pondělí 3. června 2013

Čistící tampony Avon /magické/


Zdravíčko,

po dlouhé době opět na blogu. Tak znáte to..ve škole je to trochu hustý.

Nicméně  jsem měla narozeniny (pro zájemce finanční dary na 1743839143/0800) a tentokrát se mi vcelku kosmeticky urodilo. Ve stylu "nejlepší dárek si stejně vybereš sám" mám na cestě rajské kule od Guerlainu a dneska mi přišel vrnící pudr od Missha. Jaba-daba-důůůů!!

Od tetky jsem dostala tonizační tamponky od Avonu. Co tahle občas prolítnu recenze, tak se dočítám na Avon jen to nejhorší možný. Kdybych s ním neměla zkušenosti, tak dám od této značky ruce pryč. Moje kamarádka má na pleťovku od Avonu silnou alergickou reakci a jejich makeupy a oční stíny jsou z mého pohledu docela špatnej vtip. Blogerky se Avonu taky vcelku vyhýbají,  ale já si obecně na Avon stěžovat nemůžu.

nejde mi to přetočit :(((((































Mám jednu takovou historku. Asi mi to nebudete věřit. Kdyby mi to někdo povídal, tak mu taky neuvěřím..ale mě se to fakt stalo! Na základce jsem trpěla na lupy. Byla jsem z toho dost nešťastná. Zkoušela jsem všechno možný. I drahý šampony z lékárny..a nic. Mamka mi pak jednou koupila šampon na lupy od Avonu....VOILÁ. Lupy byly po 4 letech po jediném použití pryč. Nevím jestli to dokazuje, že mi šampon dodal to, co pokožka potřebovala, nebo je to takové svinstvo, že mi s ní něco tenkrát provedl. Od té doby jsem ovšem nikdy lupy neměla. Od Avonu musím pochválit ještě jejich rtěnky (lesky už ne) a gelové linky v tužce. Za tu cenu opravdu super.

Tak ale teď už konečně k recenzi tamponků. Balení obsahuje 45 vlhčených tamponků a jsou z takové slaboulinké, ale pevné vaty. Na ofiko stránkách se zmiňují jen o tamponkách s kys. salicylovou..ale tyto tamponky jí neobsahují. Takže fakt netušim, co jsou zač. ( A na googlování nemám čas.) Tyhle obsahují AHA kyseliny, alkohol a kys. glykolovou. Což jsou účinné složky pro chemický peeling. Sice by se měl dělat tento peeling v zimě, když nesvítí sluníčko (aby nevznikaly pigmentové skvrny), ale když nás letos léto mine, tak je to asi fuk. V návodu je akorát zmínka, že by se měl na ven používat krém s ochranným faktorem. Jo a ještě je na prvních místech ve složení silikon...což moc nechápu, co tam má co dělat.

A teď k použití. Omyji obličej nějakým čističem a pak tonizuju těmito tamponky. V případě potřeby během dne obličej očistím jen tamponkem.



No a nyní už k účinkům. Ruku na srdce. Viním je z toho, že mám poslední dobou papulku jako princezna. Asi je to těmi kyselinami..nebo alkoholem, o kterém jsem kdysi prohlásila, že mi přes práh nesmí. Působí pravděpodobně nějak desinfekčně. Nejen že se mi netvoří nové pupínky, ale začervenalé flíčky po předešlých pupíncích se mi postupně ztrácí. Póry se mi docela pěkně zjemňují..to bude ten chemický peeling.

Kdybych je nedostala, tak si je nekoupím, ale teď jsem fakt ráda, že je mám. Jsou i dost praktické. Jsem strašná hygiena na obličej. Tím jak trpím na akné už od 6ti let (ano, čtete správně) tak jsem na obličej háklivá. Nesmí mi na něj nikdo sahat ( chlapi to nemají se mnou lehké)  a když si na něj sáhnu já, tak se letím hnedka umýt. Teď jen vytáhnu tyhle tamponky, přejedu po obličeji a mám vystaráno. Ano, krapet to při použití pálí (alkohol), výsledky to ovšem má a to je pro mne to hlavní. Opravdu musím za sebe moc a moc doporučit.

<<<<<A co vy a Avon?>>>>>

62 komentářů:

  1. http://eeverywomen.blogspot.sk/ I followed you.Follow me to ? :)

    Inak ja nemam moc rada produkty od Avonu :(

    OdpovědětVymazat
  2. No tak to vypadá dobře.. Jak píšeš, já bych o avon taky nezavadila, protože prostě avon, ale je pravda, že něco mají fajn. Prej ta jejich báze pod stíny je dobrá, jo a taky řasenka super shock je skvělá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bázi jsem nezkoušela...a asi ani nebudu.mám od too faced a ta mi při mém troškaření vydrží tak 5 let :D

      jn..avon má blbou pověst :/

      Vymazat
    2. Přidávám se k řasence - Super SHOCK je snad nejlepší řasenka, kterou jsem kdy měla =) jo a laky na nehty taky bývaly dobré. Jeden mi vydržel od základky do teď, cca 15 let, má skvělou strukturu, dlouhou výdrž a pořád tak dobře maluje. (mitsuuko.blogspot.cz)

      Vymazat
  3. jak se někde peelinguje, tak mě to zajímá:-)!!
    s Avonem teda zkušenosti nemám, nelíbí se mi tam ten alkohol, který mi nedělá dobře, ale kyselinky se mi pozdávají!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem měla ještě jejich pleťovou vodu s kys. salicylovou..ta myslím alkohol neobsahovala...

      jinak ti můžu na peeling doporučit glyko-a ...před lety jsem ho používala..ale ten už jistě znáš ;)

      Vymazat
    2. ano znám;-) a mám:-)
      a kyselina salicilova je vubec muj velkej kámoš, krz to akné jsme se skamarádily docela významně;-)

      Vymazat
    3. šak máš pleť jednu báseň :)

      Vymazat
  4. Anonymní20:42

    Ja treba si na avon nemuzu stezovat. Jasne, nektere vyrobky jsou trochu ulet, ale to asi u kazde znacky. Mam rada sprchace, telova mleka, nektere pripravky na vlasy i problematickou plet. Nekdy prubnu i rasenku nebo makeup.
    Asi vyzkousim i tyhle placicky, ackoliv jinak napustene tamponky rada nemam.
    At se ti dari a prezijes tu skolni hustarnu bez ujmy na fyzickem i psychickem zdravi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sprcháčů od Avonu máme zásoby na několik let dopředu. :)))
      Souhlasím...každá značka má svoje, tak nechápu, proč zrovna avon schytal takovou pověst.

      Jů děkuji..budu se snažit, abych měla všechno brzo za sebou :)

      Vymazat
  5. Fake avon tamponky?:-D jinak já mám od Avonu nějaké tělové spreje, sprcháče, mléka, tužky na oči, těnky a lesky a nemůžu proti nim říct nic špatnýho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. si taky myslim..avon není tak špatnej..neměla jsem od něj všechno, ale i tak pochybuju, že by mi to obličej sežralo...

      Vymazat
    2. konecne nekdo kdo si na avon neustale jen nestezuje, aniz by vyzkousel aspon par produktu. :-) ja mam blog, kde se soustredim hlavne na avon (protoze vetsina produktu co pouzivam je od avonu). ale teprve zacinam. a diky za tip na tyhle tamponky. koukala jsem na ne, ale doted nekoupila...s pristi objednavkou napravim! :-)

      Vymazat
  6. Já obecně s Avonem problém nemám (možná to bude tím, že jsem už asi jedenáct let avon lady :-D).

    Ale samozřejmě záleží na konkrétních výrobcích, taky mám své oblíbence - já miluju laky na nehty, ty mi opravdu perfektně drží (i když i tady záleží na barvě toho laku), ty gelové linky v tužce, o kterých píšeš, jsou také super! Souhlasím s tebou i u rtěnek, ale používám i lesky (jsem na to, co si dávám na pusu dost háklivá, když mi to nechutná, tak to nemůžu používat, a Avon má ta patlátka na rty moc dobrá :-)))). Kupodivu mi vyhovuje i ten jejich BB, má skvělou barvu. Co ale stojí za prd, jak píšeš, jsou stíny. Pár paletek mám a moc je nepoužívám :-(, i když barvy mají dobré. Nemusím ani pleťové krémy, ty mám z lékárny. I když teď jsem riskla na chalupu denní a noční novinku od Anew, která má stáhnout póry a rozzářit pleť, tak jsem zvědavá. A na šamponech s různými tělovými spreji a sprchovými gely se nic zkazit nedá. Takže mě Avon nepohoršuje, nevidím rozdíl mezi ním a jinými obyč drogérkovými výrobky, ale mám vybrané určité výrobky, na které ale pak nedám dopustit!

    P.S.: Docela jsi mě nalákala na ty tampónky, kouknu po nich!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem měla od Avonu 2 lesky na rty a vůbec nebarvily...to mě na nich zklamalo...protože v katalogu vypadaly barevně moc pěkně.. :/ ..ale to bylo před časem..teď je mohli vytunit k lepšímu ;)

      Vymazat
  7. moc díky, zkusím je, na keratosis pilaris by mohly zabrat treba .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem si musela vyhledat, co to je :D
      můžeš zkusit a uvidíš :)

      Vymazat
  8. Taky s Avonem nemám problém, jejich dekorativku nepoužívám ale pěny do koupele a sprcháče mám ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo jejich pěny a sprcháče..toho by se nanakupovalo :D

      Vymazat
  9. já jsem avon dlouho nemohla vystát, páč mi po jednom jejich krému olezl nehorázně celý obličej ... pak na mě ale začaly útoky avon ladies ze všech stran, takže jsem vyzkoušela i jiné věci a třeba teď mám rtěnku a je fakt super ;) ne, že bych každý měsíc šmírovala jejich katalog, ale když to na mě někdo zkusí a já si náhodou vyberu, tak jsem spokojená ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak mám pocit, že všem tady nevyhovují krémy :D

      Vymazat
    2. a ja naopak kremy miluju. mam avon solutions tu novou oranzovou rozjasnujici radu a uz pres rok pouzivam zelenou radu na smisenou plet. v akci me krem vyjde na 69kc :-D a plet mam jako miminko... naopak jsem se osypala po kremu od dermacolu na citlivou plet. Moje kamaradky maji taky kremy solutions nebo anew a jeste zadna si nestezovala, naopak chvalili a vetsinou objednavaji znovu to same... podle me to chce proste zkusit... nemuzou vyhovovat kazdemu ale nekomu treba jo. vyhoda avonu je, ze co koupite a nejste s tim spokojeni nebo vam to nevyhovujete muzete do tri mesicu vratit!

      Vymazat
  10. Já Avonu moc nefandím, od té doby, co se mamce po jejich krému osypalo celé tělo (to totiž není historka "jedna paní povídala", ale "na vlastní oči jsem viděla"...) Nicméně linky v tužce jsou vážně docela fajn. Jinak mám ještě celkem ráda tělové spreje, jiné značky (třeba Alverde) mi voní hrozně nepřirozeně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tyhle spreje mám taky ráda...ale bohužel se mi vždycky hodně rychle očichají a pak už jen nemůžu ani vystát :(

      Vymazat
  11. já jsem kdysi měla od avonu jakýsi gel na xicht na noc, ten byl plný kyseliny glykolové, stál snad 100,- Kč a tak moc mi pomáhal na pleť jako nic jinýho.Škoda, že ho vyřadili ze sortimentu.
    Já kupuju od Avonu dekorativku - tužky, rtěnky, lesky a nejsou špatné, asi nejsem náročná... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj ldyž ti něco vyhovuje, tak to na just zrušej.. :/

      Vymazat
  12. Pamatuju se, že na základce byl oriflame a avon velkej hit - měla jsem modrou voděodolnou řasenku taky nějaké lesky.
    Nicméně nedám dopustit na jejich zázračný kelímek (kdysi v šedém vajíčku, dneska v růžovém) - nevím co to je, ale je prostě multifunkčně skvělej.. už pár měsíců čekám až ho slevní.
    Teď měli ve slevě jakýsi olejový třpytivé sprej na tělo, tak jsem to prubla, ptž lehce se blištící nohy v létě fakt můžu - kdyžtak pak podám info..
    Btw ještě jednu věc měli super - rtěnka colortrend v tmavě růžovém obalu se srdíčky, úžasně výrazná a pigemntovaná, i vydržela (na tu cenu - byla za pár desítek) - tak jsem si řekla, že to po letech zase zkusím objednat - teď je mají v bílém obalu a musím říct, že vyhozené peníze - jednak odstíny vůbec neodpovídají (nude je totálně čokoládově hnědá) a růžová je mizerně pigmentovaná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji za podrobnou recenzi :)
      o těch levných rtěnkách jsem slyšela..barvy vůbec neodpovídají :/

      Vymazat
    2. colortrend je hruza, ruce pryc...zkousela jsem laky, stiny, rasenku, makeup a rtenku a vsechno horsi nez essence. je to snad nejhorsi druh produktu od avonu.

      Vymazat
  13. Já jsem teď před nedávnem "omylem" narazila na katalog Avonu a objednala jsem si pár novinek. Testuju jako divá a zatím jsem nadmíru spokojená. A jak už bylo zmíněno, řasenka Super Shock vážně dost dobrá. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. že prý omylem... :D
      to já takhle omylem chodím na feelunique :D

      Vymazat
    2. No jistě, že omylem! :-D Prostě si tak ležel na stole u mámy v kanceláři a když jsem tam na ni čekala, listovala jsem... pak už bylo hrozně těžké odolat a nic si neobjednat, i když je to jen všemi odsuzovaný Avon. Já jsem mu prostě chtěla dát ještě šanci. :)

      Vymazat
  14. Měla jsem tyto tamponky před nějakou dobou a přišly mi naprosto hrozný :-( Šíleně smrděly a byly tak suchý, že jsem je musela před použitím namočit, aby se s nima vůbec dalo pracovat. Efekt nulový... Použila jsem je asi 5x a zbytek jsem vyhodila, ten smrad se fakt nedal. /Prošlé nebyly/. Naopak mi vyhovoval peeling z této řady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to nevím, co říct..ty moje jsou vlhké dobře..jsou cítit, ale vyloženě to zápach není...asi jsi měla špatnou várku :/

      Vymazat
  15. Já jsem třeba avon katalogy bohatě zásobená a tak se neubráním si něco objednávat a myslím, že pokud člověk hledá kosmetiku na denní líčení ne profi tak si určitě vybere. Například miluji jejich laky na nehty.. lepší barvy a výdrž jsem ještě nezažila. a co se týče pleťových vod používala jsem je možná pět let a pleť jsem měla ukázkovou... přestala jsem snimi jen ze zvědavosti, že jsem chtěla zkusit něco jiného, ale pořád mě to k nim táhne zpět...navíc mastička na akné.. jak mě někde něco zabolí, namažu a hned to zastaví růst nebo alespoň zmírní ...

    OdpovědětVymazat
  16. To vypadá dobře! Momentálně uplatňuju techniku "topící se stébla chytá" a cokoliv mi pomůže aspoň trošku zlepšit stav ksichtíku, tak po tom drapnu. A maminka docela ráda Avon objednává (nj, ještě jsem ji nepřesvědčila, že jejich protivráskové krémy jí neudělaj zhola nic a aby do sebe investovala víc než 150 Kč za krém), tak jí zkusím říct. Dík za tip!
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veruš..četla jsem jak jsi psala k trb... :(
      jestli to máš dluhodobý, nechceš spíš vyzkoušet roaccutane u kožaře? ..já se na to v zimě chystám

      Vymazat
    2. Roaccutanem jsem nepolíbená, jdu si nastudovat, co to vlastně je.
      Pořád ještě trochu doufám, že se to časem víc srovná samo... ;) Ale tak proč tomu nedopomoct, že.
      Což mi připomíná, že jsem taky chtěla zkusit to hyaluronové sérum od Baley, jak jsi tady chválila:)
      Verunka

      Vymazat
    3. O Roa jsem četla hodně diskuzí...kdybych mohla podle toho radit, spíš bych do toho nešla, to je ještě brzy. Kožní stejně nejdřív zkouší všechno jiné a Roa jsou prostě podle mě svinstvo, po kterém se to navíc může ještě vrátit. Já bych ti fakt doporučila zkusit zinkovou mast, ikdyž se to zdá jako primitivní postup, kombinovat s maskou Mask Of Magnaminty z Lushe. Samozřejmě nic není hned, ale po měsíci můžu říct, že se raduju!
      O těchto tamponkách si narovinu myslím, že právě ten silikon by mohl udělat hodně neplechy :-(

      Vymazat
    4. já jsem zkoušela kdecos i zinkovou mast a nic...je akné a akné..a jelikož mám akné dané po mámě, která se s ním trápí i ve čtyřiceti, tak mám tři možnosti...buď se s ním smířit (což teda ne-e), brát hormonálku, nebo to dořešit roaccutane...ša antikoncepce si s ním může podat ruce

      Vymazat
  17. Já osobně Avonu moc nevěřím a nekupuji ho. Když už katalogovou kosmetiku, tak jedině Oriflame. Na akné se mi osvědčilo střídat různé produkty a řady od různých výrobců. Mooje pleť si rychle na všechno zvyká, potvora jedna :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
  18. Naprostý souhlas,dráhy trpěl x let na lupy,nepomahaly zadne sampony z drogerie ani lekarny az nakonec ten z Avonu!!! Já si avon obdobím prošla na střední,ted uz jsem od něj upustila,ale některé věci mám moc rada! Třeba krémy na ruce výrobky na nohy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt? tak to na těch šamponech fakt asi něco bude...jsem ráda, že má někdo stejnou zkušenost :)

      Vymazat
  19. Anonymní7:57

    Tamponky vypadají dobře :) Co se týče Avonu, tak mě celkem mrzí, že je tolik zatracován. Mám od něj ráda spoustu věcí... Šampony,olejíček na vlasy, masky na obličej a tělová mazadla z řady Planet Spa, řasenku SuperSHOCK a mé nejoblíbenější gelové linky SuperSHOCK! Co nemám ráda jsou zmiňované sprcháče, s mojí suchou kůží nejdou dohromady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. naprosto souhlasim, taky mam rada vsechny tyhle veci :-)

      Vymazat
  20. Sestra je Avonlady, takže jsem vyzkoušela docela dost výrobků a je to dost individuální. Některé šampony mi nevyhovovaly, sestře ano a tak to bylo i u různých výrobků :) Obecně mám ráda řasenku Supershock, sérum na konečky vlasů, dokonce i jejich makeupy (který nestojí víc než 200) jsou dobré nebo některé věci Planet SPA :)

    OdpovědětVymazat
  21. Já mám Avon ráda, některé věci mají moc dobré a nejsou ani moc drahé. Dvakrát do roka si od nich objednám pár věcí a většinou jsem spokojena. Tyto tampónky mám taky ale na mě bohužel nijak nepůsobí, používám je je n občas, když se mi zdá, že mám mastnou pleť, protože dobře odmašťují ale jinak nic moc...

    OdpovědětVymazat
  22. Avon mě moc nebere, ale paradoxně jsem teď narazila na pár fajn věcí (hlavně řasenka ColorTrend), už mám napsanou recenzi na věc, co mi přišla jako suchý olej :-)
    Alkohol - budiž, ten mám i ve vodě od Clinique, ale ten silkon nechápu a ani bych je kvůli tomu nechtěla používat. Ale zas chápu, že když ti fungují...jenže je otázka, jestli to nezpůsobí škody do budoucna, jako třeba BB o kterých mnozí tvrdily, že jim lepší pleť, ale pak se ukázala pravda.

    OdpovědětVymazat
  23. Já jsem dřív Avon používla hodně, kamarádka pro ně pracovala, takže jsem měla katalog přímo pod nosem :D. Ale v poslední době jsem od nich dlouho nic neměla...tyhle tampónky ale pořídím!

    OdpovědětVymazat
  24. Od Avonu nedám dopustit na Liquid Freeze. Je to zatím nejlepší zasychátor na laky na nehty, jaký jsem měla. Co se dekorativní kosmetiky týče, nijak Avon nevyhledávám, ale ani nezatracuji, stejně, jako Oriflame. Mě chodí O. katalogy, kamarádce Avon, tak si je vyměňujeme a stejně tak i případné kosmetické hovadiny. Tyhle tamponky vypadají zajímavě, jdu se podívat, kolik stojí a podle toho usoudím, zda je strašlivě nutně potřebuju vyzkoušet :-)

    OdpovědětVymazat
  25. To zní zajímavě. Ale to... Napadá mě kacířská myšlenka - nezlepšilo se ti to náhodou zrovinka v té době, když začalo tolik pršet? Já mám s pletí obdobný problém, ale vždycky se mi jako mávnutím kouzelného proutku zlepší o 100 %, když jsem v prostředí s vysokou vlhkostí vzduchu. Například teď mám teprve podruhé v životě pleť bez jediné černé tečky a meteostat ukazuje, že je venku 90% vlhkost vzduchu. A péči mám pořád stejnou. Poprvé se mi pleť spravila v Thajsku se 100% vlhkostí vzduchu. Myslíš, že bych ti mohla za pár měsíců napsat mail, jestli tampónky stále fungují?

    Každopádně ať je to tak či onak, gratuluji k uzdravené pleti, taky teď slavím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to si nemyslím, protože mám i hezky zjemněné póry a poslední dobou jsem na pleť nic nového nezkoušela. Asi ta vlhkost může hrát roli..prože jako ta hydratace a tak...ale já jsem na sobě nikdy nic takového nepozorovala...nebo mě to nenapadlo dávat do souvislosti :)

      Vymazat
    2. No mně to tak připadá a nejen kvůli hydrataci, ale taky kvůli znečištění vzduchu. Pleť se mi hrozně zhoršila poté, co jsem se přestěhovala do centra. A tak nějak si představuju, že v té vlhkosti toho bince ve vzduchu tolik nepoletuje. Teď ě. dnem neprší a mně se na bradě klube ZLO. Asi ty tampónky taky prubnu.

      Vymazat
  26. To vypadá zajímavě, asi je vyzkouším. Přiznám se, že mám Avon docela ráda. Některé produkty jsou nic moc, ale některé jsou naopak super (gelové linky v tužce, odličovač očí atd.).

    OdpovědětVymazat
  27. Výrobky z Avonu občas používám (většinou je od někoho dostanu) a nemívám s nimi problémy - i když moje pleť snese skoro všechno :-)Co se mi na značce moc nelíbí je poměr cena/výkon, protože tam mám pocit, že to moc neodpovídá.

    OdpovědětVymazat
  28. holky, nechci spamovat, ale dnes zverejnim giveaway na tri produkty od avonu, tak pokud se chcete s avonem teprve seznamit a zadarmo, mate moznost u me :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Já mám Avon ráda (přiznám se, pracuji jako Leaderka - ale kdybych Avonu nevěřila, tak bych to nedělala :) ). Jsem alergička a dlouhý roky jsem používala jen řasenky (žádné krémy, make-upy, stíny - nic...). Vždycky, když jsem jsi v drogérii něco koupila, dopadlo to špatně. Vždy jsem se snažila volit nějakou střední třídu (Maybelline, Loreál...), aby to nebylo tolik peněz, ale aspoň trochu kvality.. no a vždycky jsem se osypala. U Avonu se mi to stalo u dvou výrobků. No, ale jeden z hlavních důvodů, pro mi vyhovuje, je fakt, že můžeš výrobek do 3 měsíců vrátit. Což se mi opravdu hodí, protože jsem doma měla hromadu make-upů a krémů, přičemž každý dvakrát použitý (v drogérce jim je jedno, že jsem se po tom osypala :( ).

    Ale abych jen nechválila, tak jsou věci, které mi také nevyhovují.. Hlavně šampony, masky na vlasy a komplet vlasová péče :-D bohužel silikony jsou ve všech.. Antiperspiranty (protože obecně jsem proti mazání hliníku na tělo a ucpávání potních žláz) - používám pouze deodorant (od Niveii).. A tak. Pár věcí by se ještě asi našlo.

    Naopak stíny z paletek Quatro vydrží celý den a neslejou se (nepoužívám bázi). A péče proti akné, především právě tato řada Clearskin Professional je dokonalá. Mě z akné vyléčila :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!