čtvrtek 16. května 2013

Ladybox duben + jedno WTF + jak je to s tim kyslíkem v kosmetice + názor na ombré + má fashion posedlost


Dneska to bude dlouhé. Asi. Zrovna píšu úvod a už mi v hlavě naskakuje, co všechno vám musím sdělit, abych měla klid v duši. Je toho hodně, takže jdeme na to!

 Ladybox duben

Podle mě obsah super. Začíná to být dost různorodé. Od každého něco. 

Sprcháč Anatomicals krásně voní, design se mi taky páčí, ale osobně bych do sprcháče nikdy dvě kila nevrazila. Není to kosmetika, kde by byly účinky nějak podstatně vidět. Děkuji za vyzkoušení, ale já zůstávám u balea za 39kč.

Eveline 4D anticelulitidáč má výraznou celerovou vůni. Nepřijde vám? Cítím tam v tom dost silně řapíkatej celer. Tak nevim jestli se daly kosmetické firmy na zeleninové vůně nebo v tom má můj bulbus olfactorius kapánek nepořádek. Pokud věříte na krémy na celulitidu, tak asi budete nadšené, já věřím spíš na pitný režim, pohyb a masáže. S tímto gelem se ale masáže moc nedočkáte, protože strašně rychle na pokožce zasychá. Jo a je to vlastně peeling...ale to nijak zasychací situaci nezachrání. Osobně nic moc.

Zepter krém mě silně pobavil u Moory. Ještě jsem ho nezkoušela, ale též doufám, že se ze mne nestane hrnec. :D No osobně se mi vůbec nelíbí, že firma s hrncema vyrábí krémy, ale.... no já vlastně ani nevim, co na to říct. Prostě je to divný.

Kiss My Face šampon + kondicionér mi prostě vyloženě nesedí. Moje vlasy potřebují chemii a jakýkoliv dlouhodobý pokus to nějak změnit dopadá neslavně. Značku jsem neznala, alespoň jsem si rozšířila obzory.

MeMeMe rtěnka mě skutečně rozsekala. Jako úplně totálně. Vůbec jsem jí v Ladyboxu nečekala a vůbec jsem jí nečekala ani v Ladyobchodu a ani v dalších 3 obchodech. Neb jsem se domlouvala se zástupcem značky a byla jsem ujištěna, že jsem jediná, která tuhle značku bude v čr prodávat. No a takhle to dopadlo. Život je hořký. Doteď jsem nepochopila proč mi před 2 lety neodpověděli a teď jsou na světě hned 3 zástupci s touto značkou. Tak to jsem si musela upustit páru. Teď ke rtěnce. Je skvělá! Jako jedna z mála rtěnek skutečně hydratuje. Barva je sytá, ale výdrž mi přijde krapánek horší. Spíš se osobně na rtěnku dívám jako na lépe pigmentovaný rtěnko-balzám. Mám světlou variantu a úplně jí miluju! Jinak rtěnka je hodně měkká a tím pádem rychle ubývá..alespoň to ta moje dělá.



Kyslík v kosmetice

Aneb když se nevěří mně, tak se bude snad věřit učebnici biochemie. Mě docela překvapuje, že  překvapuje, že je kyslík toxický. Podnětné mi ale přišlo zamyšlení, jak je vlastně (a jestli vůbec) kyslík v kosmetice vázaný. Jestli tam kyslík skutečně je nebo ne, nevím. Každopádně tak jako tak beru kyslík v kosmetice jako podvod.






Ombré

Když na Přiznání blogerek přibyl názor na ombré, tak mi smíchy málem vypadly zuby.
Cituji:
"Děsí mě představa, že co nevidět budou po světě pobíhat houfy pomatenců s opravdu špatným ombré a zničenými konečky..."
Tak já s tim víceméně souhlasím. Teplá blond do tmavých vlasů podle mě nepatří. Vypadá to fakt jak odrost a ne jako ombré. Jedině snad v plavých vlasech by to vypadalo dobře, ale jinak prostě ne.  To máte jak s Joicy Couture teplákovkou. Je sice hnusná a vypadá jak od Vietnamců, ale protože stojí kolik stojí, tak je to in. Ale zase na druhou stranu musím říct, že pětibarevnej melír je daleko větší odvaz a nosila to před pár lety každá druhá. Když se to nositelkám líbí, ať si to nosej, mě to nijak nepobuřuje. Přeci jenom, já na holky až tolik nekoukám, ale sama bych si to na hlavu dát nenechala. Ale ono i na těch krabičkách je výsledek divnej. Hlavně ta třetí krabička. OMG?!

zdroj




Takhle si představuji ombré.

zdroj

Poslední dobou jsem propadla oblíkací mánii. Po několika letech utrácení za kosmetiku jsem si řekla, že bych taky mohla začít investovat do oblečení. Problém 1. je, že nesnáším zkoušení v kabinkách. Problém 2. je, že nesnáším zastoupení módních řetězců u nás. (Všechno napálený a výběr skoro nulovej). Proto to budu všechno řešit přes britský eshopy. Och paypale, jak jsem bez tebe mohla do 20ti let žít!?




Nejvíc sexy sáčko. Bezpodmínečně musím mít!


Občas je třeba i trocha romantiky.



Tento kabátek mě zaujal na první pohled. Škoda že nemají v mojí velikosti. :(


Kabelku od Michaela Korse opravdu moc chci. Já se na tu letní brigádu tak těšim. :)



No ale s tou unuděností kosmetikou to taky není až tak horký. U Lucifridy jsem si objednala Coralistu a Bald and Pale mě ukecala na vrnící pudr.

27 komentářů:

  1. Smíchy vypadly zuby? :-D WTF?

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavý článek... Jestli ten peeling opravdu voní jako celer, tak ho musím mít! Chci vonět jako celer!
    Ombré se mi popravdě nelíbí ani to, cos přidala jako dobrý příklad. :) Ale samozřejmě ať si každý má na hlavě co chce, klidně i žluto černého jezevce.
    Ta kabelka je krásná... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. žlutočerného jezevce :D ..já mám dneska nějakej vtipnej den

      Vymazat
  3. heh, no na obličej jsem ho zatím nezkoušela, ale ruka plechu odolala :D

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní21:26

    S tím ombré máš úplnou pravdu. Většina holek si ho dělá asi doma sama, po tmě a na koleni nebo nevim jak, protože to opravdu vypadá příšerně. Hlavně si myslím, že skoro žádná nepochopila, co to má být. To neni že jsem na půlce hlavy blond a zbytek mám černej, to má být zesvětlení konečků tak o 1-2 odstíny. Já o něm vážně přemýšlím, zvlášť, když uvedl l'oreal tu novou řadu, ale nechci dopadnout jako ty holky se spálenejma konečkama (haha, kdyby jen to). Takže si asi budu muset odkládat a jít do pořádnýho saónu, kde za to vypláznu 2 tisíce nebo si najít hodně zručnou kamarádku. Každopádně prosazuju přirozenost nebo naopak celou modrou hlavu, ale tyhle "odrosty" nikdy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To co je na obrázku asi chce dobrou kadeřnici, ale i doma se dá udělat dobré ombré, když si krapet šikovná. Chce to jen zesvětlit o odstín..nebo zesvětlovat postupně ke konečkům.

      Vymazat
  5. Zaujalo mě, že jsi napsala, že obsah super a pak ti vlastně nic moc nevyhovuje :DD
    Moc mě zaujalo to sáčko, které neměly ve tvé velikosti, to je odkud?
    A kabelka super, já mám (no dobře, napůl s mamkou :D ) MK hamiltonku taky v téhle krémové se zlatým :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě jsem myslela tak, že už se boxy se značkama rozjely, jsou tam věci, který třeba ani vůbec neznám. :)

      Vymazat
  6. Ad kyslík - omg, vždyť kyslík je prakticky ve všem :D a oxidativní stres /způsobeý volným kyslíkem/ není žádoucí....roto nás všude oblafávají těmi ANTIOXIDANTY. Vlastně jsou to docela vtipálkové. Vsadím se, že by se určitě našlo něco, kde budou inzerovat kyslík a antioxidanty zároveň :D /foto tvé biochemie se mi nechtělo číst, tak tady jen má troška do mlýna/.
    Velmi oceňuji, že jsi použila kvalitní zdroj informací :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jsem se zas po ranu pobavila, diky :))).

    OdpovědětVymazat
  8. No jasně, mě se dělá každé léto pěkné ombré samo :-D a jednou do roka je to až až :) no každopádně, po vygooglení se mi to na některých fotkách líbí, ale rozhodně ne, když to vypadá jak podle hrnce (když už jsme u toho Zepteru), jak je to třeba na těch krabičkách. Udělat ten přechod tak, aby to vypadalo přirozeně asi není tak úplně jednoduché, takže dělat to v domácích podmínkách mě opravdu neláká :(.

    Jinak s ladyboxem jsem také spokojená, smysl vyzkoušení si myslím splnili dobře.

    OdpovědětVymazat
  9. Jak zasycha, ked to je peeling do sprchy? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no dyť..rychle zaschne a já ho pak jen smyju...nebo to dělám špatně?

      Vymazat
    2. Já teda dávám na už mokrou pokožku, to to pak zaschnout nemůže :)

      Vymazat
  10. S tým ombré úplne súhlasím, ten prechod musí byť plynulý a prirodzený, nie pol hlavy hnedý a pol blond. A tak ma vytáča keď tu hrôzu niektoré nazývajú ombré...alebo keď niekomu odrastá na korienkoch farba, to je po novom tiež "ombré" :DDD

    productgirl

    OdpovědětVymazat
  11. Ombre na vlasech mi taky přijde jak odrost. Tomu jsem nepropadla. Ombre na nehtech je moje vášeň.

    OdpovědětVymazat
  12. Taky nechápu tu ombré mánii, na mne to prostě působí,že si dotyčná nechává odrůst blond barvu. Se ti nedivím, že tuto kabelku od Michaela Korse moc chceš, je krásná. Krajkový kabátek je pěkný, z kterého eshopu je prosím? O tom kyslíku v kosmetice to je zajímavé.

    OdpovědětVymazat
  13. s tvojim nazorom na ombre naprosto suhlasim! konecne niekto, kto to neospevuje ako nieco uzasne

    OdpovědětVymazat
  14. Vyčistila sis vlasy čistícím šamponem před zkoušením přírodní péče na vlasy? U mě to pomohlo...
    Podle mě se tam přes ty nánosy silikonů a bůh-ví-čeho neumí přírodní péče dostat. Teď koukám jako blázen co přírodní péče dokáže :)
    Jinak ohledně ombré. Víceméně s tebou souhlasím :) Ale je to těžké, chtít po všech, aby věděly jak má co vypadat. Češi nemají povahu na to, studovat jestli je to správně nebo ne. Dodnes např. některé dámy nepochopily jak mají vypadat gelové nehty :) Kamarádky mi říkají, že jsem moc náročná :) Já jim odpovídám, že když mají pěkný tvar nehtů, tak náročné být nemusí. Horší je, když se má nehtařka poprat s ,,nedokonalým" tvarem nehtů.
    Ale k tomu obrázku co jsi uvedla jako příklad. Přijde mi, že si tím trošku protiřečíš. Z hnědé do žluté blond je přirozené zesvětlení o několik odstínů? Já nevím, věrohodnější zesvětlení mi přijde právě na krabičkách, ale tam mají ten přechod moc násilný. Takže já bych si to představovala jako něco mezi :)
    Ale možná se mýlím :) V odstínech se nevyznám. Teplý od studeného opravdu nepoznám, stejně tak nepoznám jaký mám podtón pleti :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda si to nechám vysvětlit :)
      Sranda je, že na svých vlasech (před obarvením na černo) jsem měla něco jako přírodní ombré :D Ale to asi hodně lidí. Kořínky klasická česká špinavá blond a konečky uplně blonďaté :)

      Vymazat
    2. Teplá blond je do zlata a studená do stříbrna. Teplá blond v tmavých vlasech na mě působí jako odrost. Naopak plynulý přechod do studené blond na mě působí jako skutečné ombré. Není to samozřejmě na obrázku přirozené..ale spíš kreatívní, zajímavé a je vidět, že je to udělaní záměrně. U jednolitě odbarvených konců to na mě působí úplně naopak. ;)

      Vymazat
    3. Tak teď už tě chápu :)
      Chce to holt trochu...vlastně hodně...citu, který nemá každý. Já asi nebudu tolik háklivá na odstín jako spíš na ten opravdu plynulý přechod, který je vidět málokde.

      Vymazat
  15. Jo, mě se ombré hodně nelíbí. Většinou mi to připadá jako hooodně dlouhý odrosty :-D Bohužel sama trochu přírodního obré mám. Asi, že jsem před časem začala používat přírodní šampony a u hlav mám zdravé vlásky (a ty odrostlé méně zdravé). Jinak mě nenapadá důvod. Ale naštěstí je to jen z tmavě hnědé do méně tmavě hnědé, ale děsně mě to rozčiluje :-D Dřív jsem si vlasy občas barvila, ale to už mám dávno odrostlé a odstřihnuté..

    Mája

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!