čtvrtek 3. ledna 2013

Macadamia Natural Oil : regenerační maska a olej na vlasy


Macadamia sem -macadamia tam. Určitě už jste o téhle úžasné záležitosti slyšely. Dlouho jsem chtěla výrobky od Macadamia Natural Oil zkusit, nakonec se poštěstilo a já jsem se stala hrdou majitelkou 2 výrobků. Slavné regenerační masky, kterou doporučuje asi každá beauty guru a ochranného oleje na vlasy. Na nějakém blogu jsem četla, že je tahle značka údajně spřízněná s Loreálem, to se mi moc nezdá. Ale třeba to tak je. Já tyhle zákulisní zprávy moc nesleduji. Naposledy mě vyšokovalo, že M.A.C patří pod Esteé Lauder. Kdo z vás to věděl? Já teda ne.


S vlasovou péčí na vlasy mám obecně dost velký problém. Když už najdu něco, co mu fakt sedne, tak mi to po dopotřebování přestane vyhovovat. Vlasy si na výrobek asi nějak zvyknou a nechce se jim spolupracovat a já musím znova hlednat jiný produkt. To se stalo i s Aussie 3 Minute Miracle, který jsem vychvalovala jak jen to šlo. Taky se vám tohle s vlasy stává? Mě to teda pěkně štve!

Regenerační maska:

O této masce jsem četla na internetu hotové slohy. Suché a poničené vlasy má perfektně zregenerovat. Maska je dost hutná, na vlasech proto výborně drží. Nechávám jí působit asi 3 minuty, pak už mě to přestane bavit. Určitě by se hodila i třeba na 20ti minutový zábal pod ručník. Masky stačí jenom trošička, ubývá mi jen po troškách, předpokládám, že bude mít životnost tak 4 měsíce- u mě- mě nic moc neubývá :(((. Vůně je mi příjemná. Aussie voní hodně sladce, až je to po čase nepříjemné, tato maska voní....no nevim, po čem voní, ale je mi to příjemné.



Účinky:

Pokud bych měla srovnat třeba zrovna s Aussie, tak Macadamia dělá mým vlasům evidentně lepší službu. Ačkoli je maska oproti Aussie hutnější a hůře se mi vymývá, přesto mi vlasy zanechává nadýchanější. Od kořínků nemám vlasy uplácnuté, což mi právě Aussie občas dělal. Vlasy zanechává v takovém strašně moc pěkném stavu. Přijdou mi po aplikaci pevnější a lépe drží tvar. A ten tvar co mi na vlasech dělá se mi hrozně moc líbí, ale o tom povím dole.

Pokud máte málo vlasů, jsou poškozené a bez objemu, tak bych za sebe 100% doporučovala Macadamii Natural Oil. Pokud máte hodně vlasů, které jsou spíše hrubé a vlnité, tak bych naopak doporučila Aussie. Oba produkty podle mě ale fungují velmi dobře.

Healing oil:

S oleji na vlasy mám jen ty nejlepší zkušenosti. Už pár let používám Chi Silk Infusion a byla jsem s ním vždycky velmi spokojená. Jenže já jsem v lásce přelétavé ptáče a stále chci okusit něco jiného...co když o něco přicházím?  Vůně oleje mi přijde oproti masce více těžší. To nikdo neumí udělat tyhle oleje bez vůně? Ale je to skoro jedno, protože po pár hodinách se mi vůně z vlasů vytratí. Ač je produkt popisován jako olej, tak to teda rozhodně konzistencí olej není. Chi je husté olejovité konzistence, naopak Healing oil je spíš jako obyčejná voda.

nic moc ke koukání-prostě vodová konzistence
Účinky:

Přátelé, po mnoha letech byl  Chi sesazen z trůnu. Myslela jsem si, že nic lepšího neseženu, ale tenhle produkt se mi zdá rozhodně lepší. Minimálně zanechává vlasy lesklejší. Lesk jako blesk. Hlavně na sluníčku nebo na na umělém světle je ten rozdíl hodně vidět. Vlásky vypadají na první pohled opečovávanější. Jeho neolejovitá, nemastná konzistence mi přijde velmi výhodná. Nezatěžuje vlasy tolik jako Chi. Tak to je asi jasný, žejo? Olej vlasy víc uplácne než "vodička". Jsou vzdušnější a hezky se s nimi pracuje. Můžu říct, že si  vlasy už jenom fénuji. Když jsem používala Aussie a Chi, tak jsem musela vlasy projet žehličkou, ale s těmahle dvěma produkty je jen rychle vyfénuju a mám hotovo. Ne že bych je měla rovné, ale jsou už po fénování upravené. Ponechávají si ležérní vlnky...ale jako bych je tam chtěla a udělala jsem si je schválně. Vlasy nejsou nijak rozlítané, nepotřebují už žádné další tužení a ani se druhý den nekrepatí. Tak tohle se mi ještě s žádným produktem nestalo. A moc se mi to líbí! Ochranu při žehlení teda nemůžu relevantně zhodnotit, ale myslím, že by mohla být dostatečná.

Shrnutí:

Oba produkty za sebe velice doporučuji. Minimálně se mi s vlasy daleko lépe pracuje a na omak nejsou tak zjemnělé, ale spíš pevnější a pružné. Vypadá to, že jsem podplacená...a víte co? Já bych chtěla být podplacená! Já bych chtěla vyzkoušet od Makadamie úplně všechno!

24 komentářů:

  1. Tak po tejto recenzií som presvedčená, že tú masku chcem. Olejček mám tiež CHI a nedám na neho dopustiť alebo že by aj ten? Na parfums na neho majú zlavu samidzá teraz :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj já jsem ho kupovala na parfums...myslím, že se asi u nás jinde sehnat nedá

      Vymazat
    2. Do čerta dostala som liter a pol masky na vianoce a ešte mám asi tretinu flašky CHI!
      Ale čítam už miliontu kladnú recenziu :D

      Vymazat
  2. A ku...! Já už to nemám kam dávat!

    OdpovědětVymazat
  3. Mně vlasy hodně plihnou, takže se olejíčkům obvykle vyhýbám... Ale tenhle bude jednou můj. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Nahlodala jsi mě pěkně. Biosilk ani Chi u mě nebodují, ale oleje, klidně i řídké ty klidně můžu. Jdu to omrknout:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ ten olej je fakt super..vůbec není hutnej..jen to "jen" vodička

      Vymazat
  5. Tuhle značku vychvalovala na Youtube i Miss Glamorazzi a vypadá vážně dobře:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je taková ta šílená blogerka? :D
      já si ty vlogerky moc nepamatuju

      Vymazat
  6. Tak já teda nevim, jestli říkáš, že na silný vlasy je lepší spíš Aussie, kterej mě naopak přišel spíš pro vlasy jemný, protože mi přišel takovej moc lehkej, tak asi ani tohle pro mě nebude..A to jsem na něj měla zálusk.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to na mě měl teda naprosto opačnej účinek..vlasy jsem s nim neměla tak lehké jako s makadamií..Rendy zase psala, že je Aussie průměrnej kondiš...tak nevim :/

      Vymazat
  7. Super, že v článku je i srovnání s Aussie! Asi konečně do téhle řady půjdu.

    OdpovědětVymazat
  8. Ještě jsem to nezkoušela, ale slyším o tom ze všech stran. Musím ale nejdřív vyplácat co mám doma, taky mi to hrozně pomalu ubývá :)

    OdpovědětVymazat
  9. Taky na ni nedám dopustit...jinak olejíček mám ten s pumpičkou, ten je zase takovej hodně hutnej, ale teď si koupím sprej, protože se mi zdá praktičtější na aplikaci...a láká mě vyzkoušet od nich ještě něco dalšího, když je to taky chválený....

    Jinak s tím přestáváním účinku - proto já vlasový produkty střídám. Přijde mi to tak nejlepší, že si na jednu věc tak "nezvyknou"....

    OdpovědětVymazat
  10. a já doufala v kritickou recenzi, sakra - teď už si to fakt budu muset konečně koupit :D

    OdpovědětVymazat
  11. This stuff is amazing on my dry hair, it makes it feel like i just been to the hairdressers. Jamaican Black Castor Oil

    OdpovědětVymazat
  12. Tak já nevím :( Tato řada mě nesmírně lákala, četla jsem hned několik jásavých recenzí, cena velmi přijatelná, rozkošný design obalů... v žádné recenzi, pokud si dobře pamatuji, se nikdo nerozepsal o složení, tak si to gůglím a docela zklamáníčko... poslední dobou se snažím chemii vyhýbat, je jasné, že takové produkty jsou zpravidla velmi účinné, ale za jakou cenu? Zkoušeli jste někdo masku od LOREAL SÉRIE NATURE Riche Macadamia Masque? Docela by mě zajímalo srovnání. Z věcí na vlasy, které nejsou úplně košer přírodní jsem si docela oblíbila řadu Matrix Biolage. Ještě o tom popřemýšlím, nooo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždycky když jsem použila na vlasy něco alá přírodního-bio, tak se mi vlasy neskutečně zhoršily..už to pokoušet nebudu. Moje vlasy silikony a všechno okolo evidentně potřebují.

      Vymazat
  13. Doma mě už asi nebudou mít rádi, ale když já tohle nutně potřebuju! asi budu muset udělat nějaký generální úklid, protože ty věci už není kam dát. Ale tohle musím MÍT!!! B.

    OdpovědětVymazat
  14. Děkuji za tipy, moje vlásky jsou teď dost zničené, takže takovéhle tipy shromažďuji a pak si vyberu ten nejlepší :) ani o jednom z těchto přípravků jsem ještě neslyšela

    OdpovědětVymazat
  15. Ten olejíček se mi docela zamlouvá, ráda bych ho vyzkoušela...

    OdpovědětVymazat
  16. mne ta maska vobec nevyhovovala, neporadila si totiz s krepovitostou

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!