úterý 26. února 2013

Záhada kolem obličejového oleje Saloos


Dnešním článkem si nejsem úplně jistá...ale prostě mi to nedá a musím se s Vámi podělit o jednu kosmetickou záhadu, která se u nás doma z nenadání vyskytla. V jednom vydání Ladyboxu se objevil obličejový olej pro zralou pleť Saloos Granátové jablko. Docela jsem nad ním frfňala...protože prostě olej pro zralou pleť???..co s tím mám jako dělat??? No tak nic...dala jsem ho mamce s tím, že ho stejnak asi používat nebude, ale nakonec tomu osud chtěl a mamka mě poprosila, abych jí koupila plné balení..protože ten olej je prostě naprosto skvělej. Trochu jsem zbystřila...tak kosmetická blogerka se ve mně projevila. No mamka popisovala účinky " jako že jí zgumovatěl obličej" :D. Převedeno na naše myšlení..měla pleť hladší a pružnější. Vrásky jí olej sice nevyhladil, ale pleť působila svěžejším dojmem.



Nu tak jsem mamce tedy pořídila plné balení. Myslím, že stálo 160kč, takže žádná veleinvestice..naštěstí. Kámenem úrazu jsou účinky plného balení. Vážení, olej v plném balení z nějakých záhadných příčin nedosahuje kvalit vzorku. Je to velice prazvláštní, ale je to tak. Mamce už jejen negumovatí obličej, ale její pleť už není tak projasněná. Tak mohly bysme říct, že už si pleť na olej zvykla a už tolik nereaguje..ale to není tak docela pravda. Naprosto objektivně musím říct, že konzistence oleje ve vzorku je odlišná té v plném balení. Ve vzorku byl olej hodně hladký a olejovatý... to je popis, že? Do pleti se lépe vpil. Ten v plné verzi na pleti jakoby drhne. Nevpije se do ní a neprojasňuje. Je to docela zvláštní....hodně zvláštní. Neumím si to nijak vysvětlit. Snad jen...že by výrobce dělal vzorky kvalitnější, aby nalákal a plná balení šulil? Tomu se mi nechce moc věřit.

No nicméně otázka na závěr...už se některé stalo, že vzorek výrobku měl jinačí vlastnosti, než ten samý výrobek v plné velikosti?


Stále se můžete účastnit dražby o Jarmark Marnosti Box. Dražba bude ukončena ve čtvrtek o půlnoci, tak si pospěšte. :)

21 komentářů:

  1. Anonymní18:21

    Hmm možno vzorka je staršia... lebo sa stáva, že niekedy výrobcovia pozmenia zloženie...

    OdpovědětVymazat
  2. já si myslím, že i plná balení jsou každá várka jiná, např. dle dodavatele jednotlivých olejů a podobně. Třeba u nobilisu jedna maska - stejné složení, ale úplně rozdílné vůně - první smrděla, pak psali, že změnili dodavatele lecitinu a maska už nebude tak intenzivně zavánět....myslím, že suroviny nejsou nikdy totožné, zvlášť, když se jedná o přírodní produkty...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to se mi zdá jako docela pravděpodobné vysvětlení

      Vymazat
  3. Ja tohle slysela ze udaje se takhle fixuji parfemy. Ze vzorky se delaji kvalitnejsi/vic parfemace, aby se nalakaly lidi a plna velikost uz neni stejna...ale co je na tom pravdy, tezko rict.. .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem slyšela jednu verzi co píšeš ty a pak druhou, že zase testery míň vydržej, aby si je spořivé dívky nekupovaly místo klasických prodejních dražších balení. pravdu asi nikdy nezjistíme :D

      Vymazat
    2. pravda není ani jedno ;) testery mají jen jiný flakon, ale jsou stejné jako vůně

      ale co se může stát, že se tester v parfumerce časem prostě zkazí - zejména v Sephoře je to na těch zářivkami zahřívaných policích dost pravděpodobné, když tam stojí dlouho - no a pak může dojít k tomu, že nevoní (na začátku je cítit alkohol a zbytek vůně je slabý), nebo naopak se složky trochu promění a zdá se, že voní jinak (klidně i silněji)

      Vymazat
  4. A já mám pocit, že fixlujou všechno. Vzorek mi sedne každý druhý a když se pak rozhoupu a něco pořídím, vetšinou s plným balením dostaví i vystřízlivění:)
    Ale v případě olejů bych to viděla jako Meduňka.

    OdpovědětVymazat
  5. To je zajímavý, ale možná je to fakt tím, co psala Meduňka. Já jsem se Saloosem spokojená, mám od nich teda hydrofilní odličovací olej a supr trupr.

    OdpovědětVymazat
  6. Nemohlo by to být i tím balením? To ve vzorku má tmavé sklo, možná v něm olej líp udrží svoje vlastnosti nebo tak něco :)

    OdpovědětVymazat
  7. Nikdy se mi nic takového nestalo. Nejpravděpodobnější mi přijde vysvětlení Meduňky. Bylo by totiž velmi divné, kdyby firma vyráběla kvalitnější vzorky - znamenalo by to, že by firma musela vyrábět prakticky dva odlišné výrobky, což by se jí nemohlo vyplatit, bylo by to pracnější a dražší.

    OdpovědětVymazat
  8. Tento olej na obličej jsem si hodně oblíbila, ale teď si nejsem jistá, který mám doma, myslím ale že to je ylang ylang. Na mladistvou pleť je ale rozhodně a jsem s ním velice spokojená. Mažu si s ním ksichtík na noc a pleť mi přijde, že je po něm hydratovaná.

    http://umaleprincezny.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Přesně tak, stává se to u vzorků parfémů, jinak u kosmetiky jsem tohle ještě nezažila.

    OdpovědětVymazat
  10. já mám to samé s hydrofilním odličovacím olejem! v LB jsem měla vzoreček, používala jsem ho každý den na odlíčení a byla jsem z něj naprosto nadšená, takže jsem koupila plné balení ... a co se nestalo? olezl mi celý obličej a začaly se mi dělat suchá místa :( do teď tomu nemůžu uvěřit a říkám si, že mu dám ještě šanci, ale zase se bojím, páč jsem po tomto zásahu léčila pleť dva týdny :(

    OdpovědětVymazat
  11. Třeba bylo to plné balení nějaké...eh...zkažené? Já jsem tohle ještě nezažila, ale je to teda dost nepříjemné :-/

    OdpovědětVymazat
  12. Přesně to samé se mi stalo naposledy se vzorečky a plným balením růžového krému od Lavery (vzorečky byly tuším v LB?). Ze vzorků jsem byla nadšená, jak z výsledků, tak ze silné vůně, při které se mi krásně usínalo a kterou jsem z pleti ještě dlouho cítila. Koupila jsem si plné balení a jako bych dostala slabší verzi téhož - vůně o dost slabší, cítím ji jen chvíli, to nadšení z krásně hydratované pleti je pryč - hydratuje, ale taková pecka to není. Výsledky se samozřejmě můžou měnit podle aktuálního stavu pleti, ale na vůně mám paměť, tak mi to přijde zvláštní. Budu si muset sehnat někde ještě jeden vzoreček a porovnat..

    OdpovědětVymazat
  13. Holky, díky za komentáře.
    Těžko říct, jestli je to opravdu vinou jiných dodavatelů, ale přesto se přece dva stejné výrobky nemůžou až tak lišit účinky...chápala bych třeba vůni..ale účinky by měly být podobné ne?

    OdpovědětVymazat
  14. Já měla takový pocit nedávno u jednoho krému. Přišlo mi, že ve vzorečku (měla jsem asi tři pytlíček) naprostá dokonalost a když jsem koupila celé balení, byl sice dobrej, ale už ne tak úplně dokonalej...

    OdpovědětVymazat
  15. Úplně to samé se mi stalo s meruňkovým peelingem od Freemana - v malém pytlíčkovém balení líp voněl a byl jemnější, než plná verze... záhada :)

    OdpovědětVymazat
  16. Teď nad tím právě přemýšlím, mám taky vzoreček odličovacího oleje granátové jablko od saloosu a pak velké balení růžového dřeva (jasně, rozdíl v aroma oleji, ale toho tam není zas tolik) a vzoreček teda vůbec není mastný a pleť je po něm hodně jemná, ale po tom normálním je mastná dýl a má jinou konzistenci o.O

    OdpovědětVymazat
  17. Anonymní12:37

    Musím bohužel za sebe potvrdit, že se mi to stalo několikrát i u kosmetiky a jak už někdo zmiňoval, jednotlivé "várky" se dost lišily. Např. Krém Garnier v malém plastovém červeném kelímku (běžně k dostání kolem 40 Kč) zezačátku božsky voněl jakoby po jahodách a "čistotou", stejně tak jeho účinky byly neskutečný, byla to až návyková záležitost :)
    Ovšem když jsem ho kupovala asi po páté, vůně byla najednou tatam a na krém pleť začala reagovat jako na jakoukoliv jeho běžnou nejlevnější supermarketovou alternativu. Nechápu tyhle obchodní triky, přece když chci zisk, musím se snažit si udržet zákazníky, ne? Vždyť za ten krém bych dala i desetinásobek, kdyby si udržel původní vlastnosti.

    OdpovědětVymazat
  18. Dobrý den,

    ráda bych za společnost Saloos, reagovala na Váš článek.
    V žádném případě plné balení našich produktů není méně kvalitní než vzorek. Olej, který je ve vzorečku, má naprosto stejnou recepturu a kvalitu jako je v balení 20ml s kapátkem. Tyto produkty jsou opravdu naprosto identické. Velmi si zakládáme na kvalitě našich výrobků. Při výrobě olejů jde určitá část na rozplnění do vzorečků a do větších lahviček.
    O kvalitě tohoto oleje se můžete přesvědčit v několika dalších článcích od jiných blogerek, jejichž ohlasy jsou naprosto úžasné.
    Věříme, že i nadále budete spokojenou uživatelkou této přírodní a BIO kosmetiky Saloos.
    Za společnost M+H, Míča a Harašta s.r.o., (Saloos), Lenka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!