pátek 29. března 2013

Prostě jen tak :)



Někdy máte potřebu udělat něco jen tak, protože se vám prostě zrovna chce. No a mně se dneska chtělo napsat článek o ničem. Takže to bude fakt o ničem.

Moje posedlost velkýma zlatýma hodinka dosahuje obřích rozměrů.



Pokud mohu mluvit sama za sebe, tak musím konstatovat, že v Praze vařej naprosto hnusnou čínskou kuchyni. Dřív jsme chodili do Čestlic do Spektra..tam to bylo naprosto famóóózní...i tam se postupem času dostali na neochucený slizy, který jsou k dostání všude možně. Nedávno jsem ale objevila restauraci Loving Hut, kde vařej naprosto neskutečně dobrá jídla. Tato restaurace má v Praze 3 pobočky a spadá do mezinárodní sítě veganských restaurací. Ale věřte mi, tam chodí velmi rádi i masožravci.V restauraci si můžete objednat cokoli z jídelního lístku, ale většina tam stejnak chodí na švédský stůl. ;) Webovky zde.


Jájabox se mimořádně vyvedl. Takový úspěch jsem ani v nejmenším nečekala. Během víkendu se dokopu k článku "Jak se vařil Jájabox".



Momentálně jsem totálně unavená. Fakt hrozně moc! Když měsíc na něčem makáte, chcete aby to vyšlo...a ono to vyjde...ale nemáte z toho radost...protože jste unavení. Tak přesně tohle se mi teď děje. 3 dny po zkoušce z genetiky pořád jenom spím!



La cara oculta, kterou doporučovala Dashulka mi doma teda pěkně zavařila. Pustila jsem jí mamce...mamka nemá ráda otevřený konce a tenhle film ho bohužel měl. Chudák mamka nad filmem pořád přemýšlí..a je kvůli tomu na mne naštvaná :D Ale film je to každopádně výbornej!

zdroj


Rozbalila jsem balíček z lookfantastic a skákala jsem metr vysoko. Celý tento nákup mne stál asi 300kč. Přišel mi voucher na 10 liber, tak jsem si ke štětci zadáčo přihodila ještě tigi superstar, na který se ultra těším a jako dárek mi ještě poslali holicí strojek. Čím jsem si to jen zasloužila? :)



Začala jsem se o dost více zajímat o odívání. Teda..ne že bych se o módu nikdy nezajímala, ale prostě jsem víc investovala do kosmetiky než do oblečení. Tak teď se to razantně změní! Moje poslední objednávka z asosu jsou tyhle rozkošné punčocháčky :)


www.asos.com

Budu otevírat eshop! Byl to můj sen asi poslední 2 roky a konečně jsem se k tomu dokopala...no spíše okolnosti mne k tomu dohnaly. Doufám, že z něj budete mít radost, jakou z něj mám i já :)


Tak a to je pro dnešek všechno. Páčko!

sobota 23. března 2013

Ruská kosmetika Natura Siberica


Ahojky,

dneska si dáme recenzi na kosmetiku, která je mi opravdu hodně..ale opravdu hodně sympatická! Naturu Sibericu jsem poprvé zaregistrovala u Sofastars. Kosmetika se mi líbila jak obaly, tak účinky...ale hlavně mě příjemně překvapila cena. Kdyby byla tato ruská kosmetika vyráběná v Evropě, stála by minimálně jednou tolik.

No a osud tomu chtěl, že jsem se dala dohromady s eshopem www.hairbeauty.cz , který nejen že poskytl skvělý produkt do Jarmark Marnosti Boxu, ale zaslal mi i na zrecenzování 2 produkty od značky Natura Siberica, kterou do ČR dováží. Mockrát bych chtěla eshopu za tuto úžasnou spolupráci i tady na blogu poděkovat!

Takže na co se to dneska konkrétně podíváme?

Severské mýdlo detox

Toto severské mýdlo je určeno k hloubkovému čistění pleti. Balení jsem vám prostě musela vyfotit, protože vypadá opravdu nádherně. V krabičce byla ještě přiložena speciální houbička na aplikaci mýdla.
 Toto mýdlo má čistit díky obsahu uhlí z břízy bělokoré, které na sebe dokáže vázat nečistoty a rakytníkový olej zase zjemňuje a tonizuje pleť. Samozřejmě má tohle mýdlo další milion skvělých přísad, ale to bysme tu byli ještě do zítra.



Tak abyste chápaly. Toto není mýdlo v našem klasickém pojetí. Jedná se spíše o čistící bahínkovou masku. Mýdlo je nevtíravě parfémováno a fakt dost barví...tak bacha na oblečení. Nebo spíš bacha, ať vás s tim nikdo nevidí :))) Konzistence je dost hutno-gumová a docela špatně se nanáší. Mýdlo se má totiž aplikovat vlhkou žínkou na suchý obličej. A mýdlo se mi pořád nějak z obličeje při postupné aplikaci stírá. No asi jsem jen nešikovná. Pak se pár minut nechá působit a žínkou se opět všechno smyje. Tak smývání vlhkou žínkou mi naopak přijde maximálně funkční. Jde to dolů jak po másle. Stáčí 3-4 tahy a mýdlo je dole.






Teď k účinkům. No tak upřímně řečeno jsem na sobě hluboké čistění nepozorovala. Pleť jsem měla po aplikaci spíše vysušenou a s černými tečkami či ucpanými póry to ani nehlo. Zkoušela jsem různé doby působení i napařování před aplikací, ale fakt nemůžu říct, že by mi ucpané póry mizely. Ano, pleť byla viditelně čistší a hladší..ale čekala jsem od hloubkového čištění trochu víc. No nicméně jsem asi jediná, na kterou tohle mýdlo nefunguje. Zaznamenala jsem pár názorů na tento produkt a všechny byly pozitivní. Takže opět platí známé pravidlo, co nefunguje mě, může fungovat jiné.


Pleťové sérum pro mastnou a smíšenou pleť pro zmenšení pórů

Z tohoto séra jsem osobně naopak velice nadšená, protože dělá přesně to, co jsem od něj čekala. Toto sérum má stahovat póry, má antibakteriální účinky, vyhlazuje a zjemňuje pleť a zabraňuje tvorbě mimických vrásek. Tak tohle je asi sen všech, které mají smíšenou a mastnou pleť a přesto mají problém s tvorbou mimických vrásek. Jako fakt by mě zajímalo, kde výrobci kosmetiky vzali informaci, že mastná pleť nepotřebuje hydrataci a už vůbec nepotřebuje předcházet tvorbě vrásek.



Takže co jsem od tohoto produktu čekala? Ani náhodou jsem nečekala nějaké razantní zmenšení pórů. To podle mě neumí žádný produkt. Čekala jsem, že se mi pleť bude méně mastit v inkriminovaných zónách, aktivní místa s pupínky se zklidní, sérum bude případně na pupínky působit preventivně, pleť bude zhydratovaná a případné mimické vrásky se zjemní.

Sérum má klasickou gelovitou konzistenci. Moc pěkně se ale vpije do pleti a nezanechává na ní ulepený povlak. Barva je lehce nažloutlá a sérum je lehounce parfemované, pokud to někoho zajímá. Sérum se má používat pod krém, aby se zvýšily jeho účinky, ale já jsem žádný krém nepoužívala, abych mohla hodnotit účinky séra objektivněji.




Naprosto jednoznačně musím konstatovat, že má sérum opravdu antibakteriální účinky. Pokud namažu sérum přes noc, ráno se probudím se zklidněnou pletí. Všechny začervenalé pupínky jsou pryč. Palec nahoru! Co se týče omezení mazu, tak i tady musím říct, že jsem si všimla, že se mi pleť na čele a bradě mastí míň. Ne, že by byla úplně zmatněná po celý den, ale účinky tady jsou. Hlavně se mi omezil výskyt nových černých teček právě v těchto oblastech. Pak je tu ta slibovaná prevence proti mimickým vráskám a zjemnění pleti. Tak tady si nejsem úplně jistá v kramflecích, ale myslím, že tohle by měl mít spíš na starosti krém, který se na sérum nanese.Takže o prevenci vrásek bych tu mluvila velice opatrně. Každopádně každému, kdo trpí na akné, bych toto sérum vřele doporučovala spolu s oblíbeným krémem. Tato kombinace podle mě nebude mít chybu. Rozhodně doporučuji vyzkoušet.

Dneska to máme to máme 1:1. Nicméně Natura Siberica je mi velice sympatická a po této recenzi se chystám vyzkoušet i další produkty. O kvalitě této značky jsem přesvědčená a pro spoustu z vás (i pro mne), které nechcete utráce horentní sumy za pečující kosmetiku, bude tato značka jistě zajímavá. :)



A jestli vás zajímá obsah Jájaboxu, tak první článek od Lucy máte zde a nebo pro FB uživatele od  Claires petite obsession zde. :)

Jo a úplně na závěr mi držte ve středu pěstičky...jdu na opravnou zkoušku z genetiky.

Páčko ;)

čtvrtek 21. března 2013

Vyhlášení vítěze o Biosilk Silk Therapy


Tak to tady máme..doufám, že jste napnuté! Abych trošku přikrmila nervozitu, tak jen pár slov úvodem. Fakt bych se chtěla někdy dožít dne, kdy bude po mým standardním článkem 153 komentářů. Haha..no asi tak nějak tuším, jak by takový článek vypadal..a radši od této představy upustím.

Docela mne pobavil váš hlad po skandálu. No tak jako nic v tom nehledejte. Prostě jsou mezi námi exepláře, které si založí 20 emailů a pak mají 20 pokusů v soutěži. 

Takže jak jsem vybírala 2 vítěze. No random není už nic originálního, tak jsem se rozhodla zabrousit trochu do numerologie. Podle této záhadné vědy je moje osudové číslo 5. Tak abyste si nemysleli, že neumim počítat, tak moje datum narození je 26.5.1990. 2+6+5+1+9+9+0=32...3+2= 5

Tím pádem vyhrál komentář s číslem 5 a 55. Ještě že tu nemáme komentáře 555 nebo 5555.

Tááááákže chvilka napětí.....

Vítězem se stává: Martina Langmaierová
                                 Anonymní s mailem  Kristyna.Marsovska@seznam.cz

 Gratuluji!

pondělí 18. března 2013

Soutěž o 2 plná balení Biosilku


Ukončeno!

Ahojky,

dneska a následující 2 dny si budete moci zahrát o 2 produkty značky Biosilk. Soutěž je ve spolupráci s Ladyboxem a českým zastoupením značky Biosilk. Budeme konkrétně hrát o slavný produkt Biosilk Silk Therapy ve 150ml balení. 

zdroj


Jedná se o klasickou lajkovací soutěž.

1) Lajknout na stránky českého zastoupení značky zde
2) Lajknou stránky Ladyboxu zde
3) No a jelikož se všechny těšíme na následující vydání Ladyboxu, kde se objeví slavná britská značka Illamasqua, tak mi do komentářů můžete napsat, co si myslíte, že se konkrétně v Ladyboxu od Illamaspui objeví. ;)

+ by bylo fajn, nechat na sebe kontakt ;)

Soutěž ukončím ve středu v 10 hodiny večer.
A jelikož se nám na blozích množí podvody, tak si osobně překontroluji IP adresy všech soutěžících. Jakýkoli pokus o podvod znamená vyřazení ze soutěže.

Eshop www.biosilk.cz v minulém čísle spolupracoval s Ladyboxem, kde jste mohly (a stále můžete) využít slevovou kartičku. Pokud navíc v objednávce uvedete heslo Ladybox, tak dostanete dárek v podobně přípravku na nehtovou výživu zcela zdarma. :)


Soutěž jsem vyhlásila zcela dobrovolně a žádný finanční ani věcný dar mi za ní nebyl nabídnut.

neděle 17. března 2013

UBU štětce-recenze


UBU jsem si koupila v Pemi..a mám je týden a půl. Je týden a půl relevantní doba k zrecenzování štětců? Já myslím, že jo. Poctivě jsem se s nimi líčila a projela jsem je dvakrát praním. Dneska to nebude moc dlouhé povídání..protože o štětcích mě moc nebaví povídat...ale když už jsem dostala pár dotazů na mail...tak proč ne.

UBU č. 35 aká Tapered shading brush

V podstatě mu nemám co vytknout. Škoda, že u sebe nemám tento štětec z RT sady pro srovnání. Nicméně tento štětec má velice jemné štětinky. Úplně jako hedvábí. Je dobře střižený a nepelíchá. je hustější a větší než RT kolega. Celkově se mi líp pracuje s tímto. Stíny se s ním ale nanáší líp, než s klasickými eyeshadow štětci. Jeho jemnost tomu napomáhá. Nicméně se dá díky své jemnosti použít i na blendění. Na blendění osobně preferuji řidší štětce a taky do kulata tvarované. U tohodle je problém, že není tvarově do kulata a je spíše střiženýu do špičky, tak to nejde tak precizně..ale rozblendí.

Kovový nástavec na rukojeť nasazen precizně. Tady velice často kámen úrazu u levných štěců, ale u UBU je celkově štětec stabilní.




UBU č. 36 aká Smudge brush

Tento štětec je kulatý, má štetinky velice krátké a je hodně hustý.Upřímně řečeno, nevím, co s nim mám dělat. Na nic se mi nehodí. Myslela jsem, že ho budu používat na nějaké přesné ohraničení linií...ale to ja nedělám. Já stíny pojuji do sebe. Nebo jsem si říkala, že bych s ním mohla nanášet stíny pod oko..a tam zase dělá linku moc silnou. Tak mi povězte, na co ho mám jako používat? Ne že by ten štětec byl nějakej fail..ale já pro něj nemám využítí..nebo jsem ho prostě nepochopila. Každopádně nepíchá a taky nepelíchá.



Se štětci UBU jsem spokojená. Oba stály dohromady asi 100kč, což je teda cena velice příjemná. Aplikace je s nimi pohodová a líbí se mi, že jsou opravdu jemné, ale i husté. Trošku mě mrzí, že nemají v nabídce klasický blending brush, těch není nikdy dost. Jedinou slabinou je pro mně jejich vzhled. Kdyby byla rukojeť černá, tak by to vypadalo daleko líp. Takhle mi to přijde takové barevně splácané. Kdyby na ně Plum neupozornila, tak si jich asi v drogerii ani nevšimnu. Tímto vám je oficiálně doporučuji k vyzkoušení. 

neděle 10. března 2013

Nobilis Tilia: Čokoládová fantazie


Prvně jsem chtěla pojmou dnešní článek tak nějak lehce eroticky, ale pak mi došlo, že není lubrikant jako lubrikant, takže jsem to nechala být...no abyste chápaly, tahle fantazie je tak trochu Ferda mravenec práce všeho druhu.Obsahuje jen rostinné oleje a másla. Není to ničím konzervované ani parfemované. Podle instrukcí, které jsem načetla v LB, se může použít na pleť, jako pamplsek nebo "Speciální Valentýnský tip" jako lubrikant...až pak mi došlo, že je to myšleno jako..no jako na masáže. Nebudeme to rozmazávat.



Ačkoliv tento produkt ostatní blogerky potěšil, já nějak nevím, co s nim mám dělat. Tuhá konzistence tohodle produktu je děsně otravná. Musíte šmrdlat prstíkem sem a tam, aby se troška produktu zkapalnila a dala se nějak vůbec využít. A zase odznova. Než nanesu nějaké relevantní množství na nějakou relevantní plochu, tak to zabere dost času. Někomu to nevadí..mně to vadí dost. Vůbec mě to nebaví.



Využití:

1) Fantazii jsem ochutnala..prvně..než si to budu kamkoli mazat.  Chuťově teda nic moc. Chutná to jako levná čokoláda z Polska. Možná hůř. Takže mlsání bylo nejspíš myšleno jako, že by se to dalo zamíchat do buchty nebo tak. Jinak fakt nevim, kdo by do sebe chtěl cpát neochucenej ztuženej tuk.

2) Na pleť toto aplikovat nebudu.

3) Mažu si fantazii na suché lokty a ....no normálka.

4) Vtírám si fantazii do konečků vlasů. Ok, tady už by se využití docela našlo. Vlasy pěkně voní po čokoládě a konce jsou "zatížené" a uhlazené. V mém případě tady vidím i menší progresivní účinek na kvalitu vlasů.

5) No tak asi jako ten lubrikant. Mně záda nikdo nemaže.takže jsem nezkoušela.

6) Pravděpodobně jako maska na vlasy. No nicméně než byste si to vetřely do všech vlasů a než byste si to zase smyly...nevim..já těmhle olejovým maskám na vlasy nikdy moc nepropadla.

7)???? Našly jste nějaké další využití ?


Jo a když už jsme tak pěkně eroticky začaly, tak se musím pochlubit, že jsem rozečetla 50 odstínů šedi. No nebudu si nic naláhávat..je to prostě brak. Prvních 400 stran jsem přečetla během jednoho večera a usoudila jsem, že zbytek už asi číst nemusím. Hlavní hrdinka je mi děsně nesympatická. A i ta zápletka se sadomasochistickým milionářem taky není zrovna nejoriginálnější. Nechápu, jak se mohla tahle knížka tak rychle vyšvihnout, zatímco Harry Potter se na výslunní dral x let. To je docela nespravedlivý. Taky mi přijde dost divný, jak se všichni naprosto dobrovolně k téhle knížce hlásí. I lidi, kteří dbají na svoje image. No já nevim, ale já osobně bych se nepřihlásila k tomu, že čtu takovýdle prasárničky. To mi přijde dost osobní. Dost neseriózní před lidmi, které nepovažuji za své blízké přátele.

Ale s nadějí očekávám filmové zpracování..protože..chvilka napetí...Christiana Greye bude hrát pravděpodobně Matt Bomer. A kvůli němu jsem ochotná zkousnout hodně.

zdroj

Taky je ještě ve hře Ian Somelharder. Ten snad kvůli tédle roli dělá psí kusy, aby ji dostal..ale podle mě na ni nemá dostatečné charisma. Doufám, že mě fanynky Upířích deníku nezašlapou do země. ;)

středa 6. března 2013

Pražský klenot!? Drogerie Pemi!!!


Nevím, jak začít. Ještě teďka jsem z návštevy Pemi krapet orosená. A plná dojmů...takovou exkurzi po kosmtických značkách jsem nikdy nezažila.

Takže to vezmeme popořadě. Kdo je z Prahy? Kdo do Prahy dojíždí? Nebo je alespoň ochoten do ní dojet? Tak vy máte návštěvu Pemí povinně. O této drogerii jsem četla asi před dvěma lety, ale nějak jsem na ní pozapomněla. Někdo kdysi psal, že se odtud neodchází s prázdnou. A měl svatou pravdu! Drogerie Pemi jsou v Praze myslím 2. Já jsem navštívila tu na Olšanském náměstí. Řeknu to na rovinu..kdybych neměla informaci, že je to tam tak žůžo, tak tam nikdy asi nevstopim. Vypadá to z venku docela sociálně.



No ale uvnitŕ je to dost stylové. Teda záleží na preferenci každého soudruha. Člověk se ocitne zpátky v časech totality. Úzký uličky, každý výrobek je polepený cenovou, prodavačky mají bílé zástěry, na kase se cena markuje růčo. Ale tak nějak to na mě působí přátelskou rodinnou atmosférou. Mají tam čisto a všechno úhledně seřazené podle jednotlivých kategorií. Paráda.


No ale asi vás stejnak nejvíce zajímá, co se tam dá sehnat. Takže se tam dá sehnat třeba kompletní nabídka Ryoru. Jakože fakt kompletní. Mají tam i profesionální řadu, která jinde není.



Nonique je myslím německá kosmetika (kdyžtak mne opravte). Tak té tam měli taky hodně. Četla jsem na ní recenzi u Moory a asi neodolám.



Značka Bione je jedna z mých oblíbených. Je bio, je česká, je levná a je fajn. Myslím, že sortiment tam měli taky kompletní.



Topvet, ale taky mi přišla docela zajímavá. Od ní znám jen skořicovej krém na celulitidu...kterou teda nemám mimochodem. Proč to sem vlastně píšu???



Hooodně mýdel v pěkných obalech.



A jedno mýdlo, které mne osobně dostalo do kolen. Legendární kolínská k dostání v Praze..? Teda alespoň v podobě mýdla. Cena 99kč.Veliké překvapení.



Saloos tam byl taky v plné sestavě.



Já jsem si šla hlavně pro UBU štětce, které chválila Plum. Dekorativní kosmetiku jsem neměla čas procházet. :(



Abych pravdu řekla, mají tam spoustu značek, které vůbec neznám. Jakože fakt neznám. Mají tam hodně českých značek, které v triu Teta-DM-Rossmann nenajdete. Měli tam třeba i krémy na ruce od Essence nebo Ziaju.  I cenově je to tak opravdu velice příjemné. Chce to mít čas a projíždět regálek po regálku, protože tam všude mají plno zajímavých věcí. Já jsem neměla bohužel moc času a taky tam na mě začaly prodavačky divně koukat :D ..ale příště to tam projedu fakt důkladně!


Můj nákup za lidovou cenu. 2 štětce a jeden krém na oči..celkově za 140kč :D



Pokud se do Prahy nemůžete dostat, mají i internetové stránky. Ty by teda potřebovaly zrenovovat, ale objednat se z nich rozhodně dá. www.pemi.cz

Tak to je pro dnešek ode mne vše. Zaujala Vás nabídka Pemi drogérie?

sobota 2. března 2013

Vy se ptáte, já odpovídám ;)


Ahojky,

jelikož jsem měla teďka hodně práce s boxem a vlastně taky se školou...tak jsem bohužel nestihla připravit žádný článek. Proto mne napadlo, že bych pro Vás udělala tenhle spešl článek, který se mi na jiných blozích vždycky líbí. Moc o sobě nepíšu, tak mě zajímá, jaké ve Vás vyvolávám otázky :D. Máte volné pole působnosti..ptejte se na co chcete (v mezích slušnosti) a já Vám na všechny otázky odpovím.

Vaše Jája ;)




zdroj