pondělí 28. ledna 2013

Nekonvenční rozhovor s nekonvenční Černou Moorou






Ahoj Mooro,
děkuji, že jsi souhlasila s rozhovorem. Víš proč jsem si vybrala zrovna tebe? …no protože máš odvahu říct vlastní názor. Haha...Asi nám všem utkvěla v hlavě kauza ohledně Senzaboxu. Jak bys celou aféru komentovala zpětně. Nelituješ? Napsala bys článek znova? Jak zareagovali tvůrci Senzaboxu?

Haha, jo, a taky čekáš, že třeba vyvolám nějakej zábavnej škandál, co :D
Co se týče failu PR oddělení Senzaboxu, tak za aféru bych to zase nepovažovala ;)) Spíš to byla taková roztomilá epizodka, která trošku rozčeřila nudně poklidnou blogovou hladinu. Takže proto taky není čeho litovat, však skoro o nic nešlo. Článek bych rozhodně napsala znovu, tím jsem se fakt pobavila. Ale možná se ptáš spíš na ten můj komentář pod postem u Levandule, ze kterýho to celý původně vzniklo - tak ten bych samozřejmě taky napsala znova, byl imo standardně kritickej, nic děsnýho a doteď mi není úplně jasný, proč si k té své rozezleně plačtivé reakci vybrala Zuzana ze Senzaboxu z tamní záplavy nefandů oranžového make-upu zrovna to, co jsem psala já. Jak reagovali tvůrci, jsem pak na blog dala, nic jinýho se nekonalo – za uveřejnění mi neslibovali ani balení boxu na zbytek života zdarma, ani to, že mě jinak v dalších vydáních budou posílat po částech jako bonus.

Ptám se, protože u nás moc nejede blogoprofil ostrý holky. Upřímně jsi asi jediná, která dokáže napsat opravdu ostrý článek. Nemáš strach, že se ti to jednou  vrátí, že začnou chodit na blog nepříjemní anonymové?

No, ono tohle je spíš tím, jakým stylem se kdo rozhodne články psát – jestli spíš jako neformální pokec o kosmetice (což baví mě), nebo spíš víc hodnotově neutrálně a klasicky, tak jako je člověk zvyklej z časopisů. Protože když se bavíš s kámoškou o tom, co jste zkoušely, tak jí taky uspořádaně neřekneš, že tenhle krém má dělat to a to, ale tobě teda úplně nevyhovoval, ale že jí třeba bude a ať ho klidně zkusí – ne, řekneš jí, že ta věc je úplně na hovno a ať si to proboha ani náhodou nekupuje. No a z týhle volby stylu psaní pak vyplývá celý vyznění blogu.
Pokud jde o anonymy, tak musím konstatovat, že vzhledem k tomu, co za drzý zvratky čtu občas v diskuzích pod články jinde, tak mě fakt docela překvapuje, že jsem zatím žádnýho takovýho kokota na blogu neměla (nikdy), čekala bych spíš opak. Čím to je, netuším. Asi se mě bojej. Což ale nemusej, fakt, veřejně slibuju, že o každého prudivého anonyma se moc pěkně postarám, Mooří komando ho po odeslání příspěvku bleskurychle vyzvedne a ohleduplně doručí do dobře osvětlené vykachličkované místnosti, kde veškeré jeho výtky důkladně probereme a vyřešíme k jeho plné spokojenosti. Come out, come out, wherever you are.

Jsi taková i mimo blogový svět?

Snažím se být stejně milá a ňuňavá i v reálu, ano.


V poslední době se začíná řešit, že některý blogerky samy píší firmám, aby jim poslaly výrobek zadarmo k recenzi. Co si o tom myslíš?

Že se to dalo celkem čekat. Trochu se zpožděním se i český zastoupení firem začíná stávat marketingově pokročilejší a dochází jim, že blogy a sociální sítě jsou velmi efektivní (a velmi levná) reklamní šance. No a když pak někteří viděj, že blogerka za to, že napíše pár článků a něco nafotí, má najednou spoustu kosmetiky zdarma, tak si řeknou, že by byli přece blbí, kdyby to taky nezkusili. Což je na jednu stranu pravda, blogging je super v tom, že je to naprosto svobodnej prostor, každej má na startovní čáře úplně stejný podmínky (což znamená, že má počítač a není analfabet) a opravdu je jen na něm, jak úspěšně si blog vypěstuje. Tohle je fajn. Co už není fajn, je to, když někdo blog tvoří (nebo spíš začne tvořit) jen a pouze proto, aby dostal něco zadarmo. Pak se mu samozřejmě nedají jeho recenze věřit, protože mu nejde primárně o to, aby pomohl světu a dal mu osvědčené tipy, které se mají navždy zapsat do historie, ale o to, aby mu co nejvíc firem posílalo freebíčka, nebo i hůř, dokonce si o ně sám píše. Což ostatním blogům obecně kazí imidž.
  
Každopádně spolupráce jako taková by měla být pro blog prospěšná. Vybrané produkty by měly zapadat do konceptu blogu. Já osobně jsem odmítla už několik nesmyslných spoluprací. Jaká spolupráce tě nejvíce potěšila a jaká nabídka byla nejvíce „mimo mísu“?

Souhlasím. Spolupráce by vždy měla být konzistentní k tradičnímu obsahu, protože jen tak nebude blogerka vypadat jako prodejná děvka, co udělá reklamu všemu, co dostane zadarmo. Tohle je i o úctě ke čtenářům, protože blog čtou z nějakého konkrétního důvodu – a když se tenhle důvod začne prohýbat pod stále větším množstvím odkazů na letáky z Lidlu místo plnohodnotných postů, na které byli zvyklí, tak je to nakonec dost pravděpodobně přestane bavit, čímž ztratí ve finále obě strany.
Co mě nejvíc potěšilo, to je fakt těžký, protože já těch nabídek beru úplné minimum, a když už se teda pro něco rozhodnu, tak je to vždycky jen věc, která mi přijde dostatečně atraktivní a zajímavá. Takže spíš řeknu co BY mě nejvíc potěšilo, což je naopak naprosto jednoznačný a bez debat – Guerlain.
Nejvíc mimo byla rozhodně nějaká čínská hadrárna, těm jsem měla chuť napsat, ať odevzdají server na dobročinné účely a pak jdou spáchat rituální sebevraždu. 

Jsi jedna z úplně prvních českých kosmetických blogerek. Nemáš někdy syndrom vyhoření, nebo tě blogování stále baví jako na začátku?

To právě ani ne, úplně na začátku byl blog spíš jen o fashion, co mě kde zaujalo, semtam nějaká úvaha, kosmetika se ve větší míře přidala až o dost později. Páč ono je to tak, že o kosmetice mám na jednom diskuzáku klub už tak osm let, což je sice na jednu stranu fajn a z hlediska nějakých tipů a dotazů pružnější než diskuze na blogu, jenomže na recenze a články to je zase naopak blbý, protože psát recenzi do příspěvku v klubu je na nic, není tam žádná pohodlná možnost úpravy textu, nejde na to pořádně odkazovat a celkem rychle to úplně zapadne v toku dalšího povídání – což mě nakonec přimělo zařadit kosmetiku i na blog a dělat díky tomu recenze pěkně pohodlně, kompletně a přehledně, do klubu teď házím už jen odkazy. S čímž souvisí i to, že mě to pořád baví, po těch letech by pro mě naopak bylo už úplně nepřirozený zkrášlovadla nehodnotit. Kosmetika je navíc, stejně jako móda, nekonečnej kolotoč, vždycky v těchle oblastech bude o čem novém psát a co řešit.

Jaké vlastnosti musí mít blogerka, aby tě zaujala? Respektive jak musí vypadat blog, abys ho začala pravidelně číst? Jak jsem vypozorovala, nečteš zrovna masové blogy.

Čtu určitě i pár těch nezjnámějších, ale všechny ne, ono když mi něcí styl nevyhovuje, nezhojí tenhle pocit ani počet jeho čtenářů. Plus teda já absolutně nesleduju vlogy, ani český, ani zahraniční, takže tím pádem mi pěkných pár z nich taky odpadá.
A abych si blog oblíbila, tak musím z projevu jeho autorky cítit, že je chytrá a zajímavá (minimálně tak musí umět psát), ale to není nic překvapivýho, stejně to mám i v reálu, nudnej a nalinkovanej mainstream mě nikdy nebral.

Mohla by jsi jmenovat pár nových blogů, které tě v poslední době zaujaly?

Uf, tak to vůbec nevím, v poslední době jsem nikoho nového, ve smyslu začínajícího, číst nezačala.

Tak a teďka se ponoříme více do kosmetiky. Co je na prvním místě tvého wishlistu?

Zásoby L´Instant Magic.

Overhyped produkt podle Moory?

Celej L´Occitane. Tuhle značku prostě nejsem schopná pochopit. Čas od času se do něj zajdu podívat … a stejně mě nakonec nic nepřesvědčí k nákupu. Imo by se měl vyprdnout na kosmetiku a vrhnout se spíš na bytovej dyzajn a doplňkový pišišárny, beztak mi přijde, že původně chtěli dělat tohle a pak z toho nějakým ošklivým omylem vypadla na konci kosmetika.

Jaký produkt tě naposledy nejvíce zklamal?

Šampony bez silikonů od Balea. T r a g é d i e.

Kdo čte tvůj blog pravidelně, tak ví, že jsi takový malý kosmetický chemik. Jaké chemické látky v kosmetice nejsi ochotna akceptovat a proč?

Asi jen silikony v šamponech a ve větší koncentraci v přípravcích na pleť, páč pocitově zanechávají na kůži hnusný film. Ale tohle je fakt individuální. Dál nejsem moc nakloněná parabenům a hliníku v deo. Ale spíš mě dokáže vytočit, když o sobě něco tvrdí, jak není přírodní, a pak se člověk koukne na složení a nechápe, jak si něco takovýho vůbec můžou dovolit vypustit do světa.

TOP 5 podle Moory:

Nejoblíbenější MU
asi BB od Skin79, momentálně

Nejoblíbenější oční stín/ pigment
Bobbi Brown/MAC

Nejoblíbenější řasenka
Nerada to říkám, ale They´re real od Benefitu (ovšem kdyby nebylo jí, tak tahle kolonka zůstane prázdná).Nerada, páč Benefit je taky dost přehajpovanej ;) ale občas se mu něco fakt povede, to zas jo.

Nejoblíbenější korektor
Make-up cover od Dermacolu

Nejoblíbenější tvářenka
Nemám, já se dovedu namalovat s lecčíms. Ale obecně mám ráda jen pudrové.

46 komentářů:

  1. Já se jen tak nahlas zamyslím..většinou jsou anonymové na blozích holek u kterých je pocit, že si na něco hrajou..většinou jsou anonymové lidi z reálného života těch holek (takový ten jeden až dva skalní). Takže je jasný, že když někoho znaj i osobně a tušej, že je to "nanynka" a pak ještě viděj kolik ovcí jí následuje a žere jí to, tak je to štve. Moora je asi "normální" a na nic si nehraje ani v reálu, proto prostě nikoho až tak neštve ani tam ani ve virtuálu;-) Ale můžu být taky úplně mimo:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja mam zas pocit, ze anonymove se vyroji az v momente, kdy clovek ukaze neco ze soukromyho zivota. Malokterej (i popularni) blog, ktery jede ciste kosmetiku/obleceni ma prehrsel anonymu. Je to videt i na clancich, Pod recenzi rtenky z drogerky je takovej blbecku nula nula nic, kdezto kdyz nekdo ukaze co dostal k Vanocum nebo kam jel na dovolenou uz to jede frrrrrr :D

      Vymazat
    2. řeknu to asi takhle...u některých blogerek to pravděpodobně pravda bude..
      ale třeba u Plum, co se poslední dobou vyskytuje za hnůj?...u ní si spíš myslim, že jí její okolí závidí, že je úspěšná ve všem, na co sáhne

      Vymazat
    3. no tak jasně...místo abych hnula prdelí a vydělala si na to, má někdo jinej, tak mu radši zkazím náladu :D ..

      Vymazat
    4. Tak ono se určitě bude protínat vše zde zatím uvedené...

      Vymazat
    5. taky mi to přijde, že to kolikrát musí začít člověk, který je z reálného okolí, a nějak se prostě nemůže přes něco přenýst.
      Ať už je to "nezasloužený" úspěch, pěkný vzhled "bez práce", finanční zázemí "bez zásluh", nebo nedejbože "super chlap, kterýho jsem přece měla mít jááá!!!", a pak se to prostě nějak nabalí..

      kdyby tyhle lidi, co pořád jen škoděj, začli taky něco užitečnýho dělat...

      jinak rozhovor supr, s chutí jsem si ho přečetla:-)!

      Vymazat
    6. color beam: máš pravdu...ale určitě má na tom podíl i výchova...já už jsem od malička byla vedená k tomu, že když něco chci, tak pro to musím něco udělat...a pokud někdo doma slyšel jen "ten to stejně někde nakradl"..tak se to určitě u toho člověka později projeví..

      Vymazat
    7. jó, já v reálu seru lidí :D ale faktem je, že s podobnejma se pochopitelně nijak víc nebavím, takže nemají ani šanci zjistit, že nějaký blog mám ;) ale pravdu má určitě i Plum, že osobní invektivy bývají ve větší míře na osobní články ... na druhou stranu, ukázání dovolený apod. samo o sobě imo původcem hnusný reakce v komentáři není, nasranost na dotyčnou tam musela být už předtím (ať už je její důvod jakejkoli, třeba si jen dotyčnej na základě její tvorby myslí, že je kráva, ani to nemusí být žádnej její známej) a ten osobní článek je pak už jen skvělá příležitost, jak jí to vytmavit ;)

      Vymazat
    8. Anonymní0:21

      Myslím, že každá blogerka má tolik a takové anonymy, jaké si zaslouží. Jak se sama "chová", jak se prezentuje, jakou image si pěstuje...a přesně takového avatara dostane. A některé na tom pracují velmi usilovně.
      Moora sice píše celkem ostře, přímočaře, sebevědomě, ale obsah je o tom, že je to celkem normální, sebekritická holka, která nevisí na cizích trendech. Je samostatná, nepotřebuje opozici. Kdo by s ní o čem polemizoval?
      Moc na fashion a kosmetické blogy nechodím, spíš nárazově, ale všimla jsem si podobného jevu i u jiných "střízlivých" bloggerek - Boo needs new shoes, Tutto Benne, Chic Sicily...žádné konflikty, věřím že ani žádný významně otravný (smazaný) anonym.
      Zato Plum, promiň, ale u tebe jsem byla asi 3x a nevím, jestli jsem měla smůlu, ale pokaždé jsem narazila na video, kde šišlající a mezi zuby si srkající sliny dívka (já vím, rovnátka, ale je to fakt hrozné - neznám jedinou veřejně vystupující osobu, která by si to dovolila, protože ví, že tím ztratí sympatie většiny při první sykavce), jinak celkem sympatická, vykládá o nějaké kosmetice, jako kdyby byla garantem vševědoucnosti. Navíc řada rétorických chyb, neškolený hlas a chování před kamerou... Tohle zpracování, ať už je obsah jakkoliv hodnotný, si prostě říká o "nakopnutí" od někoho se slabšími nervy...Plus přehnané reakce na celkem nevinné poznámky - nejen tvoje, ale i tvých přispěvatelek (psala jsem si o tom s Verunkou na FB, možná o tom víš). Chlápek (anonym je v mém podvědomí vždycky chlápek) napíše jednu blbou, ale celkem slabou poznámku - a na to na něj vletí dvacet saní, aby ho veřejně odsoudily (možná proto, že se mezi saněma skrývá sama anonymka?). Tak to on asi očekává, to ho jen vyprovokuje, nemyslíš? A komu se pak asi čtenáři smějí - blbým kecům neznámého anonyma, nebo blbým kecům holek, které (virtuálně) znají, kdo je ve finále pro legraci, co myslíš?
      Ty si prostě ten kult nenávistných anonymů pěstuješ.
      Ale nemusíš na mne reagovat obvyklým způsobem, jakože se kvůli mně nebudeš učit mluvit nebo mít křivé zuby - ber to jako pohled nezávislého a nezainteresovaného náhodného diváka. A taky to, že nejsi sama. Těch dívek, které vystupují tak, že středem jejich vesmíru jsou samozřejmě ony samy je dlouhá řada a všimla jsem si, že všechny řeší anonymy - některé o tom dokonce píšou hluboce emocionální články, kde řeší filosofické otázky štěstí a smyslu života. To se anonymům musí líbit!
      Obecně si myslím, že se anonymové přeceňují. No tak si jich nevšímejte, jako si nevšímáte protivného blbečka z vedlejší kanceláře, a je to.

      Vymazat
    9. Parfumerka: no nevšímat...já bych to teda asi nedokázala. Ono se to lehko řekne, ale to, co mají některé holky v komentářích, je těžce přes čáru...

      A sama jsem teda mimochodem ráda, že se mi takoví anonymové vyhýbají...nevím, jestli bych na to měla nervy :)

      Vymazat
    10. Parfumerko: Já Ti teda nevím... Samozřejmě, že jsou blogy, kde to k tomu více svádí, ale obecně mi házení špíny připadá prostě špatné... Jedna věc je kritika a druhá pak nenávist anonymů. IMHO si myslím, že my s Verunkou extra neprovokujeme, ale to co si někteří (dnes už mazaní, protože vulgarity trpět na vlastním blogu nebudeme) anonymové dovolují je prostě neuvěřitelné... Veronika

      Vymazat
  2. super rozhovor, Moora je mi moc sympatická, právě proto že prostě napíše co si myslí, ať se to ostatním líbí nebo ne ( a taky protože má stejnýho psa, no...:D )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo to se mi u ní taky líbí...je jedna z mála, kdo takhle píše :)

      Vymazat
  3. hele a se mi to jenom zdá nebo je moora teď fakt celebrita. nejdřív senzabox (každá celebrita potřebuje skandálek), pak elle, teď jája... kam to povede, zavolá čt, že připravuje do dobrého rána stylistické okénko "jak nosit černou"? nebo že by rovnou nova?

    ad anonymové. u mě se třeba taky už dost dlouho neobjevili. tedy mám jednoho, který chodí zásadně ve dvě v noci a zatím moc nechápu jeho motivaci, ale doufám, že se to časem vytříbí. dřív ke mě chodili... a určitě to byli lidé, kteří mě osobně neznali, protože mi nadávali, kde na to beru a jestli mě živí rodiče. mi spíš přijde pravdivá ta teorie, že to jsou prostě zamaskované ostatní blogeríny...

    jo a podle mě moora nemá žádné anonymy, protože ji čtou pouze inteligenti! aneb to je zase moje teorie, že anonymové jsou jenom takový, jaké je blog - a blog je jenom takový, jaký je jeho autor. a moora je super - takže anonymové jsou taky super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no to máš těžký...třeba když blogerka získá nějakou super spolupráci, tak asi anonym bude jiná blogerka, která jí to závidí...nedávno jsme se o tom přesvědčily..

      ale pak jsou případy, že blogerka prostě na sebe poví asi úplně všechno a prostě jsou lidi, kterým není sympatická..v reálu by jí to nikdy neřekli, ale tady se nikdo nemusí bát žádného postihu, tak jí to tam prdne v plné parádě no..

      jináč bych se nedivila, kdyby Mooora měla pořad v Metropoli..to by bylo něco..asi si vyžádám podpis :D

      Vymazat
    2. Kde kde kde?:-D

      Vymazat
    3. www.metropol.cz internetová televize...mají nějaký magazín lady...a je to o oblečení, kosmetice a tak...:)

      Vymazat
    4. ty jo tak u mě to asi s tou inteligencí tak asi nebude uplně horký, poněvadž to, že by anonym byla nějaká blogerka, mě zatím nenapadlo...
      uplně mě to teď překvapilo:D
      naivní lidé asi ještě stále existují:)))

      Vymazat
    5. trb: maxi celebrita, si piš; a ještě se super anonymama, téééda .... :D doufám, že to bude úspěšně pokračovat a jednou se dopracuju i k vlastnímu zákonu o povinném nosení černé 5 dní v týdnu platném pro celou republiku

      jája: imo se dejnička ptala spíš na to, kde byla vidět ta závist kvůli spolupráci (by mě taky zajímalo :D)

      Vymazat
    6. jo takhlééé...no šak víte...ta aféra, co se všude propírala...no nechci se tady o tom bavit :D

      Vymazat
    7. heleďte a neptala se náhodou na to, kde si může vyžádat ten podpis?

      a teda jájo... nějak mi zrovna s tímto spojením žádná aférka nenaskočila. pověz.

      Vymazat
    8. A písneš nám to plís aspoň mejlem?;-) Nevim jak ostatní, ale já jsem strašně zvědavá a trpím:-D

      Vymazat
  4. Pěkný rozhovor, Mooru mám ráda, právě z důvodu té pravdomluvnosti.
    A myslím, že anonymové u ní nejsou prostě proto, že ji nemají moc šancí nějak urazit... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no spíš vědí, že je dokáže setřít :D

      Vymazat
  5. Ahoj, děkuju za rozhovor s mou oblíbenou blogerkou :) na Mooře je úžasná už ta zmiňovaná bezprostřednost, ale pro mě je nejlepší její "tajemnost" a je mi blízký její styl. Holt se taky narodila v pátek 13. :D

    Anna

    OdpovědětVymazat
  6. Díky Jájo za super rozhovor s Moorou :D. Na poprvé si vybrala fakt skvěle :D. Jen tak dál :))).

    OdpovědětVymazat
  7. rozhovor super, veľmi dobre sa čítal, máme s Moorou obľúbenú rovnakú riasenku :) a k tým spoluprácam, je síce fajn, že SVK a CZ firmy pochopili, že aj tadiaľto vedie (aj laná) cesta ako dať o sebe vedieť, len mi vadí tá hrozná masovosť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ehm, lacná :)

      Vymazat
    2. no bohužel je to obraz doby..ale co naděláme..jestli někdo zakládá blog pro tu a tu spolupráci, tak asi má co chce...záleží pak na čtenářích, jestli chtějí taková blog číst...

      Vymazat
  8. Pravdivý názor - dvakrát ceněný názor - jakmile čtu příspěvek, který existuje jen proto, aby se někomu zavděčil, tak to nemá smysl. Asi ten nekonvenční blog trochu prolustruju :D

    OdpovědětVymazat
  9. jj černá moora má super blog...určitě prolistuj :)

    OdpovědětVymazat
  10. Super nápad na rozhovor :). Mooru mám moc ráda, je to jedna z mých top blogerek.

    OdpovědětVymazat
  11. Anonymní15:21

    Skvělý rozhovor. Mooru mám moc ráda, píše neuvěřitelně čtivě :)

    OdpovědětVymazat
  12. Super rozhovor! Mám ráda blogerky, které se s tím nepářou a s věcmi, které jim nevyhovují, si neberou servítky.

    S těmi anonymy je to těžké, za některé komentáře na různých blozích se až stydím a to s nimi nemám nic společného! A klidně bych věřila tomu, že za spoustou z hnusných komentářů mohou stát i samotné ostatní blogerky. Přesně si pamatuju, jakým způsobem jsem narazila na jeden z tehdy nových módních blogů. To ještě fungovala Sandra Leopardová a pod jejími články se objevovaly hateové anonymní komentáře, které ji urážely a odkazovaly na blog, který je jediný dobrý... Zajímavá reklama a způsob, jak si získat čtenáře, ale asi docela dobrý, alespoň podle současné úspěšnosti toho blogu...

    Tak přeji Mooře, ať se jí anonymové stále vyhýbají :-D.

    OdpovědětVymazat
  13. tox0:15

    Nekonvenční? V čem. Nic ve zlém, prostě jsem idiot, který nepoznal v čem tkví nekonvenčnost rozhovoru.

    Aha, tak Můra je ostrá holka, upřímná, nepříjemná, což je super... ale 'ostří' a nepříjemní anonymové jsou zlo. Bloggerky (ona) ne, čtenáři (já) ano. Hm, hmmm.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pchchch, prej nepříjemnááá ... to teda nejsem :P a teda minimálně nejsem "nepříjemná" nudně a bez nějakýho kontextu - jako napsat reakci "jsi blbá hnusná píča" apod.? to je fakt vo hovně, aspoň by takovýhle anonymové mohli bejt trochu nápaditý a urážet s grácií

      ad nadpis - bulvár neasi, nudnej název=málo čtenářů - takže "rozhovor s mojí oblíbenou blogerkou" by byl o něco menší tahoun než tohle (anebo jsi idiot, to je samozřejmě taky možnost)

      Vymazat
    2. Řekla bych, že tady je velmi explicitně vidět, že moc anonymů asi k Mooře chodit nebude a proč :-) Až je mi to líto :-p

      Vymazat
    3. To je teda pravda, sranda by byla dvakrát taková :-)

      Vymazat
  14. Anonymní18:49

    Díky za rozhovor! Hezky jsem si početla....

    OdpovědětVymazat
  15. Pěkný rozhovor, zajímavý a to hlavně kvůli odpovědím Moory, vím proč chodím na její blog, prostě se s ničím nepáře :)

    OdpovědětVymazat
  16. Dobrý rozhovor, taký svieži. Čítala som ho celý a s úsmevom na perách:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!