pátek 12. října 2012

Šampon proti padání vlasů, který (asi) pomáhá


Víkendové blogování se stává realitou. Internetové nepřipojení není chybou UK, ale mého drahého stařičkého noťase. Mně nepřijde, že čtyřletý počítač je veterán, ale pan ajťák, který mne navštívil na pokoji v 23.30 a viděl mne pouze ve spodním prádle, je jiného názoru. Teďka místo Temptalie sjíždíl alzu.cz.

 Pustíme se tedy rovnou do recenze šamponu Revlon Anti-Hair Loss. Nebude moc dlouhá, protože paradoxně na šampony proti padání vlasů moc extra nevěřím. Tento šampon mi doporučila moje kamarádka, která jeden čas na padání dost trpěla. Mně padají vlasy už 3 roky a lékařka si se mnou neví rady. Všechny testy vyšly ok, tak to asi bude stresem. A co si budeme povídat, VŠ se bez stresu studovat nedá.




Tento šampon má úžasnou citronovou vůni. Je taková svěží, nechemická, přesně podle mého gusta. Přijde mi, že šampon sám o sobě pění míň, než je zdrávo, ale to na účinky nemá vliv. Jak už to tak bývá zvykem u šamponů proti padání, obsahují méně silikonů. Mají jich méně, než by zacuchávající se vlasy potřebovaly. Mám se zacucháváním po mytí velké problémy a tento šampon jim fakt nepřidá. Buď si rvu vlasy hřebenem, nebo si na ně plácnu hodně konďáku.

A co že teda ty účinky? Po tříměsíčním používání mám pocit, že mi vlasy skutečně padají míň. Ale nedokážu s klidným srdcem říct, jestli za to může šampon. Vlasy padají vždycky z nějakého vnitřního důvodu. Změna hladiny hormonů, dieta, vegetariánská strava, oslabení organismu, gynekologické obtíže nebo stres podporují vypadávání vlasů. Mé racionální já mi brání uznat kvalitu tohoto šamponu, ale hřeben bez vlasů se k tomu staví jinak. Já bych to shrnula tak, že ten šampon asi opravdu funguje, ale záleží na původu vypadávání. Teď se blíží zimní období, které má na vlasy neblahé účinky, doporučuji proto šampon vyzkoušet.

Šampon jsem kupovala v malém eshopu, který má pobočku  kousek od mé rodné hroudy. Paní majitelka mi ihned po objednávce zavolala, kdy mám čas si pro šampon přijít. Páč jestli mám zájem, tak si se mnou pohovoří o tom, jak se o vlasysprávně starat, popřípadě mě seznámí s dalšími produkty značky. K jednomu blbému šamponu mi věnovala 50ti ml balení šamponu Intragen na vyzkoušení, 2 pytlíčkové vzorky, plno letáčku o vlasové kosmetice a vše mi to dala do papírové taštičky. Když jsem objednávala u jednoho nejmenovaného velkoeshopu, tak jsem nedostala zdarma nic a vzorečky jsem si ještě pěkně zacvakala. Kde to sakra jsme? Náš zákazník, náš pán, ne?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Udělala jsem si tento týden dvě velké radosti. Koupila jsem si čínu do krabičky. Taky jí Amíkům zavidíte?

Ale ještě větší radost mi udělal sraz s mojí oblíbenou blogerkou. Zanedlouho se dozvíte více. :)


 Pěkný večer

J.

23 komentářů:

  1. 4roky starý notebook je veterán? není spíš pan ajťák líný nezdvořák?! ach ach, škoda slov..tohle je realita UK kolejí :/
    Šampon vypadá dobře, ale nějak se mi nechce věřit, že by dokázal až takové věci. i když už vidím,jak zase přijde období přechodné téměř-plešatosti a já si ho stejně někde koupím :D!protože začnu šílet, že minimálně do dvou dnů jsem totálně bez vlasů...klasika, když člověk vymyšlí miliony věcí, jen aby se nemusel učit!
    A tyhle rozkošný krabičky na čínu zbožňuju!! jídlo z nich musí být prostě lepší, stylovější..skoro škoda vyhodit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tomu šamponu taky nechci věřit, ale něco evidentně dělá...pokud to není placebo efekt, nebo jenom vidím to, co vidět chci.

      Vymazat
  2. Jen se dovolím trošku se vyhradit proti tý vegetarináský stravě - ta za nic nemůže. To už spíš veganská strava, tam se musí hodně suplementovat a dohlížet na živiny. Jenže většina veganů který znám, si ty živiny dost hlídá. Většinou jsou to právě masožravci kdo kašle na to co jí, protože to berou tak, že jedí maso a tím pádem mají všechno, co potřebujou. Nechci házet všechny do jednoho pytle, ani nikoho urážet a už vůbec nikomu neříkám, co má jíst. Ale vidím to sama na sobě - když jsem jedla maso, nijak jsem nepřemýšlela nad tím co jím. Když jsem ho přestala jíst, začala jsem tak nějak celkově víc přemýšlet o svojí stravě a živinách a to i přesto, že tělo prostě maso nepotřebuje :)

    Omlouvám se za takovou dlouhou polemiku a doufám, že to nebereš jako nějakej útok. Závidím čínu v krabičce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale jasně, že to neberu jako útok...od toho diskuse jsou ;) Pěkný příspěvěk

      Já sama jsem semivegetarián, takže vegetariány ani vegany neopovrhuji. Ale právě ta moje kamarádka přecházela na vegetariánskou stravu...bez vyjímky...a vlasy jí opravdu hodně prořídly...doktorka jí říkala, že takhle tělo reaguje na nedostatek masa...ale třeba si jen nehlídala živiny..to já ale už nepovím.

      Vymazat
  3. Kde si si kúpila ten šampón daj prosím ťa link.

    OdpovědětVymazat
  4. Cinu do krabicky pekne zavidim :).

    OdpovědětVymazat
  5. Tak moje vlasy na vegetariánskou stravu za celá léta nikdy padáním reagovaly, ale přišly státnice a už to jelo:D :D Takže o šamponu budu vážně uvažovat, tenhle článek měl skvělé načasování:)))

    OdpovědětVymazat
  6. Já když nacházím své vlasy všude možně, tak se uklidňuju tím, že je ještě údajně normální, když vypadne za den sto vlasů. Nikdy jsem to samozřejmě nepočítala, ale snažím se věřit, že víc mi jich nevypadne. Bohužel stres je zabiják všeho. Ještě, že dávají ty seriály. Líbí se mi oba, které si zmiňovala :-) U nich se mi daří úplně vypnout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě to je to...někomu vypadávají vlasy a hnedka mu narostou nové...ale někomu jako jsem já raší leda tak pleška :(

      Vymazat
  7. ten šampon by se hodil mojí mamce. a občas i mně :D

    a jéé čina do krabičky! :D já jím celkově závidím to jídlo jak jim rozváží a různě po krabičkách.. to tady u nás v mini městě mi dovezou leda tak velký kuloví :D

    OdpovědětVymazat
  8. Mě padají vlasy od nepaměti! Takové chomáče, co vždycky uklízím po mytí, hrůza... Ale stále je mám husté, přestože už tak před deseti lety mě kadeřnice strašila, že si budu muset nechat nějaké napíchat, pokud to padání tak půjde dál... Nevím, řekla bych, že je to normální a pokud nezaznamenáváš řídnutí vlasů, není důvod to nějak řešit, ne? :-) Každopádně taky nevěřím, že by nějaký šampón mohl zabránit vypadávání, v tom se shodnem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj taky na to nevěřím...ale jestli jsou vlasy zdecimované žehlením, fénováním atd. tak na ně podle mě tohle účinkovat může

      Vymazat
    2. Podle mě je nejlepší je nechat oddechnout, stejně jako nehty, které jsou často lakované a potřebují se zotavit... Ale to se asi spoustě lidem nehodí, když chtějí být pořád šik :-)

      Vymazat
  9. přesně s tou čínou :))) a je milý, jak i někdo jinej jim "závidí" takovej detail :) já vždycky když to někde ve filmu vidím, tak si říkám, proč to sakra takhle neprodávaj i u nás .. hůlkama se to z toho musí jíst úplně skvěle, narozdíl od těch hnusnejch polystyrenovejch krabic, co se používají místo toho

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No přesně! Já ty umělý krabice a příbory nesnáším. S krabičkou jsem si připadala jak z TBBT :)

      Vymazat
  10. Tomu dobrému eshopu bys mohla udělat reklamu, ne?;-)
    A kde si vzala tu Čínu do krabičky? Máš recht, závidím jim při každém díle Big bang theory:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A teď to vypadá, že reaguju na tvůj komentář nade mnou, ale já tu mám otevřený už od rána a až teď jsem se dostala tvůj článek přečíst a reagovat a takhle pěkně se to sešlo:-DDD

      Vymazat
    2. Tu čínu jsem koupila na Arkádách v restauraci " Prostě asijské" ..doufám, že to píšu dobře...no ale balí do krabiček jen smažené nudle. I když by tam možná dali cokoli jiného na požádání.

      Jedná se o eshop www.revlon-eshop.cz

      Vymazat
  11. Souhlasím s Dejnickou, že bys mohla napsat o jaké e-shopy šlo. Platit za vzorečky mi přijde v dnešní době trochu...mean, jak to říct česky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak ty vzorečky mě jako dobře dostaly. Sice stál jeden blbou korunu..ale stejnak..jde o princip.

      Vymazat
  12. Jelikož si teď zase tahám z hlavy chomáče, tak přemýšlím, jestli ten šampon nevyzkouším. Já zase měla dobou zkušenost s posilujícím šamponem od Vichy. Přišlo mi, že mi po něm vlasy padat přestaly... A tu čínu závidím, dostat ji do takovéhle krabičky, po tom jsem vždycky toužila :)

    GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čína z krabičky asi zaujala nejvíc, jak tak koukám. :))

      Já myslím, že bys ho určitě mohla odzkoušet. Kamarádka dostala tip na tento šampon od dermatoložky. Jináč s Vichy šampony osobně zkušenosti nemám, ale kamarádce od nich pomohl jiný na přetrvávající lupy.

      Vymazat

Děkuji za komentář!