neděle 30. září 2012

10 malých tajemství

Tak tu máme další tag. Ale přísahám, že je to poslední na dlouhou dobu. Vybrala jsem ho, protože mne otázky opravdu hodně zaujaly. Na blogu Beauty of Body and Mind můžete vidět předcházející verzi. :)


Jaký produkt v tobě vzbudí pocit, že si připadáš "miliónově"?

Jednoznačně make-up. Moje pleť si momentálně žije asi vlastním životem, takže MU s dobrými krycími vlastnostmi mi zvedá sebevědomí.

Jaké je tvé tajemství péče o pleť? 

Myslím, že se všichni shodneme na tom, že pitný režim je pro pleť prospěšnější, že krém od Biothermu. Spánek, vyvážená a nedráždivá strava dělá taky své. Pokud bych měla zmínit výrobek, který je můj nejnejnej v péči o pleť, tak to asi bude sudocrem, který mě vždycky dostane z toho nejhoršího.


Jaké je tvé tajemství v péči o vlasy?

S vlasy bojuji celý život. Mám je po mamce vlnité a na vlhku mi velmi rychle zkrepatí. Po čase mi i nejlepší produkt přestane vyhovovat, asi se jím vlasy "nasytí". Momentálně zkouším metodu nejdřív kondicionér/maska a až pak šampon. Asi na tom něco opravdu bude.

Jaké je tvé největší pravidlo v oblasti stravy?

Nevynechat snídani!  Není to tak dávno, co jsem nesnídala vůbec. Když jsem se snídaněmi začala, bylo mi dost špatně, protože tělo na jídlo brzo ráno nebylo zvyklé. Nyní už ale na sobě cítím výsledky. Večer mě nechytají chutě jako dřív a jídlo si dokážu rozložit do celého dne.


Jaké jsou tvé tipy na cvičení?

Podle mne je jedno, co člověk cvičí, hlavně když ho to baví. Já mám strašně ráda cvičební programy P90X, P90X2, Insanity od americké společnosti beachbody.com. Jedná se o poctivou makačku. Žádná Jillian Michaels.  Někdy to prostřídám s joggingem, dlouhou procházkou se psem nebo eliptikalem. Hlavní je alespoň nějaký pohyb!

Účinky P90X můžete vidět na kratičkém videu zde. Pokud by Vás cvičení zaujalo, mohla bych o něm připravit článek. :)



Jaký parfém je tvou tajnou zbraní?

Já parfémům moc neholduji. Po čase se mi každá příjemná vůně zprotiví tak, že jí nemůžu cítit ani na sto honů. Momentálně je mi ale velmi příjemná Daisy od Marca Jacobse. Nic ohromujícího.

www.arome.cz


Jaký je tvůj kousek v šatníku, ve kterém se po tobě na ulici muži otáčejí?

Jaj, tak já nemyslím, že by se za mnou někdo otáčel kvůli jednomu kousku z šatníku. :D Řekla bych, že jde spíš o celkové vzezření. Můžu zmínit jen aladinky, které jsem si teďka pořídila a mám z nich obrovskou radost. Tak snad je to na mne vidět. :)

Jaký je tvůj nejstřeženější šperk?

Těžko říct, který je pro mne nejstřeženější, protože já šperky téměř žádné nenosím. Dostala jsem od maminky k narozeninám řetízek s přívěškem, kterého si moc cením a pak mám naušnice z bílého zlata od prarodičů, které pro mne také hodně znamenají. Nejstřeženější je možná prsten, který je památkou na mojí druhou babičku.

Kdo je tvojí módní inspirací?

Nemám modní vzor. Nelíbí se mi jak se české blogerky oblékají a obecně ani fashion blogy nevyhledávám. Ale časem bych se ráda oblékala jako vévodkyně Catherine. Žádné divoké vzory ani nápisy. Dávám přednost zajímavému detailu nebo střihu. V jednoduchosti je přece krása.



Řekni nám o sobě něco, co nevíme.

Vy o mne nevíte věcí. Haha :D No já nevím, co je tak jako nej, že by to stálo za zmínku. Přemýšlím, přemýšlím. Nevíte, že jsem měla článek v MF Dnes za mých gymnaziálních let. Vybrali mne tenkrát z 9000 autorů:))) Kdo by to řekl do někoho, kdo měl permanentně čtyřky z písemek z literatury. :D

pátek 28. září 2012

Jak dělala Jája svůj první guláš


Asi je to tím, že jsem porevoluční dítě, ale já ve svých 22 letech neumím udělat kynutý knedlík, žádné omáčky, vepřo-knedlo-zelo, taky neumím plést, šít, vyšívat, háčkovat. Před dvaceti lety bych byla naprosto odrovnaná! Aby to nevypadalo, že jsem totálně neschopná, tak já umím vařit! Jen mě nebaví trčet v kuchyni půl dne, aby z toho vyšlo jedno jediné jídlo. Nejradši všechny suroviny hodím do pekáče, ochutím a dám péct. Hotovo! Nojo, jenže pak koukám na FB na gulášový výsledek jednoho exempláře mužského pohlaví a začne mne hlodat červíček pochybností. Když to dokáže on, tak proč bych to nedala já! Tak nějak podvědomě mám ze všech těchto omáčkoidních jídel respekt. Nejsem masová, ale tak jednou za čas mám potřebu se blýsknout před ostatníma, tak jsem se rozhodla pustit se do toho!


No a jelikož jsme v tom virtuálním světě, tak si mne našel i videorecept na Guláš s pivem  se skvělou   **** KOKO *****.  Znáte MenuDomů? Já jsem na to narazila až díky výše zmíněnému jedinci na FB. Nápad mi přijde naprosto skvělý. Ještě jsem zkoušela podle ní i štrůdl a taky nebyl špatnej.

 Jak to se mnou dopadlo?


 Kromě Budvaru jsem dodržela recept naprosto přesně.


Cibule mě teda pořádně zdržela. Pobrečela jsem si jako u Esmeraldy v 10ti letech.
Radši jsem vám ani nefotila mé řeznické neumění u kližky. Za takovou preparaci by se nestyděl ani primář z Motola.




 Už se nám to všechno pěkně vaří :)


 Po cca 2,5 hodině. Párkrát jsem to podlila pivem a vodou, ale stejně se mi guláš trochu přichytil. No co, alespoň dostal poctivou kouřovou chuť :D.


Nalijeme na talíř, posypeme cibulkou a servírujeme. Guten Apetit!



No řeknu vám, že guláš je to nejprimitivnější jídlo na světě. Dvakrát do něj během vaření šťouchnete a sem tam podlejete a čekáte, co z toho vzejde. Štve mě, že jsem to delší dobu nehlídala a nechala ho trochu přichycenej, ale tak na první pokus dobrý, ne? Pokud se bojíte těhle "velkých" jídel jako já, tak vás uklidním, že je to snad i lehčí než blbej řízek s bramborovým salátem.

A jak jste na tom s vařením vy?

Pěkný den

J.

středa 26. září 2012

Řasenka Collistar Infinito



Řasenku Collistar jsem dostala v Douglasu během Dnů Marianne zdarma. Nikdy dřív jsem o této značce nečetla, tak jsem byla zvědavá, jak bude fungovat. Celkově s řasenkami moc zkušeností nemám, protože mám svoje řasy docela pěkné a taky se mi občas přes den stane, že si promnu oči. A já bych nechtěla vypadat jako panda. :)

Kartáček je plastový, má krátké štětinky a samotný průměr kartáčku je malý. Takový malý ježeček. :) Často se dočítám, že tento kartáček nemáte rády, protože slepuje řasy a neudělá pěkný efekt. A já vám povím proč. S tímto kartáčkem se musí pracovat lehce. Délka štětinek je velice zrádná. Na tělo kartáčku s u nových kusů nabaluje velké množství produktu, proto je důležité kartáček otřít o okraj tuby. Musí se to udělat opravdu pečlivě, aby při aplikaci nedošlo ke klasickému obalení a následnému slepení řas. Sama jsem to zkoušela, tak vím o čem mluvím. A teď k efektu, který řasenka udělá. Na obalu je napsáno, že je řasenka v odstínu ultra black. A já musím dát výrobci za pravdu. Nikdy jsem neměla tak černou řasenku. Vtipné, že? Ale je to tak. Stačí jeden jediný tah řasenkou a mám řasy sytě černé.To se mi ještě u žádné jiné řasenky nepoštěstilo, ale jak říkám, nejsem řasenkový maniak. U ostatních řasenek se musím k tomuto efektu provrstvit, nebo se k němu mnohdy nedopracuji vůbec. Jestli mi řasy prodlouží nebo zahustí netuším. Já jsem si fakt nikdy nevšimla, že by tohle nějaká řasenka dokázala. Podle mě spíš řasenka zvýrazní světlé konečky a to dělá ten dojem, ale opravdu v prodloužení a zahuštění nevěřím. Teď sice nevím, jak na vás recenze působí, ale osobně jsem s řasenkou spokojena. Vyhledávám pouze černočernou barvu a hlavně neslepení řas. Prosím vás, neslepené řasy znamenají, že KAŽDÁ JEDNOTLIVÁ ŘASA je dokonale oddělena. Fakt mě nebaví koukat se na ty slepence, co některé předvádí na blozích a prohlašují to za neslepené řasy. Ju? Taky to dost blbě vypadá. ;)



Cenu  parfumerie netuším, ale na netu jsem jí našla za lidové ceny. Tak to bude dneska kosmeticky asi všechno. Akorát se musím pochlibit, že minulý článek asi udělal dojem, nebo vyvolal soucit a mám domluvený sraz se 3 blogerkama (další se mohou hlásit). Tak doufám, že to vyjde. Moc se těším. :-* No a tak mne napadá otázka. S jakou vaší oblíbenou blogerkou byste se rády setkaly? :)

Pěkný den

J.

úterý 25. září 2012

Jarmark Marnosti na fejsbůčku



Nevím, co si od toho slibuji. Uvidíme, jakým směrem to půjde. Kolikrát jsem narazila na zajímavou věc, ale do článku bych to nevmáčkla. Můžete se zatím těšit na zajímavé stránky, akce, můžeme probírat věci, které by byly na blogu off topic a nebo se na FB odanonymním. :)

Jarkmark Marnosti blog <-------pokud nemáš Jáji dost, zde to lajkni :)))

Páčko
Jája

pondělí 24. září 2012

Wet'n' Wild Walking on Eggshells


Nedávno jsme tu měly recenzi na paletku NYC Individual Eyes, která nedopadla zrovna nejlépe. Pigmentace je u drogérkových značek velký problém. Nechápu proč. Pokud trochu sledujete zahraniční blogerky, tak vám jistě neunikla mánie kolem drogérových Wet'n'Wild paletek z USA. Všechny blogerky se shodují na skvělé pigmentaci i konzistenci stínů. Rozhodla jsem se proto vyzkoušet jednu z nejoblíbenějších paletek, která se jmenuje Walking on Eggshells. Úžasný jméno, viďte? :) Paletku jsem si vybrala na základě recenze vlogerky, která jí srovnávala se stíny od MACu. Jeden ze stínů je dupe Shroomu, na který mám spadeno. :)




Recenze bude děsně nudná, protože jsem ze stínů totálně na větvi. Pigmentace je neskutečná. Fakt jsem koukala jak péro z gauče, když jsem se nalíčila. Stín na oční víčko /eyelid/ je růžový, s perleťovým efektem a dokonale projasňuje vnitřní koutek oka. Přesně tento stín jsem hledala! Rozjasňující stíny mají problém s kryvostí. Vysvětlím. Když si takový stín máznu na víčko, tak plně nekryje. Prosvítává barva vlastního víčka. Rozumíte tomu? Snad ano. S tímto jsem měla problém u stínů od Urban Decay i Inglotu. Myslela jsem si, že neexistuje rozjasňující stín, který dokáže plně krýt, až do objevu tohoto stínu. Bohužel na fotce není vidět ta super pigmentace, ale věřte mi, že tam vážně je.

Stín do záhybu /crease/ je na mě teplejší než bych potřebovala, ale je silně pigmentovaný, s lesklým efektem a krásně se s ním pracuje. Stín pod obočí /browbone/ je další ze stínů, který jsem hledala. Pokud koukáte na americké tutoriály, tak si jistě všimnete, že mají Američanky vždycky perfektně vytvarované obočí a rozjasněné okolí. K tomuto potřebujete dost dobře pigmentovaný světlý stín. Ten se bohužel špatně hledá. A stín s této paletky splňuje všechny předpoklady pro tuto delikátní prácičku.

Se všemi stíny se pěkně pracuje. Jsou měkké, nepráší a krásně se s nimi blendí. Bohužel mi přijde, že rychle ubývají (to ta jejich měkkost). Suma sumárum je mám momentálně radši než stíny od Urban Decay nebo MACu. Irituje mne ale jejich cena. Ony sice stojí v americké drogérce 3 doláče, jenže k nám je dostanete za dvojnásobnou cenu. A to mě teda pěkně štve. Musíme doufat, že se značka Wet'n'Wild rozhodne vstoupit na evropský trh. To by teda byla revoluce.



Výsledek je jasný. Stíny si svojí pověst skutečně zaslouží. Doporučuji je pořídit. I když je koupíte za dvojnásobnou cenu , tak se stejně dostanete max. na 2 stovky. To se mi zdá jako dobrá cena za dobré stíny.


Bonus na závěr. Ve skupině Fifteen Pounds zpívá moje úžasná spolužačka Pája ze střední.
Pěkný večer! :)



neděle 23. září 2012

Fake Bake Flawless


V minulém článku jsem se svěřila s mou touhou po čokoládovém opálení. Myslím, že brunetám s tmavým obočím velmi sluší. A co si budeme povídat, opálení dokáže skrýt i nějaký ten zarudlý pupínek, který nás jinak v zrcadle docela solidně hypnotizuje.

Klasického opálení nejsem schopna dosáhnout, tak jsem zabrousila do vod samoopalovacích přípravků. Drogérku jsem ihned zavrhla a začala jsem hledat, co teď frčí v zahraničí. Google mi vyplivl Fake Bake Flawless. Pokud nevíte o co se jedná, tak mrkněte na instruktážní video od 5. minuty. Blogger nějak úžasně nespolupracuje, takže nemůžu vložit sem. :(  Fake Bake není ledajaká značka. Má ve svých výrobcích jakousi patentovanou složku, která dokáže lehce zabarvit pokožku ihned po nanesení. Je to super vychytávka. Když se FB mažu, ihned vidím, kde ještě není kůže namazaná. Díky tomu nevzniknou na kůži nevzhledné fleky. 


Balení obsahuje lahvičku se samoopalovákem, rozprašovač, pár rukavic a froté rukavici na roztírání. Když jsem rukavici viděla prvně, myslela jsem si, že to s ní nepůjde, ale mýlila jsem se. Je naprosto dokonalá. Bez ní to naopak nejde! Samoopalovák se s jejím použitím nanáší rovnoměrně, protože rukavice po pokožce jakoby klouže. Zkoušela jsem mazat FB jenom rukou a fakt to šlo dost blbě a spotřebovala jsem větší množství produktu. Produkt má totiž vodovou konzistenci a velmi rychle zasychá. Samoopalovák nesmrdí, jak je u nich zvykem. Je cítit po kokosu. I když mám pocit, že druhý den na kůži ten typický odér cítím, ale možná si to jen vsugerovávám. 

Na první fotce vidíte mojí vlastní barvu, na druhé fotce je kůže po jediném natření. Výsledek je docela podařený, co říkáte?


Náš drak se chtěl taky fotit. :)))



Přemýšlela jsem na jejich Xtreme verzí, ale to už bych byla jako černoch. Už takhle mi doma řekli, ať se víc nemažu. :D Jenom vás musím upozornit, že při samotné aplikaci by se pak neměla dostat ke kůži voda. Mě se to stalo a druhý den jsem na sobě měla bílá neopálená místa. Doporučuje se aplikovat FB před spaním po všech mycích úkonech. Vymývání je velmi pozvolné. Na lahvičce se píše, že k obnově opálení stačí aplikace 1x týdně. Fake Bake seženete na feelunique.com nebo mimibazaru.

Osobně si myslím, že do samoopalováků se prostě vyplatí investovat. Pokud ovšem nechcete vypadat jako se žloutenkou. Vyzkoušela jsem více drogérkových samoopalováků a všechny mi zbarvily kůži do oranžova. Tento samoopalovák udělá moc pěknou snědou barvu do druhého dne, aplikace je velice snadná a opálení vydrží déle než u ostatních. Jednoznačně doporučuji!


sobota 22. září 2012

Než umřu, chci stihnout...



TAGy vládnou blogovému světu! V poslední době jsem četla na blozích větší množství super tagů, ale já jsem tak trochu fajnovka a jednou uveřejněný TAG na jiném blogu už nechci dělat. Takže jsem si pro dnešek vymyslela vlastní tag. Znáte články typu "1000 knížek, které musíte přečíst, než umřete", 1000 filmů, které musíte vidět, než umřete" atd.... jsou docela populární. Dneska jsem se rozhodla, že něco takového sesmolím. Snad vás to alespoň krapet zaujme. :) Berte tag  s rezervou, protože studovat ještě v 50ti, jenom abych to za život stihla, by se mi zrovna nechtělo. :)



Co bych chtěla stihnout??

Projet celé Německo! Tuto zemi bezmezně miluji a doufám, že se v ní na čas usídlím. Bavorsko mne uchvátilo svou krajinou a Mnichov je údajně 2. nejlepší město pro život v Evropě. Mně se ale nejvíce líbilo v Kolíně nad Rýnem. Fakt paráda! Kdo se rád kouká po architektuře, doporučuji navštívit. :)

Podívat se do USA, Číny, Francie, UK a Švédska. Každá z uvedených zemí má něco do sebe. Poslední z jmenovaných zemí mě dostala ve filmu " Muži, kteří nenávidí ženy"

Dostudovat medicínu a stát se primářkou v IKEMu. Tak toto je můj nejnejnej sen. Už od mala mě tatínek pošoupával k medicíně tím, že mi kupoval hračky alá malý dětský fonendoskop. Strašně chtěl mít lékaře v rodině. Medicínské sklony se ve mne probudily asi ve 13 letech, kdy začali v tv dávat Nemocnici na kraji města po 20ti letech. :D Nejvíce mne láká transplantační chirurgie v IKEMu, ale ještě předtím si určitě udělám atestace někde v zahraničí...třeba zrovna v Německu. :)




 
Svatba Háááá a teď se přiznejte, že už odmalička koukáte po svatebních šatech? Žejo? No jasně, žejo. Já už je má vyhlídlé 2 roky. :))



Dům Kdo by nechtěl velký dům? Ten můj bude mít vnitřní bazén, venkovní vířivku, saunu a obrovský obývací pokoj. Miluji Dřevo a sklo, takže i dům bude z těchto dvou materiálů. Pokud se koukáte na Twilight, tak něco na způsob Cullenovic rezidence.


zdroj
   
Koupit si Neverfullku od  LV. O tom už jsem jednou psala a stále to platí. Jednou si na ní našetřím. Letos mi to asi už nevyjde, kvůli nečekaným výdajům, ale jednou bude má. :) Nejde mi ani tak o to, že bych měla něco děsně značkovýho a mohla s tím tady machrovat. Ani nemůžu jako LV-pipka z Omlazení tvrdit, že je to haló kvalita. Jde mi o symbol, který pro mne tato kabelka má. Sama jsem si našetřila peníze na něco, co jsem moc chtěla. Nikdo mi nepomáhal, dokázala jsem to sama! Takhle si prý našetřila peníze na svůj první lanýž Coco Chanel. :)

Účastnit se přehlídky VS. Asi bych se jednou chtěla podívat na přehlídku  Victoria´s Secret. Myslím, že to musí být veliký zážitek.

Namakat si postavu. Chtěla bych spíš buchty na břiše, než vypadat jak reklama na hlad.



Najít si kamarádku, která bude stejně nadšená pro kosmetiku a stejně nadšeně bude za ní i utrácet. Ač se to zdá divné, ale najít někoho stejně do kosmetiky zažraného jako jsem já, je v reálném světě dost velký oříšek. To takhle vykládáte, vykládáte a na konci se vás dotyčná zeptá: "Hele a co je ten Ebay?"  :D Nebo bych se měla začít víc kamarádit s ostatníma blogerkama. :)))

Opálit se do čokoládova. Vypadá to možná jako totální hloupost, ale já strašně toužím po čokoládovém opálení. Asi se mi to nikdy nesplní, protože jsem se pořádně neopálila ani v Egyptě, ale třeba se na trhu objeví něco, co nám bledulím opálení umožní.

Přečíst všechny knížky od Vlastimila Vondrušky. Dr. Vondruška je neuvěřitelně pečlivý autor s úžasnou fantazií. Píše zejména historické detektivní romány z prostředí českého středověku. Doporučuji sérii Letopisy královské komory. Žádné otisky, žádná DNA, žádné pachové stopy, pouze bystrý rozum! Tento týden proběhla v Neoluxoru na Václavském náměstí autogramiáda, kterou jsem si nenechala ujít. :)



 
 Kouknout na všechny díly Akta X a Veřte, nevěřte. Milujete tajemno?

Naučit se perfektně anglicky a německy. Nejsem na jazyky nijak talentovaná. Taky jsem docela splašený jedinec. Pro něco se velice rychle nadchnu, ale jakmile poznám, že to nejde lusknutím prsty, tak mě to přestane bavit. Typický blíženec!

Udělat rozhovor. Tedy chápejte to tak, že bych byla velmi šťastná, kdyby někdo udělal rozhovor se mnou. Přijde mi to děsně super, když můžete svoje myšlenky formulovat před ostatními. Je mi jedno jestli by to bylo o škole, šminkách, snech a plánech nebo o něčem jiném..ale už jenom to, že někoho zajímají vaše myšlenky a chce je ukázat světu, mi přijde jako veliké ocenění. :) Hááá jednou si o mně všichni přečtete v NY Times. :))))

Najít dokonalý make-up, který mi vyphotoshopuje pleť. Mě se děsně líbí u blogerín tohle spojení. Použila jsem to a to a mám po tom vyphotoshopovanou pleť. Upřímně se přiznám, že já jsem po ničem takovou pleť neměla a pochybuji, že něco takového existuje. Ale hledám dál!




Dožít se dne, kdy moje pleť bude bez chybičky. Kdo by to nechtěl? Bohužel se obávám toho, že až mne opustí pupínky, budu už vrásčitá stařenka.

Najíst se u Pohlreicha. Taky bych asi ráda ochutnala to, co se mně jako gastronomické spodině v menze nedostává.

Naučit se dělat sushi. Tvl...může mi někdo říct, jak se dělá ta blbá sushi rýže?



Cestovat v čase. Jediná nesplnitelná věc na mém seznamu. Miluji historii. Ráda bych se podívala, jak žili starověcí Egypťané, Římané nebo Řekové. Jukla bych se na korunovaci Karla IV. nebo navštívila lidi, kteří už mezi námi nejsou. Rozhovor s epidemiologem Karlem Raškou nebo Emilem Zátopkem by byl jistě velmi zajímavý. :)

Naučit se řídit. Až si tohle přečtou doma, tak se budou chytat za hlavu. Řidičák mám od 18ti, ale řídit moc neumím. Respektive to ani moc nezkouším. Mám z řízení velký respekt a tak trochu i strach, radši to  vždycky hodim na někoho jiného. Ale chci se to naučit! Vzít auto a dojet si tak, kam budu chtít. To je pro mne opravdu velká výzva.

Změnit se.  Asi každý na sobě najde vlastnost nebo vzorec chování, který se mu nelíbí. Já jsem docela labilní osoba. :D Jsou období, kdy nad vším moc přemýšlím, jsem melancholická, nic mne nebaví a nejradši jsem sama. Pak přijde zase období, kdy nevím, co dřív. Tak bych se docela ráda vyladila. :D

Naučit se kung-fu. Vždycky mě děsně fascinovaly kousky mistrů kung-fu. Koukaly jste někdy na filmy s Brucem Lee? To byl borec, panečku. I ta duchovní cesta je velmi zajímavá. Poznání sama sebe. Pohoda. Klídek. Nic mě nerozhází, páč jsem srovnaná sama se sebou. Mnnnn. No a nakopat zadek nějakýmu úchylákovi v parku by se taky šiklo. :)

Tak to by bylo pro dnešek vše. Líbí se Vám tyto typy článků?

 A já se vás na závěr zeptám. Co byste chtěli za život stihnout vy? Máte nějaký životní sen?



úterý 18. září 2012

Benefit "10"


Tak konečně si můžu odškrtnou jednu položku na  mém dlouhodobém wishlistu. Benefit 10 jsem si přála opravdu dlouho, ale vždycky ho něco v nákupu přeskočilo a taky cena v Sephoře mě neustále urážela. Nevím, co se děje, ale vypadá to, že tuto nádheru stahují z prodeje. Tvářenku jsem koupila ve výprodejovém stojanu za krásných 650kč. A mám pocit, že jsem tam viděla i Hello Flawless. Možná jste si u mne všimly, že na Benefit docela nadávám. Ano, nadávám na české zastoupení této značky. Fakt se mi nelíbí ceny a ani to, jak se značka  u nás prezentuje, ale to by byl pomalu jeden samostatný článek a někomu se naopak Benegirls líbí, takže to nechám u ledu. Jediné co mne u této značky vzrušuje jsou tvářenky a rozjasňovače. Řasenky jsou docela tragický, výběr stínů je nudný, MU mi přijdou kvalitativně na úrovni drogérky a ostatní je buď jednoduše nefunkční nebo bych našla to samé o nulu levnější v drogérce. Trošku overhyped značka, ne? Tímhle jsem se totálně u Benefitu odrovnala. Žádná spolupráce asi nebude :D


Tak jedeme dál. Krabička u Desítky má totálně pitomej vzhled. Proč je tam jako obrázek břicha a pod ním pásek se sponou? No děs prostě. Někomu se obaly Benefitu děsně líbí, ale mě přijdou naprosto nesmyslný. Značka nemá žádnou spojující linku. Obaly navrhují 4 návhářské domy, nebo co? Jak si vysvětlit, že část obalů je dost retro (tenhle design by se mi líbil nejvíc), další vzhledově minimalistická, pak tu máme neskutečné splácaniny v podobě krabičkových tvářenek a další část je tak trochu, jak jen to říct, futuristická? Mě se to tedy vážně nelíbí. Mám ráda jednotnost a nějaký typický rys, který se mi okamžitě vybaví, když se řekne jméno značky. Možná se mnou budete nesouhlasit, možná budete i protestovat, ale to je asi tak jediné, co s tím můžete dělat. :D



Obsahu nemám teda co vytknout. Tvářenka je velice měkká, ale zároveň vůbec nepráší. To se musí Benefitu nechat, žádný jeho pudrový produkt nepráší. Na aplikaci budete potřebovat slabší štětec, pokud tedy nechcete oba pruhy do sebe míchat. Růžový pruh je moc pěkně projasňující. Aplikace je strašně snadná. Má se aplikovat nad jařmový oblouk. Kurňa musela jsem si to hledat na googlu, protože pro mě je to prostě arcus zygomaticus. A vůbec celkově mám problém s českou terminologií. Člověk se učí měsíce jen v latině, že se ani nesnaží znát český ekvivalent. Jaké překvapení bylo, když jsem zjistila, že ductus deferens je chámovod.:)))) Co to zase plácám, sakra.

 Tmavší proužek má zlato-hnědý odstín. Opět s rozjasňujícím charakterem. Přemýšlím, jestli se dá použít i jako bronzer. Asi jo. Snědým typům by mohl slušet. Tato část by se měla aplikovat pod rozjasňovač, tedy spíše na tvářenkovou oblast. A já mám hnědé tvářenky ráda. Tento proužek se pošoupl na první stupínek v oblíbenosti. Výsledek se mi moc líbí. Dává pleti opravdu projasnění a šťavnatost. Takové to " Jsem krásná, jsem okouzlující a vím to!". Ještě abych vyjasnila "rozjasnění". Rozjasnění je velice přirozené. Tvářenka na pleti nehlásá "Haló, tady jsem, vidíte mě všichni?" Jde opravdu o velmi sofistikované projasnění. S tím se i pojí nefotogeničnost produktu. Nešlo mi to zaboha nafotit, hledala jsem i na netu nějakou slušnou fotku, ale bohužel. Škoda. Výdrž je super. Typuji tak 8 hodin. Nevím jestli je to pro vás hodně nebo málo, ale pro mě je to tedy dost. Trošku mi vadí silná parfemace produktu. Připomíná mi šumivý aspirin. S tím trochu bojuji, ale jinak to byl skvělej kauf. Musím opravdu doporučit. K produktu nemám moc co říct, protože splňuje všechno, co od něj očekávám. Měkkost pro snadnou aplikaci, projasňující charakter a dobrou výdrž.  Ještě bych si ráda pořídila Coralistu, mé srdéčko sní o Moon Beamu a Bathině. Na Bathinu už nedojde, protože jsem našla dokonalý dupe za poloviční cenu. Ale o tom někdy příště ;)

Samotný nákup tvářenky byl teda pěkný porod. Nakupovala jsem na Václaváku, přede mnou 3 lidi a já jsem se dostala k placení až za půl hodiny. A to fakt nekecám! Slečna Lubka palec dolů.

Co vy a Benefit? Máte od něj něco?

sobota 15. září 2012

Recenze Essence pigmentů


Tak jsem se konečně dokopala ke slíbené recenzi na Essence pigmenty. Taky vás ,čtenářky, vytáčí do běla, když blogerka napíše do článku, že má doma kupu nevyzkoušené kosmetiky? Ona je chudinka tak přepracovaná, že si nemůže máznout krém, nemůže se nalíčit stínem nebo make-upem. Mě to teda vždycky děsně rozčilovalo, nebo jsem možná tu kosmetiku záviděla. Nikdá se mi žádná neprozkoušená kosmetika nehromadila. Jak mi něco přišlo, už jsem to letěla vyzkoušet. Když přišel balíček ze zahraničí, tak to bylo jako malý vánoční dárek. Připadala jsem si jako vyvolená. Tohle nikdo nemá. Jen já! Kde ty loňské sněhy jsou. :( Nějak mě zkoušecí obsese přešla a začalo se mi množství neprozkoušeného nebezpečně množit. Pigmenty Essence do této kategorie spadaly. Možná to je negativní důsledek blogování. Nevím.



Dost řečí. Pustíme se do práce. V předchozím článku o pigmentech jsem psala, že některé stíny jsou hůře pigmentované. Konkrétně se to týkalo hnědých odstínů, které se mi nezdály už v prodejně. Rendy tyto řady rozšířila. Já jsem si vybrala odstín 16 blueberry muffin. Nebudu to dlouho okecávat. Jsem jím mile překvapena. Pigment je velice jemně mletý. Přirovnala bych konzistenci asi tak k BarryM.  Je hodně dobře pigmentovaný, nemám žádných námitek. Má lesklý finish, který se mi opravdu líbí. Aplikace je  příjemná. Nijak na oku nedrhne a ani neopadává natolik, aby mne to uráželo. Musím přiznat, že mi tento pigment konzistencí i pigmentací vyhovuje daleko líp než pigmenty od Inglotu. To je ale překvápko.



Jako druhý výrobek jsem si pořídila třpytky 04 broadway starlet. Jsou různobarevné, docela špatně se fotí, tak si je radši okoukněte live. Někdo o nich povídal, že jsou hrubé. Podle mě nejsou hrubé. Možná je problém v aplikaci. Já smíchám  třpytky s bezbarvou řasenkou (na doporučení od Borůvky) a plochým štětcem je vtiskávám na víčko. Jsem s nimi spokojena a koupě nelituji. Asi by se daly použít i na nehty. Já s tímhle zkušenosti nemám, kdyžtak se do komentářů může vyjádřit nějaká nehtová specialistka. Na Interbeauty mne překvapilo množství pigmentů na nehty (říká se tomu v nehtařství pigmenty?) . Takových odstínů. No to vám byla nádhera. Docela jsem se cukala, jestli je nemám vyzkoušet na oko, ale když jsou určené na gelovky, tak asi ne. Každopádně větší výběr barev jsem v životě neviděla. Chápete tu diskriminaci?






Trošku mne mate různá kvalita pigmentů. To je problém namíchat pigmenty tak, aby měly v různých barvách stejnou kvalitu? Při výběru si proto dávejte pozor. Máme velkou výhodu, že mají pigmenty testery, jinak by to byla docela sázka do loterie. Jako zastánce high endu ve stínech i pigmentech jsem mile překvapena. Jsem ráda, že se v Essence nepustili na tenký led v podobě vícebarevných efektů. Nejspíš by to dopadlo trapně. Celkem se jim za tu cenu pigmenty povedli. Pokud se zaměřujete na levnější dekorativku, tak se určitě po tomto výrobku v drogérce mrkněte. ;)

Ještě jsem vám chtěla ukázat obrázek, který teďka koluje po FB. Tak pro ty, které ho ještě neviděly. Docela zajímavé, co říkáte? :)


čtvrtek 13. září 2012

NYC Individual Eyes


Jdu takhle v Rossmannu okolo stojanů s dekorativkou a koukám, co tam mají nového. V náhlém opojení smyslů zřím tuto nádheru (nemyšleno ironicky). Musíte uznat, že tohle se v drogérkách zas až tak často nevidí. Paletka obsahuje 4 stíny, bázi a rozjasňovač. Dokonce jsou 3 verze podle barvy očí. Já jsem si vybrala jako modroočka fialovo-šedou, která je určená přímo pro mne. Přijde mi to jako šikovný marketingový tah. A já mu podlehla?!



Už jsme si vyjasnily že, nemám ráda stíny z drogérky. Nenašla jsem žádné, které by byly dobře pigmentované a neprášily. Radši si dojdu do Inglotu nebo Macu pro jeden, který fakt chci, než utratit ty samé peníze v drogérce při honbě za tím samým, ale "levnějším". Už asi tušíte, kam dnešní recenze povede.

Stíny

Jak jsem předesílala, paletka obsahuje 4 stíny (2 fialové a 2 šedé). Po bližším zkoumání zjistíme, že fialové i šedé jsou barevně totožné, jen intenzita barev je jiná. Proč by někdo dával do paletky 2x po 2 stejných odstínech. Co tím mistr chtěl říci, je mi záhadou. Světlejší stíny mají pigmentaci nula-nula-nic. Ani jsem se nesnažila o nějakou hlubší spolupráci. Jsou prostě k ničemu. Tmavší stíny jsou o chlup lépe pigmentované, ale jak s nimi začnete na oku blendit a jakkoli jinak pracovat, tak se pigmentace vytrácí a vytrácí a vytrácí. Ne, stíny se mi opravdu vůbec nelíbí. Nemám pro ně žádné využití. Na zadní straně je návod, jak docílit s těmito stíny nalíčení, podle mě spíš nelíčení.




Báze

Báze stejně jako rozjasňovač je tak divně silikonově konzistentně hnusná na dotek. Jakmile se jí nebo rozjasňovače dotknu, tak se mi naježí zátylek. Fakt tuhle konzistenci nesnáším. Jakoby to na dotyku drhne. No brrrrrr. S bází se mi stíny slévají. Nedoporučuji. Zlaté Art Deco nebo UDPP.

Rozjasňovač

Kdyby nebylo té konzistence, tak si myslím, že bych ho asi používala. Je to jediná skutečně funkční věc z paletky. Dokáže poměrně dobře rozjasnit, ale výdrž není nijak ohromující/ochromující.

vlevo: báze, vpravo: rozjasňovač


Výsledek

Paletka je prostě naprd. Maximálně bych jí doporučila holčičkám na hraní, protože nevim, k čemu by mi (vám) byla. Nápad to byl velmi pěkný, ale opět to ztroskotalo na provedení. Alespoň jsem si opět ověřila, že z našich drogérkových luhů a hájů stíny kupovat nemám! To jsem zase jednou byla zlá.
----------------------------------------------------------------------------------------------------

No a jak se jinak máte? Už se nám to vysokoškolsky krátí, že? Škola se blíží. Pfff. Jako na jednu stranu se těším, protože se doma začínám nudit, ale když si pomyslím, čím budu muset zase projít. No nechce se mi tam. :D

Jo a taky už delší dobu přemýšlím, že vyjdu z anonymity ven. Ale pak to zase zavrhnu. Protože víme, jak to na českém blogovém rybníčku chodí. Takže nic asi nebude. I když mě láká udělat ze sebe internetovou celebritu. :D :D

úterý 11. září 2012

Rozhovor s nejslavnější českou kadeřnicí Petrou Měchurovou



Mám obrovskou radost! S rozhovorem pro Jarmark Marnosti souhlasila světově uznávaná kadeřnice Petra Měchurová. Je držitelkou nejvyššího ocenění ceny AIPP Grand Trophy. V kadeřnické sféře má tato cena váhu jako třeba Oskar ve filmu. Pokud jste o Petře nikdy neslyšely, tak zbystřete zraky, protože tato paní je opravdová celebrita.

Kdo je Petra Měchurová?


kolekce: love&happiness
Petra Měchurová patří k předním českým kadeřnicím. Její um, píle a kreativita jí vynesly řadu nejen českých ale také mezinárodních ocenění a především světově uznávané renomé, aby se v roce 2009 stala první ženou na světě, která získala nejvyšší ocenění AIPP Grand Trophy. Petra je také juniorským i seniorský mistr ČR v účesové tvorbě, na Czech &SlovakHairdressingAwards získala nejprestižnější titul Kadeřník roku (2006), cenu za nejlepší komerční účes a mnoho dalších. Od roku 2004 sbírá ocenění na prestižních Paris AIPP Trophy a L’Oréal Color Trophy. Salon Petra Měchurová, který sídlí v centru Prahy v Králodvorské ulici, si vybudoval renomé nejen mezi ženami ale také mezi muži.



Jste první žena, která vyhrála AIPP Grand Trophy. To je úžasný úspěch! Proč před vámi žádná žena této ceny nikdy nedosáhla? Dá se říct, že jsou muži šikovnější kadeřníci?
 
Pravdou je, že v zahraničí jsou kadeřníci spíše muži. U nás je to spíše ženské povolání. Nevím jestli je to přímo o šikovnosti, ale povolání je i hodně fyzicky náročné, kadeřníci si musí dávat pozor na záda, měli by mít správný postoj při stříhání a být v kondici nebo také mohou skončit své povolání kvůli zdravotním potížím.
 
 
Jste také kreativní ředitelkou asociace HAUTE COIFFURE FRANCAISE pro Českou republiku. Jaká je náplň Vaší práce?
 
Pomáhám asociaci připravovat show pro Českou republiku. V této oblasti se jedná tedy o myšlenku celé show, dát dohromady tým a sladit dohromady práci celého týmu.  Dále také připravujeme školení pro kadeřníky, češeme přehlídky a vždy je důležitá supervize vlasů.
 
kolekce: naked lunch
 
Co si myslíte obecně o úrovni českých kadeřnic? Mám kamarádky, které si neustále stěžují, že nemohou sehnat dobrou kadeřnici.
 
Vidíte, tak mohou chodit k nám. Je to jako s každým zaměstnáním, kdo na sobě pracuje a má vůli se zlepšovat a vzdělávat, tak věřím, že odvede dobrou práci.
 
 
Dá se předem odhadnout dobrá kadeřnice? Existuje ukazatel, který by mne měl donutit zvednout se ze židle a salon opustit?
 
Určitě je dobré doporučení nebo alespoň si o salonu něco zjistit, než jej navštívím. Hlavně se musíte cítit v salonu spokojeně nejen s vlasy ale i s celkovým servisem, to myslím, že je základ.
 
 
Z  fotek vidím, že s vlasy nijak neexperimentujete a necháváte jim přirozenost. To se mi moc líbí. Co byste řekla k české klasice alá černé vlasy s červeným nebo blonďatým melírem?
 
No jak jste řekla sama, já jsem příznivec spíš přirozené krásy a vlasů. Hold ale když se to někomu líbí, co naděláme…


kolekce: pure
 
Na českém internetu jsou hysterické diskuze o tom, jestli silikony ve vlasových produktech ano nebo ne. Jak se k nim stavíte vy?
 
Všeobecně je v současné době moderní bio styl a návrat k přírodním produktům. Samozřejmě pokud je to možné a funguje to, tak je to perfektní a sama mám ráda třeba v potravinách lokální produkty. Ale v kosmetice ve většině produktů, které se označují za produkty přírodní jsou stejně látky, které jsou chemicky upravené nebo v laboratoři vyvinuty speciálními technologiemi a to se mi úplně přírodní tedy nezdá.
Dalším  faktem je pak také to, že si většina žen vlasy barví, odbarvuje, nebo na vlasy působí další vlivy jako znečištěné ovzduší, chlorovaná voda apod… Naše vlasy se stále potýkají s chemickými a jinými zásahy a na to bohužel babiččiny recepty většinou nestačí. Takže pokud silikon dokáže s vlasy udělat to, že jsou krásné, lesklé, hebké, vlasy nezatíží, tak proč ne?
 
Jaký je Váš názor na rovnání vlasů brazilským keratinem? Popřípadě existuje nějaká jiná účinná metoda?
 
kolekce: ray
Musím říct, že s ním nemám velkou zkušenost. Na saloně používáme službu od L´Oréal Professionnel nebo od BioIonic. Metoda není účinná tím způsobem, že by přišla klientka s kudrnatými vlasy a odešla by po službě s naprosto vyrovnanými. Spíše pomáhá ženám vlny povolit a pokud si vlasy vyrovnávají, pak mají opravdu ulehčenou práci a vlasy stačí pak jen přežehlit. Metoda narovnávání je také vhodná pro vlasy, které jsou tzv. chlupaté, rozlétané, tyto vlasy dokáže krásně vyhladit.
 
.
Když za Vámi přijde klientka se zničenými vlasy od amatérského barvení a žehlení, co jí doporučíte za produkty?
 
Značka Kérastase Paris vyvinula skvělou technologii, která dokáže vyplnit vlas zevnitř a dodat mu základní „stavební“ látky. Při pravidelném používání dokáže opravdu zázraky. Pokud jsou vlasy hodně narušené, doporučila bych vlasový obřad za pomoci profesionálních monodóz, které kadeřník aplikuje přímo na saloně. Pro domácí použití bych určitě zvolila šampon a masku z řady Résistance. Na kvalitní šampon mnoho klientek zapomíná, ale špatně zvoleným šamponem můžete zabránit tomu, aby Vám drahá maska fungovala tak jak má.
 
 
Přišla za Vámi někdy klientka s takovým návrhem účesu, který jste odmítla provést?
 
Petra s fotbalovou repezentaci :)
Možná v případě, že by se jednalo o velký chemický zásah do vlasů. Ale vždy se jedná o komunikaci mezi mnou a klientkou, takže se snažím vymyslet něco, aby byla klientka spokojená a mě se účes také líbil.
 
 
Můžete nám prozradit, jak se staráte každý den o vlasy?
 
Já si myju vlasy většinou každý den, nechávám je volně uschnout nebo nosím vlasy svázané. Dávám přednost pohodlí, a tak se snažím, abych měla kvalitní střih a nemusela se o vlasy moc starat.
 
Na závěr TOP Petry Měchurové:
 
Nejoblíbenější šampón: Bain Volumactive od Kérastase, Shine blond od L´Oréal professionnel
Nejoblíbenější kondicionér: Lait chroma reflect od Kérastase
Nejoblíbenější fixační produkt: Produkty na objem od L´Oréal professionnel Volume lift a Pli
Nejoblíbenější  regenerační maska: Masque Nutritermique nebo Age recharge od Kérastase Paris


Moc děkuji Petře za skvělý rozhovor a přeji ještě mnoho profesních úspěchů!

Se článek mi pomáhal Salon Petry Měchurové. Jmenovitě bych ráda poděkovala Julii Spurné.

pondělí 10. září 2012

Co má společného krmení pro domácí zvířata s péčí o pleť?



Teď jistě šokovaně hledíte na obrazovku počítače a říkate si, že jsem se asi dočista zbláznila. Proč by někdo tahal na kosmetický blog krmivo pro zvířata ? Jenom blázen! Nojo. Tak jsem asi blázen. Nebo je tu další DIY. Připravte se na trochu delší čtení.

Byla jsem na výstavě Země Živitelka v Českých Budějovicích. Tato megavýstava se zaměřuje na zemědělce (mám odtud fotku kola traktoru, které bylo vyšší než já--->a to už je kolo, panečku) chovatele domácí zvěře, myslivce, rybáře, ale i třeba majitele psů a koček. Na výstavě prodávají též mraky bižuterie, oblečení, kosmetiky, kabelek, bot, dobrot (každoročně chodíme do rybářské bašty na pstruhy...mnnn), pomocníků do kuchyně...no prostě na co si vzpomenete. Doporučuji navštívit! Ale abysme neodbíhaly od tématu. V jednom stánku nabízeli doplněk stravy pro domácí zvířata alias Sušené pivovarské kvasnice. Mají zkvalitnit stravu, zlepšit stav srsti a kůže. Zvířata krmená kvasnicemi odpuzují hmyz, rychlejí přibývají na váze, lépe se reprodukují atd atd. atd. Směs je zdrojem kvalitních bílkovin, mnoha stopových prvků a vitamínů řady B. Zjednodušeně řečeno, řadíme kvasnice mezi probiotika.

lehce ojeté balení


Krásné vlastnosti. Proč něco podobného neexistuje i ve verzi pro lidi? Trošku se zamyslíme.......................................... a zjistíme, že pivovarské kvasnice vlastně už známe odjinud. Pivovarské kvasnice = droždí= lékárenské pilulky Pangamin. To je ale překvápko! Rozdíl je v tom, že pangamin je pro lidi lisovaný do tablet (zkoušely byste strčit krávě do tlamy hrst tablet, poplácat jí po prdelce a říct jí: No tak malá papej? Asi ne.) a je asi tak 10x dražší. 200 tablet (100g?) stojí kolem těch 70kč.

K čemu jsou pangamin/kvasnice dobré pro nás?

 Jelikož se jedná o probiotikum, tak vyjmenovávat pozitivní účinky kvasnic je opravdu na dlouho. Pokud by někoho kvasnice seriózně zajímaly, odkazuji sem. Zjistíte, že jste dosud přehlížely hotový poklad a taky tam je méně čtení než dneska u mne. :)) My se budeme zabývat pouze kosmetickou stránkou věci. Kvasnice příznivě ovlivňují stav pleti. Hlavně té aknózní. Kvasnicová maska je opravdu výborná a doporučují ji i lékaři. Nevysušuje, takže si jí můžou dopřát i majitelky normální či suché pleti.


Využití:

Kvasnice můžete jíst. Samostatně, pokud v té chuti někdo najde zalíbení, nebo třeba v podobě kvasnicové pomazánky. Recepty viz. internet.

V podobě tablet Pangaminu jde asi o nejstravitělnější podobu.

Můžete je pít smíchané s vodou.

Nebo si můžete udělat masku. Já jsem odměřila vrchovatou lžičku a přidala jsem tolik vody, aby vznikla hustá kaše. Když maska na pleti seschla, tak jsem jí jen smyla vodou. Doporučuji dělat masku v soukromí, jelikož nevypadá zrovna vábně, ale taky nevoní po fialkách. ;)




Trošku jsem dnešní post pojala vtipně, ale doufám, že chápete, co jsem jím chtěla říct. My platíme nehorázný prachy za něco, co někdo kupuje za pár kaček a pak nám to předkládá v pěkném obalu s xnásobnou marží. Zajímalo by mne, kolik na tom farmaceutické firmy vlastně vydělávají, když já si můžu koupit to samé, ale v méně slušivém kabátku a s určením " pro zvířata", za zlomek ceny.

Jak se vám líbí dnešní post? Používáte kvasnice k okrásnění? 

sobota 8. září 2012

Report z pátku

Ano, bude ještě jeden článek o Dnech Marianne. Teda tak napůl.
Můj zářijový rozvrh se nevyladil tak, abych musela mít na tyhle dny volno, též jsem neměla sebou tisíce, abych ukojila hlad po slevách. Mě vám to bylo docela i jedno. Nepřišlo mi, že bych se musela hnát za slevou 30% v Sephoře, když můžu během roku vychytat 1+1 a jako majitelka černé karty mám 20% na exklusivní značky vlastně pořád. Takže? Jediné co mne nahlodalo, bylo 20% do Inglotu a L´Occitane. Nabízené miniatury k nákupům v řetězcích mne taky nijak neoslovily, jednoduše jsem to pojala jako "taky se toho musím jednou v životě zúčastnit". Třeba o něco velkého přicházím. No o nic jsem nepřicházela. Davy už od půl 10 byly naprosto nepochopitelný. V parfumeriích je přes rok liduprázdno a teď jsme stály ve frontách až ven před prodejnu. Ne díky. Momentálně mám období, kdy se mi nechce ani nakupovat oblečení viz. slevy do HM a CA. Jsem naprosto nepoužitelná.

Nakupovala jsem na Chodově. Tento výhled na dálnici a projíždějící vozy mě dokáže hypnotizovat.



Tady vidíte můj velenákup.

Sephora

V Sephoře jsem si koupila rozjasňující pudr, který jsem chtěla už dlouho vyzkoušet. K nákupu jsem dostala čokoládu, miniaturu vůně a pilník s leštičkou na nehty.



Douglas

Pokud jste zašly do Douglasu s kupónkem, mohly jste dostat miniaturku řasenky Collistar zdarma.




 L´Occitane

Už si nepamatuji jaká byla přesně sleva, ale podle toho co jsem platila asi 25%. Na jejich krémy na ruce jsem slyšela jenom chválu. Jako jo. Jsou dobrý. Nezanechávají mastný pocit, ale vím o lepších způsobech jak utratit 200kč. Taky mi přijde, že zmenšili jejich balení a nebyly tubičky dřív kovové? Jinak jsem si vybrala variantu třešňový květ.Vůně je naprosto božská. Připomíná mi něco z mládí. Nemůžu si vzpomenout. Ta vůně by mne mohla přesvědčit k dalšímu nákupu. Miniatura byla dárek. Ještě jsem dostala antibakteriální ručníček, ale kam se poděl, netuším.



Inglot

Asi jediné opravdické kosmetické lákadlo. 20% sleva potěší vždycky. Nakoupila jsem 3 stíny. Musím šetřit!
Doporučuji se v prodejně mrknou na odstín 46(úplně nahoře). Je prý miláček Češek. V prodejně je nejvíc opotřebovaný. Ale vždy se do stínů sahá aplikátorem! Nechtěla by to konkurence zavést?  Na fotce není odstín správně vidět, ale má krásný růžovo-žlutý odlesk. Jak jsem přišla domů, už jsem stíny musela vyzkoušet. :D Doporučuji, jsou krásné.



Interbeauty 2012

V těchto dnech se koná veletrh Interbeauty a World of Beauty and Spa. Chápu, že to jsou konkurenční akce, ale proč proboha jdou proti sobě a pořádají výstavu ve stejný termín? Pokud se o výstavy zajímáte, tak už asi víte, že jsou spíš pro nehtařky a pleťové či dekorativní kosmetiky tam mají poskrovnu. Osobně se mi tam nechtělo, ale když jsem vyhrála 2 lupeny na Interbeauty, tak proč tam nejít? Šla jsem tam s kamarádkou a obě jsme byly zklamané. Kamarádka si koupila náušnice s komponenty Swarovski a já si pořídila kartáč z kančích štětin. Teda alespoň se tváří, že to kančí štětiny jsou. Ale ten nákup byl fakt porod! Když jedu zboží někam VYSTAVOVAT NA VELETRH, tak bych měla o sortimentu asi něco málo vědět, ne?

Představte si:

Já: Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli jsou tyto kartáče z pravých kančích štětin.
Prodavačka: ????
Prodavačka: No to vám takhle neřeknu.
Já: ???
Já: Koukám, že tu máte 2 průměry. Jaký je podle vás pro mne ten lepší.
Prodavačka: ???
Prodavačka: No to záleží jaké máte vlasy.
Já (mluvím se svým vnitřním alter egem): Ty voe ta je asi blbá nebo slepá. To nevidí moje půlmetrový háro?
Prodavačka: No jsme polská firma
Já: No tak já si vezmu tenhle teda.


Měly tam taky Freemana a MilMil masky na vlasy, které mám velmi ráda, ale cenově to vyjde levněji z drogérky.



Laky byly všudypřítomné. :)


___________________________________________________________________________
Malá vskuvka

Mark&Spencer

Potěšila mne nabídka MS. Zaujaly mne botičky, ale už nebyly v mojí velikosti. :( Podprsenka měla zajímavý "selský" dezén. :D


_____________________________________________________________________________


Nejpodnětnější z pátku byl asi sraz s mojí kamarádkou Evičkou. Mimo to, že jsem si s ní den fakt užila, má vážně krásné obočí. Dělá si ho sama a kdyby neodmítla focení, tak ho tu máte v HD kvalitě i s návodem na výrobu. :)))

Taky jste navštívily Dny Marianne nebo nějaký veletrh?