úterý 28. srpna 2012

Drogerie vs. Parfumerie

 Ahoj,

v dnešním článku bych ráda naťukla věc, kterou už mám dlouho v hlavě. Málokterá blogerka vlastní kosmetické vybavení jak z drogerie, tak i z parfumerie. Osobně nemám ráda, když některé tvrdí, že prostě v drogerii nic kloudného neseženeš!! A druhý tábor zase tvrdí, že parfumerie je jen předražená drogérka. Trošku se ve mně vaří krev, když je kosmetické blogerce líto utácet za kosmetiku. Od čeho tu potom je? Jak jste si u mne mohly během mé krátké blogopůsobnosti všimnout, mám doma značky jak za pár kaček, tak i za nějaké to líťo. A víte proč? Protože nejsem líná hledat to nejlepší! Jsou věci, které podle mě neseženete v drogerii, ani kdybyste se rozkrájely např. efektové pigmenty a oční stíny. Naopak  jsou tu produkty, za které nejsem ochotná dát víc jak 200kč. To se týká řasenky a laku na nehty. Samozřejmě každá má úchylku na něco jiného, ale mě osobně nenamluvíte, že řasenka za litr je bezkonkurenčně lepší než ta za dvě kila z Rossmanna. Vybrala jsem za sebe pár příkladů, kdy mi přišly produkty různých cenových kategorií velice kvalitní a mohu je doporučit. Jen aby nedošlo k mýlce, tak předsílám, že nejde o dupe list. ;)




Tvářenka: Dermacol  x  Inglot

Na tvářenky jsem ujetá dost, takže jsem jich vyzkoušela kvanta. Z drogerky mě mile překvapil Dermacol se svou krajkovou tvářenkou č. 2 a od Inglotu vlastním mojí oblíbenou tekutou tvářenku č. 85.



www.drogeriemartina.cz
bisousmagazine.com

















MU: Rimmel match perfection x Kanebo Sensai Fluid Finish

Rimmel mne velice potěšil korektorem na oční okolí a já vám teď mohu vřele doporučit ze stejné řady i gelový MU. Jsem s ním velmi spokojená, jen by na můj vkus nemusel být matný. Nojo, nějakou chybku si najít musím. Fluid Finish mám na svém wishlistu dost dlouho. Pokud chcete opravdu výborný MU, tak sáhněte po tomto, nezklame vás!
www.sensai-cosmetics.com

www.rimmel.cz
















Odličovač: Ryor x Sephora
O této dvojce jsem se vyjádřila v jednom z předešlých článků. Oba plní svou funkci dobře.




Hydratační krém: Nivea baby x Sephora
Na hydratační krémy mám zdánlivě malé nároky. Musí hydratovat a neucpávat póry. Jenže mě ucpává póry kdeco. Tito dva fešáci hydratují pleť a póry mi neucpávají!
/watchyourps.com

www.manitera.cz

















Šampon: Pantene x Alterna Anti frizz

Oba plní svůj úkol dobře, sice každý jinak, ale vyhovují mi a já vám je s klidným srdce doporučuji. Alternu  víc.

thenilestore.co.uk
www.fashionandbeautystore.com






















Oční stíny: Catrice x Mac

Noooo tohle byl pro mne krapet oříšek. Musela jsem opravdu hodně přemýšlet, protože mi z drogérky žádné stíny moc nesednou. Od Catrice mám pouze jeden stín, tak nevím, jak moc bude tohle srovnání relevantní. Vlastním odstín "I like to mauve it". Efekt je docela slušnej, ale orgasmus z něj taky nemám. Mac je zase taková sázka na jistotu. Jo a jinak matný stíny nepoužívám, takže se tu bavíme pouze o metalických, třpytkatých a tak..

www.comparestoreprices.co.uk

beautifulwithbrains.com
















Rozjasňovač: Essence x Inglot

Od Essence jsem používala jako rozjasňovač jejich stín Mystic Lemon , který je známý jako dupe Nars Albatrossu. Albatross sice nevlastním, ale ten odstín fakt miluji. Jenže je tu jedno velké ALE. Nevím jestli to je možné, ale mně ten stín dělá na tváři pupínky. :((( Strašně mě to mrzí, páč ten odstín je barva mého rozjasňujícího srdce. Naopak od Inglotu se mi osvědčil zlatý tekutý rozjasňovač. Je krapet víc tekutej než bych si přála, ale nemůžu mít všechno najednou, že?
www.lipglossiping.com

nihrinda.de















Vlastníte kosmetiku z drogerie, z parfumerie, nebo kombinujete obě varianty? Jak se stavíte k nakupování kosmetiky? Utrácíte za ní horentní sumy, nebo stojíte nohama na zemi?

30 komentářů:

  1. Já mám od Rimmelu ten samý makeup, akorát v lahvičce s pumpičkou a ten matující není, spíš zanechá tu pleť takovou "dewy" nebo jak se to na Youtube říká:))) Jinak mě docela láká ten Sefora hydratační krém, o kterém píšeš. A k tématu, já mám hodně věcí z drogerky a lepší značky teprve objevuju... Naprosto s tebou souhlasím s těmi očními stíny, že se vypaltí dražší, navíc stíny dlouho vydrží:) A taky s řasenkami, já používám L´oreal a plní vše co od řasenky chci, nemám potřebu kupovat jinou za litra. Já se snažím si nakoupit dražší výrobky takové, které používám denně. Už mám stíny, pudr, rozjasňovač, tvářenku, od každého jedno. A mezitím třeba použiju levnou tvářenku z drogerie nebo stíny Catrice... Ještě bych chtěla bázi pod oční stíny od Inglotu:)

    OdpovědětVymazat
  2. Drogerie i parfumerie, poslení dobou víc to druhé, protože vím přesně co chci a jak by to mělo vypadat, ale pokud je kvalitní produkt z drogerie, tak jím nepohrdnu :). Pro můj typ pleti horko těžko shání v drogérii makeup, tvářenky, produkty na oči ano / i když je bourjois drogerka?), rtěnky jak kdy.

    V řasenkách s tebou v něčem souhlasím, jako dávat za ni tisícovku se mi nechce, na druhou stranu pokud mám šanci sehnat svého oblíbeného Sublime de Chanel za 450 a L´Oreal je za 399, tak je asi jasné po čem sáhnu. Myslím, že drogérka by měla zůstat drogérkou a nemít ceny jako parfemka.

    Na druhou stranu jsem neutrácela o tolik míň když jsem nakupovala v drogérii jednoduše proto, že jsem toho nakpovala objemově víc. Stojí to jen 99 Kč...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, ono to toho není pozntat ale i v drogérii seženeš slušné věci, když budeš chtít fenomenální know how, pigmentaci a výdrž tak se vyplatí si spíš připlatit, ale na takové to "běžné" nošení si v drogérii určitě vybereš. Já si třeba radši připlatím za jeden perfektní produkt, ale chápu, že ostatní to tak nemusí mít.

      Vymazat
    2. velice rozumný přístup..kolikrát stačí pouze odbourat to " jééé to si musím koupit, vždyť to stojí jen stovku" a ejhle už je po čase našetřeno třeba na toho chanela :)

      Vymazat
  3. Musím říct, že nemám ráda ty bloggerky, které plivají na drogerii a ony musí mít všechno nej nej nejdražší. naopak jsou mi sympatické ty, které mají obrovský kosmetický rozptyl od Essence po Channel. Každá značka má své dobré produkty i své propadáky a je třeba ty správné výrobky hledat, a to jak v drogerii, tak v parfumerii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jako bys mi mluvila z duše...já ráda kombinuji..essence sice moc nemusím, ale v drogérce nakupuji velice ráda :) a chanel....áááách..kéž by si mne někdy vybrali ke spolupráci :)

      Vymazat
  4. Já jak co, pleťovou kosmetiku mám tu dražší, v tohmle prostě drogérce po těch zkušenostech nevěřím. Vlasovou mám tak napůl, ale radši se přikláním k té dražší(ikdyž ono to ve výsledku o moc dráž nevyjde). A dekorativku... Dřiv jsem používala dražší make upy, protože mi v drogerce žádnej neseděl, měla jsem třeba El double wear no a teď už jen bb krémy, což taky neni žádná drahota. Stíny, řasenky, rtěnky používám jen z drogerky a nestěžuju si. V dekorativce investuju spíš do make upů, korektorů, bází pod stíny a tak.

    OdpovědětVymazat
  5. výbornej článek, už dloho jsem nic tak vydařeného nečetla :-)...já nakupuji jak v parfumériích tak v drogériích, podle toho co zrovna potřebuju nebo když se tak toulám po obchodních centrech tak vlezu samozřejmě všude :-D ráda si připlatím za parfém nebo make-up, ale laky neřeším a moje nejlepší řasenka co mám je od Miss sporty za 99 kč :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Podle mě velká část blogerek v parfumeriích nenakupuje proto, protože přece jenom jsou to většinou chudí studenti. Osobně nechápu, kde obyčejná holka vezme na rtěnky a různé serepetičky za sedm stovek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že ty výdaje jsou hodně individuální... Já jsem třeba taky student, brigády moc nestíhám a jsem schopná utratit v Inglotu litra... Podle mě když nevidíš, za co má ten člověk výdaje, těžko to můžeš hodnotit. Já třeba nepiju alkohol, nekouřím, už to je hodně peněz. Někdo nechá 500 v kadeřnictví, já chodim u našich na malým městě za 50Kč na konečky + ofinu. Neberu antikoncepci, to jsou třeba 4 stovky... Nechodím s kamarádkama obden na kafíčka. A neni to že bych se schválně omezovala abych si pak mohla nakoupit kosmetiku, jen nemám takovej životní styl, tak mi pak zbydou peníze na to, co mě baví a co mám ráda. Prostě tohle je strašně individuální a já spíš nechápu, že se pořád řeší, kde na to bloggerka vzala:)

      Vymazat
    2. Třeba si při studiu přivydělává? ;)

      Vymazat
    3. Pokud můžu mluvit za sebe, tak se těch sedm stovek dá plašit celkem snadno. Vyloučím věci, které k životu ani požitku nepotřebu. Nekouřím, nepiji alkohol, do dražší restaurace nebo do kavárny chodím jednou za čas, neplatím ani za lekce cvičení, protože si radši zacvičím doma. Když to tak sečtu, tak mám výdaje minimální. Proč bych si nemohla koupit něco dražšího? Kosmetika je v podstatě můj jediný hlubší koníček. Zrovna před týdnem jsem vyhozovala kosmetiku, kterou jsem koupila za "pár kaček", ale v takovém množství, že by za to byl pěkný nákup v Sephoře.

      Vymazat
  7. Já mám taky věci z drogerie i z parfumerie, myslím, že obojí má něco do sebe a do obojího budu i nadále chodit stejně ráda. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Mně je to úplně jedno :D Nikdo nepozná, jestli mám na očích řasenku od Diora nebo Rimmelu, nikdo to za mě nenalíčí, takže kupuji podle toho, jak se mi produkt pozdává a neřeším, jestli v parfumérii nebo drogérii. Ani stíny za 5tis se mi na oku samy nevystínují. A radost mám ze všeho, co si domů přinesu, protože jsem si to z nějakého důvodu vybrala, že.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, tak to mám taky...ať mám nákup z rossmana nebo sephory, vždycky se těším domů až to pořádně prozkouším :)

      Vymazat
  9. Děkuji za komentáře. Odpovím na všechny věčer, teď mažu do práce. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ja kupujem vsetko, co sa mi zda dobre, je mi jedno ci drogerka alebo parfumeria, kupujem aj tam, aj tam a zatial sa mi celkom dari, vela sledujem aj recenzie, cize je to urcite aj o tom :-). Myslim, ze je to vec toho ci ti ide o kvantitu, alebo kvalitu - nevidim vyznam nakupovat kvanta tienov za euro v drogerke, ktore maju nulovu pigmentaciu, aby som o tom mohla napisat 20 roznych clankov, ked si mozem kupit jeden kvalitny a aj ho naozaj pouzit. A to iste naopak - s tou maskarou a lakmi, suhlasim na sto percent! :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Je to asi opravdu o tom, na co je člověk ujetej, do čeho chce investovat a na čem mu naopak zas tak nezáleží. Taky mám produkty, za které nevidím důvod utrácet, tak zamířím do drogérie (u mě třeba oční stíny, šampóny...), za některé si zas chci připlatit (za mě řasenky nebo make-up např.) a značky v drogériích mi nevyhovujou :-) Na druhou stranu já si většinu věcí spíš odněkud objednávám, takže rozdíl drogérie/parfumerie až tak neřeším :-D

    OdpovědětVymazat
  12. upřímně - kdybych na to měla, ráda bych se rozšoupla a pořídila si i něco dražšího, protože jsem ale studentka, musím se krotit, nebo si počkat na narozeniny a podobně :) snažím se ale kupovat si to lepší a kvalitnější, samozřejmě :)

    OdpovědětVymazat
  13. Väčšinou skončím na internete, kde si kupujem veci, ktoré u nás nedostať nakoľko ma ponuka našich parfumérii až tak neohuruje. A väčšinou som aj skúpa a snažím sa nájsť lacnejšiu variantu, ktorá mi bude vyhovovať :)

    OdpovědětVymazat
  14. nakupuju v obém, ale drogerku na dekorativku prostě moc nemusím (a některé značky vyloženě cíleně míjím, třeba essence a catrice ;))

    souhlasím s tebou v tom, že stíny se v droge spíš neseženou, naopak u řasenku je to úplně jedno - jestli MF za dvě kila, nebo YSL za litra ... moje očí říkaj, že MF dělala řasy dokonce hezčí
    stejně tak pudr, ten se dá koupit přinejhorším i v droge, to samé báze pod make-up
    a pak mám par lowendových věcí z netu, třeba Elf

    jinak pěknej přehled, po tom hydratačním krému se podívám, protože mě taky s oblibou ucpávaj póry, parchanti :/

    OdpovědětVymazat
  15. Ráda nakupuju kosmetiku všech cenových skupin, řekla bych, že bývám z drahých věcí zklamaná stejně často jako z levných a naopak je pár věcí, které miluji a budu si kupovat opakovaně ať stojí 50Kč nebo 1500Kč. Stejně jak už tu někdo psal, není mi moc sympatický přístup "nic z drogerky pro mě není dost dobré" a naprosto souhlasím i s několikanásobně opakovaným příkladem řasenky, pro mě není nad Maybelline za 150Kč.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o řasenkách nemá cenu ani diskutovat...není to produkt, který by mi vydržel doma rok, abych si ho byla ochotná za tu cenu kupovat...a jako každý 3 měsíce vrážet do něčeho litra, co mi udělá stejnou službu jako kolega o nulu levnější? nejsem blázen..

      Vymazat
  16. Já teda raději z drogerky spíš věci na pleť a tělo než dekorativku - přiznám se, že ta mi prostě není dost dobrá. Catrice stíny mě prostě nadchnout nedokážou...výjimky dělám třeba u řasenek, laků, lesků na rty, ale jinak ee. Poslední dobou už mě ale značně přešlo kosmetický megalomanství, už vím, co mi vyhovuje a sluší, takže ve finále vlastně šetřím. V drogerii miluju hlavně nakupování různých vychytávek jako pleťový masky, čistící ubrousky, deodoranty a tak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. šťastná to žena :)

      to já jsem začala s kosmetikou opravdu zostra před rokem..takže jsem ve fázi zkoušení všeho možného...teším se až se dostanu do stádia, kdy budu dokupovat pouze to, co mo došlo :))

      Vymazat
    2. Tak to přijde i u tebe :) moje fáze "závislost" trvá už tak čtyři pět let....takže už jsem se přeci jen uklidnila a došlo mi, že je nesmysl si při mým množství kosmetiky kupovat další :)

      A jo, fakt v té fázi: dokupuju co mi došlo, právě teď su, jenže popravdě je to pěknej vopruz! Podruhé z nákupu stejné věci nemám takovou radost, i když jde třeba o Chanel, už to není nákup pro radost, nadšený vybalení doma a zkoušení, oňufávání...takže je s trochou nadsázky i nákup drahé věci degradován na úroveň rutinního dokoupení nové zubní pasty....Na druhou stranu ale fakt nic moc novýho zkoušet nechci :)

      Vymazat
  17. já jsem tedy drogérková, ale co se týče péče o pleť jednoznačně volím lékárnu nebo parfumerii :)

    OdpovědětVymazat
  18. já budu asi za exota... nevyhledávám ani drogérii ani parfumérii, prostě internet rulez. ale vedlo mě to k zamyšlení: šla jsem do koupelny si to tak namátkově přepočítat (jen věci na obličej, které používám běžně) a bylo to zhruba 4:1 ve prospěch drogérie (tedy předpokládám, že takový bioré, skinfood, edm, crushed botanicals, e.l.f. jsou drogérie a mac, stila, unt, raw gaia parfumérie, odhad jen tak podle ceny). v koupelně vlastně nemám ani jednu věc koupenou v české parfumérii, z českých drogérií mám v koupelně zase jenom alverde, tak teď nevím, o čem to svědčí.

    ale je pravda, že občas se cítím jako špatná a méněcenná blogerka, a pak jdu někam do sephory a zdlouhavě přemýšlím, co bych si tam CHTĚLA koupit a většinou na nic nepřijdu. tak jdu do drogérky a přemýšlím, co bych si tam CHTĚLA koupit a většinou přijdu akorát tak na výprodej essence... takže ano jsem méněcenná a špatná blogerka.

    jinak jsem stejně jako dashulka v té závislosti možná pět let (možná i déle, tak šest až sedm) a zatím mě to nepřešlo, nemám žádné své oblíbence, které bych si chtěla kupovat pořád dokola. a často otvírám balíček už na poště s tím stále stejným šimráním na bříškách prstů... ale je pravda, že ten uspokojený pocit mi stačí pořád na kratší dobu. ještěže čím je člověk starší, tím víc toho může nakupovat... a nákupní posedlost nových věcí přichází většinou ve vlnách. takže třeba jsem si myslela, že jsem z toho venku... jeden nevinný pracovní výlet do kanady a už v tom zase lítám...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. krásně sepsáno :)
      No to já jsem na kosmetiku protipól tebe. Hledám opravdu "něco" u čeho zůstanu už napořád. :)

      Vymazat

Děkuji za komentář!