sobota 5. ledna 2013

Hostující článek: Gabriella Salvete Enamel



Nedávno mi kamarádka dala typ na laky od GS. Jak asi už víte, já na laky nejsem, ale ráda bych sem dala občas článek i pro lakovací čtenářky. Nebudeme diskriminovat. Proto jsem kamarádce nabídla, ať napíše na laky recenzi sama. A jak to dopadlo??...inu myslím, že velmi dobře. Posuďte samy. :) 



Jelikož má slabost pro kosmetiku není zase až tak velká, abych se stala kosmetickou blogerkou, nabídla mi skvělá blogerka a zároveň kamarádka, abych tuhle recenzi napsala pro ni.

Recenze se týká značky, která dlouho nebyla tak známá,jak by si zasloužila. Byť cenou je velmi příznivá a hlavně kvalitní.

Jedná se o kosmetiku Gabriella Salvete, vedenou v mnoha myslích, jako kosmetika našich maminek (aspoň té mojí určitě).

Dneska se zmíním o jejich produktu z řady určeném pro nehty – laku ENAMEL.





Kdysi jsem hledala lak v odstínu mezi fialovou a růžovou, ale až po půl roce se mi podařilo najít ten správný a to právě lak z řady Enamel.


Za cenu 69,- Kč jsem nečekala žádný zázrak. Znechucená nekvalitními laky od Essence (škoda jich! škoda, vždyť mají tak pěkné odstíny..), jsem si řekla, proč ne – nakonec laky GS předčily má očekávání.

Lak pro sytou barvu potřebuje 2 vrstvy, to je bez debat – neproužkuje a dobře se roztírá, taktéž upravený a lehký štěteček hodně oceňuji.

Laky Enamel jsou primárně zaměřeny na perleťové odstíny (nebo alespoň valná většina barev nějaký ten perlový efekt má), matné a jednolité odstíny jsou spíše příjemným překvapením.

Výdrž laku je bez průhledného topcoatu cca 4 dny, s topcoatem cca 6 dnů. A to i při běžných činnostech (úklidu, umývání nádobí), Enamel taky nemá tendenci praskat a olupovat se – ke konci mizí spíše od konečků nehtů.

Odlakování je zároveň snadné a nešpiní kůži.



Vlastním odstíny:


růžovo-fialový č.102




pastelově modrý s perletí č. 144 (hodí se mi ke kabelce :) )




měnící se metalický (žluto-zeleno-fialový?) č. 141





Jediné co u Enamel chybí jsou čisté matné nude odstíny.. a ty  vážně, vážně postrádám :)



Emma


Děkuji Emmě, že nám věnovala čas na dnešní článek a pro vás zbývá otázka. Co vy a laky GS Enamel? :)

18 komentářů:

  1. Laky GS jsou mé oblíbené. líbí se mi první dva, ty ještě nemám, ale po tom prvním rozhodně kouknu ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Jo 141 mám taky a je skvělá. Ten měnící se efekt miluju a nanášení a výdrž jsou skvělé. Po dobrých zkušenostech s ní jsem si nadšením koupila i růžový třpytkový 155 (z té barvy jsem úplně unešená) a najednou přišlo zklamání. Hrozně špatně se nanáší. Udělat jednolitou vrstvu je téměř nemožné a neschne. Vůbec neschne. Takže si ho většinou prvním pohybem ruky pokazím. No neva, ta barva za ty nervy stojí a doufám, že to je výjimka a nákupem dalšího GS laku neprohloupím ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí - třeba to je kus od kusu.

      Vymazat
  3. Laky GS jsou prověřené a jeden je lepší jak druhý :) Moc ráda je používám a chybějící nude odstíny mi nevadí, protože je stejně nemám ráda, mám štěstí :D

    OdpovědětVymazat
  4. Článek je skvěle napsaný :)

    Já žádný lak od GS nemám (krom kalcia), právě kvůli těm perleťovým odstínům, nemám ráda perleť, škoda :/

    OdpovědětVymazat
  5. Ten modrý s perletí se mi hrozně líbí, pecka.

    OdpovědětVymazat
  6. Anonymní17:47

    Podle mně má GS ty nejlepší laky!!! Mám Enamel průhledný :)

    OdpovědětVymazat
  7. Emmi, bezva článek a naprosto přesně si vystihla výdrž a to, že ke konci výdrže mizí spíš od konečků nehtů. Já bych řekla, že mezi drogérkovými laky jsou tyhle od GS jedny z nejlepších.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, vlastně to je můj první příspěvek světu, ale básnila jsem o něm tak dlouho, až mi to Jája nabídla :D

      Vymazat
  8. já tohle nadšení pro lady GS nikdy nepochopila :( mám doma dva (měla jsem snahu dát mu i druhou šanci) a oba dělají proužky, jsou vodové - prostě hrůza děs ... asi je to odstíny (111, 116 - tmavě a světle fialová) nebo jsem si vzala špatné kusy, každopádně k dalšímu nákupu už mě nic nenaláká :(

    OdpovědětVymazat
  9. Anonymní19:50

    Je možné, že jsem ty nehtíky už někde viděla? :) Jinak pěkný článek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Nemyslím, normálně svoje části těla nepublikuju :) ale díky za pochvalu prvotiny.

      Vymazat
  10. Moc se mi líbí první dva odstíny, ale já s laky této značky bohužel nidy moc spokojená nebyla :(
    Just be yourself by Petra

    OdpovědětVymazat
  11. Výdrž laků není až tak špatná, ovšem se sytostí je to docela bída.Jak píšeš, jsou potřeba alespoň dvě vrsty. Ale ani pak to není žádná sláva. Mám doma celkem 3 laky, všechny světlejších perleťových odstínů. Odstíny by to byly bývaly krásné, jenže zkrátka vůbec nevypadají tak, jak by měly. A to ani po několika vrstvách :(

    OdpovědětVymazat
  12. Já mám asi čtyři, jeden z nich kryje i v jedné vrstvě, že by to byl nějaké zázrak se říct nedá, ale určitě jsou lepší kvality než essence :).

    OdpovědětVymazat
  13. To jsou krásné barvy! Moc se mi líbí...

    OdpovědětVymazat
  14. Tak to mě mrzí holky, já lakuji vždy max 2 vrstvy - nějak si jich ani víc, kvůli hustější konzistenci, nedokážu představit, ptz by se doba schnutí asi výrazně prodloužila.
    Teď jsem si pořídila č. 131 světle růžové s jemnými třpytkami, na růžovém french manikure lakem v 1 vrstve krásně vyniká.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!