sobota 27. dubna 2013

Několik věcí, které mě na blozích serou


To si takhle doma ležím v posteli s černým kašlem a pročítám si články na oblíbených blozích asi tak měsíc nazpět. Poslední dobou jsem na blogování neměla vůbec čas a na čtení už vůbec ne. No a jelikož už dlouho slibuji článek o tom, co mě na blozích štve, tak teď nadešel ten čas. Nebo respektive mě k dopsání tohoto článku dokopal článek na jiném blogu...ale o tom za chvíli. Nicméně mám pocit, že tento článek bude maximálně provokativní, budu označena za pomlouvačnou XXX ...ale tak když už mám ten černej kašel, tak troška černého humoru neuškodí.

Nedávno jsem psala na FB čtenářům, aby mi poslali podklady k tomu, co je teda vlastně na  blozích/blogerkách vytáčí. Přišlo mi několik emailů...většinou se podněty opakovaly, tak jsem vybrala jeden email, kde je tak nějak sepsáno všechno. Email jsem trošku upravila, aby nevyvolával tolik emocí. Čtenářce za email děkuji.

Ahoj,
celkem krátce - asi dva měsíce sleduji beauty blogy. Selekcí se mi do finále dostalo pět blogů. Jarmark marnosti, Lucifrid, Ordinary life, Get the Louk a Černá Moora. Co mě rozčiluje na blozích? Uááá. Rozčiluje mě to, jak vždy je hrozně vidět, co poskytl výrobce na recenzování zdarma...po celém netu v jeden okamžik všichni najednou recenzují jednu rtěnku, jeden lak...Pak mě rozčiluje to, že pár bloggerek má vlastní shopy a recenzují jen věci z nich - ano, asi nebudu psát, že prodávám s*ačky..takže tomu asi pak věř, že jo...




Jája verdikt:
Co se týče sponzorů, tak je to opravdu v Čechách problém.Není špatné přečíst si recenzi na výrobek od více lidí, ale když 14 dní nečtete o ničem jiném, tak to musí čtenáře fakt asi dost štvát. Je to o blogerce, jestli chce být originální, nebo jestli tu věc tak moc chce k vyzkoušení. Nikdo se nemusí vymlouvat na to, že nevěděl, kolik lidí dostane věc ke zrecenzování..stačí se přece zeptat.


Pokud má blogerka eshop a recenzuje produkty z něj a recenzuje pozitivně, tak je to její právo. Nijak mě to neuráží. K tomuhle se fakt nemůžu vyjádřit nijak negativně. Ale někoho to pobuřovat může. Jono..tak možná ze mě mluví ta budoucí eshoperka :D

Dále supím z toho, když bloggerka spolupracuje přímo s nějakou značkou a i když je to z mého pohledu největší šunt na trhu, tak to samozřejmě vychválí do nebe.

Jája verdikt:
Tak s tímto opravdu nemohu souhlasit. Každému vyhovuje něco jiného a pokud má blogerka trvalou spolupráci, tak ji zřejmě kosmetika sedne. Proč by si jinak někdo nechával posílat kosmetiku, která mu nesedne? Třeba když se řekne Lucifrida, tak si vybavim Benefit. Ona Benefit miluje,  já z něj až tak na větvi nejsem a přesto si o Lucifridě nemyslím, že je špatná blogerka.


 A ještě poslední dvě věci. Rozčiluje mě, jak některé bloggerky, co jsou upláceny senza a lady boxy prozrazují dopředu, co v nich bude, vychloubají se, co už dostaly od partnerů boxů a i když 90% holek odpravilo třeba únorovou edici senza, tak ony vychvalují do nebes...to má pro mě nulovou vypovídající hodnotu a jen si říkám, kam člověk může klesnout (a teď vypadám jak hrozná závistivá kráva, že jo? :-D. Štve mě, že to tak může vypadat, ale já právě nezávidím, že obsah ví dopředu - já to právě vědět nechci, proto si ty krabice kupuju!!! Pak někam vlezu, že si přečtu novinky z drogérek a hned vím, co mám čekat...grrr).



Jája verdikt:
Taky moc osobně nechápu, proč mají některé holky potřebu předhánět se v tom, která ukáže na blogu obsah boxu jako první. Za prvé je velice nevypovídající jen vyfotit obsah bez ozkoušení a za druhé takhle spousta holek přijde o překvapení z krabice. Tady souhlasím.

No a jinak tedy, abych nebyla jen negativní. Díky blogům jsem vyházela essence. Za dva měsíce jsem nakoupila takové kosmetiky, že manžel má denně zástavu:-D Mám dokonce i tvářenku!!! Na cestě je paletka Nude od TheBalm (viděla jsem, tuším, u Moory?), koupila Bioderma vodu (jak jinak), věci z Lushe atd. atd...a poslední věc, na kterou čekám, je hakuro objednávka štětců...Moc vám všem holkám děkuji za to, že jste. Udělaly jste z ošklivky celkem hezkou holku, ráda vás čtu, mám ráda váš humor a úplně nejradši si přečtu recenzi na něco, co je podle vás naprd, protože mám pocit, že se nenecháte uplatit...



Jája verdikt:
Tenhle odstavec se mi od čtenářky moc líbil. Moc hezky napsala to, pro co by měla správná beauty blogerka blogovat...měla by blogovat, aby pomohla jiným vypadat a cítit se lépe. Aby ukázala, že makeup nemusí být jen oranžový, že stíny nemají v popisu práce slévat se na oku...měla by vést k lepšímu já. Já sama jsem začala s touto vizí blogovat a doufám, že je to na blogu vidět. Nikdy jsem nepsala článek ze zištných důvodu. Vždycky jsem si chtěla o určitém produktu popovídat  s někým, kdo je do kosmetiky stejně zažraný jako já. Když napíšete blogerce, že vám výrobek vyhovoval a že jí děkujete za tip..tak vězte, že jí nemůžete udělat větší radost, protože pak dotyčná vidí, že její práce nevyjde na prázdno. O tomhle je blogování! Ne o sponzoringu...ale o radosti z blogování.

Prosím, napiš ten článek tak, abych měla pocit, že se nenecháš uplatit a že se nestydíš za svůj názor. Trochu mě mrzí, žes ho nezveřejnila po prvotním naštvání..to člověk bývá asi nejvíc pravdivý :-D

Jája verdikt:

Tak já jsem nakonec i ráda, že jsem článek nenapsala po prvotním naštvání. Mohla jsem si celou situaci pěkně promyslet a taky mi přišel do rány článek u Sofastars, který jste už jistě taky četly. Takže jen pár slov o sponzorech na českém poli. Aby bylo jasno, tak mě fakt netankuje jestli je produkt koupený, nebo věnovaný. Správná blogerka se nenechá ovlivnit. Jako jasně asi nenapíše u věnovaní věcí "...ježiš to je ale pěkná sračka..vůbec si to nekupujte"...ale napíše něco ve smyslu: " produkt mi vůbec nesedl, obsah je takový a makový..myslím, že by mohl sednou s pletí takovou a takovou" ..a víte proč? Protože existuje i určitá lidská slušnost.

Jiná věc ale je, když si holčina založí blog vyloženě za účelem získávání věcí zadáčo. Někdy na to člověk ani nepřijde, ale jestli má kosmetická blogerka po 2-3 měsících blogování spolupráci s eshopama, který nabízej šperky/ hodinky/oblečení tak mi to teda nevoní. Pak nebloguje pro čtenáře, ale bloguje pro sebe..pro svůj vlastní zisk. Zpozorovala jsem ještě jeden, ale ten teda dostává jen kosmetiku. A ostatní to asi teda skvěle skrývaj, neboť jsem si nevšimla žádné nekalé činnosti.

No ale zase na druhou stranu si nemyslím, že je potřeba nás všechny házet do jednoho pytle. Osobně si nemyslím, že je na tom česká blogosféra tak špatně. Dokonce si nemyslím, že jsme úplatné. Že hromadně píšeme do eshopů, abychom dostaly něco zadáčo. Dokonce si nemyslím, že kladně recenzujeme úplně všechno, co dostaneme zadáčo. A už vůbec si nemyslím, že blogy mají takovou zázračnou moc reklamy. Přece jenom jsme v republikovém měřítku malá komunita. No kolik lidí ve vašem okolí ví co je ladybox? Nebo vůbec...kolik holek ve vašem okolí používá bronzer/rozjasňovač. Chytrému sponzorovi je jasné, že z reklamy na blogu si neudělá óóó´br reklamu.Osobně mi přijde článek u Sofastars poněkud přehnaný. Zbytečně útočný proti celkovému blogovému osazenstvu.

To je můj názor na věc. Doufám, že jsem vás moc nešokovala svým názorem na věc. Každopádně nás všechny nezatracujte. Neblogujeme proto, abysme se doma brodily věcma zadáčo, ale aby nám dělaly radost vaše komentáře.. ;)


 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
P.S.- Kvůli JMB jsem oslovila přes 60 eshopů. Vidíte tu ochotu eshopů něco věnovat?

úterý 23. dubna 2013

Běžte pro něj, dokud ho mají!


Tak FF kosmetiku z Tesca české blogerky docela vypískaly. A asi mají pravdu. Barevně je ta kosmetika silně nezajímavá. Pak když jsem viděla na FFáckém webu tutorialy na líčení, tak se u mne odpravili dvojnásob. Nevím, jestli ta kosmetika končí kompletně všude, nebo jenom u nás...ale prostě je ve výprodeji za třetinové ceny. Šla jsem si prvně pro jejich krémový rozjasňovač, ale nakonec jsem si domů odnesla rozjasňující bázi pod makeup. Hlavně proto, že mi barevný výsledek připadal naprasto totožný a taky aplikace s pumpičkou je daleko pohodlnější, než šmátrat prstíkem v kelímku.



Nechápu jak tento rozjasňující skvost může někdo dávat pod makeup! Pravděpodobně došlo k desinfromaci na straně překladatele...páč tohle se podle mě pod makeup prostě nehodí. Je to brutálně rozjaňující a je to brutálně růžový. A kdo by chtěl mít růžově rozjasněný obličej. Leda že by se báze použila jako rozjasňovač, pak by se aplikoval makeup, aby bylo rozjasnění decentnější...ale já říkám..ŠKODA toho!

Takhle rozjasňující báze je prostě B-O-Ž-S-K-Á. Jestli existuje rozjasňující nebe, tak jsem se právě ocitla v něm. Efekt je opravdu krásný. Jestli máte doma High Beam od Benefitu, tak tato báze udělá stejný barevný efekt. Ale je jemněší. Opticky při aplikaci na rozdíl od High Beamu nevidím jedinou pikotřpytku. Je vidět jen jednolitý perleťový lesk. A přesně takový rozjasňovač hledám už pěkně dlouho. Nesnáším, když rozjasňovač víc rozetřu a vylezou mi právě třpytky. Já chci jen sofistikovaný lesk! Já vám ani nevim, jak to popsat tu hru barev, která se na pleti vždycky objeví, když bázi nanesu. Je to takový perleťový...takový 3D.. asi mi tady docházejí slova.

Co se barvy týče, tak byl problém jí nafotit. Jedná se skutečně o růžovou a možná tam vidím i zlaté odlesky. Na fotkách to vypadá spíš jen do zlata, ale nenašla jsem úhel světla, kde by na fotce byla růžová vidět. Pro tmavé typy je tahle báze jak dělaná, pro úplné bledule bych krapet ubrala plyn. Je totiž dost výrazná a když se k tomu přidá ještě ten lesk...nemuselo by to vypadat nejlépe. Ale třeba jako tvářenka..proč ne. Konzistence je dosti tekutá a trošku kluzká. Chce to aplikovat v malém množství a pak prostě roztírat a roztírat.


tady už ta růžová krapet vylezla, že?

Takže jsem asi docela smutná, že FF u nás končí. Protože tahle báze je fakt super a obávám se, že za ní do budoucna nenajdu náhradu. :( Za 80kč naprosto bezkonkurenční nákup.


úterý 9. dubna 2013

Aktuální vlasová péče


Ať žije prokrastinacéééé!!!! Zítra píšu záverečný test z AJ a ještě jsem to ani neotevřela...teda otevřela, ale tak dešně mě to nebavilo, že jsem to zase zavřela. Což není moc dobrý studijní příklad pro ostatní..ale tak..sranda musí být.

Dneska jsem přemýšlela, o čem napsat. No a jelikož byl předchozí článek negativní, tak dneska vám představím produkty, se kterými jsem veskrze spokojená. Respektive je používám pravidelně, takže úplně špatné nebudou. ;)



Macadamia Natural Oil maska na vlasy

O této masce jsem už psala zde. S maskou jsem stála spokojena a nemám nic, co bych k ní dodala. Ubývá opravdu po troškách. Kupovala jsem jí někdy před Vánoci a do teď jsem nespotřebovala ani půlku obsahu.

Ziaja Kondicionér s ceramidy

Kupovala jsem ho v PeMi. Muhehe. Nákup byl spíš omyl, páč jsem chtěla klasický kondicionér na oplachování. Tenhle jsem hodila do košíku naprosto bezmyšlenkovitě a až doma jsem zjistila, že je bezoplachový. V návodu píší, že na velmi zatížené vlasy se dá po 3-5 minutách opláchnout a výsledky jsou stejné...ale můj malý mozeček si to nějak dokáže dát dohromady.

 No ještě je brzo na soudy...ne že bych ho měla doma chvíli..ale u ozdravné vlasové kosmetiky výsledky/nevýsledky vidím až po delší době...nicméně musím říct, že voní moc pěkně, neplihnou po něm vlasy a nemastí se. Btw všimli jste si, že už se o Ziaje moc nepíše? Mě jeden čas úplně lezla krkem, jakejkoliv blog jsem otevřela, tam na mě vyskočila..ale až právě v PeMi jsem se rozhodla jí zkusit.

Tigi Bed Head Superstar

Tento stylingová produkt je určen pro objem vlasů od kořínků. Malé množství se vetře do vlhkých vlasů a teplem při fénování se zafixuje objem. Doma ho mám jenom krátce, ale už nějak tuším, že bude případná recenze pozitivní. Recenze na netu slibovaly obrovský objem, ale ten já zatím moc nepozoruji. Spíš bych řekla, že dokáže ten objem jen zafixovat. Objem uděláte fénem a kartáčem a TBHS už jen fixuje....ale dobře fixuje.

Wella Anti Frizz šampon

Tento šampon jsem zařadila jen proto, že žádný jiný momentálně nepoužívám. Už se těším, až do dopotřebuju, protože to není úplně ten nejlepší šampon pro moje vlasy. Pokorně se vrátím k Pantene nebo Dove.

pondělí 8. dubna 2013

Real Techniques Blush Brush


Na tvářenkový štětec od RT jsem se ukrutně těšila. Kupovala jsem ho na lookfantastic a co mi k tomu navíc přibalili jako dárek už víte. Stejnak jsem sel ale nejvíc ze všeho radovala ze štětce. Konečně mám doma legendu. A od Samanthy z pixiwoo! Juchůůů.



Když to vezmeme popořadě. Provedení je kvalitní. Opravdu nemám co vytknou. Líbí se mi vzhled, líbí se mi jemnost štětin, líbí se mi přátelská cena. Co se mi ale nelíbí, je totální použitelnosti štětce. Nevím, kde se u mne stala chyba, ale s tímto štětcem si tvářenku pořádně nenaaplikuju ani za boha. Tak jako, že spolupráce s bourjois tvářenkama dopadla blbě, jsem očekávala..ale že bude spolupráce špatná s jakoukoliv tvářenkou je pro mne veliké překvapení.

Tak zaprvé mi nesedí sestřižení štětin. Štětec by neměl být až tak moc do "špičky", měl by mít prostě větší aplikační plochu. Za druhé jemnost je opravdu, opravdu až moc velká. Téměř žádný produkt se do štětce nechytne, leda tak sypké minerální tvářenky. U nich ale při použití jiného štětce stačí pikomnožství, kdežto u RT musím spotřebovat o hodně víc. Podle mě je hustota nedostačující. Nezlobte se na mě, ale na pudrové produkty je potřeba hodně hustý štětec. RT jen lehce hladí tvář a nic z toho.




Opravdu nechápu, kde se berou ty oslavné recenze. Mě osobně přijde štětec jednoduše nefunkční. Asi jsem divná no. Jo a jinak si trošku nasypu popel na hlavu. Zpětně musím konstatovat, že i ta klasická modrá sadička na oči je taky pro mne osobně téměř nepoužitelná. Ze všech štětců se u mne uživil jen jeden a to ten na aplikaci očních stínů. Base shadow brush? Ani nevim.

Od slavné vizážistky bych osobně čakala daleko lepší provedení štětců. Tvarově jsou stětce nevyhovující a extrajemnost štětin taky není úplně všechno. Docela mi vadí i to, že se více méně musí štětce kupovat v sadách. Docela bych ráda vyzkoušela jeden na tvář ze zlaté řady, ale co udělám se zbytkem? To je docela nedomyšlené.Docela alarmující fakt je, že značka nenabízí pořádný blending brush. Osobně mi přijde lepší koupit si jednotlivé kousky, které přesně potřebuji, třeba i za vyšší cenu..ale mám alespoň to, co skutečně využiji. Zpětkně fakt RT nedoporučuji a spíš bych se poohlédla po Hakuro, Crown, Cozzette, Bdellium, Inglot atd.

Je mi jasné, že se mnou asi nebudete souhlasit, páč RT jsou u nás tak trochu nedotknutelné zboží, ale já jsem pro ně fakt nenašla pořádné využití. Práce s nimi mě absolutně nebaví. Momentálně používám asi nejvíc sadičku od Is Mine a jsem relativně spokojena. Ale určitě do budoucna budu investovat do lepších. ;)

 J.

p.s. plánuju hejt článek ohledně blogování obecně...pokud máte nějaké zajímavé podněty, které by bylo dobré do článku zařadit, neváhejte mi napsat na mail ;)

úterý 2. dubna 2013

Ze zákulisí Jarmark Marnosti Boxu


Víte co je horší než prokrastinace u učení? Prokrastinace u bloggování. Já vám fakt nevim, co se se mnou děje...ale já jsem totálně vysílená. Ráno vstanu...ještě se teda dokážu nasnídat a umýt...ale pak bych ihned zase zalezla do postele a vzbudila se až zase na oběd. To by byl fakt dobrej den. Existuje jarní únava? Jestli ne, tak já jsem první jedinec, který jí trpí. Včera jsem viděla na youtube nějaký video ohledně biopolí v bytě. Že jsou jako jistý energtický rozhraní (nevim, nějaký tektonický desky se tam lámou) a jakmile máte byt (dům) na těhle zlomech, tak je to blbý. Jste furt unavený a tak. Jelikož už jsem postarší pani, tak tyhle pole asi víc vnímám. No tak to jsem si jen chtěla vylít srdéčko a už bych mohla začít o Jájaboxu.


Jako šla jsem do toho s naivním přesvědčením pro super věc...ale, ale..realita je jako vždycky poněkud jiná. Veselých historek ze zákulisí vás ušetřím. Haha...že jich bylo.Takže jsem sehnala sponzory, sehnala jsem krabičky....3 měsíce mi to trvalo :D Upřímně řečeno jsem krabičky neposílala s nejlepším vědomím a svědomím. Polovina dražitelek byly blogerky a jako ukojich blogerčin chtíč po neznámém je přeci jenom těžší. Taky mě dost zarazilo, že se vybrala taková částka..Jako 9990kč??? To jako fakt?? Nezbláznily jste se náhodou? Já jsem čekala, že vyberu do 3000kč..a vy tohle.....víte jak mi bylo? Před spanim jsem si řikala, jestli ty balíčky jsou za takový peníze vůbec dobrý. Začala jsem o sobě pochybovat!


bordýlek při balení

Celková hodnota balíčku byla samozřejmě vyšší, než nejvyšší nabídka, ale i tak...Hrozně moc jste mne překvapily. Překvapil mne váš zájem. Překvapilo mne, kolik je mezi náma filantropek. Překvapilo mne, jak moc mi důvěřujete. To jsem vážně nečekala. Opravdu bych za tohle chtěla moc moc poděkovat. :) Co mne ale udivilo ještě víc je, že se mezi námi našel jedinec, který mi poslat peníze..naprosto dobrovolně..bez jakékoliv snahy získat box...jen, aby výtěžek z této akce byl vyšší...nevím, jestli chce být dotyčná jmenována, takže radši pomlčím..ale je to blogerka a máte jí všichni rádi. ;) Ale může se samozřejmě ozvat sama do komentářů ;)

No a teď přijde okamžik trapnosti. Já jsem si ten box vlastně pořádně nevyfotila. :/ V celém tom zařizování jsem na to úplně zapomněla..takže to, co tu uvidíte nebude nic moc..docela trapas..vim no :/ Nicméně se můžete na detailní foto mrknou k Lucy a na video k Plum. ;)


Tak a teď přichází okamžik velkého poděkování sponzorům, kteří naprosto zdarma poskytli všechny tyhle skvělé výrobky.

www.marykay.cz poskytl řasenku Ultimate mascara
www.bb-cream.cz poskytl BB cream v různých variantách
www.hairbeauty.cz poskytl Seche Vite
www.libebit.cz poskytl hojivý balzám na rty a ručně vyráběné mýdlo
www.top-crazy.cz poskytl lip tattoo
www.greenwave.cz poskytl Primavera testovací sady
www.hakuro.cz poskytl kosmetický štětec
www.elicina.cz poskytl pleťový krém elicina plus
Dr. Hauschka poskytl sprchový krém
www.ecomamma.cz poskyl Lily Lolo minerální tvářenku

...a já jsem holkám koupila Kojac Sponge z Koree ;)




Všem těmto skvělým sponzorům moc děkuji za věnování produktů. Bez nich by JMB vůbec nevznikl!
Také musím poděkovat Vám, mým skvělým čtenářům, kteří se akce zúčastinili, nebo jí fandili. Moc mě Vaše podpora těší a doufám, že brzo pro Vás podobnou akci zopakuji. Minimálně se mi rýsuje nápad na podobnou akci. ;)

No a abych nezapomněla. Všechny peníze půjdou na konto Pink Bubble.Pokud i Vy chcete pomoci, můžete si zakoupit jejich mýdlo nebo prostě jenom přispějte finančním obnosem. Peníze se dostanou těm nejpotřebnějším ;)

Pěkný podvečer ;)