pondělí 8. dubna 2013

Real Techniques Blush Brush


Na tvářenkový štětec od RT jsem se ukrutně těšila. Kupovala jsem ho na lookfantastic a co mi k tomu navíc přibalili jako dárek už víte. Stejnak jsem sel ale nejvíc ze všeho radovala ze štětce. Konečně mám doma legendu. A od Samanthy z pixiwoo! Juchůůů.



Když to vezmeme popořadě. Provedení je kvalitní. Opravdu nemám co vytknou. Líbí se mi vzhled, líbí se mi jemnost štětin, líbí se mi přátelská cena. Co se mi ale nelíbí, je totální použitelnosti štětce. Nevím, kde se u mne stala chyba, ale s tímto štětcem si tvářenku pořádně nenaaplikuju ani za boha. Tak jako, že spolupráce s bourjois tvářenkama dopadla blbě, jsem očekávala..ale že bude spolupráce špatná s jakoukoliv tvářenkou je pro mne veliké překvapení.

Tak zaprvé mi nesedí sestřižení štětin. Štětec by neměl být až tak moc do "špičky", měl by mít prostě větší aplikační plochu. Za druhé jemnost je opravdu, opravdu až moc velká. Téměř žádný produkt se do štětce nechytne, leda tak sypké minerální tvářenky. U nich ale při použití jiného štětce stačí pikomnožství, kdežto u RT musím spotřebovat o hodně víc. Podle mě je hustota nedostačující. Nezlobte se na mě, ale na pudrové produkty je potřeba hodně hustý štětec. RT jen lehce hladí tvář a nic z toho.




Opravdu nechápu, kde se berou ty oslavné recenze. Mě osobně přijde štětec jednoduše nefunkční. Asi jsem divná no. Jo a jinak si trošku nasypu popel na hlavu. Zpětně musím konstatovat, že i ta klasická modrá sadička na oči je taky pro mne osobně téměř nepoužitelná. Ze všech štětců se u mne uživil jen jeden a to ten na aplikaci očních stínů. Base shadow brush? Ani nevim.

Od slavné vizážistky bych osobně čakala daleko lepší provedení štětců. Tvarově jsou stětce nevyhovující a extrajemnost štětin taky není úplně všechno. Docela mi vadí i to, že se více méně musí štětce kupovat v sadách. Docela bych ráda vyzkoušela jeden na tvář ze zlaté řady, ale co udělám se zbytkem? To je docela nedomyšlené.Docela alarmující fakt je, že značka nenabízí pořádný blending brush. Osobně mi přijde lepší koupit si jednotlivé kousky, které přesně potřebuji, třeba i za vyšší cenu..ale mám alespoň to, co skutečně využiji. Zpětkně fakt RT nedoporučuji a spíš bych se poohlédla po Hakuro, Crown, Cozzette, Bdellium, Inglot atd.

Je mi jasné, že se mnou asi nebudete souhlasit, páč RT jsou u nás tak trochu nedotknutelné zboží, ale já jsem pro ně fakt nenašla pořádné využití. Práce s nimi mě absolutně nebaví. Momentálně používám asi nejvíc sadičku od Is Mine a jsem relativně spokojena. Ale určitě do budoucna budu investovat do lepších. ;)

 J.

p.s. plánuju hejt článek ohledně blogování obecně...pokud máte nějaké zajímavé podněty, které by bylo dobré do článku zařadit, neváhejte mi napsat na mail ;)

29 komentářů:

  1. nevím, nemám zkušenost, nemohu soudit,ale věřím, bylo by divný, kdyby každýmu vyhovovalo všechno!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. právě!...jsem si musela vylít srdéčko

      Vymazat
  2. no já ho mám doma... a taky jsem pro něj moc nenašla použití. jinak jsem asi divná, ale mě naopak přijde moc velký. prostě je to kus štětce a na tvářenku upřednostňuji čím menší tím lepší. necháme stranou, že jako jedinou tvářenku už pár měsíců používám jenom bourjois a na bourjois je tenhle štětec fakt krátký. ale když on mi přijde takový obrovský. ale jinak jsem z něho fakt nadšená, protože růžový, jemný, dá se postavit na stojato... prostě vodvaz ne. ale nepoužívám ho, protože ten tvar je na vyhození oknem.

    jiné to je u stippling brushe, ten miluji a používám pořád. no pořád je relativní, na minerální makeup mi nevyhovuje, bb raději dávám prsty, ale jakmile použiji obyčejný tekutý makeup, tak na to je real techniques stippling fakt suprový. no a jde postavit na stojato! že ano!!!

    jo ale zase abych nekopala jenom do RT štětce, tak mám doma i štětec na tvářenku illamasqua a taky jsem ho moc nepochopila. a pak mám ještě super jemný ultime a ten jsem taky nepochopila. takže ve výsledku tvářenku dávám se škrábavým noname nebo studio elfem (který nejspíš budu muset pasovat na nejlepší štětec na tvářenku ever!). asi jsem špatná blogerka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem věděla, že mě někdo pochopí..není co dodat...díky drahá ;-*
      jo a jinak s tim stavěnim máš pravdu..to se mi taky děsně líbí..měli by to ostatní firmy okopčit :D

      Vymazat
    2. jo stavění je cool. doufám, že to okopčí někdo, kdo bude rozumět mým tvářenko-štětcovým potřebám. takže: držadlo klidně nechat, ať se to staví a je to růžové, ubrat polovinu chlupů, tu druhou polovinu, co zůstala, na polovinu zkrátit, špička může zůstat, štětiny možná trošku zdrsnit, aby to taky sakra nabralo nějakou barvu, protože na rozdíl od většiny blogového světa, já se svými štětci nemazlím, já jimi maluji. děkuji!

      Vymazat
  3. Anonymní11:12

    To je škoda, já mám dokonce dva (u přítele jeden), protože ho zbožnuju. A tvářenka se mi s ním nanáší perfektně, skoro do ztracena a neviditelně a přesto to tam je. Na Bourjoisky je ale krátký, vyhovuje mi např. u Sleek tvářenek, které chce přejet jen jemně a hodně měkkým štetcem, jinak jsou moc výrazné. A meduňka má pravdu, bylo by divný, aby seděl všem. Ale už jenom pro tu měkkost si ho nech a občas se s ním pomazli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hej no..já nevim..jak píšu viď článek...já s při jeho použití vidím na tváři maximálně nej lehká nádech tváženky..a to jsem ho zkoušela i na extrémně pigmentované kousky...vyhovoval mi jen na sypké tvářenky...fakt nevím, kde se u mě děje chyba :(

      Vymazat
    2. Anonymní20:54

      Jo na sypké je boží - třeba na minerální tvářenky Lily Lolo :-) Jiné RT (ty ze sad moc nemusím, kromě domed shadow brushe, který je na oko šíleně maxi a dělám s ním korektor pod očima) mi spíš sedí ty jednotlivé a zrovna blush jooo. Nevěš hlavu, třeba na něj najdeš využití později a nebo ho daruj dál.

      Vymazat
  4. Tak tento stetec som mala na wishliste a VDAKA za usetrenych 13,50€ ci kolko vlastne stoji. Este by mi niekto mohol vyhovorit stippling od RT a tento mesiac som vyliecena:-).

    http://mojetvojenase.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. haha..to by se ti líbilo co?...abys nemusela utrácet...tak to teda kdepak! :D já bych takhle potřebovala vymluvit koule od guerlainu

      Vymazat
  5. já ho mám docela krátce a absolutně jsem si ho zamilovala. já se zase třeba neumím malovat těmi zkosenými tvářenkovým štětci. takže díky tomuto mi aplikace tvářenky konečně netrvá sto let a jde to pár tahy. a líp mi sedí na světlejší tvářenky, které potřebují vrstvy. u více pigmentovaných kousků sahám po jiném štětci. jedním tahem mi to s ním také nejde. a starter set na oči ke mně doputoval také a z toho jsem velmi rozpačitá. snad ani u jednoho štětce nevím, co s ním. :-D ale mám je krátce, třeba mě ještě něco napadne. ale prvotní pocity byly rozhodně zklamání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. starter se je k ničemu...musím si nasypat popel na hlavu..ale zpětně musím říct, že pr štětce nemám nejmenšího využití..člověk by od profi vizážistky čekal víc

      Vymazat
  6. Mám ho zrovna objendaný, tak jsem zvědavá. Vždycky mě rozhodí, když si něco objednám a hned ráno vyjde na nějakým blogu negativní recenze... :o/ Do teď jsem četla samo pozitivní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hej to mě taky vždycky naštve :D :D :D
      buď v klidu..že nesedí mě ještě neznamená, že nesedne tobě ;)

      Vymazat
    2. Do teď jsem měla takový tužší a chtěla jsem jemnější, akorát koukám, že by se už vyplatilo koupit dva v zahraničí než jeden přes český dodavatele.

      Vymazat
  7. Po tomto štětce jsem hrozně dlouho toužila. Na tvářenku mám doma MAC 109 a maximálně mi vyhovuje. Jen by mohl být maličko jemnější. Od RT mám stipping a expert face brush a oba miluju. EFB je úžsně univerzální. Používám ho na minerální makeup, bronzer, pudr a i tvářenka s ním jde krásně nanášet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mac 109 nebo aspon myslim, ze ho mam bych pro hrubost nejradsi vyhodila z okna ;)

      RT zadnej nemam ale presne tento tvar stetce je pro me naprosto nepochopitelnej a su si skoro iista, ze by me taky nevyhovoval....takze myslim, ze je nas vic takovych

      Vymazat
    2. Dáši...já to taky nechápu! vůbec mi to s ním nejde...:( to už radši použiju štětec na pudr

      Vymazat
  8. a to já ho mám zase moc ráda :) na zapečené věci je teda nepoužitelný, protože s ním nic nenabereš, ale třeba na svojí milovanou Blush Horizon nic jiného nepoužívám. Líbí se mi, že se s ní dá barva rozetřít skoro do ztracena a je decentní, což je s drobnějšími štětci někdy větší a zdlouhavější práce :) Ale každému sedne něco jiného. Z té fialové řady zkus ten Deluxe Crease brush použít na korektor, je na to úplně skvělý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no jasně..šak každej preferuje něco jiného...jen mě prostě zklamalo, že po všech kladných recenzích zrovna mě nevyhovuje :(

      Vymazat
  9. Anonymní16:21

    Vypadá ale dobře :)))

    http://nikol-kach.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem s Real Techniques spokojená, mám stipple, powder a core collection a všechny jsou jemné a skvěle použitelné. Pravda je, že jsem přemýšlela i nad fialovou sadou nad oči, ale tu jsem si naštěstí nekoupila, protože bych ji nakonec nepoužívala. Tak nějak jsem zvyklá na jiné typy štětců.
    Bibi

    OdpovědětVymazat
  11. Ja mám RT štetce na oči a dva na tvár a myslím si, že sú super. Tento na lícenku sa ešte len chystám kúpiť ale teším sa na neho i napriek tejto recenzií.

    OdpovědětVymazat
  12. Tak aspoň, že pěkně vypadá, bude se hezky vyjímat na poličce :D.

    OdpovědětVymazat
  13. já ho zbožňuju a tvářenka se mi s ním nanáší skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  14. Já si dle Tvojí receze nedávno koupila UBU štětce v PEMI, a i když jsou strašně kýčovitě barevné, tak ten štětec na tvářenku mi vyhovuje právě seřezáním těch štětin. Vůbec nevím, jestli bych si poradila s tímto tvarem, jak sama píšeš. Ráda bych ještě i jiné štětce, tak ještě pořád hledám. Nicméně od UBU mám i blending na stíny a taky mi vyhovuje - i cenově, takže do těhle, byť kultovních asi nepůjdu a zkusím jiné, které doporučuješ....Díky za fajn tipy:)

    OdpovědětVymazat
  15. Po tomhle štětci mlsně koukám už hodně dlouho - díky, žes mi ušetřila drahý nákup. Já si v poslední době netradičně oblíbila RT Stippling brush - právě na tvářenku. Na makeup ho už moc nepoužívám, a nějakým omylem mě napadlo ponořit ho o tvářenky. A ono to funguje! :-) Dokonce na Bourjois... :-)

    OdpovědětVymazat
  16. mám ho už od listopadu a nemůžu si stěžovat, barvu mi nabírá dobře. Pouze u zapečených produktů nepomůže. Jinak jsem s ním spokojená :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!