středa 22. května 2013

Má blogerka zveřejňovat soukromí?


Tuto otázku jsem si v poslední době začala dost pokládat. Když jsem ještě neměla blog, tak jsem nad tímto moc nepřemýšlela. Když moje oblíbená blogerka sem tam něco pustila do éteru, tak jsem byla potěšena. Ucelila jsem si o ní celkový obrázek. Líbilo se mi, když třeba napsala o nějakém neobvyklém koníčku ( i já jeden řekněme morbidní mám, ale asi byste začali hromadně opouštět stavy), kde byla na výletě, jaký film se jí líbil a tak. Pak začaly naskakovat blogy, které nám kromě blogerky představovaly boyfriendy, kamarádky, rodinné příslušníky, práci, historky ze života .....už zbývá jen vybrebentit oblíbenou značku tampónů a víme všechno.

Na mě to působilo dost hypnoticky. Jak se říká " S jídlem roste chuť". Vytvářela jsem si dojem, že blogerka je moje kámoška a měla bych o ní vědět víc. Ale bylo to jen u těch blogů, které takříkajíc podaly prst. Tyhle blogy z mého pohledu působí domáčtějším dojmem a jsou všeobecně více oblíbené. Na druhou stranu sebou tento úspěch nese řadu úskalí v podobě anonymů nebo jen lidí, kterým blogerka povahově nesedne. Vyjadřuje se divně, vypadá jak to a to...znáte to. Kdyby psala anonymně, tak by se tento problém pravděpodobně eliminoval k nule. I já musím říct, že některé blogerky jsou mi z neznámého důvodu protivné a jejich blog neotevřu ani za uherský rok. To je jak když potkáte člověka, ani na vás nepromluví a už je vám nesympatický. Je to divný, že?

Pak jsou tu ale blogy, které touto cestou nejdou. Striktně se drží tématu a píší jen o kosmetice. A mě ani jejich soukromí neschází, protože mi nedopodaly pomyslný prst a já nemůžu urvat celou ruku.

Tak mě zajímá, na jakou stranu se stavíte vy. Máte radši blogy ze soukromí plné haterů, anebo čistě tematické blogy?

52 komentářů:

  1. Osobně mám ráda blogy ty i ty, někde mi soukromí neschází a články o kosmetice si ráda přečtu, jinde si ráda přečtu i články o soukromí. Ačkoliv své blízké bych na internetu nevystavovala ani za nic, když je to můj blog, můžu psát leda o soukromí svém. :) Ale ani to sama zatím nechci. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já to mám tak půl napůl a podle toho se řídím i sama (nebo se o to snažím). Jednoduše všeho moc škodí.. souhlasím s tím, že když toho pak člověk o blogerce hodně ví, začíná mít pocit, že je blogerka víc jako kámoška, člověk si dokáže udělat ucelený obrázek, který ale může být velmi zkreslený, protože je to jen na základě údajů, které nám poskytne ona sama.. většinou u těch, co své soukromí vůbec nezveřejňují, tak mě to ani nenapadne.. ale když někdo někdo napíše - mám teď strašné období/povedla se mi skvělá věc - tak v tom případě moje zvědavost sahá do nebeských výšin a chtěla bych vědět víc, resp. všechno! :D
    Stejně si ale myslím, že je to každé blogerky věc a těžko říct, co je správné.. každá si vedeme blog podle svého, což je na tom právě super :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já si myslím, že psát blog čistě o nesoukromém tématu je poměrně těžké a málokdo na to má. U nás je to nejspíš jen Rendy, Luciak, Lili....to je asi vse, co me z hlavy napadne. Super blogy, které jsou zábavné i bez soukromí. Ne kazdej má na to, mít zajímavej blog bez toho, aniz by se ukázal. Naopak si myslím, ze o to je to tezsi. Obcas premyslim nad tim,jestli by nebylo lepsi mit blog bez soukromi. Ale obavam se, ze jsem z tech, co na to jednodusse nemaji a zajimavi jsou spis soukromim, nez (v mem priapde) kosmetikou, stylem psani apod:-)

    Já sobně ctu spis blogy se soukromim, protoze me kosmetika nezajima uplne na tolik, abych dychtive studovala slozeni vsech kremu na trhu. Ale treba u Lili dychtive ctu kazdy clanek, aniz by o sobe podle mě kdykoli co uverejnila. A nijak mi to nechybi:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. lili toho o sebe zverejnila celkom dost. predtym ako zacala pisat o kozmetike mala totiz blog o sebe

      Vymazat
    2. O tom jsem slysela, ale to nemeni nic na tom, ze ma uz pomerne dlouho blog pouze o kosmetice a presto je jednou z nejctenejsich u nas:-)

      Vymazat
    3. cože Lili má ještě jinej blog? sem s ním :)

      Vymazat
  4. U některých, které už soukromí zveřejnily, by mi chybělo, kdyby s tím přestaly. :-) Jestli můžu jmenovat, tak v tomhle ohledu se mi líbí nejvíc Meduňka a In Your Face. Něco málo o sobě mezi řádky prozradily, ale tématické články ohledně soukromí nepíšou.

    OdpovědětVymazat
  5. nad tymto sa v suvislosti so sovjim blogom casto zamyslam. ano, aj ja som si totiz vsimla, ze personalizovane blogy maju daleko vyssiu navstevnost. a ano, aj ja rada take citam. lenze je tam jedna vec. a to nevratnost takeho kroku. ked raz zverejnim svoje fotky na blogu a budem pisat o svojom sukromi, uz to nepojde zobrat spat. aj keby som neskor blog zrusila, uz mozem byt verejne znama, uz mozu mat ludia tie fotky postahovane a mozu ma spoznavat na ulici. a tym som si nie ista ci by sa mi to pacilo. najma ked to nepojde zobrat s5. "haterom" som sa bohuzialv sak nevyhla ani ja. a bohuzial na tych komentaroch bolo poznat, ze ide o niekoho, kto ma pozna osobne. na to mam vsak jediny "liek". IGNOROVAT. nereagovat na ten komentar, idealne ked nan nebudu reagovat ani ostatni. ked je ten komentar velmi nevhodny - bez slova zmazat. nevyjadrovat sa na adresu haterov na fb, nikde...skratka absolutne nijak nereagovat. a ich to prejde, nebude ich to bavit. aspon v mojom pripade to tak bolo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak přesně to si říkám já...chtěla bych sem dát fotku..ale mám problém s tou nevratností...někdo si mě najde...pozná..nevim...nemám z toho pořád dobrý pocit

      Vymazat
  6. Jájo, ty mi jdeš do rány!!! Přesně, posledních pár dní u blogů fakt kvetu, protože mě fakt nezajímá číst, že se někdo rozešel a je z toho na prášky, přišel o práci, někde se totálně zlil, má nového boyfrienda, apod. Že se blogerka zmíní, že se vdala, udělala maturitu, to naprosto chápu a respektuju. Jsou to hodně důležité životní události a proč ne. Ale všeho s mírou. Já jsem na sebe taky schopná vyblít kde co, ale prostě co nechci, to nenapíšu a vždy si říkám, zda můžu tohle a tohle napsat, zda chci, aby to někdo věděl... Pokud se s blogerkou kamaradím, tak se to od ní prostě dozvím jinou cestou a utěším ji nebo pogratuluju. Ale nějaký ty negativní cavyky fakt nemám náladu číst. To, že má někdo depku a napíše to, to eště zkousnu, pokud je u toho nějaký článek přiložený. Ale příspěvky typu: Jsem ted zadepkovana/v prdeli, tak ted nic nebudu psat, sorry. - mi prijdou fakt na nic. Co este dokazu vzit, je kdyz blogerka napise, ze je proste hodne pracovne vytizena/dela statnice, apod. a ze bud bude psat min, nebo proste po urcity cas vubec. To respektuju a i kdyz me to mrzi, naprosto to chapu.
    Jinak, u nekterych blogerek by mi nahlednuti do soukromi nevadilo (zvlast pokud o nem vubec nepisou), ale vim, ze se moc nedockam, protoze na to nejsou. Ale nejde mi o to, s kym chodi, kde travi vikendy a tak. Ale proste vicero z blogerky, malicko mene z kosmetiky. Ale kdyz se tak nestane, nezblaznim se, ze :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prosimtě co čteš za blogy, to jsem nikde nezahlédla:-DDD

      Vymazat
    2. taky jsem nic neviděla,ale můžu něco takového napsat, jsem na to odborník!

      Vymazat
    3. Tak ja sleduju desne mnozstvi blogu, ted jsem delsi dobu ty nove necistila, co neprosly moji delsi ctenosti :))). A hrabat mezi ne nechodte, protoze ne vsechny mam viditelne :).

      Vymazat
    4. Co myslíš, že jsem šla hned včera udělat?:-D

      Vymazat
    5. když vy se dáte dohromady, tak je to teda děsná drbárna :D

      Vymazat
  7. Mám nejraději blogy, které se drží tématu a nemám pocit, že čtu něčí deníček. A nemusí jít o blogy puberťaček, hodně dospělejších slečen má s tím velký problém. Nebo spíš je to můj problém :))

    OdpovědětVymazat
  8. Blogy, kde holky zveřejnily své soukromí mi nevadí, ale já na to nemám. Baví mě psát a už bych asi nebyla nadšená z toho, že mě někdo pozná na ulici. Člověk, když se trochu odkryje, tak okolí má pocit, že se do něj může navážet, urážet ho nadávat mu, že se stal veřejným majetkem atd. Lidi jsou zlí.

    OdpovědětVymazat
  9. Anonymní14:59

    Já se přistihla, že soukromé články jsem začala přeskakovat. Nebo ty netýkající se tématu. Pokud je jich už moc. V 15 jsem je žrala, trochu jsem žila životem jiných, ale jak stárnu, zajímá mě víc moje okolí a holky, které bych chtěla poznat z blogosféry doufám poznám a nepotřebuji na to článek, ten stejně neřekne nic. Jen to, co ukázat chtějí. Jsem ráda, když vidím fotku - už jen proto, že vidět třeba šampon nebo makeup v akci je k nezaplacení, ale na 100% souhlasím s Bellatrix, že tenhle krok je nevratný a kdo se necítí, respektuju to. Sama se ukazovat nechci, s několika jsem se viděla přes fb po přidání, ale blog je moc veřejné místo, abych na něm ukazovala blízké. Myslím, že někteří si z blogerek, co zveřejnují s prominutím každý prd, dělají kamarádky, ačkoliv je nikdy nepoznaly. Jinak když chci osobnější věci, mrknu se na některé vloggery, kteří za to stojí (a nejsou to ti kosmetičtí :-)), ale např. cestovatelské vlogy, kde se s nějakou inkorporací soukromí počítá.

    OdpovědětVymazat
  10. Anonymní15:06

    Já mám radši blogy, kde je i sem tam nějaká informace z osobního života. Stačí úplná blbost, ale vnímám pak autora/autorku jako živou lidskou bytost ne jako stroj na články. Mám takový ten pocit, že "sousedka říkala, že tenhle krém je super" jestli mi rozumíš :)

    OdpovědětVymazat
  11. Myslím, že pokud přímo nezveřejňuje detaily, jména nebo fotky lidí, kteří o tom něvědí, je to v pořádku. Ale osobně bych se nechtěla stát tak slavnou, jako třeba Petralovelyhair - to už je přehnané a myslím, že jí to časem může nepříjemně začít zasahovat do života, i když teď je to super.
    Jinak souhlas s carlinetmoi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zrovna Petře se to dle mého už vrací hodně.

      Vymazat
  12. Tímhle jsi otevřela moc zajímavé téma:) často o tom taky uvažuji. Osobně mám asi nejradši blogy, kde se mísí kosmetika s nějakými osobnějšími články. Sama ale o sobě prakticky nic nezveřejňuji, ne že bych se někdy nechtěla trochu vykecat :D spíš mám ale obavy,že by to nikoho nezajímalo, takže svoje fotky dávám na blog jen minimálně k ukázkám líčení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. spíš by se nenašet ten, kterého by to nezajímalo :)

      Vymazat
  13. Jednu dobu jsem o tom taky dost přemýšlela, zda mám na blogu zveřejňovat jen recenze a "nic ze sebe", ale intuitivně jsem tíhla spíš k tomu sem tam něco pustit, o něco se podělit. Nemyslím, že by byl můj blog vyloženě "milý deníčku...", ale někdy mám prostě chuť a potřebu se s něčím svěřit, něco prozradit. Sama mám ráda blogy, které nejsou striktně zaměřeny jen na kosmetiku, mám ráda, když se na nich objeví něco trochu víc, co poodkryje charakter pisatelky. Ale nevadí mi ani vyloženě "profi" blogy, např. u Rendy si neumím představit, že by to blog vedla jinak, než ho vede :)
    Je pravda, že když si člověk na blogu pustí pusu na špacír, tak se pak o sobě může dočíst kde co... dává tím lidem do rukou vyloženě munici.... třeba já jsem se dočetla, že to přeháním s vdavkuchtivostí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. haha..takže ty jsi vdavkuchtivá :D ..to je ale pro mne novinka

      Vymazat
  14. No...tak jsem zvědavá ženská, žejo. Ráda si sem tam nějakej ten soukromej post přečtu. Ale obdivuju holky, co dají takto nahlédnout do soukromí, protože ve většině případů na to hodně doplatí...

    Ono je taky soukromí a soukromí. Já mám strašně ráda články na téma cestování, tipy na dobrý jídlo, co si dotyčná koupila na sebe, miluju random fotky a tak...to mi až tak osobní nepřijde jako třeba fotky bydlení, přítelů, členů rodiny a tak...A nemám pocit, že by tohle nějak ovlivňovalo to, jesli čtu nebo nečtu nějakej blog. Jsou i blogerky, který píšou většinou čistě tématicky a přesto k nim chodím strašně ráda. Teď mě napadá třeba Viennettka, Dayah, Trb...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ještě černá moora a samozřejmě taky ty :) bych málem zapomněla :D D:

      Vymazat
    2. to máš stěstí, že sis vzpomněla! :D

      Vymazat
    3. má štěstí ta holka :D

      Dáši..my tě máme taky ráda :)

      Vymazat
  15. Musím říct, že jsem nad tím nikdy nepřemýšlela, zajímavé téma.
    Myslím, že je to otázka osobnosti, jestli blogerkce nevadí, že o ní kdekdo ví kdeco. Osobně přece není záruka, že je vše, co o sobě píše pravda, možná se chce udělat důležitější a tak. Na druhou stranu je občas zajímavé vědět něco zajímavého ze života někoho jiného :)
    PS: "už zbývá jen vybrebentit oblíbenou značku tampónů a víme všechno." Tak to mě rozsekalo! :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem ráda, že jsi rozsekaná..já jsem se u psaní taky bavila :D

      Vymazat
  16. já bych samozřejmě chtěla vědět, jak vypadají mé oblíbené blogerky, ale chápu, že je to jejich rozhodnutí a nebudu je kvůli tomu přestávat číst ;) je to každého věc, i kolik infa o sobě prozradí ... já mám ráda, když blogerka něco přihodí "navíc", ten blog je hned domáčtější, nemusí to být hned fotka rodiny ;) stačí napsat, co má ráda za jídlo nebo barvu, jen maličkosti a nemusí to být hned pomocí tagu, líbí se mi, když to tak vyplyne samo z článku :) ale nečtu jen tyto blogy, zajímám se prvotně o kosmetiku a pak mi taky musí sedět pisatelčin styl, smysl pro humor, atd.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak přesně tohle si myslím já. Z mého posledu zatím nejvýstižnější příspěvek :)

      Vymazat
    2. díky, já jako jedna z mála blog nemám, takže dávám zpětnou vazbu pouze z "čtenářova hlediska" ;)

      Vymazat
  17. já mám raději osobnější blogy, protože mě tak nějak přestalo bavit "číst" články plné fotek a bezduché texty o ničem, které vznikají spíš za účelem "hlavně aby tu něco bylo" než proto, že to tu autorku baví :) nevadí mi si přečíst, jaká zajímavá místa bloggerka navštívila, co si koupila hezkého na sebe, do jaké restaurace chodí ráda... samozřejmě všeho s mírou. zkrátka dát do toho kousek sebe je podle mě dobře. a dělá to i Rendy i Lili, jen ne v takové míře, jako většina.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj na blog by měly jít spíš jen takový střípky ze soukromí...u některých blogerek známe celý životopis...ale to je můj názor

      Vymazat
  18. je to dobrá úvaha ... čtu ty i ty, ale ty hodně soukromý asi míň, protože málokoho soukromí mě zaujme:D
    pokud jde o pouštění osobních informací, mám na to na internetu obecně (nejen na blogu, ale i v diskuzích, na FB) dost jednoduchej filtr - nepsat nic, co bych nebyla schopná říct bez blbýho pocitu komukoli cizímu na ulici - někdy je to těžký dodržet, člověk má občas tendenci se vykecat, zvlášť když nemá zkušenost s nějakýma prudičema a všichni mu podle komentářů přijdou jako kámoši, ale snažím se to dodržovat :) ... týká se to i nákupů ... jako bych nikomu cizímu na ulici neukazovala, jakou jsem si právě koupila pěknou podprdu a kalhotky (který by si fotil a uložil na památku), tak bych to neukazovala ani na blogu (ale tohle je na limitech každýho, někomu třeba na tomhle uvedeným jako příklad nepřijde nic divnýho, ale já jsem dost informační konzerva ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no tak já bych třeba na ulici nevykládala někomu ani o kosmetice.. :D

      Vymazat
  19. Nesnáším, ba mě přímo s*** poznámky o boyfriendech. Jinak já jsem takový otevřený typ, ale dost jsem blog zvažovala z důvodu, že vlastně ukážu "že na to mám". A znáte lidi :-/ Nakonec jsem do toho šla jakože veřejně, psala jsem i o dni matek, i o tom, co jsem nakoupila. Je to sice veřejné, ale pořád mám v blogosvětě pocit anonymity. Snažím se to moc nepropojovat s FB, tedy svým jménem své články nesdílím.
    Jinak mě vždycky štve, když Rendy recenzuje tvářenku a vůbec to nevyfotí, a když už tak jen půlku tváře, z čehož si obrázek moc neudělám.
    A moc nechápu co mají všichni s těmi omluvami - třeba zrovna u té Rendy to pochopím, protože já každé ráno čekám na článek a byla bych zklamaná kdyby najednou nebyl zničehonic, ale u těch ostatních, co stejně nepíšou denně...oč jde, vždyť prostě přidají článek až zas bude čas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. poznámky o boyfriendech bych nezatracovala - pokud to přímo souvisí s tématem - já když píšu o víně, tak se vždycky odkazuji na něj, protože je v tomhle skoro-odborník, ale abych psala kdy, jak a kde, to už je moc..

      Vymazat
  20. Já si hrozně ráda přečtu něco i trošku osobního, přijde mi, že si pak můžu udělat lepší představu o blogerce a taky o tom, co používá a proč, resp. ve vztahu s tím, o čem píše. Ale na druhou stranu chápu, že cokoli napíše, může být zneužito a to není úplně příjemné. Mě by vůbec nevadilo, kdyby se zatrhl přístup těm otravným anonymům... snad není takový problém se registrovat, vždyť to nic nestojí... Osobně čtu blogy se soukromím radši, je to zajímavější než "suchá" kosmetika, oblečení atd... třeba Pavlína na mě trošku působí jako studený čumák, ikdyž má zajímavou recenzi, je to takové nemastně neslané. Naopak Kaji blog si čtu hrozně ráda, ty fotky ze svatby byly asi nejhezčí, jaký jsem kdy viděla...

    OdpovědětVymazat
  21. já třeba nechápu room tour na youtubu, kdy vlogerky projdou celý pokoj, ukážou co mají v šuplíku, otevřou skříň, prostě všechno. Já jsem se na pár videí podívala, protože se zajímám o bytový design a nějaká ta inspirace se hodí, ale fakt mě udivilo, co všechno jsou ochotné ukázat, jsem si u toho říkala, ještě ukaž, pod kterým květináčem schováváte klíče...

    OdpovědětVymazat
  22. Tak tohle je velmi kontroverzní téma, četla jsem ho na dovče na mobilu a strašně jsem se těšila, až budu sedět u pc a budu moci napsat... Tááákže můj názor je takovýto: zveřejnit trochu soukromí je milé, ale nic se nemá přehánět! Pokud je to blog o kosmetice, tak nechápu, proč by si blogerka měla zveřejňovat fotky z dovolené u moře, to samé bf/husband tag (co je mi do jejího chlapa? Btw ptala jsem se doma, jestli by se pán nechal natočit na video, jasná vzteklá odpověď znela NE). Líčení, kosmetika atd. je věc holčičí a přijde mi, že ty chlapi tam jsou spíš z donucení... Blogerka by podle mě neměla zveřejnit KDE pracuje, dobrá míra v mých očích je třeba: Jó, tenhle lesk na rty mám v práci stále po ruce, musí být umístěn na mém stole. A je pouze fantazií čtenářky, kde asi tak blogerka pracuje.
    Zveřejnit moc soukromí = živná půda anonymů, který záviděj i nos mezi očima a ten, kdo nedělá dřevorubce se vlastně fláká a je to lempl...

    OdpovědětVymazat
  23. Prispejem do debaty nazorom blogerky-zaciatocnicky. Nez som si zalozila blog, bolo sukromie jedna z tem, o ktorej sme doma dost diskutovali. Nakoniec sme sa zhodli na tom, ze existenciu manzela nebudem tajit, ale inak zachovam svoje i jeho sukromie. Mojim cielom bolo (a je) blogovat o kozmetike, testovat ju, recenzovat. Ale obcas mozno mam chut napisat clanok aj o nekozmetickych oblubencoch alebo dat recenziu na nejake zaujimave miesto, vylet, mozno restauraciu, wellness, atd. Bolo by mi nejako blbe pisat v jednotnom cisle akoze som to a to absolvovala sama, ked to neni pravda. Moj manzel ma na blogu svoju prezyvku, obcas ho v clanku alebo tagu spomeniem, ked mi to pripada prihodne (naposledy v recenzii kremu, ktory pouzivame obaja), ale to je maximum - ziadne mena, ziadne citlive udaje.

    A podobne to mam aj ked som v pozicii citatela blogu. Nieco ako pisala Dashulka - pozriem si nejaky random, fotky z ciest, zaujimave jedlo.... Decentne naznacenie ano, ale prilisny "show up" je mi nejako proti srsti.

    OdpovědětVymazat
  24. Jako čitatelka blogů mám ráda to i to. Absolutně respektuju, když si blogerka chce nechat své soukromí pro sebe a pokud má co říct (napsat) a její blog je zajímavý, nemám potřebu chtít vědět víc. Na druhou stranu, čtu i blogy, kde blogerka o svém soukromí píše a jsou pro mě zajímavé. Ale opět si vybírám, rozhodně nebudu chodit někam, kde rozhozený teenager píše, jakou má depku nebo jak ho sere boyfriend. To mě fakt nezajímá.
    No a jako blogerka, která píše o všem, co se kolem ní děje, balancuju mezi obojím. Na blogu zveřejňuju jak svojí práci, tak tipy, kam se vydat v Praze na jídlo, výstavu, atd., zveřejňuju občas i to, co jsem si vzala na sebe a pokud někam cestuju, což se děje poměrně často, přidávám i fotky a tipy z cest. Nicméně, většinou se nefotím, ale pár postů s vlastní fotkou tam už mám taky. Svého partnera, rodinu, přátele, nechávám stranou, nepřipadá mi vhodné je na blog dávat.

    OdpovědětVymazat
  25. Vida, zajímavé témě :)
    Původně jsme začal chodit na blogy kvůli recenzím výrobků, abych věděla, co koupit a co ne. To, že autorka občas přidá něco ze soukromí mi nevadí, beru to jako oživení blogu (sama u sebe vidím, že největší sledovanost mají u mě články s nekosmetikcou tématikou, tagy, apod.). Ale nerada chodím na blogy, které jsou jako deníčky - fotky a to, co dotyčná dělala. Moc mě nezajímá, že nějaká slečna/paní žijící stovky kilometrů daleko jí momentálně rohlík s nutelou a napíše o tom celý článek. Taky se kolikrát tomu nevyhnu, ale zmíním to třeba na fcb, nebo na konci článku, pokud mi to připadá zajímavé nbeo důležité pro blog (zkoušky...). Ale blogy založené čistě na to mě nebaví.
    A ej pravda, že čím víc toho blogerka o sobě odhalí, tím víc má anonymů. Normálně by se pak neobjevovaly komentáře: Tvůj manžel je nechutný. Na svatbě se vypadala lacině. Máte hnusný obývák. Jméno tvého mazlíčka je děsné. To už je jen na autorce, jak se s tím chce vypořádat. A na čtenáři, jestli bude na blog chodit.
    Jinak mi hlavně vadí blogerky svým jednáním než svým vzhledem/soukromím atd. Víc než rozdílní povaha mi vadí neodpovězení na komentář s dotazem, popř, když blogerka reaguje jen na své kamarádky...!

    OdpovědětVymazat
  26. Najít ten správný balanc je těžké jak v blogování, tak v životě. Mi nevadí zveřejnit svůj obličej (už se tak párkrát na blogu stalo :), když píšu třeba článek o líčení a podobně. Jak píše nade mnou Černá Moora, svoje spodní prádlo na blogu nikdy nevystavím, ani části těla s ním související :). Můj blog je taková směs toho, co mám ráda, nejvíce je zaměřený na kosmetiku a literaturu, ale ráda píšu články i na jiná témata. S anonymy zatím žádný problém nenastal, tak doufám, že tu míru "co prozradit a co ne" jsem odhadla správně. Jinak já si ráda přečtu i něco soukromého, ale značku tampónů a podobně opravdu vědět nepotřebuji :-).

    bourjoisgirl.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  27. Ráda čtu i o soukromí a upřímně, sama taky o něm napíšu. Mám ted blbý období a když to na mě padne, tak se vypíšu. Nevim, možná mi to pomůže, pomůže mi milej komentář, pomůže to, že jsem to ze sebe dostala i jinak než jen brekem.
    Ale je taky pravda, že někdy osobní čláky přeskakuju.

    OdpovědětVymazat
  28. Já mám ráda blogy, kde se něco dozvím, zjistím něco nového ať už o samotné blogerce, nebo celkově o módě nebo kosmetice. Když je na nějakém blogu fotka a u ní dva řádky, tak to mě neba:))

    OdpovědětVymazat
  29. Mě samotné tématické blogy moc nebaví, mám pak pocit, že čtu pořád to stejný:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!