlčení jehňátek a pro plnoleté Eyes Wide Shut. V poslední době mě zaujal Velký Gatsby, Tajemný ostrov a La Cara Oculta od Dashulky byla opravdu hooodně povedená. :)

Dřív jsem teda koukala každej den na Televizní noviny, ale nějak se mi z toho zvyšoval tlak. Přejela jsem do pozice, radši nevědět. Nevím, jestli je to úplně nejlepší postoj, ale už každýmu nevykládám jak mě štvě, že prodávají Budvar, jak tenhle koupil předražený pandury a maminy na mateřský nedostávaj dávky, protože si pani ministryně myslí, že mají jistě i milion jinejch příjmů.

2. Vaříš? Jaké je tvé nejoblíbenější hlavní jídlo a dezert?

Vařim, vařim..ale nebaví mě to. Beru to jako jednu z dalších povinných domácích prací. Když jsem v Praze, tak se často něčím zaplácnu nebo si v lepším případě zajdu do restaurace. Poslední dobou jsem si zamilovala Mangaloo (jejich salátky och, jejich polévky och), Café Amandine (což je spíš luxusnější restaurace/kavárna, která se ovšem objevila v Mauerově výběru),. Doma vařím pro rodinu a dá se říct, že se nebojím ničeho. Ráda zkouším nové suroviny, nebo exotické pokrmy, ale vždycky uznám, že je stejně lepší zajít si k profíkům.


Nejoblíbenější jídlo? Tyjo tak takové jídlo asi není. Mám ráda kuřecí řízek se salátem (ale jen od babičky), lososa na špenátu, těstoviny na milion způsobů a v poslední době jsem si hodně oblíbila sushi. Já vím, že sushi je teďka hrozně moderní, ale já jsem ho jedla už dávno předtím. Poprvé jsem ho měla asi před pěti lety. Mamka ho chtěla ochutnat. Mě tenkrát moc nejelo, ale mamka si ho zamilovala, tak ho pořád tahala domů a já se ho naučila jíst. Na tu neevropskou chuť si musí člověk nejdřív zvyknout. To samé jsem měla třeba s Kofolou. :) No a nejoblíbenější dezert je indián...ale jen ten od nás. Jinde ho neumějí tak dobře.

3. Vysněné povolání?
Jo tak tady je to jasný...vyšoupnu Pirka z placu (primář kardiochirurgie v IKEMu) :D Předtím bych 
chtěla nasbírat zkušenosti v zahraničí. Nejlépe v Německu...v Berlíně nebo Mnichově nebo Hamburku nebo Heidelbergu.

Ale určitě by mě hodně bavilo i cokoli kolem beauty světa. Dělat redaktorku v módním časopise, nebo být návrhářka, nebo mít vlastní značku dekorativní kosmetiky. Tohle všechno by mě moc bavilo. Ještě jsem vždycky snila být Hollywoodskou hvězdou. Stříhnout si líbačku s Joshem Hartnettem...mnnnnn.
  
4. Ovládáš nějaký cizí jazyk? Jakým jazykem by ses chtěla dorozumět?

Jo tak jazyky jsou moje slabá stránka. Nikdy jsem nechytla dobrýho jazykáře. To se na mně hodně projevilo. Viz. odstavec nad se s tím snažím něco dělat. Jinak jsem maturovala z němčiny a tu jsem ovládala poměrně slušně. Teď jsem na tom spíš pasivně. Ještě bych chtěla zapracovat na Aj a pokud by se mi povedlo oprášit mojí letitou ruštinu, tak budu jen a jen spokojená. Ještě jsem se učila latinu na medicíně, ale to je tak šílenej jazyk, že jsem ráda, že už je mrtvej :D.

5. Za co utrácíš v rámci kategorie "pro radost", když ne za makeup?
Po letech utrácení za kosmetiku jsem si řekla, že bych mohla něco udělat se svým šatníkem, takže momentálně nejvíc utrácím za oblečení. Teď jsem dala hodně peněz za hodinky, až se za sebe stydím. Po jednom dni se mi rozbily. Achjo. Na wishlistu se dlouhou dobu houpe Neverfullka od V, tak tu bych si taky moc chtěla koupit. Není pro mne problém dát větší finanční obnos ani v restauraci. Jsem gurmán. Ráda cestuju, takže i tady si připlatím za lepší.

6. Seznamuješ se snadno s neznámými lidmi? 

Tohle je svízelná otázka. :D Jak se to vezme. Já jsem pozorovatel. Když se mi někdo pozdává, tak se s ním spřátelím, ale jsem hodně náročná na charakter, takže se ve výsledku moc neseznamuji. Hodně lidí si o mě asi myslí, že jsem arogantní..ale ne, já jsem kuřátko. Jenže se nebudu přátelit s někym o kom vim, že když půjde do tuhýho, tak tu pro mě nebude. Dneska už se hraje na širokej okruh známejch, ale tohle je úplně proti mému vkusu.

7. Čteš knížky nebo preferuješ internetové čtivo?

 Jsou lepší knížky. :) Ale nekupuju si je, jen půjčuju.

8. Co je tvá nejhorší a nejlepší vlastnost?

Nejhorší vlasnost? Asi můj přehnaný perfekcionismus. Nejen k sobě samé, ale i k ostatním. Je to hodně eliminující v životě. Nespokojím se s něčím, co je na 90%..já vyžaduju 100% kvalitu. Proto i jako studentka mám problémy ve  škole. Když mi nějaká otázka nejde, tak jsem schopná nad ní strávit půl dne, než se jí naučim místo toho, abych jí prostě přeskočila a věnovala se jiným.

Nejlepší je asi obětavost a ochota vůči těm, které mám ráda. Když poznám, že někomu na mě záleží, tak mu to dokážu 200x vrátit.
  
9. Chodíš se večer bavit mezi lidi nebo preferuješ komorní společnost?

Dřív jsem chodila hodně mezi nové lidi...ale teď spíš preferuji sednout si s přáteli někam na večeři nebo do baru. 

 10. Kdybys neblogovala, mezi jaké činnosti bys podělila volný čas, kterého by najednou bylo nejspíš mraky?

Tak tahle otázka je u mě naprosto mimo.:D  Co bys dělala ,Jájo, kdyby ses nemusela učit? Tak já bych asi pořádně pravidelně blogovala, chodila s přáteli o víkendech ven, věnovala se malování, architektuře, výstavám, chodila na pole dance, posilovala, učila se cizím řečem, jezdila víc na dovolené,....atd. v podobném duchu.

Mám dojem, že už jsou všechny otagované. Tak já bych si ráda početla už jenom od trb.

16 komentářů:

  1. nejlepší je odpověď č. 6 a množko ďakujem za objevení Café Amandine - včera jsem tam byla na Lavender Lemonade.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já jsem na Amandine narazila vlastně taky díky kamarádce. Levandulová limonáda je mňamka:)

      Vymazat
  2. Kardiochirurg to je něco :).
    Sdílím s tebou perfekcionismus, je to opravdu celkem otravná vlastnost..
    MalaMacanda.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj to je...někdo si myslí, jak je to bůvhí jak skvělá vlastnost, ale ono je to právě naopak

      Vymazat
  3. jak někdo nemůže mít rád reklamy! :D - někdy je to to nejzábavnější, co dávaj :D

    v 8. a přístupu k otázkám se poznávám

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem se u tebe taky poznávala.. :) moc hezky jsi to napsala

      Vymazat
  4. Moc pěkný :). Třeba budeš jednou chodit běhat s Pirkem do parku :D

    OdpovědětVymazat
  5. Café Amadine mám taky ráda. Hlavně tu jejich levandulovou limonádu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žejo? Ta je úplně nejlepší bumbání v Praze!

      Vymazat
    2. jeee to musí být výborný!

      Vymazat
    3. Si piš! Až budeš někdy v Praze, dej echo a zajdeme na ní :)

      Vymazat
  6. Bod číslo 6 máme společná se vším všudy:) A perfekcionismus taky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi..tak to jsem ráda, že tu nejsem sama :)

      Vymazat
  7. V Amandine jsem byla když ho otevírali, ceny mi přišli dost nadsazené a malinový dortík měl strašně tvrdý korpus, kapučíno docela hodně našlehané....ale pošmákla jsem si, o to žádná :-) Ale tak třeba je to tam už trochu více rozjeté, možná tam zkusím někdy zajít.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já si tam buchtu žádnou nedávala. Chodím tak hlavně na jejich levandulovou limonádu a domácí čokoládu..to je úplně mňam..sem tam si dám ratatouile nebo lasagne.

      Vymazat

Děkuji za komentář!