středa 16. ledna 2013

Jája Beauty Awards 2012


Tento článek není úplně nejoriginálnější, ale mě na každém blogu vždycky baví. Zajímá mne, co přes rok nejvíc zaujalo. Tak jsem se teda taky rozhodla něco takového sesmolit. Není to tak úplně krásně uspořádané jako u ostatních, ale tak...snad se vám výběr bude líbit. Všechny výrobky ve článku jsem používala přes rok úplně nejvíc nebo mě prostě tak zaujaly, že si chvilku slávy zaslouží.


Nejlepší korektor

Článek o něm zde. Zatím můj nejlepší korektor na oční okolí, co jsem kdy zkusila. Neříkám, že je nej na světě, ale zatím jsem osobně lepší nepotkala. Hezky kryje, rozjasňuje, neslívá se, drží celý den. Já jako nevim, co bych ještě po korektoru měla chtít.



Nejlepší oční stíny

Pro mě osobně jsou nej ty od Inglotu. Chtěla bych napsat takový malý srovnávací článek Inglot vs. Mac. Zatím můžu říct, že jsou Ingloťácké skvěle pigmentované a měkké. Dobře se mi s nimi pracuje a barevná škála je obrovská.



Nejpoužívanější tvářenka

Nemůžu napsat, že tahle tvářenka je moje nejlepší, ale je rozhodně nejpoužívanejší za tento rok. Prostě jsem po ní vždycky nějak instinktivně sáhla. Jedná se o Dermacol krajkovou tvářenku v odstínu 2. Je matná, broskovová/starorůžová a nespotřebovatelná.



Nejlepší bronzer

Asi je vážně tak dobrej, jak se o něm povídá. Je matnej a barva je hodně přirozená. Když si s ním vykonturuji obličej, tak si přijdu fakt sexy. :D Článek o něm plánuji.



Nejlepší báze pod oční stíny

Měla jsem bázi od Art Deco i Urban Decay a Too Faced je podle mě nejlepší. Ale na tom se asi shodneme všechny.



Nejlepší samoopalovací přípravek

Po letech kdy je vypadala jak po dvojnásobné žloutence konečně výrobek, kterej "opaluje" do hněda. Fake Bake Flawless forever! Článek zde.



Nejlepší vlasová péče

Jak jsem už psala, vlasovou péči musím pořád měnit, protože si na ní po čase vlasy zvyknou a už na ní nereagují. Nicméně musím uznat, že Macadamia Natural Oil mě minulý rok opravdu velmi zaujala. Článek zde. Pak bych sem zařadila ještě Aussie 3 Minute Miracle a výrobky Alterna z řady Bamboo.



Nejlepší péče o tělo

Sem patří na prvním místě Driclor, kterej mi proti pocení opravdu hodně pomáhá. Bez něj bych byla jako bez ruky.



Jako další sem zařazuji tělové máslo od NevO, protože ta vůně mnnnnn je naprosto úžasná. Kůže je po namazání mnnnnnn úžasná. I mazací lenoch jako já prostě neodolá. :)



No a do třetice bych ráda uvedla sprchový olej Balea. Dlouho mě vzrušoval kolega od Eucerinu, ale když jsem spatřila v Dm tohodle krasavce za 60kč, tak jsem neodolala a udělala jsem dobře. Pokožka není po sprchování tak dehydratovaná jako s běžnýma sprcháčema. Oceňuji.




Nejlepší péče o pleť

Balea sérum s kyselinou hyaluronovou jsem si zamilovala až v posledních 2 měsících. Zaslouží si samostatný článek. Zatím nebudu prozrazovat. Každopádě líbí se vám ten děsně krutej futuristickej vzhled? :D Se přiznám, že byl jeden z důvodů, proč jsem sérum kupovala. :DDD



Framykoin je moje nejnejnej v péči o pleť. Jedná se o mastičku, která obsahuje antibiotikum. Vyléčí úplně všechno, co na pleti vyraší. Proti oparům neexistuje nic lepšího. Je jen na lékařský předpis.



No a takový bonus na konec. Ať na sebe patlám co chci, stejnak nejlíp vypadám s Dienille. Myslete si co chce, ale někdo má akné hormonálního původu a neudělá s ním nic. Ani v 22 letech..ani ve 40ti letech. Teda krom hormonální léčby.


Tak to by bylo asi tak všechno, co stojí za něco. Jaké produkty se vám loňský rok nejvíce osvědčily?

56 komentářů:

  1. Moc hezký článek! :) Chci se zeptat, taky používám Driclor, je to zázrak:D ale svědí mě po něm někdy podpaží, tebe taky?
    Eucerin sprch.gel je muj milacek:) mam i Baleu za 29Kc, byla tam i za 60 ale Euceirnu se nevyrovná:) ale nahrada dobrá..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se držím toho, co bylo na obalu. Nenášet do 24h po epilaci/depilaci a 3 hodiny po osprchování. Občas mě štípe, ale zásadní problémy s ním nemám.

      Vymazat
  2. Dienille mam taky :). Predtim jsem mela Jeannine, ale ta cena. Pritom je to to samy. Dienille se da sehnat uz od 550 Kc. I kdyz ted spis za 650 Kc, v Praze. I tak fajna cena za 3mesicni baleni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ doktorka mi taky povídala, že je to složením stejné, akorát se liší cenou. Dobrej tahák na peněženky :D
      No já platím v lékárně na menším městě 640kč už asi rok(a to je nejnižší v okolí), docela se děsim ceny až za 2 měsíce půjdu do lékarny. Po Praze jsem se ještě nemrkla, díky za tip.

      Vymazat
    2. Si v Praze ty lekarny obepis mailama 14 dni predem (ceny meni nekolikrat do roka) a uvidis :). Ja to mam horsi v tom, ze je kupuju na flexi passy a to ma tak pulka z nich...

      Vymazat
    3. ani nevim co flexi pass je...:D

      Vymazat
    4. Loni jsem přešla taky na Dienille, v podstatě ze zdravotních důvodů a asi dobrý, i když pupínků mi při něm maloučko přibylo. Předtím jsem měla Diane-35, ten byl lepší, ale o něco dražší a musela jsem ho přestat používat. Ale pleť po něm byla nepopsatelná!
      Verunka

      Vymazat
    5. Flexi pass je jako stravenka, akorat je na zabavu nebo na zdravotni veci a tak. Muzes za ne do kina, nakoupit v lekarne a tak, ruzne :). Dava zamestnavatel :).

      Vymazat
  3. Takovéhle články jsou super-užitečné:) Můj seznam přání se zase trošku rozrostl:) Co nejdřív mrknu na bronzer:) Jinak téhle tvářence od Dermacolu odolávám už tak strašně dlouho a ty ji sem teď ještě zařadíš:D Moc bych se přimlouvala za srovnání Inglot a MAC, já mám čím dál větší touhu ten MAC zkusit a moc by mě to zajímalo:) Jo a tu Macadamia péči o vlasy musím mít:D Zkoušela jsem vzorečky té řady Bamboo od Alterny a ta je teda úžasná! Jo a poku Ti sedí ten sprchový olej, tak zkus Grepový od Saloosu, ten je taky úžasný!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a ještě Ti musím napsat, že to tělové máslo od Nevo mám taky a taky ho miluju!! :) A báze od Too Faced letí na můj seznam přání, mám Inglot a nějak moc spokojená nejsem, jenže nemám srovnání s jinou:)

      Vymazat
    2. haha...tak koukám, že jsem tě pěkně navnadila :)

      od inglotu mám jen ten jejich sealer a vůbec ho nepoužívám...bázi jsem od nich nezkoušela..báze too faced je dobrá a se slevou za 280kč mi přijde i cenově hodně dostupná, takže nemám vůbec nutkání zkoušet něco jiného

      Vymazat
    3. No právě že až moc :D :D

      Vymazat
  4. Zajímá mě ta tvářenka od Dermacolu - dlouho hledám nějakou hodně pigmentovanou - respektive, aby mi stačilo štetcem lehce přetřít a oklepat o ruku a aby udělal krásné lícní kosti. Co jsem zkoušela různé drogerovky, tak nejhorší je to co mám teď od NYC.. a jaká je cena?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. cenu netuším přesně 120-140kč? možná jsem kupovala i se slevou..už fakt nevim

      no dermacol tvářenka není úplně famózně pigmentovaná..teda když vezmu v potaz, co já považuji za famózní pigmentaci..na drogérku je tahle jedna z těch nejlepších...pokud chceš to co popisuješ, tak mrkni na sleek tvářenky... www.bestmakeup.cz

      Vymazat
    2. Anonymní19:41

      Včera jsem v My koupila tvářenku od F&F, mají výprodej, takže stála 54 korun, a přijde mi pigmentovaná dost. Ale je to moje první, tak nemám srovnání.
      M.

      Vymazat
  5. Bez Dricloru bych taky nemohla bejt. Kožní ze mě byla zoufalá, zkoušela na mně všelijaký mastičky a vodičky a stejně jsem se pořád nadměrně potila. A pak mi doporučila Driclor a světě div se, ta věc je zázrak. Vím, že je to hrozně nezdravý a tak vůbec, ale konečně už můžu nosit i trika a nebát se zvednout ruce.
    A tyhle články mám moc ráda, takže na originalitu kašlat! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak! zkoušela jsem toho taky mraky, ale jediný driclor mi pomohl..je to zázrak :D

      Vymazat
  6. No tak všechny se na Too faced teda neshodneme:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no tak to teda koukám...jaká ti vyhovuje víc?

      Vymazat
    2. Mně nejlíp funguje UDPP.

      Vymazat
  7. Dermacol lícenka bola aj v mojich obľúbených :) na Sérum od Baley som prudko zvedavá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dermacol tvářenky jsou takové moje stálice...
      na sérum článek určitě bude v nejbližších dnech..ale ještě si musím srovnat myšlenky :D

      Vymazat
  8. Anonymní15:30

    Tu Dermacol tvářenku musím konečně zkusit! Mám krajkový pudr a ten je dokonalý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. krajkový pudr jsem zatím nezkoušela vůbec..

      Vymazat
  9. Anonymní15:43

    Skvělý článek :) Korektor od Rimmelu vyzkouším. Na tom bronzeru od NYC mi vadí hnusný obal, jinak bych ho už dávno taky prubla. Tělové máslo je skvělé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo ten obal je jak od soudruhů z NDR..ale což...důležitý je obsah :)

      Vymazat
    2. u mňa letel obal do koša nadzvukovou rychlosťou. blé, taký špaťák. najskôr som ale odtiaľ vypáčila obsah, samozrejme;) a prilepila do iného, prázdneho, krajšieho obalu:) teraz je to fešák. odporúčam každému :P

      Vymazat
  10. Tieto články mám aj ja moc rada. Aspoň sa dozviem, čo používajú iné blogerky:D

    OdpovědětVymazat
  11. a já furt nevím. minulý týden jsem konečně otevřela ten proslavený korektor a zatím mi tedy dost pije krev každé ráno, protože neumím zmáčknout tu tubičku, buď toho vyleze hodně nebo nic. a tak nějak nechápu, jaký je význam takové tubičky a proč to raději není v klikacím peru, to bych totiž věděla, že mám kliknout pětkrát a je to v cajku. takhle jsem z toho každé ráno mírně rozvrkočená... ovšem tak nějak doufám, že se to rozchodí, protože kdybych měla rok mačkat tu tubičku tak, jak ji mačkám zatím každé ráno... tak s tím spíš brzy mrsknu do kouta a nikdy se tím směrem už nepodívám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no mě už tohle taky myslím někdo psal ve článku na ten korektor..ale jako nevim no..
      já jsem ufikla ty štětinky, páč mě rozčilují a v podstatě nemám žádný problém s vytlačením správného množství..tak třeba jsem chytla zrovna dobrej kus..

      Vymazat
  12. Mám ráda tyto články, takže se vždycky ráda podívám! :)
    Tvářenku mám a nějak jsem na ní poslední měsíce pozapomněla, děkuju za připomenutí. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to se mi taky stává...někdy zapomenu na to, co mi strašně sedělo a pak to najdu jakože náhodou :D...no hlava děravá

      Vymazat
  13. To sérum je srandovní:DD

    OdpovědětVymazat
  14. Tyhle články mám moc ráda! Nechápu, co proti tomu balení korektoru všichni mají, normálně ho trochu zmáčknu a po asi třetím použití už jsem odhadla, jakou musím vyvinout sílu, aby vylezlo množství, které chci. :-) Inglotí stíny bych moc ráda vyzkoušela, ale držím se, protože na stíny obecně moc nejsem. Jo a moc mě zajímá ta recenze na bronzer - já se totiž bronzerů obecně bojím; zatím všechny, co jsem viděla mi přišly prostě oranžové, a na svojí bleděbledou pleť si nic takového patlat nechci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak na ten nyc určitě mrkni..jsem ho chytře nevyfotila..ale je rozhodně přirozeně do hněda....žádná oranžáda

      Vymazat
    2. Když já se bojím používat i hnědý, v tom je ten problém. :D Ale nejspíš to někdy risknu a zkusím ho, protože na něj slyším jen samou chválu.

      Vymazat
  15. S Framykoinem souhlasím, ač si ho kvůli tomu předpisu docela šetřím a na opary je můj tahák beztak kelímek od Oriflame. Too Faced nezastupitelná a olej od Macadamie výborný.
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kelímek oriflame si všichni děsně chválej..ale v okolí žádnou oriflame lady bohužel nemám :(

      Vymazat
  16. Anonymní19:39

    A stejně je to zajímavé, že ti na opary vyvolané virem funguje antibiotikum... Možná by stačilo prostě něco hodně mastného. ;)
    M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hele já to taky nechápu..ale prostě to funguje pokaždé bezchybně :D..zkoušela jsem vectavir, zovirax, acyclovir, ještě nějaký 2 mastičky i babský rady a to ani ťuk

      Vymazat
  17. Driclor se mi poměrně dlouho válí v krabici, pořád se ho tak trošku bojím, protože mě dost štípal a svěděla mě po něm kůže, tak jsem ho odložila a zapomněla na něj, tak ho asi vytáhnu a dám mu ještě jednu šanci :)

    OdpovědětVymazat
  18. A helemese korektor a on snad ma i fungovat? Nu, dobra vyzkousim a tvarenku mi holomci prestali vyrabet a jeste mi prodavajici osoba zenskeho pohlavi tvrdi, ze ta ruzova vec je moje stara tvarenka? Ne, ne zkusim tuhle od dermacolu, ta vypada, ze ma tu spravnou barvu. NevO neva, ze mám po tobě suchou kuzi?Je to tebou nebo se mazu a myju moc a jsem proste divna?A pritom tak krasne voni a pri prvnim pouziti jsem byla nadsena. Hm, driclor z toho jde strach, diky certu, ze se nepotim. Jeste dodatek k oparum, netrpim na nej, jen mi obcas praskne koutek a pouzivam na to Kosmin na rty. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zapomnela jsem na zazrak, ktery me stoji sice cca 1000,- Kc, ale o tom priste, at netrpim samomluvou...

      Vymazat
    2. jo a zrovna ten kosmín mi teda taky na opary nepomohl.. :(

      klidně ten zázrak napiš..jistě se rády přiučíme :)

      Vymazat
  19. Anonymní14:59

    Jo, tak pod to akné hormonálního původu a antikoncepci, která mi ve dvaceti letech zachránila sebevědomí, se podepisuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. super, že se mnou někdo v tomhle souhlasí...čekala jsem, že budu ukamenována :)

      Vymazat
    2. Anonymní23:24

      No, já už se k těmhle věcem radši nevyjadřuju, protože mě pokaždý osazenstvo jakýkoli diskuse uklove, jak můžu jíst takovej hnus. :-) Zaprvé, ano, u doktora jsem byla, ano, patlal na mě kdeco, ne, nepomohlo to. Zadruhé, ne, nehodlám po deseti letech s akné trpět dál. Zatřetí, stejně antikoncepci jíst hodlám (mám přítele). Myslím, že antikoncepci jsem si dokázala vybrat dost zodpovědně. Vím, co to dělat má, vím, co normální není a až na sobě začnu něco nenormálního pozorovat, tak budu upalovat k doktorovi. S rizikem, že mi nemusí sednout první prášky, který dostanu, jsem do toho šla a dobře jsem byla připravená na potenciální seznam nežádoucích účinků, který si na sobě mám hlídat. Čeští lékaři mají dost co dohánět v komunikaci s pacienty, to uznávám. Na druhou stranu, děvčata snad první návštěvu gynekologa v pubertě řeší s maminkou a matky už by rozum a zkušenosti mít mohly, aby holčině vysvětlily, že ty pilulky nejsou lentilky sloužící k tomu, aby se mohla beztrestně nechat osouložit prvním mamelukem na diskotéce a že se tím neléčí ten jeden premenstruační beďar na čele. Začít to jíst jen tak jak bonbony, no, tak se pak člověk nestačí divit, když mu to nevyhovuje. Trpím na chronický záněty močáku, na antibiotikách jsem byla už mockrát, o tom, jak mi po některých druzích bylo, by se dalo barvitě vyprávět a taky jsem s tím prostě šla k lékaři, že tyhle konktrétní pilule teda nechci a co dál. Fakt antibiotika přes osobní místy nic moc zkušenost nemůžu zatratit. Antikoncepce se zbytečně démonizuje. Svoji rodinnou anamnézu znám, moje maminka po letech braní problémy nemá žádné a považme, dokonce má mě. :-) Staví se to do role "no tak ve stálým vztahu je to ok, protože pohodlnější ochranu ještě nevymysleli", ale v případě toho, že to mimo jiné jíš kvůli pleti je to najednou největší humus a jak můžeš. :-) No, protože prostě na hormony ještě nic lepšího nevymysleli. Do roka a půl od první pilulky mám pleť jak miminko. Já se těch prokletých beďarů nemohla skoro deset let zbavit.

      Vymazat
  20. Korektor, báze, oční stíny a bronzer, na tom se shodneme stoprocentně! Těším se na článek inglotxmac, ten mě hodně zajímá. Pořád razím názor že mac je předražené nic moc

    OdpovědětVymazat
  21. Tu bázi od Too faced bych také chtěla... Jinak na stíny od Inglotu se už také chystám :)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. obojí velice doporučuji..nebudeš zklamaná :)

      Vymazat
  22. Anonymní15:47

    Mohla bych vědět jaký je odstín stínu v paletce od Inglotu ten úplně dole vlevo? Děkuji pěkně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to č.31..ale na oku je hnědo-zlatý

      Vymazat
  23. Tak s tím korektorem mohu jedině souhlasit. Nic lepšího jsem dlouho neměla - jen bych mu nejraději upgrajdovala obal.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!