středa 23. ledna 2013

Nenávidím Essence balzámy!


Přátelé,
nesnáším u kosmetiky jednu věc. Když mi výrobek vyloženě škodí! Nemluvim o tom "jo jasně, každýmu sedí něco jiného"...ale o tom..to si snad dělaj ze mně srandu. Dneska budeme mluvit o tom jak v Essence nevychytali balzámy na rty.

Nevim jestli jejich Kiss Care Love je v prodeji nějak dlouho, já jsem si ho všimla asi před 2 měsíci. Moc po Essence nekoukám krom jejich limitek, takže mě tenhle balzám na první pohled docela zaujal. Stál 29,90kč. Obal mi připomíná Baby Lips od Maybelline. Náhoda? Vůně se mi taky celkem zamlouvala. Je ovocná a není ani moc chemická, fakt je docela příjemná. Na rtech zanechává balzám jen perleťovej lesk. No hezčí teda dělá Labello Pearl Shine. Ale jako beru. Rty krom lesku se ale moc nezabarví, i když je balzám jemně růžový.


prostě jen lesk

No tak teďka si vyleju zlomené srdíčko. Ten balzám je na rtech naprosto strašnej! Naprosto totální shitka! Přátelé, půl hodiny po namazání mi na dvou místech na praskl ret do krve! Nehorázné! Neskutečné! Tohle se mi ještě nikdy, NIKDY nestalo. Když levnej balzám nehydratuje (no ony ani ty dražší nejsou kolikrát velká výhra) tak se nad tim moc nepozastavim, ale když mi kvůli jednomu blbýmu balzámu teče krev. No do prdele, co to jako je? V tomhle zimním období jsem si to léčila minimálně týden.

Ale abych zase nepoškozovala jenom jeden balzám, tak se vyjádřím i k jejich Limitce Ready for Boarding. Dala jsem si to na rty a měla jsem podobné pocity jako s předcházejícím produktem. Radši si to na pusu už dávat nebudu.



No a jako Essence rtěnky? Hahahaha. Nevim kdo přišel s tim, že jsou super hydratační. Hm...nejsou. Jsou úplně strašný. Rty mám po nich jako škvarek. Ani nejsou moc pigmentovaný. Jako barvičky jsou hezký, to jako jim neberu, ale vzhledem k tomu, že mi vysušují rty a barva vydrží na rtech asi tak půl hodiny je to jen další blbost " no co, za ty peníze".Fakt se s váma nebudu hádat, že zrovna vám Essence vyhovuje. Já už se asi s nikym hádat nechci. Už mě to nebaví. Já už si budu jen pro sebe myslet "tak ta asi moc dobrejch rtěnek nezkoušela"..ale jako bez arogantního podtónu...chci být lepší člověk.

odstín :All about cupcake

Asi si budou o mne milovnice Essence myslet svoje, ale já radši těch 50kč vrazim  do Labella, který si nehraje na rtěnku, ale je minimálně alespoň dobrej balzám. Když budu chtít dobrou rtěnku za malej peníz, tak si dojdu k Rimmelu pro jednu Mossku. 

Tak to je všechno...no všechno ne. Jdu zakládat na FB skupinu "Nenávidím Essence balzámy".

Jo a ještě jsem zapomněla na jednu věc.
Na blogu Beauty of Body and Mind jsem byla přizvána spolu s Plum, Miou, Rendy a Lily do seriálu o kosmetice s názvem " 5 bloggerek na 5 témat" . Zatím byly uveřejněny 3 díly, tak pro toho, kdo ještě nečetl a touží po mne zde, zde a zde.

52 komentářů:

  1. Hu, tak balzám si určitě nepořídím. Jejich rtěnky mi až tak hrozné nepřijdou... Tedy ano, vydrží aspoň půl hodiny, ale aspoň ten škvarek se nekoná...:)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak teď jsi mě pobavila. Ne nevysmívám se tomu, jak ti ublížili (toho je mi upřímně líto), ale směju se stylu článku. Je vidět, že tě opravdu dopálili. Já nikdy balzámy od essence nezkoušela - fakt mě to nelákalo a neláká. Přesně jak píšeš, raději si koupím Labello u kterého mám jistotu že to nebude zas taková tragédie. Rtěnku mám jednu a mám ji ráda kvůli barvě, ale hydratace? Kde to ostatní vzali? O té fakt řeč být nemůže.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hele já taky nevim, kde to ostatní berou..mě přijde ultravysušovací..na zimu bych si jí nedala na pusu ani omylem!

      Vymazat
  3. Anonymní12:03

    Hahaha. Připomíná mi to heřmánkovej balzám od Astridu a pak ještě jeden od tý Billa značky MY, z nich by jeden blibl... od té doby na to kašlu a když chci levnej balzám, koupím si ten mega jelení lůj, co vypadá jako lepidlo, a jsem čtvrt roku v cajku. A když chci dělat parádu s elegantním balzámkem, koupím si Crazy rumors nebo Yves rocher.
    Jinak teda ty rtěnky mi přijdou v pohodě, mám jenom jednu, tu samou co ty... a jako jo, skoro nic nevydrží, ale hydratační docela je, občas ji použiju místo i balzámu, když není zbytí. Tím teda nechci říct, že si ji koupím opakovaně nebo nějakou jinou rtěnku od Essence, jenom že mě neuráží :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj jak už jsem psala dole...jelení lůj je taková sázka na jistotu...je za tu cenu naprosto skvělej...jen mě furt zaráží, proč se teda výrobci nedržej osvědčených receptur a vymejšlej blbiny..takhle to pak dopadá

      Vymazat
  4. ja ich tiez neznasam, takze sa ti necudujem

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tohle je opravdu první negativní reakce na balzamy od Essence, jakou jsem zatím četla. Nic proti tobě, ne všem holt sedne všechno, ale já si kupovala z tyhle řady ten fialový, a vyhovoval mi. Voněl jako bonbóny pez, dobře se nanasel, i když mi přišel nějak extra moc lepivy a skoro vůbec "mazlavy". A co se týče jejich rtenek, u těch je fakt, že svým způsobem vysusuji a moc nevydrží, ale když si u nich zvyknes na to, že si pod rtenku musíš dat balzam, tak je po problémů. A že málo vydrží? Tím líp. Najde se snad někdo, komu se líbí upatlany hrnecky a skleničky od rtenky? No opět to nevadí jen tomu, kdo si na to zvykl.. Ale je to tak, že 1000 lidí, 1000 chutí, je těžký vyhovět všem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co se rtěnek týče, tak si opravdu nechci zvykat na to, že si pod ní musím dávat balzám, aby mi rty nevysušila. On ten balzám pod ní taky něco stojí a to už se dostáváme na cenu třeba té rtěnky od rimmelu. Takže se ptám sama sebe..proč bych si měla koupit rtěnku, která nedrží, je málo pigmentovaná a ještě si pod ní mám dávat balzám proti vysušení, když si za stejnou cenu můžu koupit jednu rtěnku, která je pigmentovaná dobře, drží slušně a nevysušuje. To je zase můj názor...nechci se tě nijak dotknout, tak se na mě nezlob.

      Vymazat
  6. Jojoo, nikdy by mě nenapadlo si koupit balzám od těch kosmet.značek, kdo s rty fakt problémy tak ví jak je těžké najít dobrý balzám, kteýr rty opravdu poléčí. Připadá mi, že ty recenze na essence balzámy apod píšou holky, které s rty mají minimální potíže a kupují je jen kvůli vůni či obalu. Hm, hezké ale sakra popraskané rty nevyléčím nějakým vonavym balzámkem!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně! už jsem si myslela, že jsem divná

      Vymazat
  7. konečně někdo, kdo uzná, že je to šunt, co s balzámem nemá nic společného :) Zlaté Baby lips :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já se na baby lips teprv chystám..ale určitě nebudou horší než tahle patlanina

      Vymazat
  8. Anonymní12:46

    Na pusu jsem od essence (asi z principu nebo co) nikdy nic nezkousela, ale te ready for boarding veci se musim zastat, figuruje-li v roli tvarenky. Mam ji celkem rada. Na rty nedavam :) Jinak supr clanek, ta nenavist a znechuseni na me primo cakaji z monitoru :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jako tvářenku jsem to ještě nezkoušela..sbírám odvahu :D

      Vymazat
  9. Rtěnky mi nevadí, ovšem neberu to jako rtěnku, ale jako rťenkobalzámolesk a s tím jsem spokojená. Essence balzám bych ani nikdy nezkusila, nevěřím tomu už z podstaty, ale já kráva vyzkoušela Balea balzámy, na které jsem taky neviděla jedinou špatnou recenzi a ty mi teprve přijdou na ho...!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám od baley jeden balzám..no nevim ani jakej..to asi ukazuje na to, že moc ho nepoužívám.

      Vymazat
    2. Já si od Baley koupila balzám Never ending story, který mi přišel takový nijaký - ani skvělý, ani špatný. Nakonec jsem si ho oblíbila natolik, že jsem si pořídila ještě limitku s vůní mandarinky. Jsem balzámový maniak, mám hodně oblíbenců, ale tyhle dva jsou za poslední dobu jediné, které jsem vymazala opravdu do konce a rozhodně si půjdu koupit další. Jo, měla jsem ještě ten melounový v plechovce, který se všude na blozích vychvaloval, a ten mi teda nesedl vůbec. Byl to takový kosmetický oxymoron - mastný a zároveň vůbec nehydratoval. A krásnou vůni si taky představuju jinak.

      Vymazat
  10. že prý chce být lepším člověkem...

    ale mě tak nějak jako nepřijde, že se někde s někým hádáš. mi naopak přijde, že jsi milá a způsobná dívenka. možná chodím na špatná místa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty si nepamatuješ mou temnou minulost? :D Asi tak před rokem jsem byla do blogů děsně zažraná..U tebe se chovám ale slušně..vždycky

      Vymazat
    2. ti nevím, fakt si nic nevybavuji... já asi chodím na místa, kde kontroverzní komentáře není třeba řešit agresivním způsobem.

      Vymazat
    3. to takhle jednou-dvakrát nesouhlasíš s nějakou blogerkou a když pak sama začneš blogovat, tak se ti začnou množit komentáře typu: tvůj blog je o ničem, nemám tě ráda..bylo to asi pod 2. článkem :D

      Vymazat
    4. A s jakou nanynkou sis dovolila nesouhlasit?:-D

      Vymazat
    5. no tak ono jich bylo víc, žejo :D ...tak si netroufám hádat, která to byla..páč to byl/-i anonym/-é...

      Vymazat
    6. ale ne, to si určitě jenom namlouváš.

      Vymazat
  11. mám asi dvě rtěnky essence taky kvůi barvě, nevysušují, ale nevydrží. balzám jsem nezkoušela, taky věřím na labello a mám i proklínané balzámy balea, nějaký růžový a zdá se mi fajn, nejlepší je ale alverde mandarinkový balzám...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. u mě vítězí už několik let labello...tohle byl jen takovej pokus..no nezdařil se, tak jsem zase o něco chytřejší

      Vymazat
  12. Naprostý souhlas. V poličce to vypadá pěkně, ale jinak je na houby. Ten balzám jsem si pořídila, protože hezky voněl a zrovna jsem jako na potvoru neměla žádný u sebe. No to byla teda trefa - vůně krásná (jako lipo), ale tím klady skončily. Hrozně to lepí a nehydratuje ani náhodou. Teď ho používám jen doma, ale jen na jelení lůj, pak mi nelepí. Dělám to kvůli vůni a taky proto, že nemám ráda plýtvání, takže s jelením lojem vespod si ho na rty dám, každopádně tím pro mě essencí balzámy skončily a i kdyby měly vonět jako ráj, žádný mi přes práh už nesmí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no neni nad jelení lůj..moje mamka ho třeba kupuje leta letoucí..

      Vymazat
    2. jo jo, s placentou !!

      Vymazat
  13. Tak to je pro mě nový pohled na kosmetiku Essence :)
    Já si třeba nemyslím, že tak levná kosmetika má všechny produkty perfektní :)
    Stane se... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no mě třeba přijde, že essence je u nás tak trochu nedotknutelná kosmetika...když se o ní někdo otře špatným slovem, tak to kolikrt zvedne vlnu emocí

      Vymazat
  14. Anonymní15:45

    Dnes jsem si z výprodejů přinesla ten Cheek and lip creme a na první zamazání to bylo zatím v pohodě. Teď jsi mě trochu vystrašila, ale uvidíme. Když už né rty, tak minimálně na tvářích vypadal moc hezky :)

    OdpovědětVymazat
  15. Balzám z klasické kolekce jsem neměla, ten neposoudím. Teď jsem si ale koupila jeden z LE Snow Jam a jsem s ním spokojená. Na takové to ,,domácí namazání" je to ideál a půjdu si koupit určitě ještě jeden. Hydratace je průměrná, no spíše méně než průměrná (na Carmex prostě nemá nic :D ), ale pěkně voní a líbí se mi zabarvení rtů. Jen teda by nemusel obsahovat tak velké třpytky :D
    No a ,,rtěnky" od Essence jsou kapitola sama o sobě. Asi se kvalita liší odstín od odstínu nebo fakt nevím :D Mám červenou, která je hodně fajn, hydratuje, sice vydrží stěží dvě hodiny, ale v létě jsem ji nosívala hodně často a pak mám jakousi fialovou a ta je teda tragédie. Vysušuje, nekreslí a celkově je k ničemu :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Mne neco podobneho udelal malinovy balzam Balea v plechovce. Ale Labello taky zrovna nemusim, ne ze by primo vysusovalo ale schne mi na rtech jakoby samo a zmolkovati, snad kazdy ktery jsem zkoousela, netusim proc. Takze prisel cas na Carmex.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi první, u koho čtu, že nemá rád Labello - stejně jako já. Přesně jak píšeš, žmolkovatí; mně navíc i docela smrdí (jakžtakž mi voní jen třešňové, které používá sestra, ale v něm jsou zase třpytky). Prostě předražená hrůza k ničemu, tak to vidím já. Nicméně asi to bude mnou, protože všude na něj slyším jen chválu. :-) Ten Carmex si už taky budu muset pořídit.

      Vymazat
  17. Ja som si už dávno prestala kupovať výrobky od essence ... ja mám dosť problémovú pleť a keď použijem niečo od essence tak sa mi pleť zhorší. Na pár výnimiek sa ich kozmetika vôbec nevyplatí lebo nič z toho poriadne na ksichte nevydrží a farby ani nevidno.
    Expression of beauty

    OdpovědětVymazat
  18. Anonymní18:11

    No jo, balzám Essence. :D Nechala jsem se nachytat na hezkou vůni a měla jsem ještě sušší a popraskanější rty než před nanesením. Tento produkt dělá přesný opak toho, co by dělat měl! :D

    OdpovědětVymazat
  19. Essence rtěnky mám dvě a je to hrůza :D. Nejvíc mě baví ty OBŘÍ třpytky, který dřou rty... :D zlatý rtěnky od MUA, ty stojej polovinu a jsou stokrát lepší (byť by se pořád dali označit za levnej šmejd)

    OdpovědětVymazat
  20. Mám od nich 2 rtěnky (ty hydratačníú - v jakési euforii jsem si je pořídila po vychválení od Petralovelyhair) - barvy hezké, hydratační možná trochu jsou, ale dělají mi cucky na rtech a nevydrží ani! půl hodiny.. on celý business Essence je zaměřen na kvantitu a nízkou cenu, než na kvalitu - přijde mi jako kosmetika pro patnáctiletou holku, která si za své dvousetkorunové kapesné (no možná jsem mimo, ale já víc nedostávala), chce vybavit kosmetickou taštičku.
    Jediné na co nedám od Essence dopustit jsou tuhé korektory za 50 Kč.

    OdpovědětVymazat
  21. Essence balzám jsem si nikdy žádný nekoupila, vůbec mě nelákají:/ Jinak já mám rty naprosto bezproblémové, miluju Maybelline Baby Lisp a jsou to pro mě ty nejlepší balzámy, ačkoliv hodně holek píše, že jsou nanic:) Jinak k těm rtěnkám od Essence, já jich zkusila dost a je jeden odstín, který miluji a který podle mne je jako balzám a to je All about cupcake. Ale ostatní mi taky nevyhovovaly, zvlášť ty které mají třpytky jsou šílené:) Ale All about cupcake jsem si koupila už podruhý a používám ho pořád:)

    OdpovědětVymazat
  22. Tak já jsem si tento balzám koupila ( dokonce i tenhle růžový) a musím říct, že mě teda nevadí. Na rtech mi je příjemný a žádný problém s ním nemám. Když potřebuju velkou hydrataci, mám svoji neutrogenu.

    OdpovědětVymazat
  23. teda, tak to koukám :-O to se mi ještě nikdy nestalo. já mám doma taky jeden (červený je) a jako není to hydratační zázrak, ale jsem s ním celkem spokojená..

    OdpovědětVymazat
  24. Balzám od nich nemám..a asi mě ani neláká..chci něco pořádně hydratujícího. No essence má dobrý věci, ale i úplné propadáky!

    OdpovědětVymazat
  25. Na nějakém blogu jsem na tento balzám četla chválu, tak jsem se na něj šla hned podívat, a zase jsem odkráčela bez něj. Přišel mi úplně blbej! Navíc smrděl a nechutnal mi... Takže musím s tebou souhlasit... Jinak mě zase naprosto nevyhovuje rtěnka od Rimmelu Kate Moss, kterou spousta blogerek vychvaluje. Zkoušela jsem ji v drogerii už několikrát a strašně mi vysušuje rty a nechutná mi.

    OdpovědětVymazat
  26. Já výrobky od Essence nepoužívám, takže nemlžu posoudit. Ale jak to popisuješ, tak je to docela katastrofa..

    OdpovědětVymazat
  27. Já jsem nikdy žádnej balzám od Essence neměla, ale největší zlo mi přijdou balzámy Balea, shit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nevím, jestli zlo, ale hnus určitě, ty mazlavé cucky, co mi zůstávaly na rtech..bléé.
      Naštěstí se před několika dny moje ruka, která už držela v ruce poslední modrý balzám Essence z jejich limitky snowjam zase vrátila zpátky do stojanu, asi předtucha :-D

      Vymazat
  28. Balzám na rty od Essence bych si asi nekoupila a teď už vím, že bych udělala dobře. Nechci být za mravukárce, ale tenhle styl článků se mi prostě nelíbí (můj názor, nemusíš ho brát v potaz), prostě mi připadá zbytečně moc vulgární. Určitě by se to dalo napsat i jinak. Opět opakuji, že je to jen můj názor, který jsem původně ani nechtěla psát, aby se na mě nesnela vlna tvých příznivců, ale prostě si to myslím, no, tak mě zastřelte...

    OdpovědětVymazat
  29. balzam od essence nemam, ruz mam a je celkom dobry :)
    pozyvam ta na moj blog: http://yvettamikulova.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  30. Anonymní14:21

    Tenhle balzám mám doma, akorát v tý červený barvě, a celkem mi to rty tónuje, ale ano, musím ho dávat přes opravdický balzám na rty, což je na prdlačku. Balzámy jsem zkoušela snad všechny na světě, ani labello mi nezabírá na rozpraskaný až bolavý rty, fakt jsem měla doma všechny možný značky, cenový relace, a pozor,z celého srdce doporučuju (!) http://www.dm.de/cms/servlet/segment/de_homepage/prinzessin_sternenzauber_home/produkte/5392/prinzessin-sternenzauber-kisch-zauber-lippen-pflege.html .. prodávají to v DM drogerii za méně než 30 Kč, fakt to hydratuje, hezky voní i chutná je to pro děti, takže to hledejte v oddělení s dětskýma olejíčkama atd. ... teď mají limitku s vůní kokosu, která je hutnější, ta třešničková je lepší, takže čekám, až limitka půjde k šípku, nakoupím si do zásoby ty třešničky... fakt vyzkoušejte! Pro mě fakt za jedna!Pod tohle se podepíšu.

    OdpovědětVymazat
  31. Konečně někdo kdo ty essence rtěnky nenávidí jako já . Já už jsem se bála ,že jsem jediná

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!