neděle 20. ledna 2013

Oční stíny: M.A.C vs. Inglot


Víte co nesnáším u jiných na blogu? Hele sorráč..jsem moc článku poslední dobou nepsala. Se polepším no. A další článek u ní vidíme za měsíc. No jako já na to teďka docela dlabu, ale mám pro to naprosto seriózní omluvu. Připravuji pro vás něco eňo-ňůňo. Normálně závidim sama sobě, co zrovna organizuju. :D Ale počkejte si ještě tak 3 týdny, než dám všechno do kupy. Haha...tak teďka vás budu slušně napínat!

No a taky se mi nějak poslední dobou nechce psát. Jsem děsně ultralíná a nemyslím si, že byste stály o články "z povinnosti". Páč jako tam by nebyl ten můj šarm, kterej jistě všechny tak milujete. :D

Tak jo. Dneska si dám takovej trošku kontroverzní battle. Asi se mnou bude půlka souhlasit a půlka nesouhlasit, nicméně si sama za každým napsaným slovem stojím. Chtěla bych porovnat oční stíny Inglotu a Macu.

Od Inglotu mám 7 stínů a od Macu 5. Pár maců jsem odzkoušela i u kamarádek. Od každého mám nepočítaně odsypků pigmentů.

omlouvám se za kvalitu, pouze ilustrativní foto


Tak co čekám od stínů? Hlavně super pigmentaci, jemnou konzisteci, žádné velké třpytky, zajímavé efekty, dobrou výdrž bez opadávání a velkou barevnou škálu.

Inglot

+Pigmentace je super.
+Barevná škála je o dost větší než u Macu.
+Stíny jsou měkčí než Mac, lépe se s nimi pracuje.
+Výdrž je standardní.
+Jsou o polovic levnější...no v přepočtu na gramy vlastně několika násobně levnější.
+Z mého pohledu je obchod daleko lepší a vizážistky jsou mnohem příjemnější.
+ Vetší gramáž. 3,2g

-Ačkoliv je cena nižší, tak oproti Polsku jsou ceny napálené většinou o 100%, ale tak jsme v ČR, žejo.
-Pouze jeden obchod v ČR.
-Třpyt není tak jemný jako u stínů od Macu.
-Pigmenty jsou hruběji mleté. Jeden mi dokonce tak podrápal víčko, že jsem ho rovnou hodila do koše.

M.A.C

+Třpytivý efekt je prostě daleko sofistikovanější než u Inglotu.
+Po Praze je více prodejen.
+Spousta zajímavých limitek
+ Pigmenty od Macu jsou úžasně jemné a řekla bych, že lepší jsem v ruce neměla.
+Některé stíny mají tak nádherný barevný efekt (např. Woodwinked), že podobný asi pravděpodobně jinde nenajdete.

-Kosmetika jako celek je u nás opět silně napálená.
-Kosmetika mi osobně přijde jako " Mnoho povyku pro nic"
-Někdo tvrdí, že jsou stíny hůře pigmentované. Osobně si to nemyslím.
-Vizážistky jsou mi nesympatické a stejně tak blbě osvětlené prodejny.
-Menší barevná škála.
-Stíny jsou pevněji slisované a blbě se mi s nimi pracuje. Někdy tak blbě, že musím použít místo štětce prst.
-Matné stíny jsou naprosto průměrné, škoda peněz.
-Menší gramáž 1,5 gramů


Tak si to krapet shrneme. S Ingloťáky se lépe pracuje, jsou super pigmentované, ale hloubku efektů u nich nenacházím. Naproti tomu mac je drazší, blbějc se s ním pracuje, ale zase některé efekty jsou fakt vymakaný. Pigmenty umí Mac taky rozhodně lepší. Tak si to přeberete jak potřebujete. Já jsem vám předložila holá fakta.

20 komentářů:

  1. Je fakt, že do Inglotu se pořád nemůžu dohrabat. Mac je mi sympatický, ale většinou mě baví víc limitky než stálá kolekce. Takže asi je čas nakouknout do Inglotu a porovnat.
    Každopádně úvodní hele sorráč :D :D To mě odzbrojilo :D Nicméně jsem tedy zvědavá na eňo-ňůňo projekt :) B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jono jsem ráda, že jsem tě pobavila :D

      No limitky má mac skvělý..ale vždycky se dostanu už jen k vybrakovanýmu stojanu :D

      Vymazat
  2. Jsem napnutá jak kšandy :D
    Nevlastním ani jeden stín od inglotu, ani od Mac, takže si ani nedokáži představit jak se s nimi pracuje :D
    Zajímavý souboj ;) :)

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní21:59

    Nesouvisí to eňo-ňůňo náhodou s boxem? ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Achjo, takle nás napínat 3 týdny dopředu. Jsem teda šíleně zvědavá:) Jinak skvělý článek, potěšil mě, Inglot stíny mám a mám je moc a moc ráda. Od MAC mám odstín Knight Divine, ale jako že bych si z něj sedla na zadek, to vůbec ne. Ale právě mi přijde, že to je spíš tím humbukem, co kolem MAC stínů některé holky dělají, pak člověk čeká nemožné:) Jediné stíny, ze kterých jsem si zatím na zadek sedla jsou Urban Decay, mám je od Vánoc a nepřestávám žasnout, jak jsou super:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Urban Decay mám taky moc ráda...ale u mě je to s kosmetikou takový návalový..jednu dobu děsně miluju to..pak zase to..no a teď mám number one Inglot :)

      Vymazat
    2. Jasně, to chápu:) Fakt mě to potěšilo, protože jsem slyšela na Inglot i strašnou kritiku a moc to nechápala, já mám doma plnou tu paletku na 10 stínů a jsem spokojená se všema:)

      Vymazat
    3. naprosto souhlasím...stíny MAC jsou málo syté,málo pigmentované,málo zářivé,u lesklých stínů málo lesklé..mám srovnání s Inglotem,Artdecem..všechny tyto dražší stíny jsou pruměrné stíny... nechtějte vědět jak dopadl souboj svou rozjasnujících lesklých stínů od Mac vs Essence......Mac to projel na celé čáře....už bych ten šunt MAC nekoupila!

      Vymazat
  5. Já mám zatím jen 4 Inglotí stíny, ale jsou fakt super. Jenom jeden je o něco málo míň pigmentovaný než zbylé tři, ale i tak je to furt ok za tu cenu :) Teď si mě vlastně přivedla zpět k myšlence, že se tam asi zítra stavím koupit další paletku z toho jejich freedom systemu, abych mohla sbírat další :))
    A dnes jsem přišla k mac vybrakovanému stojanu s limitkou já :D moje vysněná Hot Chocolate lipstick mi asi není souzená :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ha... a my v Brně si můžeme nechat zdát o obojím :( Jinak moc pěkný shrnutí. A mimochodem, už se moc těším, až to zorganizuješ páč věřím, že to bude stát za to! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tragédie :( Fakt už mě štve, že v Brně prostě NIC není!

      Vymazat
    2. Hele já jsem z vesnice, kde máme jen potraviny flop a nejvíc v okolí je asi tak drogerie teta :D...kdybych neemigrovala do Prahy...tak no...vy si stěžujte :D

      Vymazat
    3. A já si myslím, že si stěžujeme oprávněně... :D
      Jako ze začátku mi taky Brno přišlo děsně super cool, páč tam u nás na Vysočině, no, škoda mluvit... Ale postupem času člověk zjišťuje, že tady fakt nic pořádnýho není :( Po studiích taky emigruju a basta! :D

      Vymazat
  7. Ježiš, to su teda napnutá!

    Jinak, můj názor na MAC znáš :) Vím, že jsem k němu možná až přehnaně nekritická, ale už jsou to roky, co ty stíny používám a jsem strašně spokojená, prostě to není jen takový to jééé koupím si to, su nadšená, ale po měsíci to švihnu mezi ostatní a mám další lapač prachu. Opravdu mi ukázkově slouží denně :)

    Mít po ruce Inglot, určitě bych vyzkoušela, ale už teď nevěřím, že jsou lepší :)

    Ale vůbec nesouhlasím s tím, že matný jsou nic moc - já teda lepší ještě nenašla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak ty jsi taková macová fajnšmejkerka..já se přiznám, že mě osobně mac celkově jako kosmetika nezaujal, tak k němu mám krapet odtažitej postoj...ale rozhodně si nemyslím, že je špatnej..to vůbec ne..

      Vymazat
  8. Mám jednu paletku od Inglotu (5 stínů) a jsou ok, neřekla bych úplně světové, ale svou práci odvedou dobře. S názorem na Mac se s tebou shodnu, podle mě to je také mnoho povyku pro nic a americké blogerky se skříněmi narvanými pouze Mac mi lezou krkem :D

    OdpovědětVymazat
  9. Mám Mac stíny..a v životě už bych to nekoupila....žalostné je srovnávat rádoby předražený luxus MAC...s obyčejnými drogerkovými stíny...lépe pigmentované a barevně sytější,víc krycí už jsou stíny od Loreal,Dermacol nebo Essence......to samé co o Mac,platí o Inglotu,Artdecu..palec dolů ..už bych to nekoupila

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!