středa 29. srpna 2012

Týýýýjo, kde na to bereš?

Ahojky,

prostě mi to nedá a nedá a já musím reagovat na jeden takový nešvar, který se nám na blozích nepěkně rozmáhá. Třeba si to ty dotyčné neuvědomují, nebo jim to nikdo doma neřekl, ale je opravdu velmi neslušné ptát se na finanční situaci cizí osoby.


Když si někdo koupí kabelku za 30 000kč, tak si na to nejspíše vydělal prací, nebo to dostal od někoho jiného.

A já se ptám, k čemu je tato informace?

Pokud se dozvím, že to dotyčný a) dostal, tak já to asi od něj nedostanu b) vydělal si na to, tak mi nezbývá nic jiného než hnout zadkem a vydělat si na to taky.

Ale i tak se sama o sobě možnost a) vylučuje. Kdyby tu ta možnost byla, tak se na to jak trotl neptám a už tu kabelu mám.

Ještě je tu možnost c)Mám někoho, kdo mi tu kabelu obstará a není to osoba z varianty a).

Tak opět otázka, proč se na to jak trotl ptám?

Ne já se na to jako člověk z varianty c) neptám, protože tu kabelku můžu mít, kdy budu chtít.

 Z toho plyne jediné.

Ptám se jako trotl, protože peníze nemám a neznám nikoho, kdo by mi kabelku obstaral. Jediná možnost, jak si jí obstarat, je tedy vydělat/ušetřit si na ní.


Já vám holky nevím, ale když u někoho vidím něco, co chci a nemám na to, tak mě to neuvěřitelně vyburcuje k tomu, abych si na tu věc nějakým způsobem vydělala. To, že budu rejpat a házet na dotyčného špínu, mi jí  nijak neobstará.  Já konkrétně chodím na brigádu a věřte tomu nebo ne, ale peníze si i student dokáže vydělat a může si pořídit vrámci možností, co bude chtít. Jenže to by ten student musel oželet prázdniny (jako já) a vstávat ráno do práce, nebo dokonce i směnovat (jako já). Většinou dělat práci, která ho i nebaví (jako mě) , ale ví, že brigáda jednou skončí (jako mně) a penízky přistanou v hojném počtu na účtu (jako mně). Hold sezením doma na zadku si ještě nikdo moc peněz nevydělal. ;)

Na co si Jája tak usilovně vydělává?





Tímto článkem prosím všechny zúčastněné, aby si už přestaly stěžovat na svojí finanční situaci a začaly s ní něco dělat. Pokud nic dělat nebudete, tak se nijak nezmění. Narušujete si akorát duševní zdraví a kazíte radost z blogování autorům. Za pár let se taky může stát, že už nebudete mít co číst. ;)



Zatím páčko!

44 komentářů:

  1. Tak u prostřední části článku jsem se už válela smíchy:) Skvělý článek a máš naprostou pravdu! Mě to nedalo nereagovat už včera u tvého článku... Jinak podle mě se ty osoby ptají jen aby rejpaly, občas používají takový styl že mi přijde, jako by chtěly naznačit, že to ta bloggerka ukradla nebo získala nějakým zcela nemravným způsobem. Jako by tím aspoň dotyčné bloggerce chtěly zkazit radost, když ony samy na tu věc nemají...

    OdpovědětVymazat
  2. mať problémy niektorých čitateľov :) Mám 27 rokov, od 15tich som nemala prázdniny, vždy som pracovala, aby som si mohla kúpiť to čo som chcela, podporu rodičov som mala iba v základných veciach a nerozmaznávali nás. Popri celkom slušnej práci sa venujem záľube, ktorá mi prináša tiež určitý finančný obnos. Manžel má tiež dve práce,môžme si v podstate kúpiť to po čom túžime, ale je to zaslúžené a nič nám z neba nespadlo len tak. A vždy ma dorazí otázka (hlavne od ľudí, ktorí prídu po 8 hodinovej pracovnej dobe domov, sadnú pred telku a večer idú a pivo): "Vám sa žije!" asi tak, mňa teší, že sú ešte schopné baby, ktoré vedia čo chcú a nájdu spôsob, ako sa k veciam dopracovať čo s najmenšou námahou. Sponzor by bodol a tiež by som si potom v kľude sadla pred telku (ktorú ale z princípu nemáme, pretože len žerie čas a nič tam nie je) ale to by som sa asi nudila ... :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jůůůůů, Jájo, a kde na to bereš peníze :-)???? To byl žert :-) Myslím, že skvělý a vkusný článek! Holt, závist hýbe nejen českým světem (obzvláště tím blogovým).

    OdpovědětVymazat
  4. TLESK TLESK!! za tento clanok by si si zasluzila aplauz :) vies, ono to je tak, ze ked niekto uvidi niekomu kabelku LV, tak si bud povie, ze je to fake, a ked zisti, ze je to original, tak zacne sondovat, ze ako k tej kabelke dana holka prisla. Ked povie, ze pracuje, tak samozrejme budu chciet vediet, ze v akej oblasti a kde si mozes prist na take peniaze, aby si si kupila znackovu kabelku :) no hroza...ja tiez pracujem od svojej 18, nic som v zivote nedostala zadarmo, nikoho nezneuzivam a ked na nieco nemam, tak sa mi v mizgu okamzite spusti motorcek, ze co mozem spravit preto, aby som to ziskala (legalne samozrejme :D)

    OdpovědětVymazat
  5. Hahaha, to mě fakt pobavilo :) Perfektní článek! Aneb když se chce, tak to jde. Když si vzpomenu, na jaký šílený brigády jsem chodila dřív, abych si vydělala na to, co jsem chtěla :).Holt pokud člověk není povoláním dcera, přítelkyně, nebo nevydělává vleže, musí prostě chodit do normální, normálně placené práce na úkor volnýho času. Já jsem na VŠ strávila většinu volnýho času nikoliv poflakováním se a chlastáním jako někteří spolužáci, ale prostě jsem chodila do práce, volný víkendy se mě poštěstí málokdy....Nechápu, co na tom někdo nechápe a musí se furt tak blbě ptát. Nejvíc mě dostala slečna na FS u PlumFoolery, že prý jí nepřijde nic drzýho na tom ptát se na její plat. Ta to fakt zabila :)

    OdpovědětVymazat
  6. souhlasím! já občas vážně žasnu, že to těm lidem není blbé se ptát na tak dotěrné otázky. když si vzpomenu, jak do mě někteří šili kvůli tomu, že mi přítel koupil noťase.. no a co sakra?! co je komu do toho?!
    když někdo něco chce, tak ať se snaží svým způsobem (rodiče, přítel, práce..) to získat, šetřit si.. a ne se ptát " kde na to bereš? " co si sakra myslí, že jim odpoví? :D že jim to spadlo z nebe? :D

    OdpovědětVymazat
  7. Mně se ještě trochu víc líbí komentáře typu "jak si toto může za ty peníze někdo koupit, no to já bych teda nedala". Si vždycky představím onu blogerku, jak s dotyčným artiklem v ruce stojí u dveří té slečny a nutí ji k nákupu :-))) Mě to dřív hrozně vytáčelo a párkrát jsem i někomu takhle v komentech vynadala, ale už je mi těch lidí spíš líto. Protože jako sorry, ale sjíždět blogy a užírat se u toho závistí (jo, jasně, není to závist, ty slečny to píšou, aby blogerku dovedly na správnou cestu :-p :-))) ), tak to je hodně neuspokojivé trávení volného času. Jak asi vypadá zbytek jejich života... Raděj nemyslet :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Skvely clanek, ale stejne si myslim, ze se ty dotycne za nos nechytnou :(. No ale i kdyby jen jedna :D. Nechapu tyhle slecny, co maji bud male kapesne, nechodi na brigady a pak nechapou, kde na to lidi berou a hlavne, ze ti tisice za to chteji utratit. Plus ta zavist. Jinak, krasne sepsano :).

    OdpovědětVymazat
  9. Suprově napsané, nemám co dodat!

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  10. Naprosto sdílím tvůj názor. I kdyby si na to dotyčný bral půjčky a na dveře mu klepala exekuce, není mi do toho lautr nic. A zázračný způsob získávání drahých věcí jinak, než si na ně vydělat / dostat je od nějakého hodného člověka / našetřit si, mi asi stejně neporadí.
    Ale stejně se vždycky najde někdo, kdo se bude ptát jako trotl.

    OdpovědětVymazat
  11. Super článek! Vždycky, když čtu u nějakého článku v komentářích dotaz, kde na to ten člověk vzal, tak se stydím za toho tazatele (a to toho člověka vůbec neznám a pravděpodobně ani nepoznám :-D). Ale tahle otázka asi tak trochu závisí s určitou závistí a pocitem se pořád někomu montovat do života (co je komu do toho, jak drahou kabelku nebo věc si člověk koupí, když si na to ušetří nebo něco podobného, tak je to jeho věc). A pro tyhle lidi jsou blogy skvělý prostor, jak se vyřádit. Osobně by v životě k nikomu na ulici nepřišli a neřekli, že je úplně blbej, když si koupil to a to a ještě se ho zeptali, kde na to vzal! :-D. Já taky pořád žbrblám, že nemám peníze, ale to je spíš můj pocit neustálé nespokojenosti, abych mohla být vlastně spokojená. Protože si myslím, že když je člověk spokojenej (myslím tím, že už nemá pocit nic dál zlepšovat, zdokonalovat), tak stagnuje a zleniví! Mně takhle nedávno vyburcoval teď už bývalý kolega, který si udělal rigorózní zkoušku. Dělal ji dlouho a já to moc nevnímala, ale pak jsem na nějakém papíře viděla před jeho jménem PhDr. a řekla jsem si - sakra, to vypadá dobře. Když to zvládl on, proč do toho nejít taky. Tak vážně uvažuji, že se po čtyřech letech vrátím na fakultu a pokusím se o to! Nebo se alespoň informuji, co to obnáší :-DDD.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak budu držet palce, aby to vyšlo. Já na tento titul taky pomýšlím, ale je to zatím hudba vzdálené budoucnosti :)

      Vymazat
  12. Kdo veřejně sdílí život nebo jen jeho část, tak s takovými dotazy musí počítat. Mně to nepřijde nijak zvláštní a daleko horší jsou pro mě dotazy typu "a kdy budeš mít děti?" nebo "a budeš se taky někdy vdávat?"...to je lezení do soukromí! A hlavně vím, co odpovědět na to, kde jsem na to či ono vzala, ale nevím, co říct na otázku ohledně dětí nebo manželství???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mne pride, ze otázka k výške platu je rovnako súkromná vec ako otázka kedy budeš mať deti, alebo kedy sa vydáš. Mozno z inej sfery, ale predsa. Na druhej strane, neviem co citatelia cakaju, ze im tu blogeri napisu komplet prijmy a vydavky, ktore maju?

      Vymazat
    2. Mě přijde výše platu taky jako dost citlivá informace. Osobně mě zajímá kdo kolik vydělává a já na tyhle otázky taky nikomu neodpovídám. S dětmi a svatbou je to taky na pěst mezi oči. Mi přijde, že jakmile je blogerka trošku známější, tak se musí všem zpovídat.

      Vymazat
  13. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja mam tiez rada, ked niekto napise o nejakom drahsom produkte a v komentaroch najde hned odpoved, ze ta a ta ma doma to a to, ktore je OMNOHO lacnejsie, ale bud OMNOHO kvalitnejsie alebo minimalne porovnatelne kvalitne ako recenzovana draha vec a samozrejme, aj vsetko ostatne je na tom lacnejsom produkte omnoho lepsie - farby, stylovost, proste cele sa to zakonci tym, ze dotycna je krava, snobka a hlupana, ze vyhodila tolko penazi za nieco OMNOHO nizsej kvality a podstatne vyssej ceny :D :D :D

      Vymazat
    2. Klasika. V podstatě je dotyčná jen snobská blbka, co potřebuje ukazovat značku. Páč to SAMÉ mám doma o nulu levnější :)))

      Vymazat
  14. Nikdy nikomu nerikej kolik vydelavas, s kym spis a koho volis...to me od mala tloukly doma do hlavy s tim, ze to jsou 3 otazky, na ktery proste neexistuje zadna spravna odpoved. AT odpovis cokoli, vzdycky ro bude pro nekoho moc malo, moc hodne, moc napravo, moc nalevo...:D U te Pavliny mi ji bylo vylozene lito, sakra co je komu do toho, za co utraci svoje penize? A vzdycky me bavi ujistovani anonymu ze to neni zavist....a co to teda je ? :D Clovek co nezavidi, nema pocit, ze se lidi kolem nej chlubi...Celkove me tohle "akorat se vytahujes" dost stve....treba kdyz jsem po 2 mesicich odhodlavani zverejnila na FB fotku zasnoubeni, tak jsem se hned vytahovala, protoze tam byla videt krabicka se znackou....takze kdyby ten prstynek byl z automatu a ne z ALO tak by to nejspis bylo v poradku :D Jen proto, ze se cloveku obcas postesti mit neco, co nemaji vsichni ostatni, tak je za to po zasluze potrestan, skoda....

    Jinak jeste vsuvka k te Pavline, nejvic me pobavila slecna, ktera tam do krve bojovala za to, ze Balenciaga je vlastne to samy, co taska z HMka:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, s těma třema "nikdy" jsi mě pobavila. Naprosto s tím souhlasím. Hlavně kolik vyděláváš a koho volíš :-D. To je lepší nikdy nikde nevykládat.

      Vymazat
    2. Já myslím, že i kdybys měla blbej prstýnek z pouti, tak si stejně na tebe někdo něco najde. To chce klíííd ;)

      Vymazat
  15. Pobavila jsem se, ale je to pravda pravdoucí! :)) Konečně to taky někdo řekl na plnou "ústa" :D jenže ono je bohužel pro některé jedince pohodlnější se litovat než se vyburcovat k tomu, aby si na to také vydělal. Perfektní článek!! B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. poslední dobou už nejsem na blozích držkatá, tak jsem se vyjádřila alespoň u sebe :)))

      Vymazat
  16. uz jsem si taky vsimla, ze tyto otazky se nejak rozmahaji, ale to co nekteri predvadeli u pavliny jagrove byl uz vrchol...fakt to je az zarazejici, kolik zloby a nenavisti dokaze v nekterych vyvolat jedna drazsi kabelka :-O ja osobne nikomu nerikam, kolik vydelavam, nemam zapotrebi poslouchat jakykoliv komentare, proste kazdy si zije po svym a utraci za to, za co uzna za vhodny ;)

    OdpovědětVymazat
  17. Nejpravdivější článek za poslední dobu! :) A jsme na tom stejně, taky jsem oželela prázdniny, taky mě to nebavilo, ale taky budu mít peníze. A to je krásnej pocit :). A ty lidi co se ptají to pod,e mě někdy dělají proto, aby tomu dotyčnému ukázaly jaký oni jsou hrooozný chudáčkové, přitom stačí jen zvednout zadek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo..spousta lidí asi nikdy nepochopí že práce= vydělávání peněz

      Vymazat
  18. Opravdu nikdy nepochopím, kde někdo vezme tu drzost, a zeptá se, kde na to ty slečny vzaly, kolik mají peněz....takhle nevychovanost mě dokáže strašně rozčílit.
    A co mě taky hodně štve, když si třeba některý kamarádky stěžujou, že nemají peníze, že já mám plno nových věcí na sebe, a ony si to koupit nemůžou....ale když jim doporučím nějakou práci, najednou se jim nechce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no to u nás si stěžují nejvíc ti, co vypálí i dvě krabky cigarek denně :)))
      všude je to asi stejné

      Vymazat
  19. Proč se na to dotyčná ptá? Protože sedět doma na gauči a závidět ostatním je snad českej národní sport. :-D

    OdpovědětVymazat
  20. Mě ještě takovou otázku nikdo nepoložil. Znamená to asi, že nejsem dost luxusní. No je to pravda, mě ale fakt většinou stačí věci jednoduché a funkční. Ale na image to nepřidá:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. simtě...image máš i bez toho na rozdávání ;)

      Vymazat
  21. přesně tak! na peníze se ptá fakt jenom ubožák, protože to je dost soukromá věc :-D taky se někdy směju nad takovými dotazy

    OdpovědětVymazat
  22. Už kolikrát mě zarazilo, že se na to někdo ptá... I kdybych si to tom měla myslet cokoliv, je opravdu nejvýš trapné do toho šťourat. Sama už jsem vystřídala několik horších i lepších brigád, kradla si jimi prázdniny a víkendy a samozřejmě, že jsem si z nich šetřila i na drahé a pro někoho možná zbytečné věci. Ale obětovala jsem tomu svůj čas a jak jsem ty peníze utratila je jen a jen moje věc...
    Přiznám se, že ale závidím možnost chodit na brigády i ve školní rok, já sama se k nim kvůli učení dostanu jen o prázdninách. Ale vím, že když se chce, tak to jde taky, ale takovou náturu prostě nemám, takže s tím zase počítám dopředu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mluvíš mi z duše...mě taky štve, že přes rok nemám na brigádu čas..a to ani omylem :(

      Vymazat
    2. Já jsem to vloni zezačátku zkoušela - měla jsem úžasnou brigádu v cukrárně, kde jsem si mohla vybírat směny, jak se mi chtělo, ale nakonec jsem s tím musela stejně praštit, protože to nešlo. Ale co, tak aspoň snad o prázdninách :-)

      Vymazat
  23. Já se s tím ještě nesetkala, na blogu se mně na nic podobnýho nikdo neptal a u jiných jsem si taky nevšimla.
    Pokud se ale takhle někdo ptá, tak tipuju, že to spíš budou nějaký středoškolačky (z nizšího stupně), co jsou prostě drze zvědavý, kde na to dotyčná vzala, protože samy nikoho s takovou věcí neznají - možná to dělaj i kvůli tomu, aby získaly nějakej nápad na svý budoucí zaměstnaní ;)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já se obávám, že tohle dělají spíš slečny, které už jsou výdělečně činné.

      Vymazat
  24. Holky, díky všem za komentáře.. :) Myslím, že jsme se pěkně všechny shodly. :))

    OdpovědětVymazat
  25. Já se na to ještě nikdy nezeptala, ale nebudu předstírat, že by mě to nezajímalo:-D Ale ne u blogerky co si koupí jednu kabelku za 30 tis. za rok, na to se dá z normálního platu ušetřit, ale spíš u těch co vedou opravdu luxusní život- zajímǎ mě to z hlediska oboru, jestli bych pak třeba taky neměla šanci se tam dostat a dělat to samé.. No píšu to kostrbatě, ale snad pochopíš jak jsem to myslela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak je rozdíl zeptat se člověka v jakém odvětví pracuje/jakou pozici má...což není podle mne nijak citlivá informace, než na plná ústa(klávesnici) vyblít to, co bylo u Jágrovky. Mě tohle slídění tak strašně irituje.

      Vymazat
  26. Máš pravdu. Tohle by se mělo číst povinně! Obávám se ale, že závist a zlost jsou tak velké, že cílové skupině to stejně nedojde:) Chápu, že jsou lidé, kteří opravdu peníze nemají, protože nemají rozumnou práci, do toho musí živit rodinu atd. Nicméně zrovna takové kupodivu módní kabelky ani jiné věci nezajímají. Chtělo by to nějakou anketu typu "kolik vydělávají ti, kteří mají tyhle debilní připomínky". Když už se tak hloupě ptají...:) Veronika

    OdpovědětVymazat
  27. Tak tohle je velká pravda. Nevím, proč se dotyční ptají, ale fakt jim to nijak nepomůže.
    Takhle se mě ptala kamarádka, a tak jsem jí řekla, že mám brigádu přes školní rok. To je ale nečekaná odpověď :D.

    OdpovědětVymazat
  28. Anonymní12:38

    mě to teda děsně zajímá kdo na to kde bere!
    Honza Krysta

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!