středa 8. srpna 2012

Cesta do hlubin medikovy duše + Vyhlášení vítězky

Ahoj kolegyňky,

začnu nejdřív pěkně od začátku. Před 14ti dny jsem Vás neplánovaně opustila :( . No co se dá dělat, že? Škola není holubník. Zkoušku jsem dělala z Anatomie + Histologie + Embryologie...pro zasvěcené...to je nářez, což?

Ta pauza mi moc nepomohla. Šla jsem inteligentně na první termín až v srpnu, jelikož jsem měla děsnou depku a strach...no znáte to. Táákže jsem si mezitím založila blog a čas plynul a plynul a já toho uměla míň a míň, až mi došlo, že jsem fakt v hajzlu a začnu se teda pořádně učit. Týden před zkouškou jsem zjistila, že jsem ve větší prdeli, než jsem si myslela. Do toho jsem ještě začala chodit na brigádu..parááááda. Když se dostanu do stavu totální beznaděje, tak mi vždycky vytane na mysl článek od Moory, který mě neuvěřitelně povzbudí. No takže jsem se to rozhodla zkusit....ALESPOŇ ZKUSIT...

Pro vaší představu. Zkouška se skládá ze tří částí:

poznávací obrázkový test (prezentace v powerpointu, musí se poznat označená struktura do 30ti sekund)
praktická část na pitevně (poznávání struktur přímo na těle)
ústní zkoušení

Nesplnění kterékoli části znamená ukončení celé zkoušky. Den před mým termínem na fb unikla zpráva, že obrázkový test napsalo 9 lidí z 50. :DDD Bingo. Bylo mi trapně. S těma mýma znalostma si mám dovolit jen překročit práh našeho Anatomického ústavu? Ráno před zkouškou si ke mně sedla nejvíc nadrcená spolužačka. Depka, veliká depka.

Nadešel čas testování. No abych to urychlila, test byl naprosto primitivní. Vůbec nechápu, jak je možné, že to někdo nedá. Obrázky byly z nejzákladnějšího základu. Přišla pitevna a já jsem se dostala na zkoušení pod ruku k mé platonické lásce. :)) Haha. No vyzkoušel mě nádherně. Dostala jsem ze všech struktur samé pěkné známky. :))) Nakonec přišlo ústní zkoušení. Zkoušel mě nejhodnější člověk z ústavu. Otázky nebyly špatné, ale ani dobré. Jednu jsem totálně nevěděla, ale něco ze mně vypáčil. Výsledná známka je B. :))

Poučení z toho plyne následující: Nikdy neházejte flintu do žita a spoléhejte se jen samy na sebe! Věřte si a ono to nějak dopadne. Jo a já taky věřím v afirmace. Několikrát se mi potvrdilo, že to funguje. Na mě. :D

Pak jsem se šla odměnit a zažila jsem kosmetický šok! Praha dokáže někdy opravdu solidně překvapit. Ale to až příště. ;)

.................................................................................................................................................................

Co mě v době mé blogové nepůsobnosti překvapilo?

1)  Můj kosmetický životopis se solidně rozšířil. Jako původní autorku mě označila pouze Dashulka. No co se dá dělat. Život je hořký.

2) Jarmark Marnosti byl označen jako blog s nejvíc kůl názvem. Jsem ráda, že se někomu ten název líbí, mně se taky velmi zamlouvá.

3) Zjistila jsem, že se některé nespamové komentáře samy přehodily do spamu. Tímto se omlouvám všem, které si myslely, že jsem jejich příspěvek smazala. Já to fakt nebyla!

................................................................................................................................................................

Jo a abych nezapomněla. Vítězem se stává Karolína Pešková. Výherkyni jsem už kontaktovala.

23 komentářů:

  1. Gratuluju ke zkoušce! Šikulka!

    OdpovědětVymazat
  2. Tenhle článek mě dost povzbudil, učím se momentálně na státnice a začínám mít taky nervy v kýblu, přitom mám ještě měsíc a půl:( Jinak jsem ráda, že ti to opravdu udělalo radost:) A moc gratuluju, tahle zkouška musí být masakr a já mediky absolutně nechápu:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejlepší strategie je přečíst si všechno...ne tak detailně, udělat si celkový obrázek a mít šťastnou ruku..ale to už určitě víš :)
      Pevné nervy! :)

      Vymazat
    2. No já se na ty státnice učím už podruhé. V sobotu jedu na 2 týdny na tábor a jen co přijedu, tak státnicuju, a hned den a pak dva dny na to ještě přijímačky. Ne, tohle fakt nedávám :D Nejhorší je, že v tom červnu jsem aspoň měla, hmm jak to správně nazvat - "chuť"? nebo aspoň motivaci k tomu učení. Teď už nemám ani to, prostě mě to netankuje, je mi to fuk. Blbý přístup, já vím, ale nezmůžu s tím nic.
      Jájo, tu strategii "přečíst všechno aspoň zhruba" jsem aplikovala, ale nestačilo to. Moořin článek mě pobavil (i když nenakopl, mě už teď nenakopne vážně nic), asi si ho vytisknu a dám nad postel.

      Vymazat
  3. Ahoj, moc a moc ti gratuluju ke splněné zkoušce! Myslela jsem, že chodíš do druháku, a tak mě ta anatomie překvapila :-) Já osobně dělám taky poprvé zkoušku zítra (a proto prokrastinuju tady, žejo) a podle mě nemám sebemenší šanci napsat ani test, už dost počítám se zářijovým termínem. Už mě skoro i přešla nervozita, stejně se k žádnému anatomovi ani nedostanu :D Každopádně jak říkáš - musím to aspoň zkusit, co kdyby se náhodou štěstí spletlo. Zajímalo by mě, kdo tě zkoušel - tipuju MUDr. Schneider a MUDr. Naňka...? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trefila ses v obou případech. :D

      Vymazat
    2. Páni! :D I když, indicie byly docela přesné. :-)

      Vymazat
    3. :D tak v tom případě všechny prvačky milují Šnajdra a všichni chtějí k Naňkovi :)))
      Budu držet palce a napiš jak jsi dopadla ;)

      Vymazat
    4. Ahoj, tak nakonec se žádná zkouška nekonala - nervozita a rýmička udělaly své a bylo mi tak špatně, že jsem ráno ani neslyšela budík a zkoušku zaspala. Ale utěšuju se tím, že bych na ní v takovém stavu stejně nemohla jít... Snad to bude v září vypadat líp :-)

      Vymazat
    5. Škoda, ale zase budeš mít fůru času se na září připravit ;) Držím palec.

      Vymazat
  4. gratuluju!!! :)

    a jsem moc ráda, že ti můj post alespoň trošku pomohl v tom to nevzdat :)

    (btw. kosmetický životopis mám výhledově v plánu a nezapomenu ti za něj připsat body ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tvůj článek je fakt suprový..vždycky mi zvedne náladu :)))

      jo tak s těmahle odkazama..už mi není patnáct :D..mě je po tom fučík :D

      Vymazat
  5. Ty jo, tak to jseš opravdu medik na svém místě - v klidu a se zdravým sebevědomím :)) Já byla vždycky před zkouškama strašně roztřesená :) ještě, že mám školu už za sebou, i když teprve to jsou 2 měsíce :)))
    Moc ti gratuluji k úspěchu postupovky!!!:)

    OdpovědětVymazat
  6. Gratuluji ke zkoušce! Jsem ráda, že ses o dobrou zprávu podělila ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Gratuluji ke zkoušce a ke kůl názvu. :)) Mně se taky líbí. :)
    A vítězce též gratuluji. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Každopádně gratulace vítězce a gratulace Jáje ke zkoušce ;-) Jsi šikovná. Těším se na další články, už mi to tu chybělo:)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  9. Moc gratuluju a děkuju za povzbudivý článek... za nedlouho mám totiž taky zkoušku a už bych měla začít s přípravou... no a jak to dopadne, určitě obě moc dobře víme... :D

    OdpovědětVymazat
  10. joj keď to tu čítam pripadám si, že nič neviem:D ono je toto ak, že niekedy strach spraví všetko horším ako to je

    OdpovědětVymazat
  11. Gratuluji ke zkoušce a samozřejmě také vítězce! :)) vždycky je parádní, když se podaří to nejobávanější :)! musím říct, že si ráda počtu radosti a i menší neradosti z duše medičky :)

    OdpovědětVymazat
  12. Samozřejmě, že tvůj blog má nejvíc kůl název, Jarmark marnosti jsem přečetla asi za dva týdny jedním dechem a jestli to souvisí právě s Thackerayovým masterpiecem, tak říkám YES, nejlepší název ever.

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, přesně vím o čem mluvíš. Letos jdu do šes´táku, takže už mne v podstatě čekají jenom státnice a pak snad vysněný titul MUDr. Důležité je vydžet a pořídit si dobrou židli :-). Vyšší ročníky fakt stojí za to ;-). Tož hodně štěstí do dalšího studia!!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Než já se dostanu do šesťáku, tak už budu seschlá větev. :D
      Obdivuji tě, že jsi to dotáhla takhle daleko;)

      Vymazat

Děkuji za komentář!