neděle 17. února 2013

Levnější alternativy paletky UD Naked


Paletku Naked od Urban Decay známe asi všechny. Neexistuje nikdo z blogosféry, kdo by jí nechtěl nebo nevlastnil. Chápu, že pro někoho je cena 1000+ docela přemrštěná, tak jsem se rozhodla udělat takový minipřehled paletek, které se nechaly Naked inspirovat, nebo jsou jí minimálně podobné.


Nyx Nude on Nude

Tato paletka vznikla v době, kdy byl Naked úplně vyprodaný a nedalo se k němu vůbec nijak dostat. Nyx sice neobšlehl komplet obsah, jen se nechal se inspirovat neutrálními barvami, které tehdy frčely. Paletka obsahuje i lesky na rty v dolnějším patře. Mě osobně se paletka docela líbí.

cena: cca 500kč

zdroj
zdroj

The Balm Nude'tude 

Přiznám se, že o osudu této paletky jsem se moc nedočetla. Jestli zareagovala na poptávku po Naked jako předchozí Nyx tedy nevím. Mě se paletka taky líbí. Řekla bych, že i barvy jsou Nakedu více podobné. Balení je trošku infantilnější, ale na to jsme u theBalm zvyklé. Cena není poloviční, ale kvalita je podle recenzí obdobná s Nakedem.

Cena: cca 800kč

zdroj

zdroj

MuA Undressed 

Vlna MuA dorazila i k nám. Mně osobně není tato kosmetika nijak sympatická, ale budiž. Takže Undressed by měla bát přesná kopie Nakedu. Teďka vyšla i kopie Naked 2 pod jménem Undress Me Too
cena: cca 120kč


zdroj




E.L.F. Natural Eye 

Tato paletka je nejlevnější ze všech, ale obávám se, že už asi nepůjde sehnat. Mrkla jsem na český eshop a je vyprodaná. Je to jakási limitovaná edice, takže snad se jen mrknout po ebayi. Řekla bych, že podoba je docela věrná.
cena: 89kč  

zdroj


zdroj

Těch dvojníků by se samozřejmě nešlo více, ale mně tyhle přišli jako nejzajímavější. Pokud bych měla osobně paletku cenově zhodnotit, tak mi vlastě vůbec drahá nepřijde. Obsahuje 12 stínů...takže jeden vyjde na 83 kč a štětec máte k tomu zdarma. Což je na úrovni stínů třeba od Catrice. Kvalita a výdrž je naprosto někde jinde. 

Jája 

31 komentářů:

  1. Mě se asi nejvíc líbí ta od elfu, je podle mě asi nejvíc podobná Naked a i když teď není, tak věřím, že až vyjde u elf nějaká nová kolekce, že zase bude, ony se tam ty věci hodně opakují:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já elf moc nesleduji, tak děkuji za informaci :)

      Vymazat
  2. tak jsem asi divná, ale já to té Naked netoužím ani jsem nikdy netoužila.... neb jsem přišla na to, že se o něčem tak moc mluví, tak bývám ve výsledku nepříjemně zaskočena realitou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já souhlásím..mám pak příliš velké očekávání a o to větší je pak zklamání.

      Vymazat
    2. No jasně...takto dopadlo mé očekávání třeba z erase paste od benefitu. :D

      Vymazat
  3. Já už jí mám na cestě, zrovna včera jsem jí objednala, bude to první věc z mojí první výplaty :D :D
    Jinak mě to, že o ní každý mluví neodrazuje, už jednu UD paletku mám a ty stíny jsou prostě úžasné! A souhlasím, že drahá se mi taky nezdá. Pro někoho, kdo nosí stíny často a má rád přirozené odstíny, je úplně úžasná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a ještě mě napadá, že od NYXu je super taky tahle:

      http://www.kosmetika-usa.cz/sety/2350-nyx-butt-naked-makeup-set.html

      Vymazat
    2. Tak víš co..UD Naked je UD Naked :DDD

      Vymazat
    3. No právě, mě to za ty peníze prostě stojí, třeba z MUA bych takovou radost prostě neměla... :)

      Vymazat
  4. Hele já odpřisáhnu na co je libo, že po Naked ani Naked 2 a ani Naked Basic netoužím, nikdy jsem nechtěla a nešetřím na ni, neb ji prostě nechci :)) Je to divný, ale i tací se najdou ;)
    Ale přehled hezký, dala sis s tím práci a myslím, že to bude pro leckoho užitečné. Ještě bych možná doplnila to Au Naturel od Sleeku, nebo ne?
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasan..ne všem se líbí Naked :)

      Na Sleek jsem taky koukala a přišlo mi, že bych musela dát dohromady Naturel, Storm a Special, aby mi to jakž takž dalo Naked..takže jsem nakonec nezařazovala

      Vymazat
  5. Hezký přehled, tu Nude tude vidím poprvé. Já právě nejsem fanoušek kupování jednotlivých stínů různých značek nebo paletky kolem stovky, které jsou pak k prdu, takže teď dost uvažuji nad koupí Naked 2. MUA mi moc sympatická není, možná to bude tím momentálním davovým šílenstvím. Jinak od NYX mám tu paletku Nude on nude, ale v té mini cestovní verzi, stíny jsou super, můžu doporučit, ale ty lesky mě nenadchly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám naprosto stejný názor co ty.. Na tu menší paletku jsem taky koukala...ale zase si myslím, že když už mám tolik "nudných" stínů, tak bych jí asi nevyužila

      Vymazat
  6. Zajímavé srovnání a určitě inspirativní, mně osobně se Naked hodně líbí barvami, ale nemám ráda třpytivé stíny, a v ní jich je požehnaně takže zatím téhle "blogové masáži" :)úspěšně odolávám

    http://londie-for-more-beautiful-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky nesnášela třpytivé stíny....ale postupem času se to u mě nějak vytříbilo..škoda že se u nás Naked neprodává v parfumerii.páč bys mohla osobně vyzkoušet...on ten třpyt není zas takovej ten klasickej třpyt..přijde mi no..sofistikovaně :D

      Vymazat
  7. Anonymní13:31

    Nejvíc se mi lípí paletka od TheBalm. Je mi sympatické, že neobsahuje jen hnědé a šedé stíny. Jen ji zaboha nemůžu sehnat někde, kde posílají do Čech..natož za takovou cenu, co je v článku :-/

    OdpovědětVymazat
  8. naked jedna dvě tři pět osm... děkuji nechci. jako jo, kdyby si mě mučila a řekla, že buď jo nebo mám do konce života jakoukoliv kosmetiku zakázanou, tak beru... ale jinak fakt nepotřebuji.

    ještě bych do přehledu přidala silk naturals a možná i další značky minerálního makeupy nějaké naked dupes mají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. týjo, tak to je taky docela povedenej kousek..pro mě docela novinka..díky :)

      Vymazat
  9. Asi před dvěma dny jsem četla, že MUA kosmetika udělala i paletku inspirovanou Naked2.
    MUA 12 ShadeUndress Me Too Palette
    http://www.kosmetika-usa.cz/mua-make-up-academy/2768-mua-12-shadeundress-me-too-palette-paleta-ocnich-stinu-ve-stylu-urban-decay-naked-2.html

    OdpovědětVymazat
  10. Výborný článek! O paletce Nude'tude jsem doposud neslyšela a přijde mi velice povedená. Nakedku doma sice mám, ale Nude'tude mi barveně přijde možná zajímavější. Jinak mi přijde, že nedostižnost UD stínů je spíše v trvanlivosti, takovou jsem u žádných jiných neviděla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ taky bych řekla, že ta trvanlivost je dobrá..teda výborná. :)

      Vymazat
  11. Hezký článek a srovnání paletek :-) Já po Naked zatím netoužím. Ne že bych na ni neměla, ale naprosto mi vyhovuje Undressed.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli ti vyhovuje Undressed, tak je Naked zbytečná :)

      Vymazat
  12. Já mám tu od MUA a za ty peníze není vůbec špatná. Tyjo, a ta od Nyxu mi přijde hrozná co se týče designu, jak od Vietnamců...

    OdpovědětVymazat
  13. Jájo, já jsem hlavně nadšená z toho, jak jsi pěkně spočítala, že Naked vlastně vůbec není drahá. To mě vůbec nenapadlo :D. Mám Undressed od Mua a jsem z ní nadšená. Hlavně z těch odstínů, se kterými mě to moc baví, i když jsou tak nenápadné. Tak si právě říkám, že bych investovala i do ikony Naked, kvůli výdrži, kvůli kvalitě, kvůli té ikoně (normálně mě to nebere, ale u této paletky je to trochu posedlost). Mám ji objednanou od sestry jako dárek z dovolené v USA, na který si doplatím. Alespoň trochu oblbnout svědomí :D. Ale to od Silk naturals vypadá taky skvěle a navíc přírodní? Bude to těžké rozhodování, jestli sestra misi nesplní a já budu objednávat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně, že to není vůbec drahý..vlastně většina paletek od těhle značek je po přepočtu docela dost levná záležitost..doufám, že budeš taky spokojená :)

      Vymazat
  14. Ta The Balm Nude'tude vypadá docela dobře :) Do té od nyx a elfu bych nešla.
    howtobedivine.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nad theBalm taky přemýšlím, ale asi by se mi spousta stínů doublovala :(

      Vymazat
  15. ted me asi roztrhate, ale ja si porad myslim, ze se vyplati nasetrit na NAKED, protoze tu budete mit mnoooohem dele nez ty nahrazky..

    MUA Undressed vypada po 3 pouzitich jako NAKED po roce :(

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!