sobota 27. října 2012

Bronzerové překvapení z drogerie



Ahojky, ahojky, ahojky...

no...ehm...jak začít...dlouho jsem nepublikovala. Stýskalo se vám? Já vím. Ale tak já k tomu nemám moc co říct. Neměla jsem čas. Neměla jsem chuť. Utápěla jsem se ve vysokoškolské melancholii. A nemyslím si, že byste stály o články, které jsem ze sebe pod nátlakem vytlačila, že? Momentálně děsně řeším školu. Mám totiž před každým testem pocit, že mě vylejou ze školy. Inteligentní přístup, že? Naposledy jsem psala testík z chemie a byla jsem si jistá, že jsem ho totálně pokazila. Pozitivní bylo, že naděje mi umřela jako poslední. :D No a jak to dopadlo? Jako jediná jsem ho měla na 100%. Taky tenhle paradox milujete? :D Měla bych tu školu míň řešit a začít se pořádně věnovat koníčkům. 


Vrhneme se na předeslaný bronzer. Jedná se o Bronzer Powder od Gabriella Salvete.
Gabriella Salvete mi není sympatická. Jak se k ní stavíte vy? Kdybych bronzer nedostala, tak si ho asi nikdy nekoupím. Ale moje maminka je takový malý kouzelník. Kosmetice nerozumí, vůbec jí nezajímá. Krémy nepoužívá, nelíčí se. Pleť si myje ve sprše a vlastně ani nechápe mojí kosmetickou obsesi. Neustále přemýšlí, kde udělala chybu ve výchově. Ale když mi chce udělat radost, tak mi něco koupí. No a koupí vždycky něco, s čím jsem naprosto spokojená. Jak to dělá? To samé s oblečením. Když jdeme spolu nakupovat, tak jdu do kolen, ale k Vánocům mám vždycky kousky, které bych si sama nevybrala líp. Je to kouzelná maminka. :)

Balení je od pohledu velice pěkné. Hnědo-zlatá je parádní kombinace. Nevypadá to kýčovitě, ale velice elegantně a na drogérku i poměrně uhlazeně. Otevírání je na takové tlačítko. V balení je praktické zrcátko a houbička, které ale letěla ihned do koše. No v tomhle musím GS opravdu pochválit. Balení se mi fakt moc líbí. I když bych osobně na horní víčko dala maximálně tak logo firmy, ale to je jen takový detail.





Tento bronzer je přátelé na pleti polomatný! Je to neuvěřitelné, ale v GB pochopili, že když nenaserou do bronzeru pytel makrotřpytek, tak to vypadá velice přirozeně. Barva je také velice povedená. Mám odstín 02 a na mou pleť mi sedne dobře. Po nanesení dostává pleť zdravou barvu. Tuším, že odstíny jsou 3. Jednička se mi zdá dost světlá i pro sněhurkovskou pleť. Omlouvám se za absenci fota po aplikaci, ale nešlo mi to zaostřit:( Pro zájemce swatch u sonidla.



Není na mně po nanesení vidět " halooo já mám na sobě mrtě cool bronzer". Už jsem vám říkala, že nesnáším matný finish? Nechápu proč Češky plácaj na pleť tunu pudru. Vždyť to není přirozené. Je to děsně vidět. Pleť je přirozeně lehce lesklá a s matným finishem nikdy nedosáhnete výsledku jánemámmakeuptakhlejsemkrásnáodpřírody. Chápete, co tím chci říct? Takže se vrátím k bronzeru. Tento fešák úplně matně mrtvolný vzhled nedělá. Jsou v něm namleté mikropigmenty a rozjasňuje. Fakt se mi moc líbí.

Konzistence se dost zajímavá. V popisu práce má tento bronzer taky hydrataci. Hele není to blbost? Pudr a hydratace? Já jsem v tomhle ohledu dost skeptická. Nějak se mi tomu nechce věřit. No ale právě v té konzistenci je to takové zvláštní. On to není pudr jako klasický suchý lisovaný pudr. Mě přijde tak trochu jakoby vlhký. Že by do něj něco zvláštního přimíchali. Nevím, jestli je tohle jedinečná konzistence, ale co jsem doposud ochmatala prstíkem v drogérce, nemělo podobnou konzistenci. SPF má 15. Pro toho, koho by to žhavilo. Mě tohle moc nebere. Někde jsem četla rozhovor s lékařkou, že SPF nad 15 pleti naopak škodí.

Výdrž je ok. Během dne na mně nijak neoxiduje, takže nemám červenej obličej. Jo to se mi takhle jednou stal trapásek s bronzerem od Essence. Hm....co dodat? Nepřišlo mi, že by dělal "mouku" na pleti, že by ucpával póry, ale víte jak je to s tím ucpáváním. Každý máme jinou pleť.

Suma sumárum jsem spokojená. Velice příjemný produkt za velice přijemnou cenu (150kč?).

Tak to je pro dnešek vše. Doufám, že se vám můj článek líbil a můžete mi v komentářích napsat, o čem byste si rádi početli. Mám v hlavě jeden kosmetočlánek, který si asi za klobouk většina lidí nedá, pak jsem myslela, že bych udělala článek o bydlení na koleji. Co kde mám a tak. Kamarádka si chce počíst o Filípkovi a nebo se můžu držet striktně tématu a psát jen o kosmetice. Budu ráda, když přijdou podněty také od vás. :)

 Pěkný večer :)



neděle 14. října 2012

Jarmark Marnosti vs. ...den je krásný



Konečně jsem se dočkala svého prvního rozhovoru. Jupí! Dvakrát jupí, že jsem ho dělala s trb a třikrát jupí, že jsme se setkaly osobně. To si takhle postesknete, že s vámi nechce nikdo dělat rozhovor, slovo dá slovo a už je ruka v rukávě. Trb mám strašně moc ráda. Její blog byl úplně první, který jsem začala číst. I když mi výběr kosmetiky mnohdy nic moc neříká, stejnak její články zhltnu jedním vrzem. No a pak když jsem trb poprvé uviděla, nožky se mi podlomily. :D Ona je vám jako princezna. Malilinkatá, roztomiloučká...vedle ní jsem si připadala jako čtyřicítka po pěti porodech. Srandy kopec jsem si s ní užila (snad to bylo oboustranné). Jo a taky nechápu proč je vedená jako blogerka, která má problémy s pletí. Já jsem její póry důkladně studovala a jsou naprosto v pořádku.

Jak moc ses připravovala na dnešní setkání?
Jája: Vůbec, ale jo připravovala jsem se, protože to bylo setkání s mojí kosmetickou maminkou, protože vlastně ty jsi mě všechno naučila.
trb: Aha, kosmetickou maminkou... jo?
Jája: No jasně, o kosmetice jsem se naučila hlavně od Tebe.
trb: Aha. A jak jsem se připravovala? Moc ne. No akorát jsem přemýšlela, jak se namalovat, protože když jdu za tu ... no blogerku a kosmetickou maminku, tak by to asi mělo nějak vypadat.
(pozn.: Obě dvě jsme se shodly, že závidíme Dashulce její maminku, naše maminky se vůbec nemalují, kosmetika je nezajímá a vůbec jsou v tomto ohledu naprosto nudné.)

Proč jsi začala blogovat?
Jája: Protože nemám žádné kamarádky, které se zajímají o kosmetiku jako já.
trb: Protože jsem se doma nudila se dvěma dětmi. Blog je takové moje třetí dítě.

Kolik trávíš na blogu času?
Jája: Docela dost.
trb: Dost.

Co tě nejvíc na blogování baví?
Jája: Diskuze. Když se článek líbí a diskutuje se o něm.
trb: Tak samozřejmě komentáře, to je to nejlepší.

Jaké by sis přála čtenáře?
Jája: Inteligentní, kteří vědí, co je to konstruktivní kritika.
trb: Alespoň nějaké. Mi totiž tak nějak přijde, že v poslední době mi spíš ubývají. (No jo, tak proto mě Bioderma nikam nezve!)
(pozn: definice konstruktivní kritiky = kritika, která nejen kritizuje, ale také hledá možnosti nápravy)
(příklad konstruktuvní kritiky: "máš hnusnou pleť" není konstruktivní kritika, "vůbec se neumíš malovat, už to nedělej" není konstruktivní kritika, "modré stíny ti nesluší" není tak moc konstruktivní kritika, "modré stíny ti nesluší, vyzkoušej hnědé" je konstruktivní kritika)

A co anonymové?
Jája: Nemám, nevedu.
trb: Mám a vedu. Ale v poslední době jsou nějaký hodný.

Už tě někdy někdo poznal podle fotky z blogu?
Jája: Ne, když nemám foto na blogu.
trb: Zatím ne, naštěstí.

Co si myslíš, že chybí českému blogovacímu rybníčku?
Jája: Blogy podobné tomu mému. Drogérie mixnutá s high-endem, vyrovnaný obsah. Nebo třeba blogy, jejichž majitel má zajímavý život.
trb: Chtěla bych mít blog, který je jak z mého života, ale přitom ho nepíšu já. Ještě jsem takový nenašla, asi druhá trb není...

Které blogerky máš ráda?
Jája: Plum Foolery, Dashulku, Černou Mooru, Borůvku, trb moji kosmetickou maminku...je jich hodně.
trb: Nejvíc mám asi ráda ty starší blogy, takže všechny ty, co vznikly ještě přede mnou, přijde mi, že tam se toho dozvím vždycky nejvíc: Dashulka, Viennettka, Day, Yarisse, Zlatosféra...
(pozn: Toto byla velmi zapeklitá otázka, protože jsme nechtěly na někoho zapomenout.)

Kterému blogu by si chtěla, aby se ten tvůj podobal?
Jája: Temptalii.
trb: Pink Sith.

Kterou blogerku by si chtěla poznat osobně?
Jája: Dashulku, Borůvku, Verunky, Černou Mooru, Plum Foolery...cca bych chtěla poznat blogerky, které komentuji..
trb: Viennettku, Day, Yarisse, Borůvku, Blanche, Talku, Černou Mooru, Dashulku... jo a taky bych chtěla poznat Dejničku, která nemá blog.
(pozn: Ale určitě jsme opět na někoho zapomněly. Jo a prý Borůvka nás namaluje, tak na to se těším asi nejvíc.)

Poznala už si nějakou?
Jája: Akorát trb.
trb: Letmo jsem se setkala s Verunkou (ale ona se mě bála), s Day (spěchala jsem do školy), s Talkou (spěchala jsem opět do školy)... takže vlastně skoro jak kdybych nikoho nepotkala, až teď Jáju. A taky jsem potkala Renu, ale ta nemá blog, takže se to nepočítá.

Čteš i fashion blogy?
Jája: Moc ne.
trb: Skoro ne.

Food blogy?
Jája: Občas Výpečky.
trb: Četla jsem a přestala jsem.

Fit blogy?
Jája: Čtu.
trb: Teď jsem začala, protože nějak tloustnu, tak se inspiruji, jak jiní hubnou.
(Jáji poznámka: hmm...prej tloustne..haháá)

Jiné?
Jája: Ze života, lifestylové.
trb: Občas.

Je omlazení stále server pro uživatelky nebo je to jen jedna veliká reklama?
Jája: Bez komentáře, pan Vodička mě jinak zabije.
trb: Je to už jenom reklama. A nejvíc mě zarazilo, když tenkrát vymazali Dashulku. A teď se možná dočkáme toho, že vymažou i mě.

Je nějaká klasifikace, kterou by měla blogerka splňovat?
Jája: Hlavně by jí nemělo být líto utrácet za kosmetiku.
trb: Hlavně by neměla být ta blogerka blbá jak tágo.

Musí blogerka umět psát?
Jája: Když se podíváš na můj blog, tak je vidět, že nemusí. :D Nu dobrá, určitě na tom záleží hodně. Jsou blogerky, které jsou mi vysloveně nesympatické stylem psaní. Ale tak to prostě je.
trb: Musí, na blogy si chodím číst.

Musí blogerka umět fotit?
Jája: Viz odpověď výše.
trb: Jako když se podíváte na moje fotky, tak asi ne.

Kolik kosmetiky by měla blogerka znát?
Jája: Hlavně by měla mít srovnání o čem píše, neměla by psát recenzi o něčem, co má poprvé v životě. Třeba recenze o prvním makeupu v životě, není moc vypovídající.
trb: Čím víc, tím líp.

A kolik by měla mít kosmetiky doma?
Jája: Čím víc, típ líp.
trb: Hodně a ještě víc.

Maluješ se hodně?
Jája: Čím dál tím míň. Hlavně přirozeně.
trb: Maluji se úměrně svému věku.

Kolik máš doma makeupů?
Jája: 5.
trb: 4 konvenční. 1 minerální v plném balení a spoustu vzorkových. 6 BB krémů a nějaké další jsou na cestě.

Utrácíš hodně za kosmetiku?
Jája: Víc než je zdrávo.
trb: Ano, bohužel.

Pečující nebo dekorativní?
Jája: Dekorativní.
trb: Pečující.

Kde nejraději nakupuješ kosmetiku?
Jája: Na eBay.
trb: Na internetu.

Po čem zrovna teď nejvíc toužíš z kosmetiky?
Jája: Chanel rozjasňující bronzer z letošní letní limitky.
trb: Guerlain meteority z podzimní edice.

Jaké kosmetické přání sis naposledy splnila?
Jája: Wet'n’Wild paletky.
trb: Holika Holika tu tvářenku s kočičkou. (pozn: a další přání jsem si odškrtla, zatímco dokončuji tento článek, jako třeba tvářenka se srdíčkem a taky mám na cestě další BB krém)

Sephora – Douglas – Fann – Marionnaud?
Jája: Sephora
trb: Marionnaud. I když vlastně já nenakupuji v žádné parfumérii.

Kolik produktů tak zhruba použiješ na denní makeup?
Jája: 5.
trb: 6. Když si nelíčím oči.

Jaké barvy máš nejraději v líčení?
Jája: Hnědou.
trb: Fialovou, růžovou.

Jaké máš nejraději roční období v kosmetice?
Jája: Léto, protože můžu používat bronzer.
trb: Podzim a jaro. Nesnáším letní a vánoční kolekce.

Jaký je tvůj holy grail?
Jája: Korektor Match Perfection.
trb: Nemám, nevedu, snad ani nechci mít.

Jakou kosmetiku by sis asi nikdy nekoupila?
Jája: Basic ze Schleckeru (teďka Drogerie Teta) taky mi je nesympatický YSL.
trb: Miss Sporty nebo S-he a z parfumérie mi třeba není moc sympatický Chanel nebo Dior.


pátek 12. října 2012

Šampon proti padání vlasů, který (asi) pomáhá


Víkendové blogování se stává realitou. Internetové nepřipojení není chybou UK, ale mého drahého stařičkého noťase. Mně nepřijde, že čtyřletý počítač je veterán, ale pan ajťák, který mne navštívil na pokoji v 23.30 a viděl mne pouze ve spodním prádle, je jiného názoru. Teďka místo Temptalie sjíždíl alzu.cz.

 Pustíme se tedy rovnou do recenze šamponu Revlon Anti-Hair Loss. Nebude moc dlouhá, protože paradoxně na šampony proti padání vlasů moc extra nevěřím. Tento šampon mi doporučila moje kamarádka, která jeden čas na padání dost trpěla. Mně padají vlasy už 3 roky a lékařka si se mnou neví rady. Všechny testy vyšly ok, tak to asi bude stresem. A co si budeme povídat, VŠ se bez stresu studovat nedá.




Tento šampon má úžasnou citronovou vůni. Je taková svěží, nechemická, přesně podle mého gusta. Přijde mi, že šampon sám o sobě pění míň, než je zdrávo, ale to na účinky nemá vliv. Jak už to tak bývá zvykem u šamponů proti padání, obsahují méně silikonů. Mají jich méně, než by zacuchávající se vlasy potřebovaly. Mám se zacucháváním po mytí velké problémy a tento šampon jim fakt nepřidá. Buď si rvu vlasy hřebenem, nebo si na ně plácnu hodně konďáku.

A co že teda ty účinky? Po tříměsíčním používání mám pocit, že mi vlasy skutečně padají míň. Ale nedokážu s klidným srdcem říct, jestli za to může šampon. Vlasy padají vždycky z nějakého vnitřního důvodu. Změna hladiny hormonů, dieta, vegetariánská strava, oslabení organismu, gynekologické obtíže nebo stres podporují vypadávání vlasů. Mé racionální já mi brání uznat kvalitu tohoto šamponu, ale hřeben bez vlasů se k tomu staví jinak. Já bych to shrnula tak, že ten šampon asi opravdu funguje, ale záleží na původu vypadávání. Teď se blíží zimní období, které má na vlasy neblahé účinky, doporučuji proto šampon vyzkoušet.

Šampon jsem kupovala v malém eshopu, který má pobočku  kousek od mé rodné hroudy. Paní majitelka mi ihned po objednávce zavolala, kdy mám čas si pro šampon přijít. Páč jestli mám zájem, tak si se mnou pohovoří o tom, jak se o vlasysprávně starat, popřípadě mě seznámí s dalšími produkty značky. K jednomu blbému šamponu mi věnovala 50ti ml balení šamponu Intragen na vyzkoušení, 2 pytlíčkové vzorky, plno letáčku o vlasové kosmetice a vše mi to dala do papírové taštičky. Když jsem objednávala u jednoho nejmenovaného velkoeshopu, tak jsem nedostala zdarma nic a vzorečky jsem si ještě pěkně zacvakala. Kde to sakra jsme? Náš zákazník, náš pán, ne?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Udělala jsem si tento týden dvě velké radosti. Koupila jsem si čínu do krabičky. Taky jí Amíkům zavidíte?

Ale ještě větší radost mi udělal sraz s mojí oblíbenou blogerkou. Zanedlouho se dozvíte více. :)


 Pěkný večer

J.

sobota 6. října 2012

I like to mauve it


Tak já se děsně moc omlouvám, ale za svou nepřítomnost prostě nemůžu. Na koleji mi ani po týdnu nejsou schopni odkliknout internet a tak jsem byla doteďka odkázaná na spolubydlící, která mě pustila na svůj noťas každý den na půl hoďky. Děkuji! Jo a mám prst v gipsu. První den školy, co víc si přát. Opět se na chirurgii opakoval starý známý scénář: "No vy máte ale dlouhý prsty, přihlaste se na nějakou soutěž. No ale vážně! Tohle se jen tak nevidí. Maruško, pojď se na něco podívat." Blbě se mi s tím píše, takže si važte každého slova, které čtete. Je psáno v krvi a potu.

Taky chci moc poděkovat za milé komentáře k předcházejícímu článku. Jste zlatíčka :-*

Teď ale zpátky do kosmetické reality. Poslední dobou jsem se totálně zbláznila do mauve barvičky. Jde o lesklý fialovo-šedý odstín. Ze všech možných swatchů mi tento odstín přišel děsně unylý, ale opak je pravdou. Pokud některá prahnete po studených tónech, tak jí vyzkoušejte. Moc jsem k tomuto článku nenastudovala, tak teď rozvinu svojí fantazii a vše, co se tu dočtete, je výplod mojí mysli.

V mé skromné sbírce se mi sešly dvě mauve. Nijak jsem to neplánovala, ale když už se to stalo, tak toho alespoň využijeme. Koupila jsem si přes ebay paletku Wet'n'Wild Silent Treatment, o které jsem měla úplně jiné představy. Mám paletku na koleji, tak jí dneska bohužel neuvidíte. :( Mauve jsem v ní nečekala ani náhodou. Ješte předtím jsem si koupila od Catrice I like to Mauve it.


 Oba stíny jsou si podobné jako vejce vejci. To mě vede k domněnce, že existuje jen jeden jediný odstín mauve. Tim myslím, že neexistuje světlejší, tmavší, sytější, méně pigmentovavý nebo matný. Prostě je jen jediná mauve barva. Je to tak? Já vážně nevím, ale předpokládám, že ano. Mám malé zapadlé oči, tak si nemohu dovolit tmavé stíny. Barva se mi zdála dost na kukajdě tmavá, ale hodí se mi i do vnitřní části víčka. Dává oku takový...mnooo.. sofistikovaný vyzrálý vzhled. Na ruce není vidět asi nic moc, co? No tak si to alespoň budeme představovat. Fialová tam je světlá, šedá tam je v závěsu jako podtón a navrh tam vidím stříbrnou, která dodělává kovový efekt. Hotový chameleon. Nemusíte jí už s ničím jiným kombinovat. Veškerou praci odmaká sama. Já ještě udělám šedou linku v linii a řas a jde se ven. Jednoduché, ale efektní.

Pokud okukujete stojany Catrice, tak vám tuto barvičku velice doporučuji. Je lesklá. Výdrž opět neposoudím, na mě nic bez báze nedrží. Stín je na drogérku překvapivě dost měkký a pěkně pigmentovaný. Skvěle se s ním pracuje a  futuristicky jednoduchý obal mě dostává. Nemám výhrad.

Dneska nic moc, ale já fakt nevím, co bych k této barvičce řekla. Jde prostě o lesklý odstín, který bude slušet studeným typům. Doporučuji omrknout.


Černá Moora mě načala T.LeClercem a mně jeden banán před pár dny dorazil domů. Podle fotek jsem myslela jakej to bude žok a on je to chcípák. Nemám s pudry zkušenosti, tak si recenzi tentokrát odpustím.

Pro seriálové maniaky: začala seriálová sezona a já upozorňuji na druhou serii Once Upon a Time a Downton Abbey.

Pro filmové maniaky: mrkněte na triller Lovci hlav...je to velmi kvalitní filmařina v neokoukaných norských ručičkách

No na závěr bych si chtěla popřát na pondělí zavedený internet na koleji, páč takhle se prostě nedá žít. Držte mi palce, jinak bude další článek až za týden. :D

Já se jdu ponořit do tajů fyzikální chemie a vám přeji krásný den <3

J.